Bridge, majestätiska berg och grönblått hav

Josif vår värd, som växt upp under kommuniståren, visar oss delar av hans nya Albanien.

Både naturen och historien får oss att häpna då vi reser från majestätiska berg till grönblått hav medan Josif berättar om sig själv, sin familj och landets historia. Det är lätt att hålla med både trendorakel och Josif om att det är nu man ska besöka Albanien, medan det gamla och orörda ännu finns kvar samtidigt som landet hunnit bygga en upp turistnäring som ger oss den komfort vi är vana vid. Omtyckte bridgeledaren, Kalle Persson, är med oss från starten i Stockholm till resans slut. Det går även att ansluta från Köpenhamn mot tillägg.

Reseledare

Josif Paparisto

Josif har skräddarsytt resan till Albanien för ReseSkaparna, med målet att verkligen få visa sitt land i alla aspekter och att få smaka på landets kultur, mat, musik och historia. Josif är född och uppvuxen i Tirana, Albanien och bodde i Sverige under tidigt 90-tal. Med hans kunskap om sitt hemland och sin egen historia förmedlar Josif på ett personligt sätt när han visar sitt Albanien. Han uppfyller sin livsdröm genom att få möjligheten att visa Albanien för svenska resenärer.
Läs mer

Kalle Persson

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor. Kalle är en erfaren bridgeledare från St. Eriksbridgeklubb. Det är han som lär er knepen i spelet och hjälper er att utvecklas på våra bridgeresor för mindre rutinerade spelare.
Läs mer

Program

Visa alla dagar
Dag 2 Utfärd till Durrës

Den första aktiviteten utöver bridgespelet är en guidad rundtur i hamnstaden Durrës, Albaniens näst största stad, där vi äter lunch. Josif tar oss med på en promenad i staden och vi ser Balkanområdets största romerska amfiteater och det venetianska tornet.

Preliminära tider:
Kl. 09.30 Avresa från hotellet för utflykt till Durrës
Kl. 10.00-12.00 Guidad promenad med Josif, ca 2 km, platt mark
Kl. 12.00-13.30 Lunch i Durrës på en fiskrestaurang
Kl. 14.00 Ca tid åter på hotellet

Dag 5 Utfärd till Tirana - staden och historien

Utfärd till Tirana, där vi under en intressant guidad promenad får uppleva stadens fantasifulla arkitektur, vackra parker och gemytliga kaféer. På Skenderbegtorget stod för inte alltför länge sen diktatorn Enver Hoxha staty. Vi besöker muséet Bunkart2 som är inrymt i en väldig bunkeranläggning, ursprungligen byggd mellan 1972-1978.

Preliminära tider:
Kl. 08.00 Avresa från hotellet för utflykt till Tirana
Kl. 09.00-12.00 Guidad promenad med Josif, ca 2 km, platt mark
Kl. 12.00-13.30 Lunch i Tirana
Kl. 14.30 Ca tid åter på hotellet

Dag 7 Utfärd till Berat & besök på vingård

Berat från 1200-talet är med på UNESCO:s världsarvslista. Under en rundtur besöker vi Berats urtida moskéer, kyrkor, slottet och över 300 år gamla bebodda hus. Vi avslutar uppe på borgen, varifrån man har en vacker utsikt över bergen, med en god lunch. På eftermiddagen väntar en vinprovning på en vingård på den albanska landsbygden där Josifs vän, Levant, odlar och gör vin på inhemska druvor.

Preliminära tider:
Kl. 08.30 Avresa från hotellet för utflykt till Berat
Kl. 10.00-12.00 Guidad promenad med Josif, ca 2 km, kuperat
Kl. 12.00-13.30 Lunch i Berat
Kl. 13.45 Avresa mot vingården
Kl. 14.30-16.30 Vingårdbesök med vinprovning
Kl. 18.30 Ca tid åter på hotellet

Höjdpunkter

  • Hotellets läge invid havet
  • Utfärder med Josif som visar sitt Albanien
  • Bridgespel med omtyckta Kalle Persson

Boende

Hotell Kla jdi resort & SPA ****+

På Klajdi Resort bor du bekvämt vid en privat strand på Durres Riviera, ca en kvart från centrala Golem. Hotellet har en stor utomhuspool samt en uppvärmd inomhuspool. På stranden kan du koppla av i solstol. Här bor du i stora och modernt inredda rum. I närheten av hotellet hittar du restauranger och butiker. Buffé restaurang och bar, måltiderna serveras i buffé restaurangen. Efter en lång dag med bad och sol kan du svalka dig med något från baren som ligger ute på en plattform i havet.

Besök hotellets hemsida »

Resfakta

I priset ingår

  • Flyg Arlanda – Tirana via Warzsawa t/r
  • Bridgeledare Kalle Persson
  • Guide Josif Papristo under utfärder
  • Del i dubbelrum med frukost
  • 3 luncher inkl. vin & vatten
  • 8 middagar
  • Utfärd Durrës
  • Utfärd Tirana med visning Bunkart2
  • Utfärd Berat och besök på vingård med vinprovning
  • Bridgespel inkl. kaffepauser 6 gånger á 4h
  • TILLKOMMER: Bordsavgift på € 5/speldag, penningpriser. Betalas på plats till er bridgeledare.

Så här bokar du

Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. Vid bokning inom 40 dagar gäller betaldatum enligt fakturan. Se betaldatum på din faktura.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbeställningsskydd som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Som resenär hos ReseSkaparna ansvarar du även för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller ditt bankkort om du betalar med kort.  

Pass och visum

För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal

Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan.

Klimatkompensation

Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

GDPR

Om din resa är i samarbete med tex en tidning eller förening, förmedlar vi dina personuppgifter till dem i enlighet med vår integritets- och personuppgiftspolicy. Läs mer om vår integritetspolicy »