Wien – Medlemsresa Smart Senior

Upplev Wien i sommar eller till jul med julmarknad

Wien åker du till för att njuta av förstklassig kultur, musik och bakverk. Det är en fantastiskt vacker stad där Mozart, Beethoven och flera andra kända kompositörer skapade sina mest berömda verk. Upplev ett somrigt Wien eller Wien till jul. Sommaren bjuder på vackra parker och mysiga kaféer, veckorna runt jul och nyår är romantiska och idylliska. Staden skimrar i ett milt ljus, gator och affärer är vackert dekorerade och de många olika julmarknaderna förtrollar såväl gammal som ung. Vi bor vid det fantastiska slottet Schönbrunn på Park Hotell Schönbrunn. Vår svenska guide Ulrike Verdianu -Floderer har bott i Wien över 20 år och visar oss sin stad på ett personligt sätt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda-Wien t/r
 • Del i dubbelrum med frukost på 4-stjärniga Parkhotel Schönbrunn
 • Svensk lokalguide och reseledare
 • Middag på hotellet inkl 1 glas vin
 • Lunch ankomstdagen inkl dryck
 • Tre guidade rundturer i Wien
 • Inträde och visning av: Schönbrunns slott och Belvedere
 • Besök till flertal julmarknader (avresa 7/12)
 • 2 st kaffe & tårta
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Avresa 7/12: 1 000 kr pp
Enkelrum: 1 200 kr
Utfärd vingård med vin & middag: 590 kr

Erbjudande

500 kr

Som Smart Senior medlem får du 500 kr rabatt

Gäller till och med 2018-12-07

Höjdpunkter

 • Utfärd till Schönbrunn - En av Wiens största sevärdheter
 • Att se Wien med Ulrika som verkligen kan sin stad
 • Bo på Park hotel Schönbrunn

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2018-12-07
Resa: Wien – Medlemsresa Smart Senior
Dagar: 4
Pris: 9450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - WIEN

Flyg från Arlanda till Wien på morgonen. Väl i Wien möts vi av Ulrike, för en rundtur med buss där vi ser Ringgatan, Donau och Hundertwasserhaus. Turen avslutas med en god lunch. Vidare till vårt 4-stjärniga hotell, Parkhotel Schönbrunn. Egen kväll att utforska staden eller koppla av på vårt trevliga hotell. (L)

Dag 2
WIEN

Ulrike möter oss på hotellet och vi tar tunnelbanan till centrala Wien för en guidad rundvandring till fots. Ulrike berättar om staden och dess byggnader. Vi ser det imponerande kejserliga vinterpalatset Hofburg och Wiens operahus. Turen avslutas vid ett av stadens landmärken Stefansdomen. Vi gör ett trevligt stopp för kaffe och sachertårta. På eftermiddagen finns tid att uppleva staden lite på egen hand och till jul skall man inte missa stadens kända julmarknader på Stephansplatz, Michaelerplatz eller kanske den mest kända framför  stadshuset eller julbyn på Maria-Theresien-Platz, där olika gospel sjungs samt den julmarknad på Freyung. Ja det finns flera att välja på. Denna kväll kan man välja att följa med på en sk Heurigen, en vingård inne i stan. (F, L)

 

Heurigen – middag frivilligt tillval:
På kvällen besöker vi en av vingårdarna, en Heurige, i Grinzing som ligger i stadens utkant. Vår lokalguide Ulrike har valt en lite speciell vingård där vi bjuds på gårdens goda viner och traditionell lokal mat.

Dag 3
SCHÖNBRUNN

Vi går tillsammans genom parken till slottet Schönbrunn eller tar tunnelbanan beroende på vädret. Här visar Ulrike 20 av de fantastiska rummen med fokus på Maria Theresa. Vi avslutar turen med att se hur man bakar en Apfelstrudel på slottets bageri samt äter strudel och dricker kaffe. Nu väntar Schönbrunns julmarknad, en imponerande syn med slottet som kuliss. Ulrike visar er runt och de som vill stanna längre kan göra det eller följa med Ulrike tillbaka. På vår resa i augusti följer en guidad tur av Schönbrunns trädgårdar. På kvällen gemensam avslutningsmiddag på hotellet. (F, M)

Dag 4
BELVEDERE

Egen förmiddag. På eftermiddagen hämtar Ulrike oss med buss på hotellet för en rundtur av Wien. Vi besöker Belvedereslottet, där vi ska se världens största Gustav Klimt samling. Under decemberresan finns det här en julmarknad bakom slottet. Från Belvedere har vi en vacker utsikt, Ulrike lär oss mer om stadens historia, om Österrike idag samt om stadens vackra arkitektur. På kvällen tar i vi bussen ut till flyget för hemresa. (F, K)

Reseledare

Ulrike Verdinau-Floderer

Ulrike är auktoriserad lokal guide och har bott i Wien i nästan 30 år. Hon älskar sin stad och visar den på ett personligt sätt och har mängder att berätta om staden och folket.

Hotell

Parkhotel Schönbrunn****

Hotellet är beläget invid Palatset Schönbrunns trädgårdar. Hotellet har restaurang och bar.

Läs mer om hotellet här

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev