Må bra resa Södra Indien

Hitta balansen och ladda batterierna med Ayurveda och yoga

Vi reser till den lilla badorten Kovalam i den vackra provinsen Kerala som ligger längst söderut på den indiska halvön. Har finns sverigevännen Dr Unni som äger och är chefsläkare på den ayurvediska kliniken, Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital. Vi kommer att bo på Dr Unnis nybyggda hotell i skandinavisk stil och får dagliga behandlingar på Dr Unnis klinik som ligger nära hotellet. Yogapassen gör vi på klinkens hotellterrasser. Reseledare och yogainstruktörer är Per & Anita Söder.

Hälsoresan hjälper dig att hitta energi och skapa balans i kropp och själ. Den lilla fridfulla badorten skapar lugn och ro med sina sandstränder och kulinariska restauranger. De dagliga ayurvediska behandlingarna på doktor Unnis klinik ger dig djup avspänning och balans i kroppen. Behandlingsprogrammet är helt individuellt anpassat efter dina behov och eventuella krämpor.

PER SÖDER är utbildad lärare i Kundaliniyoga och har ur denna yogaform utvecklat Migränyoga. Han arbetar på yogamottagningen i Stockholm och har skrivit böckerna Migränyoga och Stressyoga. Pers specialområden är migränyoga, stressyoga och kundaliniyoga. Kontakt: per@yogamottagningen.se. Tel: 0708-39 82 29 .

ANITA DAVÉN-SÖDER är sjuksköterska och barnmorska med lång erfarenhet från sjukvården. Hon masserar och leder Mediyoga samt ger ayurvedisk hälsorådgivning och kurser i YogAffekt där Mediyoga och psykoterapi förenas. Anitas special områden är massage, mediyoga & ayurveda. Kontakt: anita@yogamottagningen.se Tel: 0739-03 59 05.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Trivandum via Doah t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum utsikt mot trädgården 14 nätter med frukost
 • 10 middagar på lokala restauranger
 • 13 dagar med ayurvediska behand lingar (2- 2,5 h per dag) på Agastyaa Clinic, som leds av Dr. Unni
 • Personlig konsultation med Dr. Unni
 • Dagligt samtal med ayurvedaläkare
 • 14 dagar med yoga
 • Svensk yogainstruktör
 • Övrigt enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 500 kr
Havsutsikt: 2 000 kr per person

Höjdpunkter

 • Dr Unnis klinik
 • Härliga Yoga pass
 • Dagliga behandlingar med massage och olika oljor
 • Vacker strand och natur

Avresor

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag AYURVEDA
Behandling

I resan ingår dagliga behandlingar med massage och olika oljor. Behandlingarna utformas individuellt efter samtal med den ayurvediske läkaren och kan även innefatta livsstilsråd och särskilda kostupplägg. Behandlingen tar cirka 2,5 timmar. Ayurveda är den traditionella indiska hälsoläran som används parallellt med den västerländska sjukvården i landet. Här tar man hänsyn till människans helhet och behandlar därigenom orsaker och inte symptom på ohälsa.

Dag MEDIYOGA
Medicinsk yoga

Mediyoga är medicinsk yogaform som är utvecklad ur Kundaliniyoga. Vi kommer att dagligen erbjuda morgonyoga som kommer att bli en blandning av Mediyoga och Kundaliniyoga. Det finns även möjlighet att testa andra typer av yoga i byn. Mediyoga är en terapeutisk yogaform där det är viktigt att kropp och medvetande förenas. Du utför yogaövningar och andningstekniker långsamt och inkännande och låter kroppen hela sig själv i sin egen takt. Mediyoga är perfekt för dig som vill komma igång med yoga på ett lugnt sätt och samtidigt reducera spänningar och stress.

Dag INDISK MAT
Matupplevelse

Maten är viktig i Indien och inom ayurvedaisk hälsa, och sydindien är berömt för sitt sofistikerade kök. För en vegetarian blir Kovalam en uppenbarelse med det fantastiska utbud av färger, dofter och smaker som de många restaurangerna erbjuder. Den som äter kött och fisk blir inte heller besviken.

Dag
Ayurvediska kliniken

Dr Unnis klinik heter Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital, är beläget i Kovalam. Här finns ett stort utbud av behandlingar samt en trevlig atmosfär med fin trädgård och terrasser.

Läs mer om kliniken

Reseledare

Anita & Per Söder

Indien

Våra reseledare Per & Anita Söder driver tillsammans Yogamottagningen. Tillsammans har de stor erfarenhet av Yoga av olika slag.

Hotell

Bra att veta

Glöm inte att ansöka om turistvisum till Indien.

Obs! 10 dagar handläggningstid gäller.

Klicka här för att komma till ansökan om turistvisum

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev