Hjälper dig att hitta energi och skapa balans i kropp och själ

I den lilla badorten Kovalam, långt söder ut på den indiska halvön, finner vi sverigevännen och chefsläkaren Dr Unni som äger den ayurvediska kliniken, Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital.

De dagliga behandlingarna utförs av ett team med massörer och terapeuter, är helt individuellt anpassade efter dina behov och ger dig djup avspänning och balans i kroppen. Vi bor på klinikens hotell med moderna bekvämligheter där vi har helpension från ankomst till hotellet fram till avresa. Vi får en balanserad kost som är utformad i samklang med behandlingarna. Yogapassen gör vi tillsammans med våra yogalärare på hotellets terrasser och tak.

Den lilla fridfulla badorten skapar lugn och ro med sina sandstränder och helt trafikfria gränder. De dagliga ayurvediska behandlingarna på doktor Unnis klinik ger dig djup avspänning och balans i kroppen. Behandlingsprogrammet är helt individuellt anpassat. Du har upp till tre dagliga möten med ayurvediska läkare, varav ett med Dr Unni, i samband med dina behandlingar. Du får ett team av minst tre massörer och terapeuter som ger dig ca 2-2,5 timmars behandling varje dag under hela vistelsen.

Reseledare

Per Söder

Per Söder har sedan han blev fri från sin migrän 1999 ägnat sig åt yoga. Han har vidareutvecklat det yogaprogram han själv gått igenom för att hantera sin huvudvärk, till kursen i Yoga mot huvudvärk och migrän. Han har skrivit tre böcker om yoga mot huvudvärk och stress. Han har vid ett flertal tillfällen berättat om sin resa till ett liv utan migrän i TV-program som Fråga doktorn och Malou efter tio. Sedan 2014 driver han Yogamottagningen i Stockholm tillsammans med sin fru Anita Davén-Söder.
Läs mer

Anita Davén Söder

Sjuksköterska och barnmorska i grunden med lång erfarenhet från sjukvården. Arbetade tillsammans med Per Söder på Blue Hotel med spahelger. Jobbar numera heltid med Yogamottagningen där hon masserar, leder Mediyoga och ger ayurvedisk hälsorådgivning. Hon ger indisk ansiktsmassage och droppar olja i pannan på kunder med den ayurvediska Shirodarabehandlingen. Hon är även instruktör i babymassage och mindfulness. Anita är ägare till Yogamottagningen tillsammans med Per Söder.
Läs mer

Program

Visa alla dagar
AYURVEDA

Ayurveda är den traditionella indiska hälsoläran som används parallellt med den västerländska sjukvården i landet. Här tar man hänsyn till människans helhet och behandlar därigenom orsaker och inte symptom på ohälsa.

MEDIYOGA

Mediyoga är medicinsk yogaform som är utvecklad ur Kundaliniyoga. Vi erbjuder morgonyoga, en blandning av Mediyoga och Kundaliniyoga, dagligen. Det finns även möjlighet att testa andra typer av yoga i byn. Mediyoga är en terapeutisk yogaform där det är viktigt att kropp och medvetande förenas. Du utför yogaövningar och andningstekniker långsamt och inkännande och låter kroppen hela sig själv i sin egen takt. Mediyoga passar bra för dig som vill komma igång med yoga på ett lugnt sätt och samtidigt reducera spänningar och stress.

INDISK MAT

Maten år viktig i Indien och inom den ayurvediska filosofin. Hotellet erbjuder en vegetarisk palett av färger, dofter och smaker som är anpassad till de behandlingar som ges. Vi äter gemensam frukost, lunch och middag i hotellets trädgård.

UTFLYKTER

Vi spenderar den mesta tiden i Kovalam. Visst utrymme för utflykter kommer att finnas och tidpunkten anpassas efter våra behandlingar.

FLYGRESAN

Qatar Airways är ett flygbolag hemma hörande i Qatar med sin hub i Doha. Dehåller en hög klass vad gäller bekvämligheter och mat ombord.

Höjdpunkter

  • Dr Unnis klinik
  • Härliga Yoga pass
  • Dagliga Ayurvedisk behandlingar med massage och olika oljor
  • Vacker strand och natur

Boende

Hotel Pritwii***

Dr Unnis Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital & Prittwi Resort. Vi bor på klinikens moderna hotell med de faciliteter som vi är vana vid men med personlig atmosfär. Stranden ligger bara ca 3 minuters promenad från hotellet. Man kan växla lokal valuta på hotellet samt att det finns ATM i närheten av hotellet.

Faciliteter: Hotellet har 24/7 receptionsservice, rumservice, gratis dricksvatten, concierge, tvättservice, hårtork och strykjärn att låna utan kostnad, trädgård med solstolar.
Rummen: Alla rum har badrum, AC och WIFI. Alla rum har sin egen unika touch samt en egen balkong.

Besök hotellets hemsida »

Resfakta

Reslängd

15 dagar

Avresedatum

28/11

Avreseort

Stockholm/Arlanda

Resmål

Doha

Pris

Från 34 950 kr

Enkelrumstillägg

Enkelrum mot trädgården 3500 kr
Enkelrum med havsutsikt 5500 kr

Detaljerade priser

Dubbelrum med havsutsikt 1000kr/person
Dubbelrum med panorama havsutsikt 2500kr/person

I priset ingår

  • Svenska reseledare & yogainstruktörer
  • Flyg Arlanda-Trivandum via Doha t/r
  • Transfer flygplats - hotell t/r
  • Del i dubbelrum14 nätter med frukost
  • Helpension från ankomst till avresa
  • 13 dagar med ayurvediska behandlingar (2- 2,5 h per dag)
  • Dagliga samtal med ayurvedisk läkare
  • Yogapass med era yogainstruktörer

Så här bokar du

Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. Vid bokning inom 40 dagar gäller betaldatum enligt fakturan. Se betaldatum på din faktura.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbeställningsskydd som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Som resenär hos ReseSkaparna ansvarar du även för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller ditt bankkort om du betalar med kort.  

Pass och visum

För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal

Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan.

Klimatkompensation

Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

GDPR

Om din resa är i samarbete med tex en tidning eller förening, förmedlar vi dina personuppgifter till dem i enlighet med vår integritets- och personuppgiftspolicy. Läs mer om vår integritetspolicy »

Programändringar

Vänligen notera att vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Det fastlagda dagsprogrammets dagar kan ändra ordning och en programpunkt kan ändras till annan likvärdig på grund av omständigheter vi inte rår över.

Avgångar

Avresa
Hemkomst
Pris
Från
Platser
2024-11-28
2024-12-12
34 950 kr
Stockholm/Arlanda
5+
Avresa: 2024-11-28
Hemkomst: 2024-12-12
Pris: 34 950 kr
Från: Stockholm/Arlanda
Platser: 5+