Inför avresan

Här finner du information för att boka din resa, betala samt när du erhåller dina handlingar inför avresan.

Välkomna ombord med ReseSkaparna!

­Att boka en resa med ReseSkaparna
För att boka en resa med oss, klickar du på BOKA -knappen under respektive resepresentation på vår hemsida. Du är också välkommen att ringa oss på 08 – 94 40 40 för bokning eller skicka epost till info@reseskaparna.se. När du har bokat, skickar vi hem ett resebevis med två inbetalningskort ett för din anmälningsavgift (500 kr – 2500 kr per resenär) och ett för din slutbetalning. När du betalt in din anmälningsavgift, inom tio dagar, är din resa bekräftad.

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring
Vi rekommenderar att du tecknar en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden där även avbeställningsskydd ingår. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller via ditt bankkort om du betalar med kort. Vill du komplettera med en reseförsäkring rekommenderar vi ERVs reseförsäkringar. ERV erbjuder också avbeställningsskydd som ska tecknas i samband med bokning. Information och villkor finner du på deras hemsida www.erv.se

Betalning
Anmälningsavgiften betalas  10 dagar efter bokningstillfället för att bekräfta bokningen. Anmälningsavgiften dras av från slutbeloppet. Resterade belopp betalas 60 eller 40 dagar innan avresa. Betalning sker via bankgiro eller med bank- eller kreditkort via telefon eller vår hemsida. Vi tar emot betalning med Mastercard/Eurocard och VISA. Om du har fått hjälp att boka individuella flygbiljetter kan det ibland förekomma att flygbolagen kräver omgående betalning för flygbiljetterna. I dessa fall kommer du även att betala in kostnaden för flygbiljetten redan vid anmälan.

Flygtider och anslutning
Flygtider är alltid preliminära och kan utan förvarning justeras utav flygbolagen. Tänk på detta vid bokning utav eventuell anslutning av tåg eller flyg. Se till att ha god tidsmarginal och ombokningsbara biljetter, då ingen ersättning för eventuell kostnad i samband med flygtidtabellsförändring utgår.

Mat och allergier
Meddela oss gärna i samband med bokning om ni har specifika dieter eller allergier. Vi informerar våra samarbetsparter och din reseledare, så att de kan ordna specialkost under din resa.

Resenärernas namn
När du bokar din resa är det viktigt att kontrollera att namnen på samtliga deltagare är korrekt stavade, exakt i enlighet med passet. Om namnet du uppgett vid bokning avviker från namnet i passet, och du vill ändra det närmare avresan, tillkommer alltid ändringsavgifter från flygbolaget eller kostnad för en ny biljett. Det är lätt att undvika ändringskostnader – uppge rätt namn vid bokningstillfället. Kontrollera ditt resebevis att ditt namn är korrekt stavat.

Resevillkor
Innan du bekräftar din bokning ber vi dig ta del av våra resevillkor. I resevillkoren framgår också alla viktiga detaljer kring avbeställning. Om du har frågor angående resevillkoren och/eller avbeställningsregler, kontakta gärna oss. Reseskaparnas resevillkor följer bestämmelserna i Lagen om Paketresor.
Ladda ner våra resevillkor här>>
Ladda ner Svenska resebyråföreningens villkor för paketresor här>>
Läs mer här>>

Vaccinationer
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. Kontakta därför närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för individuell konsultation. För mer information>>

Visum och pass
Som resenär är du själv ansvarig för att iaktta gällande passregler på ditt resmål. Kontrollera alltid att passet är oskadat och giltigt.

Färdhandlingar och information inför resan
Cirka 3-2 veckor innan avresa skickar vi resmålsinformation, avresemeddelande samt flygdokument hem till dig.

Katalog
Vår katalog är numera digital. Se vår Katalog här >

Tips även att läsa 1177 checklista inför utlandsresan >