Må-bra med mat & vandring i Kastilien

Strövtåg i Kastilien med mat-och vinupplevelser

Kultur, gastronomi och uppfriskande vandringar i en oslagbar blandning. Tillsammans med Hans Eguinoa, svensk vandringsledare och vinkännare, bosatt i norra Spanien får ni uppleva Kastilien, dess vackra natur, goda mat och viner. En riktig njutningsresa.
Vår reseledare Hans Eguinoa, svensk vandringsledare och vinkännare, är bosatt i norra Spanien. Han tar oss med på uppfriskande lättare vandringar i lagom tempo i Kastiliens vackra natur. Vi besöker Hans smultronställen där hans vänner bjuder oss på unika mat- och vinupplevelser. Vi ser staden Salamanca, ett levande renässansmuseum, beundrar romarnas akvedukt i Segovia, besöker vackra spanska byar och huvudstaden Madrid.
En av våra mest uppskattade resor, Kastilien är verkligen en vacker region med en intressant historia.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare och vandringsguide
 • Flyg Arlanda-Madrid t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 5 luncher
 • 5 middagar (varav en lättare vinprovningsmiddag)
 • 2 Vinprovningar (besök tre bodegor)
 • 4 lätttare vandringar med guide (6 - 8 km med höjdskillnad på 150 m)
 • Guidade rundturer i byar och städer
 • Saluhallsbesök i Salamanca
 • Museum Zorninspirerade Sorollamuséet i Madrid
 • Bussresor enligt program
 • Vandringsbeskrivningar & kartor
 • Övrigt enligt program
TILLVAL:

Enkelrumstillägg 2 990 kr

VI REKOMMENDERAR - Du behöver ha normal kondition. Vandra gärna lite (i uppförsbackar) före resan. Med bra kondition blir det roligare att vandra. Se till att du har bra vandringsskor/ kängor, med bra sula och som helst når upp över vristerna. Detta är en gruppresa med cirka 20 - 26 deltagare.

Höjdpunkter

 • Kastiliens natur
 • Hans, vår vandringsguide
 • Salamanca & Segovia
 • De små byarna med sin egen historia
 • De lokala matproducenterna

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2021-05-07
Resa: Må-bra med mat & vandring i Kastilien
Dagar: 8
Pris: 15950 kr
Platser: 5+
Avresedatum: 2021-10-04
Resa: Må-bra med mat & vandring i Kastilien
Dagar: 8
Pris: 15950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ARLANDA-MADRID

Vi flyger till Madrid, Hans välkomnar oss på flygplatsen för vidare transfer till Salamanca 2 timmar. Lättare middag serveras på hotellet. (M)

Dag 2
SALAMANCA

Under en guidad promenad i Salamanca besöker vi stadens saluhall och två katedraler utifrån, Universitetsfasaden samt den 2000-åriga romerska bron. Till lunch avnjuter vi en modern avsmakningsmeny med vinprovning och har sedan egen tid på eftermiddagen. Till kvällen tar Hans med de som önskar på sin favorit tapasrunda. (Valfri, betalas på plats) (F, L)

Dag 3
ARRIBES

Dagens utflykt går till Arribes de Duero, en nationalpark i gränsområdet kring Duerofloden. Arribes är en naturlig gräns mot Portugal. Vi besöker en vinbodega och ett ysteri, båda ägda av samma sanna entreprenörer. Vi vandrar 6 km längs vackra Dueroleden och njuter av flodens kanjon. I Fornillos bjuds vi på en lantlig lunch. Mätta och belåtna tar vi oss vidare till ytterligare ett bodegabesök hos en modig inflyttad engelska. Utflykten avslutas med en promenad upp till den vackra borgen i byn. Transfer tillbaka till hotellet och middag på egen hand. (F, L)

Dag 4
SIERRA DE FRANCIA

I dag gör vi besök i ett par av Spaniens vackraste byar. Vandring i ekskog ca 8 km (eller längre valfritt). Vi smakar specialiteter hos en lokal producent som gör lufttorkad skinka av svarta ibéricogrisar. Detta avnjuts med viner från lokala bodegor. Åter för middag nära hotellet i Salamanca. (F, L, M)

Dag 5
SEGOVIA

Utcheckning från hotellet och vi reser vidare till Segovia. Här får vi en vacker vy av staden och en kort guidad tur. Vi njuter av vyer av Akvedukten, stadens katedral och el Alcázar, den gamla borgen, som fått stå som inspiration till Disneys sagoslott. Vidare till byn Pedraza för ett intressant besök och cirka 3 km vandring med kaffe stopp i denna medeltida by. Dagen avslutas i Sepúlveda med middag. (F, L, M)

Dag 6
DURATÓN

Morgonvandring efter frukost där vi tillsammans med vår guide upplever erosionskanjonen kring floden Duratón. Turen ackompanjeras av vacker fågelsång då området har ett rikt fågelliv med gåsgamen som stjärna. Vandringen är 6 km (eller längre valfritt) med lätt stigning på tillbakavägen (ca 50 m). Efter traditionell dilammslunch o siesta tar vi oss 30min med buss till vindistriktet Valtiendas. Här bjuds vi fantastiska viner och lite lättare tapasmiddag. (F,L,M)

Dag 7
MADRID

Idag tar vi oss efter utcheckning, med buss till Madrid där gör en kort panoramatur med buss och fortsätter till Sorollamuséet– Spaniens förnämsta impressionistkonstnärer. Vi släpper väskorna vid hotellet och sedan har ni egen tid för att göra upptäcktsfärder och aktiviteter i den spanska huvudstaden. Till kvällen möts vi upp för gemensam avskedsmiddag (F, M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen. (F)

Reseledare

Hans Eguinoa

Spanien

Hans är vår kunniga vandringsledare och vinkännare. Med honom får vi uppleva Det Gröna Spanien, Vin & Vandring samt tågresa till Rioja & Kantabrien.

Hotell

Hotel EXE Salamanca, Salamanca, 4 nätter

Läs mer om hotellet här

Hotel Vado de Duraton, Sepulveda, 2 nätter

Läs mer om hotellet här

Hotel Gran Versalles, Madrid, 1 natt

Läs mer om hotellet här

Om resmålet

Här finns en liten film om resan.

 

Resekommentarer

Vin & vandring i Kastilien

Jag och min man vill med detta brev tacka er för en alldeles UNDERBAR resa. Resan är utöver det vanliga måste vi säga! En eloge för Eva och Victoria!

Anna och Jan Wrangel

Visa kommentaren

Vin & Vandring i Kastilien

Det blev en fantastisk vecka. Mycket god mat och utsökta viner. Allt detta fick vi uppleva i bästa tänkbara väder. Hans är den perfekta reseledaren och guiden, insatt i Spaniens historia och levande kultur samt supertrevlig och omtänksam.

Birgitta & Bert Karlsson

Visa kommentaren

Bra att veta

ReseSkaparna rekommenderar:

Du behöver ha normal kondition. Vandra gärna lite (i uppförsbackar) före resan. Med bra kondition blir det roligare att vandra. Se till att du har bra vandringsskor/kängor, med bra sula och som helst når upp över vristerna. Då går du stadigt och undviker vrickningar. När du går utför kan du ”tajta” åt kängorna för att minska påfrestningen på tårna. Det är också viktigt att ha bra strumpor (gärna i ull eller syntet) och vi rekommenderar att ni har dubbla strumpor. Köper du nya kängor se till att du gått in dem ordentligt i förväg för att undvika skavsår.

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev