Gustav III’s skapelse - en del av Nationalstadsparken

Vad var det som lockade vår store teaterkung hit och vad hade han för planer för denna plats?

Vår auktoriserade guide berättar intressant historik om den vackra parken med sina unika byggnader. Bland annat Koppartälten, Gustav III’s paviljong, Haga Slott, Ekotemplet. I parken ligger också den exotiska Turkiska Paviljongen och den Kinesiska Paviljongen. För att inte tala om resterna till ett jätteslott som kungen planerade för sig – så spännande! Visste du förresten att Stockholm har världens första Nationalstadspark där Haga utgör en naturlig del?

Vår Kungliga Nationalstadspark får du vet mer om idag. Dagens vandring innebär lite längre promenader – från Koppartälten ner till Ekotemplet är det 700 m. I templet samlas vi för en liten musikstund – självklart får vi bl a höra Bellman som skaldade om Haga. Här passar det bra med eget medhavt fika.

Reseledare

Linnéa Sallay

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide som har arbetat som reseledare hos oss sedan 2000 och genomfört många lyckade resor. Linnea är uppskattad för sin varma personlighet, kunskap och sång. Hon är utbildad vid bl. a Operahögskolan i Göteborg och har sjungit många solistroller i Sverige samt varit anställd vid teatern i Innsbruck samt gästat flera operascener i Tyskland. Linnéa konserterar med många olika musiker, sjunger både opera, operett, visor, musikal, jazz och spelar fiol.
Läs mer

Program

Höjdpunkter

  • Linnéa Sallay som guide och artist

Resfakta

I priset ingår

  • Linnéa Sallay, Auktoriserad Stockholmsguide och artist
  • Guidad vandring i Hagaparken
  • Musikunderhållning

Så här bokar du

Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. Vid bokning inom 40 dagar gäller betaldatum enligt fakturan. Se betaldatum på din faktura.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbeställningsskydd som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Som resenär hos ReseSkaparna ansvarar du även för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller ditt bankkort om du betalar med kort.  

Pass och visum

För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal

Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan.

Klimatkompensation

Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

GDPR

Om din resa är i samarbete med tex en tidning eller förening, förmedlar vi dina personuppgifter till dem i enlighet med vår integritets- och personuppgiftspolicy. Läs mer om vår integritetspolicy »