Västra Sicilien

med Palermo, Trapani, Tempeldalen & Cefalú

Upptäck västra Sicilien, en lite mer outforskad del av ön. Vi går i fotspåren av tidigare erövrare som greker, romare, araber och normander på Trapanis och Palermos livliga gator. Under denna vecka kommer vi att få många intryck av denna ö som besjungits och diktats om sedan urminnes tider. Vi bor i hamnstaden Trapani samt mytiska, charmiga och stökiga Palermo i och gör trevliga utfärder. I byn Piani Degli Albanesi, får vi möta några invånare som berättar sin
historia som är stark knuten till Albaninen, de har vackra folkdräkter. Vi bor fyra nätter i Trapani och tre i Palermo Vår reseledare Johan Berg har bott i Italien och kan Sicilien väl.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda - Palermo t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 7 n (F)
 • 5 luncher varav 1 med vinavsmakning (L)
 • 3 middagar (M)
 • Utfärd Erice
 • Utfärd Marsala
 • Olivoljeavsmakning
 • Utfärd Piana Delgi Albanesi
 • Besök till Tempeldalen i Agrigento
 • Rundtur Palermo
 • Rundtur Cefalu & Castelbueno
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 500 kr

Höjdpunkter

 • Tempeldalen i Agrigento
 • Trapani & Palermo

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2021-10-23
Resa: Västra Sicilien
Dagar: 8
Pris: 14950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TRAPANI

Vi landar i Palermo och har ca 1 timmes transfer till Trapani. Egen tid för lunch, bo in oss och packa upp i lugn och ro. Sen eftermiddag går vi en promenad i staden. Välkomstmiddag på hotellet. (M)

Dag 2
ERICE

Vi inleder dagen med en utfärd till det natursköna grekiska templet i Segesta. Efter ett besök i tempelparken fortsätter vi upp till den romantiska och omtvistade bergsbyn Erice. Under en promenad ser vi oss omkring i kärlekens och vetenskapens Erice. Efter en god lunch återvänder vi till Trapani för en egen stund i staden. Johan tar med dem som vill äta på lokal restaurang. (F, L)

Dag 3
MARSALA

Vi reser söderut mot Marsala. På vägen får vi veta mer om saltproduktion när vi stannar till vid saltfälten. Sedan väntar oss ett besök på en olivoljegård där vi får veta mer om olivoljan och delta i en provning av olivolja. Till gården hör en Baglio – siciliansk herrgård där vi får ett personligt mottagande av gårdens alla invånare. Här äter vi en härlig lunch tillsammans med ett glas vin. Vi upplever mer av Marsala och dess för Italien så viktiga historia. Åter till Trapani sen eftermiddag för egen tid för middag på någon av Trapanis mysiga restauranger (F, L)

Dag 4
PIANA DEGLI ALBANESI

Idag fortsätter vi våra upplevelser av norra Sicilien. Vi besöker staden Piana Degli Albanesi
som på 1400-talet grundades av albaner som flydde undan den osmanska invasionen. Albanernas roll är unik då de inom ramen för den katolska kyrkan har Vatikanens välsignelse att praktisera sina egna riter. Vi träffar några av vår lokalguides vänner, som berättar och visar sina vackra folkdräkter. Vi äter en traditionell lunch på en så kallad agriturismo utanför staden. Åter till vårt hotell. (F, L)

Dag 5
TEMPELDALEN

Idag lämnar vi Trapani och reser söderut mot Agrigento. Där ligger den vackert belägna Tempeldalen med en rad väl bevarade tempel. Vi går en guidad tur i parken, som enligt Johan är den vackraste och mest suggestiva arkeologiska platsen på Sicilien. En trevlig lunch serveras. Vi kommer till Palermo på kvällen och efter en snabb incheckning äter vi middag intill hotellet. (F, L, M)

Dag 6
PALERMO

På förmiddagen tar vi en promenad genom den gamla delen av Palermo. Vi besöker den härliga matmarknaden. En upplevelse i ljud och bild – inte bara för maten utan även det ordnade kaoset. Efter en välförtjänt kaffepaus ser vi sedan ett axplock av de viktigaste byggnaderna och monumenten. Palermo har en unik blandning av normandisk, arabisk, bysantinsk och barock arkitektur. Vi avslutar turen för lunch på egen hand. Därefter följer de som vill med till katakomberna med sina kanske något makabra men sevärda mumier. Kvällen tillbringar vi på egen hand på någon av Palermos mysiga krogar. (F)

Dag 7
CEFALÚ & CASTELBONO

Idag åker vi längs kusten västerut och upp i de vackra Madonie bergen. Vi börjar med att besöka den charmiga bergsbyn Castelbuono med sitt medeltida slott. Vi provar några lokala specialiteter och har lite egen tid innan vi åker ner till vackert belägna Relais Santa Anastasia. Det är ett gammalt kloster som byggts om till hotell och vingård. Paolo visar oss runt med van hand och en passion för sina viner. På hemvägen stannar vi till i pärlan vid kusten, Cefalú med sin världsberömda normandiska Katedral. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag. (F, L, M)

Dag 8
HEMRESA

Vi lämnar Palermo efter frukost och åker ut till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Johan Berg

Italien, Terracina, Sicilien, Korsika, Sardinien & Bergslagen

Johan Berg har bott i Italien i 17 år och kan sitt "andra" land väldigt väl. Han berättar om både historia och människor på ett underhållande sätt.

Hotell

Crystal Hotel Trapani****

Läs mer om hotellet här

Hotel Mediterraneo Palermo***

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev