Bridge på solkusten

Spaniens soligaste landskap lockar med små mysiga bergsbyar och trevliga orter längs havet.

Vi bor bekvämt på trevligt hotell invid havet i Fuengirola, en av de trevliga semesterorterna längs med solkusten och gör utfärder till Malaga med besök till Picassomuseet och den mysiga bergsbyn Mijas Pueblo. Med oss på resan har vi som vanligt vår bridgeledare Kalle Persson samt vår värdinna Monica som möter oss vid ankomst till Malaga och följer med oss på utflykterna.

Medlemskap i Svenska bridgeförbundet krävs för deltagande.

Reseledare

Kalle Persson

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor. Kalle är en erfaren bridgeledare från St. Eriksbridgeklubb. Det är han som lär er knepen i spelet och hjälper er att utvecklas på våra bridgeresor för mindre rutinerade spelare.
Läs mer

Monica Mozo

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats. Monica Mozo är till hälften hälsingetös och till hälften spanjorska. “Det är en dröm som går i uppfyllelse varje gång jag får möjlighet att introducera nya gäster till det underbara landet Spanien. Min passion har alltid varit mötet med nya människor och nya kulturer och jag har rest över hela världen men slutligen bestämt mig för att bosätta mig i Fuengirola. Välkomna!”
Läs mer

Program

Visa alla dagar
DAG 1 Avresa till Costa Del Sol & Bridge 1

Vi möter Kalle på flygplatsen (Arlanda) och tar oss sedan till Malaga. Vid ankomst väntar bussen som ska ta oss till vårt fyrstjärniga hotell som ligger centralt beläget, ett kvarter från
den långa strandpromenaden i Fuengirola. Vi hinner med ett första bridgepass och middag på hotellet. BRIDGE 1. (M)

DAG 2 Fuengirola & Bridge 2

Vi möts i receptionen och går på en promenad i området kring hamnen och upp till centrala Fuengirola med buss- och tågstationen. Sedan har vi en ledig eftermiddag till att pusta ut lite innan det är dags för BRIDGE 2 och middag. (F, M)

DAG 3 Malaga, Picasso & Bridge 3

Vi börjar vår andalusiska upplevelse med att besöka Malaga. Här får vi en guidad stadsrundtur med svensktalande lokalguide och besöker Picassomuséet. Museet erbjuder en unik samling av tavlor, litografier och keramik från hela hans karriär. I centrum av staden finns också två moriska fästningar och en romersk teater som vi får veta mer om. Lunch på restaurang. Åter Fuengirola för bridgespel och middag på egen hand. BRIDGE 3. (F, L)

DAG 4 Fuengirola & Bridge 4

Ledig dag för avkoppling och egna upptäcktsfärder. Monica ger tips på aktiviteter. Då ett antal lokalbussar numera är gratis kan man tex. lätt ta bussen till det stora shoppingcentret
Miramar. BRIDGE 4. Middag. (F, M)

DAG 5 Mijas Pueblo, vinprovning & Bridge 5

Halvdagsutflykt med lokalbussen till den vackra andalusiska bergsbyn, Mijas Pueblo, som ligger strax ovanför Fuengirola. Byn ligger på en stenig platå med fantastisk utsikt över Fuengirola och havet. Huvudpersonerna i Mijas gamla kvarter är utan tvekan åsnorna. Det finns cirka 60 åsnor som arbetar som åsnetaxi som de haft verksam i byn i över 55 år. Efteråt vinprovning med tilltugg. Åter till Fuengirola för BRIDGE 5. (F, vinprovning och lite tilltugg)

DAG 6 Marknad & Bridge 6

Idag tar Kalle med oss på en promenad till den stora och kända lördagsmarknaden. Det är ett gigantiskt myller av hundratals, om inte tusentals privatpersoner som på sin tilldelade lilla fyrkantiga lilla plätt säljer all världens saker och ting. Det är ett skådespel bara att att gå där i gångarna och förbluffas av hur olika saker som säljs. Försäljare av mat och dryck förstärker den högljudda men vänliga atmosfären. Lite fri tid innan det är dags för att mötas på hotellet för BRIDGE 6. Middag. (F, M)

DAG 7 Fuengirola & Bridge 7

Ledig dag för avkoppling, shopping eller egna upptäcktsfärder. På eftermiddagen har vi vårt sjunde och sista bridgepass och äter en gemensam middag. BRIDGE 7. (F, M)

DAG 8 Hemresa

Tid för frukost och utcheckning från hotellet. Vi möts utanför hotellet för transfer till flygplatsen. (F)

Höjdpunkter

  • Kalles omtyckta ledning av bridgespel
  • Hotellets läge nära Playa de San Francisco och centrum
  • Lång strandpromenad
  • Vår lokalguide Monicas kunskap om området
  • Intressanta utflykter i området

Boende

Leonardo Hotel Fuengirola Costa Del Sol****

Leonardo Hotel Fuengirola Costa del Sol ligger 200 meter från stranden i Fuengirola. Här erbjuds boende med en utomhuspool, privat parkering, en gemensam lounge och en terrass. På det här boendet finns en restaurang och en 24-timmarsreception. En frukostbuffé står framdukad varje morgon på boendet. Du kan beställa rumsservice, och WiFi är gratis i alla utrymmen. Boendet ligger 1,3 km från stranden Los Boliches och knappt 300 meter från stadens centrum.

De luftkonditionerade rummen har ett skrivbord, en vattenkokare, en minibar, ett värdeskåp, en platt-tv, en balkong och eget badrum med badkar eller dusch. Sängkläder och handdukar ingår i alla rum på Leonardo Hotel Fuengirola Costa del Sol.

Besök hotellets hemsida »

Resfakta

Reslängd

8 dagar

Avresedatum

11/11

Avreseort

Stockholm/Arlanda och Köpenhamn

Resmål

Malaga

Pris

Från 19 950 kr

Enkelrumstillägg

4 900 kr

I priset ingår

  • Flygresa Arlanda – Malaga t/r
  • Bridge-/reseledare Kalle Persson
  • Svensktalande lokal värdinna
  • Del i dubbelrum 7 nätter med frukost
  • 1 lunch i Malaga
  • 5 middagar inkl. dryck
  • Utfärd Malaga inkl. Picassomuseet
  • Utfärd Mijas Pueblo
  • Vinprovning
  • Bridgeavgift (vinster & adminkostnader för rapportering till bridgeförbundet)
  • Kaffe och frukt till varje bridgespel

Så här bokar du

Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. Vid bokning inom 40 dagar gäller betaldatum enligt fakturan. Se betaldatum på din faktura.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbeställningsskydd som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Som resenär hos ReseSkaparna ansvarar du även för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller ditt bankkort om du betalar med kort.  

Pass och visum

För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal

Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan.

Klimatkompensation

Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

GDPR

Om din resa är i samarbete med tex en tidning eller förening, förmedlar vi dina personuppgifter till dem i enlighet med vår integritets- och personuppgiftspolicy. Läs mer om vår integritetspolicy »

Programändringar

Vänligen notera att vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Det fastlagda dagsprogrammets dagar kan ändra ordning och en programpunkt kan ändras till annan likvärdig på grund av omständigheter vi inte rår över.

Avgångar

Avresa
Hemkomst
Pris
Från
Platser
2024-11-11
2024-11-18
19 950 kr
Stockholm/Arlanda
3
2024-11-11
2024-11-18
20 800 kr
Köpenhamn
Väntelista
Avresa: 2024-11-11
Hemkomst: 2024-11-18
Pris: 19 950 kr
Från: Stockholm/Arlanda
Platser: 3
Avresa: 2024-11-11
Hemkomst: 2024-11-18
Pris: 20 800 kr
Från: Köpenhamn
Platser: Väntelista