En resa för dig som vill uppleva det jordnära italienska köket

Johan, som har bott i Italien i mer än 15 år, välkomnar oss som sina personliga gäster och tillsammans gör vi dagsutflykter till olika småbyar på landsbygden. Där provsmakar vi lokalproducerade specialiteter såsom ost, vin, olivolja, korv och skinka.

Vi är en liten exklusiv grupp och precis som i TV-serien Solens Mat får vi komma nära inpå och till och med in i köken.

Vi bor i den lilla kuststaden Terracina där vi äter fiskbaserad mat på många av de trevligaste och bästa krogarna. Förutom mat och dryck bjuder resan även på en del kultur, såväl vardaglig som historisk. Vi rör oss i spåren av neandertalare, etrusker, romare, påvar och Mussolini som alla bidragit till Terracinatraktens historia.

Johan hälsar:
”För att fullt ut kunna njuta av resan bör man kunna gå obehindrat (en dryg km alt 1,5 km) med stående pauser. Detta då vi rör oss en del till fots i lilla Terracinas centrum för olika event och måltider ”

Reseledare

Johan Berg

Johan lämnade Sverige och karriären inom juridik för att flytta till Italien 1999. Efter ett år i Rom flyttade han ut till havet och från 2007 bodde han i Terracina där han tillsammans med sin fru Lea drev en språkskola för italienare som vill lära sig engelska. Genom språkskolan byggde de upp ett stort kontaktnät med lokala matproducenter. Johan har återvänt till Sverige, men har kvar sina goda kontakter. Johan har rest mycket i Italien och speciellt på Sicilien, där han varit reseledare och guide för flera grupper.
Läs mer

Program

Visa alla dagar
Dag 1 Stockholm - Rom

Vi landar sent och Johan möter oss på flygplatsen i Rom. Vi åker direkt ner till Terracina, en resa på ca 1,5 timme. Vi får smörgås och dryck på bussen. Väl framme ca 23.00 checkar vi in och gör kväll.

Dag 2 Monte San Biagio

Vi åker till en liten familjegård intill bergsbyn Monte San Biagio. Väl framme bjuds vi på en hemlagad lunchbuffé på gårdens produkter. Vi besöker också en olivoljekvarn. Efter paus på hotellet åker vi upp till det anrika Jupitertemplet för guidad promenad och njuter av utsikten. Sedan väntar en matig aperitif i gamla stans historiska miljö. (F, L)

 

Dag 3 Språk & matlagning

På förmiddagen ges tillfälle att närma sig det italienska språket genom praktiska och lekfulla övningar. Lunchen intar vi på stranden och på kvällen bjuder kocken Nazareno in oss i sitt kök och visar hur man lagar en trerättersmiddag som vi sedan avnjuter med ett gott vin. (F, L, M)

Dag 4 Ostron, glass & ost- och vinresa

Vi börjar dagen i lugn och ro med en guidad promenad i vår stad. I lagom tid anländer vi till Vincenzos ostronställe och restaurang. Här får vi tillfälle att prova ostron och en härlig lunch vid havet. Till efterrätt tittar vi in hos glassmakerskan Imma och tar del av några av hemligheterna bakom och smakar på den fantastiska italienska glassen. På kvällen beger vi oss till delikatessaffären ”La Bottega di via Sarti” för en lättare men mättande måltid när vi blir guidade på en Ost- och Vinresa genom Italien av den stolte ägaren Emanuele Coppola. (F, L, M)

 

Dag 5 San Felice Circeo

Vi beger oss till byn San Felice och Circeos nationalpark där vi äter en lätt lunch på de vidsträckta sanddynerna vid havet. På hemvägen passerar vi en av Mussolinis projektstäder, Sabaudia. Tillbaka i Terracina i tid för ett eftermiddagsdopp och en aperitivo innan vi äter en gemensam middag. (F, L, M)

Dag 6 Cori

Idag besöker vi den anrika och pittoreska bergsbyn Cori med dess kända Akropolistempel och Maurizio Ricci som visar oss hur han kokar sin lufttorkade skinka i vin och demonstrerar hur man gör ricotta och pecorinoost. Vi avsmakar detta och annat under en lunch i det gröna. Sen har ni en egen kväll att själva utforska någon av Terracinas mysiga krogar. (F, L)

Dag 7 Egen dag / utfärd Ponza

Egen dag att koppla av och utforska Terracina med dess långa stränder, trevliga butiker och mysiga restauranger eller åka med till ljuvliga ön Ponza. På kvällen går vi till ”Hosteria del Vicoletto” för att njuta av en middag på fisk och skaldjur. Nu väntar en måltid som kombinerar det bästa med Italien, god mat, gott vin och ett varmt bemötande. (F, M)

Extra utfärd till Ponza med lunch:
Idag erbjuder vi en frivillig heldagsutfärd till vackra och dramatiska Ponza, en ljuvlig ö av vulkaniskt ursprung, ofta kallad Capris lillasyster. Vi guidas runt ön och äter en god lunch. (L)

 

Dag 8 Hemresa

En skön förmiddag för att packa och kanske inhandla det sista. Vi ses för en sista lunch och har sedan gott om tid innan vi lämnar Terracina vid 17-tiden för hemresa från Rom. (F, L)

 

Höjdpunkter

  • Hemma hos lokala matproducenter
  • Nazzarenos matlagning
  • Avsmakningsmiddagen i Terracina
  • Prosecco med utsikt över Terracina
  • Den goda maten

Boende

Terracina: Grand Hotel Palace***

Läge: Hotellet ligger ett stenkast från den fina stranden och ca 800 meter från de antika ruinerna av det romerska templet Giove Anxur.
På rummen finns: WC, dusch/bad, luftkonditionering, telefon, gratis WiFi, minibar, färg-TV och värdeskåp.
Faciliteter: 24-timmars receptionsservice, hiss, bar, snacksbar, strandstolar & parasoller
Adress: Lungomare Matteotti, 2, 04019 Terracina LT Tel. +39 0773 709523

Besök hotellets hemsida »

Resfakta

I priset ingår

  • Svensktalande reseledare Johan
  • Flyg Arlanda-Rom t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Del i dubbelrum med italiensk frukost
  • 6 luncher inkl. vin/måltidsdryck
  • 4 middagar inkl. vin/måltidsdryck
  • Utfärd Cori med ricotta- och skinkprovning
  • Besök på olivgård
  • Utfärd San Felice
  • Besök på Jupitertemplet
  • Besök i restaurangkök med kurs
  • Besök hos en lokal glassmakerska
  • Ost- och vinprovning
  • Ostronprovning
  • Ett lektionstillfälle i Italienska
  • Övriga besök enligt program

Så här bokar du

Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. Vid bokning inom 40 dagar gäller betaldatum enligt fakturan. Se betaldatum på din faktura.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbeställningsskydd som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Som resenär hos ReseSkaparna ansvarar du även för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller ditt bankkort om du betalar med kort.  

Pass och visum

För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal

Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan.

Klimatkompensation

Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

GDPR

Om din resa är i samarbete med tex en tidning eller förening, förmedlar vi dina personuppgifter till dem i enlighet med vår integritets- och personuppgiftspolicy. Läs mer om vår integritetspolicy »