Inför avresan

Här finner du lite praktisk information för att boka din resa, betala resan, tips inför avresa samt när du erhåller dina handlingar inför avresan.

Välkomna ombord med ReseSkaparna!

­Att boka en resa med ReseSkaparna
För att boka en resa med oss, klickar du på BOKA -knappen under respektive resepresentation på vår hemsida. Du är också välkommen att ringa oss på 08 – 94 40 40 för bokning eller skicka e-post till info@reseskaparna.se. När du har bokat, skickar vi en bokningsbekräftelse och en faktura med två stycken inbetalningsdatum: ett för din anmälningsavgift (ca 2000 kr per resenär) och ett för din slutbetalning. När du betalt in din anmälningsavgift, inom tio dagar, är din resa bekräftad.

Resenärernas namn
När du bokar din resa är det viktigt att kontrollera att namnen på samtliga deltagare är korrekt stavade, exakt i enlighet med passet. Om namnet du uppgett vid bokning avviker från namnet i passet, och du vill ändra det närmare avresan, tillkommer alltid ändringsavgifter från flygbolaget eller kostnad för en ny biljett. Det är lätt att undvika ändringskostnader – uppge rätt namn vid bokningstillfället. Kontrollera din bokningsbekräftelse att ditt namn är korrekt stavat.

Betalning
Anmälningsavgiften betalas 10 dagar efter bokningstillfället för att bekräfta bokningen. Anmälningsavgiften dras av från slutbeloppet. Resterade belopp betalas 60 eller 40 dagar innan avresa. Betalning sker via bankgiro eller med bank- eller kreditkort via telefon eller vår hemsida. Vi tar emot betalning med Mastercard/Eurocard och VISA.

Resevillkor
Innan du bekräftar din bokning ber vi dig ta del av våra resevillkor. I resevillkoren framgår också alla viktiga detaljer kring avbeställning. Om du har frågor angående resevillkoren och/eller avbeställningsregler, kontakta gärna oss. Reseskaparnas resevillkor följer bestämmelserna i Lagen om Paketresor. Ladda ner våra resevillkor här>>Ladda ner Svenska resebyråföreningens villkor för paketresor här>>

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar även att du tecknar ett avbeställningsskydd i samband med den bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller via ditt bankkort om du betalar med kort. Ha alltid med dig försäkringskassans EU-kort på resor inom EU samt något från ditt försäkringsbolag som bevisar att du är försäkrad. Kontrollera alltid med ditt försäkringsbolag vad som gäller.

Flygtider och anslutning
Flygtider är alltid preliminära och kan utan förvarning justeras utav flygbolagen. Tänk på detta vid bokning utav eventuell anslutning av tåg eller flyg till avreseorten eller destinationen. Se till att ha god tidsmarginal och ombokningsbara biljetter, då ingen ersättning utgår för eventuell kostnad i samband med flygtidtabellsändring eller inställd resa.

Allergier, specialkost, önskemål
Meddela oss gärna i samband med bokning om ni har specifika dieter eller allergier. Vi informerar våra samarbetsparter och din reseledare, så att de kan ordna specialkost under din resa. Alla önskemål/information som meddelats ReseSkaparna vidarebefordras till berörda parter som buss- och flygbolag samt hotell och restauranger. Dock kan vi inte garantera att vidarebefordrade uppgifter beaktas.

Resa med funktionshinder
Alla våra kunder har olika behov och krav. Därför är det viktigt att du tar kontakt med oss vid bokningen så vi hittar ett alternativ som passar just dina behov. Det är vårt mål att alla som reser med oss skall få en så lyckad resa som möjligt. Vissa hotell har handikappanpassade rum men hotellet i sig kan fortfarande ha trappor till reception och pool m.m. Du som är beroende av rullstol/rullator måste kontakta oss vid bokningstillfället för att du skall kunna få hjälp med att komma på och av flygplanet. Flygbolaget behöver alltid godkänna olika sorts hjälpmedel som behövs tas med som incheckade bagage eller ombord som till exempel elektriska rullstolar och syrgas. Viktigt att du meddelar oss detta innan du bokar. På en gruppresa reser du tillsammans med andra resedeltagare och följer ett på förhand fastställt program – vissa utflykter är svåra att anpassa och oftast sker alla utflykter på fot. Kontakta oss och dubbelkolla alltid vilka utflykter kan passa just dig!

Valuta
Vi rekommenderar att du alltid har med dig lite kontanter i lokal valuta. Detta för att klara dig de första dagarna och för att det inte alltid går att betala med kort. Kontakta ditt växlingskontor eller bank och beställ valuta i god tid. Det finns uttagsautomater och växlingskontor på plats och det går också bra att växla kontanter på en del hotell.

Bankkort/Kreditkort
Oftast godtas alla internationella kontokort, såsom VISA, Master Card, Maestro och American Express. Glöm inte att öppna ditt kort för köp i utlandet. Kontakta ditt bank vid behov.

Vaccinationer
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. Kontakta därför närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för individuell konsultation. För mer information>>

Mediciner
Packa alla mediciner i handbagaget. Bra att ta med till exempel värktabletter, åksjuke-tabletter, tabletter mot orolig mage, plåster och annat du anser att du behöver. Ta även med eventuella recept.

Visum och pass eller nationellt ID-kort
Som resenär är du själv ansvarig för att iaktta gällande passregler på ditt resmål. Kontrollera alltid att passet är oskadat och giltigt.

Färdhandlingar och information inför resan
Cirka 3 till 2 veckor innan avresa skickar vi ett avresemeddelande med information samt flygdokument hem till dig.

Bagageregler
Alla flygbolag har olika regler kring bagagestorlek.
Kontakta ditt flygbolag eller gå in på flygplatsens webbplats om du vill veta mer om de tillåtna väskstorlekar. Resenärerna måste själva bära bagaget till och från flyg/tåg/buss och till och från hotellen. Resenärerna ansvarar själva för att hålla uppsikt över ditt bagage under hela resan.

Inte som hemma
Mycket kan vara annorlunda jämfört med Sverige. Det tar ofta lite längre tid på till exempel restauranger och organisationen är inte alla gånger lika effektiv som hemma. Ha tålamod och ta seden dit du kommer!