Wien & Budapest

med Schönbrunn, Spanska ridskolan & kryssning

Denna resa tar oss till två Europeiska huvudstäder. Barockens högborg Wien, var knutpunkten i den väldiga habsburgska monarkin. Här besöker vi Schönbrunn och Spanska ridskolan. Vår resa slutar i Budapest, även kallad Donaus drottning. Genom Ungerns huvudstad flyter floden Donau och delar staden i två delar, Buda och Pest. På den västra sidan ligger Buda, den äldsta delen med smala gränder och välbevarad arkitektur. Pest på den östra sidan är stadens kommersiella centrum med breda boulevarder fyllda med butiker, restauranger, teatrar och museum. De två delarna länkas ihop med 10 vackra broar. Med oss på resan har vi Linnéa Sallay och vi ser städerna med svensktalande lokalguider.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare Linnéa Sallay
 • Flyg Arlanda-Budapest t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 luncher (L)
 • 3 middagar varav en med båtfärd och
 • Stadsrundtur med lokalguide i Wien
 • Stadsrundtur med lokalguide i Budapest
 • Besök Schönbrunn & Spanska ridskolan
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 300 kr

Klassiska konserter kan erbjudas mot tillägg i båda städerna.

Höjdpunkter

 • Slottet Schönbrunn
 • Spanska ridskolan
 • Raoul Wallenbergs minnespark
 • Kryssning på Donau

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BUDAPEST - WIEN

Transfer från hemorten till Arlanda där vi möter Linnéa. Flyg till Budapest med ankomst på förmiddagen. Vi påbörjar vår resa mot Wien direkt och stannar på vägen i staden Tata, där vi äter en tvårätters lunch. Vid ankomst till Wien checkar vi in på vårt centrala hotel och äter gemensam middag. (L, M)

Dag 2
STADRUNDTUR & SCHÖNBRUNN

Efter en god frukost möter vi vår buss och lokalguide för en stadsrundtur. Vi ser bland annat parlamentet och rådhuset. Vid operan kliver vi av bussen och fortsätter rundturen till fots i gamla stan. Gemensam lunch i staden innan vi tar oss med bussen till slottet Schönbrunn. Slottet var tidigare absburgarnas vackra sommarresidens. Efter en guidad rundtur via audioguide har vi egen tid att njuta av trädgårdarna innan vi beger oss tillbaka till Wien för övernattning. Kvällen är fri för egna aktiviteter i Wien men denna kväll kommer att finnas klassisk konsert som tillägg. (F, L)

Dag 3
SPANSKA RIDSKOLAN

Sovmorgon och fri tid för utcheckning och lunch på egen hand. Under eftermiddagen besöker vi Spanska ridskolan, en högklassig ridakademi i stadsdelen Hofburg. Ridskolan fick sitt namn av de berömda spanska hästarna som användes på ridskolan innan det officiella grundandet år 1729. Än idag används enbart vita lipizzanerhästar som är ättlingar bland annat till den spanska hästen. Efter besöket kommer bussen (med vårt bagage) och hämtar oss för att resa vidare tillbaka till Budapest. Incheckning på vårt centralt belägna hotel Mercure Korona. Gemensam middag i Budapest. (F, M)

Dag 4
STADSRUNDTUR BUDAPEST

Idag ska vi lära känna Budapest tillsammans med en lokalguide. Vi börjar med en bussrundtur på Budas höjder. Här ligger den gamla staden med hus från 1600- och 1700-talet och smala medeltidsgator som ringlar sig fram i den kuperade terrängen. Vi njuter av den vackra utsikten från Gellerhöjden och tar en titt på slottet. Vi ser också Pest, den nyare delen av staden med byggnader i neoklassisk arkitektur, breda boulevarder och många restauranger och caféer. Stadsrundturen avslutas med ett besök i Raoul Wallenbergs minnespark. Raoul Wallenberg var en av förintelsens hjältar, som har hyllats för sina insatser i Budapest 1944. Mer om detta får vi veta under en promenad i parken. Här finns ett berörande minnesmärke, utformat som ett träd med löv som bär namnen på de ungerska judar som förlorade sina liv under förintelsen. Under kvällen ger vi oss ut på en naturskön kryssning för att beundra Budapests vackra silhuett från den mäktiga floden. Donau är med sina 2888 km Europas näst längsta flod och på sin väg österut, från källan bland bergen i Schwarzwald till Svarta havet, har Donau kontakt med tio länder. Vi njuter av god mat och dryck, levande musik och ser stadens ljus från floden. Transfer från hotellet till båten t/r ingår. (F, M)

Dag 5
HEMRESA

Sovmorgon, frukost och utcheckning. Transfer till flygplatsen och direktflyg tillbaka till Arlanda där vi tar farväl av Linnéa. Transfer tillbaka till hemorten. (F)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Hotell

Austria Trend Wien ***

Läge: Centralt i Wien

Faciliteter på hotellet: Restaurang, bar, café.

Officiell kat: 4-stjärnigt

Rum: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, minibar,luftkonditionering.

Wifi: finns tillgängligt i alla utrymmen och är gratis.

Hotellet hemsida

Mercure Korona Budapest ****

Läge:  I hjärtat av Budapests historiska stadskärna och affärsdistrikt, mitt på den berömda gågatan Váci. Det är nära till floden Donau, Dohánygatans synagoga, de judiska kvarteren samt flera museer, ruinpubar och bad.

Faciliteter på hotellet: Restaurang, bar.

Officiell kat: 4-stjärnigt

Rum: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, minibar,luftkonditionering, kaffe- och/eller tekokare.

Wifi: Gratis

Hotellet hemsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev