Vandring Slovakien

Vandring i Höga & Låga Tatra

På den här resan får du vandra i fantastisk natur och lära känna ett land med en fascinerande historia. Vi vandrar både i de låga och i de höga Tatrabergen och vi har valt en härlig kombination av trevliga, relativt lätta, vandringar kryddat med lite av all den kultur som finns i området. Vår vandringsledare Anneli Wiklund tar er med på en upplevelsefull resa till ett lite mindre känt land i Europa.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Budapest t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • Helpension
 • Guidad tur i Banska Stiavnica
 • Fyra vandringsdagar med engelsk- talande lokal guide & vandringsledare
 • En vinprovning
 • Alla transporter på resmålet
 • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1350 kr

Höjdpunkter

 • Höga & Låga Tatra
 • 3 världsarv

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BANSKÁ ŠTIAVNICA

Ankomst till Budapest, transfer till bergen och den gamla gruvstaden Banska Stiavnica. Här gör vi en stadsrundtur och besöker de underjordiska gångarna från 1600-talet. Sedan väntar oss en traditionell middag och ett härligt folkmusikprogram, som ger oss en inblick i traktens historia och kultur. Övernattning i Banska Stiavnica. (L, M)

Dag 2
VLKOLÍNEC, CHOCBERGEN

Vi åker norrut över låga Tatras bergskam till bergsbyn Vlkolínec (Vargby) där den välbevarade traditionella träarkitekturen fått vara orörd i mer än 200 år. Här smakar vi den traditionella och unika Vlkolínec, surkålspaj, som ni bara hittar i den här i byn.
Vi fortsätter till Chocbergen där vi vandrar i en av Slovakiens vackraste dalar, Kvačianska. Övernattning i Liptov. (F, L, M)
Höjdmeter: ca 300 m, vandringstid: ca 5,5 h

Dag 3
LÅGA TATRA

Den här dagen vandrar vi i Låga Tatra. Vi tar linbanan upp till bergskammen och gör en lättare vandring samtidigt som vi njuter av den vackra utsikten över Höga Tatras bergskammar. Vi äter lunch i en stuga på berget och tar linbanan tillbaka ner. Från de höga bergen tar vi oss sedan ner i underjorden till Demänovská Jaskyňa. Det är ett 35 km lång grottsystem, det längsta i hela Slovakien. Åter till Liptov och vårt hotell. (F, L, M)
Höjd: 650 m, vandringstid: cav 5,5 h

Dag 4
HÖGA TATRA

Idag ska vi vandra i de fantastiska Höga Tatrabergen. Vi tar liften upp till insjön Skalnate Pleso där vi vandrar och njuter av utsikten. Vi äter lunch i en stuga på berget och vandrar sedan ner till de mest berömda vattenfallen i Tatrabergen innan vi tar liften ner igen. (F, L, M)
Höjd: ca 450 m (nedåt), vandringstid: ca 3,5 h

Dag 5
LESSER FATRA

Vi åker till Lesser Fatra bergen. De är verkligen fantastiska och erbjuder många olika möjligheter från enkla promenadstråk till avancerad vandring och klättring. Vi går den kända leden Janosik holes och kan välja mellan två alternativ en lättare eller en mer krävande för vana vandrare, som vill prova klättring på stegar och kedjor. Efter ett (h)ärligt dagsverke tar vi oss till vårt hotell nära staden Piestany. (F, L, M)
Höjd: 150 m upp,100 m ner, vandringstid: ca 3 h

Dag 6
SZENTENDRE

Vi åker söderut till Ungern till Szentendre, en liten, väldigt mysig, stad som ligger 2 mil från Budapest. Eftermiddagen är ledig för upptäcksfärd bland gallerier och små butiker. Mest känt är det etnografiska friluftsmuseet. På kvällen vinprovning med traktens bästa viner och middag vilket blir en härlig avslutning på en minnesvärd resa. Övernattning på ett annat spahotell i Szentendre. (F, L, M)

Dag 7
HEMRESA

Beroende på flygtiderna kan vi hinna med en stadsrundtur i Budapest på vägen till flygplatsen. (F)

Reseledare

Anneli Wiklund

Slovakien, Sverige, Vandringsresor

Anneli är vår alltid lika glada vandringsledare. Med lång erfarenhet av reselederi och vandring gör hon resan till ett härligt minne.

Bra att veta

ReseSkaparna rekommenderar:

Du behöver ha normal kondition. Vandra gärna lite (i uppförsbackar) före resan. Med bra kondition blir det roligare att vandra. Se till att du har bra vandringsskor/kängor, med bra sula och som helst når upp över vristerna. Då går du stadigt och undviker vrickningar. När du går utför kan du ”tajta” åt kängorna för att minska påfrestningen på tårna. Det är också viktigt att ha bra strumpor (gärna i ull eller syntet) och vi rekommenderar att ni har dubbla strumpor. Köper du nya kängor se till att du gått in dem ordentligt i förväg för att undvika skavsår.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev