Vandringsresa till Bruksvallarna

med Anneli Wiklund

Bruksvallarna är en mysig och genuin fjällby omringad av vackra fjäll med många fina alternativ för strövtåg och vandring. Vi går i lättillgänglig och skön fjällterräng förbi gamla kulturmiljöer och möts av underbara vyer och storslagna fjäll.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Rese-/ färdledare Anneli Wiklund
  • Bussresa
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 1 lunch & 3 lunchpaket (L)
  • 3 trerätters middagar (M)
  • Bussfika
  • Alla transporter på resmålet
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum (ej med kylskåp): 600 kr

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2021-08-18
Resa: Vandringsresa till Bruksvallarna
Dagar: 4
Pris: 7450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM-BRUKSVALLARNA

Vi åker norrut, stannar för en bussfika på vägen upp och kommer till Bollnäs där Anneli möter. Sedan vidare norrut längs Ljusnans dalgång till Ljusdal där vi stannar för en god lunch på Restaurang Hembygdsgården. Vi fortsätter följa Ljusnans flöde och passerar Funäsdalen där vi tar av till Bruksvallarna. Inkvartering och middag på Bruksvallslidens hotell. (L, M)

Dag 2-3
BRUKSVALLARNA

Det blir två härliga dagar för strövtåg i Funäsfjällen omkring Bruksvallarna. Mitt i hjärtat av Bruksvallarna ligger Vävstugan Design, en design- och inredningsbutik med tillhörande café. Här hittar du allt från inredningsprodukter och presenter till lokalt producerade praliner. Kariknallen (Knallen) är Bruksvallarnas toppstuga som ligger
1050 meter över havet, 5 km från byn och med en magnifik utsikt över fjällvärlden. Här serveras våfflor, lättare lunch, smörgåsar och hembakat. Turerna anpassar vi efter väder och vind. Med bussen kan vi ta oss till bra startpunkter och avslut på turerna. Vi kommer absolut till Djupdalsvallen vid foten av Mittåkläppen. Där finns en mysig våffelstuga och vi har flera alternativa vandringsturer därifrån. En högfjällsupplevelse med underbara vyer. Säterturen är en lätt kulturvandring i fjällmiljö i ett välbevarad fäbodområde och Gruvturen, en vacker vandring med härliga utsikter med minnen från gruvdriften på 1700-talet. Middagar på hotellet. (F, L, M)

Dag 4
HEMRESA

Efter en god frukost tackar vi för oss, tar farväl av Anneli och börjar färden hemåt igen fyllda av härliga upplevelser. Vi stannar på vägen för att smaka av matsäcken och gör även en paus lite senare där det finns möjlighet att köpa något mer matigt. (F, L)

Reseledare

Anneli Wiklund

Slovakien, Sverige, Vandringsresor

Anneli är vår alltid lika glada vandringsledare. Med lång erfarenhet av reselederi och vandring gör hon resan till ett härligt minne.

Hotell

Bruksvallsliden Hotell & Stugby

Mycket omtyckt hotell med god mat. Ligger bra till nära affär, vävstuga och leder. Har även stugor och lägenheter.

Läge: Bruksvallarna

Officiell gradering: ***

 Rum:  TV, WC, dusch, samt torkskåp och pentry i många rum

 Faciliteter:  Hotellet har 50 enkel- och dubbelrum. De största med pentry, dusch, toalett och torkskåp. grill, solterrass, bar, bastu, inomhuspool.

 Wifi: fritt

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev