Inför avresan

­

Inför resan

Att boka en resa med ReseSkaparna

För att boka en resa med oss, klickar du på BOKA -knappen under respektive resepresentation på vår hemsida. Du är också välkommen att ringa oss på 08 – 94 40 40 för bokning eller skicka epost till info@reseskaparna.se. När du har bokat, skickar vi hem ett resebevis med två inbetalningskort ett för din anmälningsavgift (500 kr – 2500 kr per resenär) och ett för din slutbetalning. När du betalt in din anmälningsavgift, inom tio dagar, är din resa bekräftad.

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

Vi rekommenderar att du tecknar en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden där även avbeställningsskydd ingår. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller via ditt bankkort om du betalar med kort. Vill du komplettera med en reseförsäkring rekommenderar vi ERVs reseförsäkringar. ERV erbjuder också avbeställningsskydd som ska tecknas i samband med bokning. Information och villkor finner du på deras hemsida www.erv.se

 

Betalning

Anmälningsavgiften betalas  10 dagar efter bokningstillfället för att bekräfta bokningen. Anmälningsavgiften dras av från slutbeloppet. Resterade belopp betalas 60 –  35 dagar innan avresa. Betalning sker via bankgiro eller med bank- eller kreditkort via telefon eller vår hemsida. Vi tar emot betalning med Mastercard/Eurocard och VISA. Om du har fått hjälp att boka individuella flygbiljetter kan det ibland förekomma att flygbolagen kräver omgående betalning för flygbiljetterna. I dessa fall kommer du även att betala in kostnaden för flygbiljetten redan vid anmälan.

 

Flygtider och anslutning

Flygtider är alltid preliminära och kan utan förvarning justeras utav flygbolagen. Tänk på detta vid bokning utav eventuell anslutning av tåg eller flyg. Se till att ha god tidsmarginal och ombokningsbara biljetter, då ingen ersättning för eventuell kostnad i samband med flygtidtabellsförändring utgår.

 

Mat och allergier

Meddela oss gärna i samband med bokning om ni har specifika dieter eller allergier. Vi informerar våra samarbetsparter och din reseledare, så att de kan ordna specialkost under din resa.

Resenärernas namn

När du bokar din resa är det viktigt att kontrollera att namnen på samtliga deltagare är korrekt stavade, exakt i enlighet med passet.

Om namnet du uppgett vid bokning avviker från namnet i passet, och du vill ändra det närmare avresan, tillkommer alltid ändringsavgifter från flygbolaget eller kostnad för en ny biljett. Det är lätt att undvika ändringskostnader – uppge rätt namn vid bokningstillfället. Kontrollera ditt resebevis att ditt namn är korrekt stavat.

 

Resevillkor

Innan du bekräftar din bokning ber vi dig ta del av våra resevillkor. I resevillkoren framgår också alla viktiga detaljer kring avbeställning. Om du har frågor angående resevillkoren och/eller avbeställningsregler, kontakta gärna oss. ReseSkaparnas resevillkor följer bestämmelserna i Lagen om Paketresor. För resor köpta efter den 1 augusti 2018 gäller den nya paketreselagen.

Ladda ner våra resevillkor här->

Ladda ner Svenska resebyråföreningens villkor för paketresor här->

Ladda ner standardformulär om information inför resa om paketreselagen

 

 

Vaccinationer

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. Kontakta därför närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för individuell konsultation. För mer information

 

Visum och pass

Som resenär är du själv ansvarig för att iaktta gällande passregler på ditt resmål. Kontrollera alltid att passet är oskadat och giltigt.

 

Färdhandlingar och information inför avresa

Cirka 3 veckor innan avresa skickar vi resmålsinformation, avresemeddelande samt flyghandlingar hem till dig.

 

Katalog

Som resenär får du vår katalog skickat hem till dig en till två gånger om året. I katalogen finns samtliga resor beskrivna. Se vår katalog här ->

Prenumerera på vårt nyhetsbrev