Musikresa med Bellinis vackra melodier

Vår älskade musikresa till Opera på Skäret är tillbaka! Färden tar oss genom det vackra Bergslagen och vid sjön Ljusnaren, någon kilometer utanför Kopparberg, ligger platsen för vår operaupplevelse.

Det säregna operahuset i en naturskön miljö är en del av upplevelsen. Den unika akustiken i detta virkesmagasin är så magnifik att den är svår att överträffa. I år har vi förmånen att närvara vid premiären av Bellini på Skäret, med Bellinis gripande opera “Norma”. Norma är den mest spelade bel canto-operan av Vincenzo Bellini, mästaren av vackra melodier. Ingen kan som han få en melodi att uttrycka känslor med sådan intensitet och skönhet. Efter operan väntar en förstklassig middag och boende på det anrika Loka Brunn. På vår resa följer operakunniga reseledare med och ger oss en alldeles speciell upplevelse. Välkomna att uppleva Bellinis mästerverk tillsammans med oss!

Reseledare

Rita Saxmark

Rita har länge varit knuten till ReseSkaparna som reseledare och artist. Med varma och härliga sätt är hon en mycket uppskattad reseledare. Sina erfarenheter från opera- och musikalscener i Sverige och Europa har hon nytta av som utbildad logonom. Hon håller också föredrag och kurser i röst, tal, andning, kommunikation, retorik, fonationsrör (bubbelteknik) etc.
Läs mer

Teddy Lundberg

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa. Teddy Lundberg är sångare, klassiskt skolad tenor, skådespelare och regissör. Har under många år turnerat flitigt runt hela landet spelat och sjungit opera, operett, talteater, musikal, revy och kabaré på de flesta av våra teatrar. Han har utvecklat koncept för personal- och företagsutveckling som bygger på teaterns träningsmetoder. Fick för detta arbete Kulturstipendium av Stockholms stad år 2000. ”Jag älskar att ha många bollar i luften och ser mig själv mest som en kulturambassadör, leder ofta och gärna resor med kulturtema, då kan det hända att det blir en liten sång eller två.”
Läs mer

Program

Visa alla dagar
DAG 1 Opera på skäret & lokala brunn

Vi välkomnas ombord på våra två bussar som avgår från Cityterminalen i Stockholm mot Bergslagen. Vi gör ett frivilligt fikastopp på vägen. Framme i Kopparberg och Sågverket på Skäret börjar vi med en god lunch. Innan det är dags för resans höjdpunkt har vi chans att förbereda oss på föreställningen och besöka områdets mysiga butiker. Operan börjar kl. 15.00 och varar i cirka tre timmar med en längre paus mellan akterna. Uppfyllda av Bellinis vackra melodier och den sammetsmjuka augustikvällen styr vi bussarna mot vårt hotell Loka Brunn för att avnjuta en sen trerättersmiddag. Än idag odlas kryddor i örtagården som kung Gustav III anlade här på 1700-talet. Köket är inspirerat av den omgivande naturen och serverar klassiska svenska smaker i modern tappning, med fokus på lokalproducerade råvaror. (L, M)

DAG 2 Grythyttan, ölprovning & hemresa

En god frukost innan vi gör oss redo för dagen. Vi börjar med att styra båda bussarna mot Grythyttan. Den ena bussen med Teddy ges först en möjlighet att strosa omkring i den idylliska Grythyttan. Vi rekommenderar ett besök i den vackra kyrkan, färdigställd i slutet av 1632. Den andra bussen med Rita tas direkt till den pittoreska Grythyttans Herrgård, där vi träffar Kristina Henricsson, vars familj har bott på herrgården i fem generationer. Där kommer vi att besöka stenkvarnen ”Grythytte Qwarn” och ha möjlighet att köpa nymalet mjöl, lokal konst och hantverk från trakten. Därefter byter grupperna plats för att uppleva båda sevärdheterna. Efter besöket i Grythyttan kliver vi åter ombord på bussarna och fortsätter mot Nora, där vi gör ett stopp på Bryggerikrogen. Huset, en gång känt som den gamla Tändrörsfabriken med anor från 1500-talet, har nu omvandlats till en krog som bjuder in till en måltid lagad med de bästa svenska råvarorna i säsong. Vi frestas av en läcker lunch och en liten ölprovning där vi får smaka på tre olika öl från svenska bryggerier. Mätta och nöjda påbörjar vi vår resa hem. Efter två dagar fyllda med musik, mat, gemenskap och avkoppling räknar vi med att vara tillbaka i Stockholm Cityterminalen runt kl. 19.00. (F, L, Ö)

Höjdpunkter

  • Våra musikkunniga reseledare Rita & Teddy
  • Premiär för Bellini på Opera på Skäret
  • Boende på anrika Loka Brunn
  • En trevlig dag två med olika besök, lunch och en ölprovning

Boende

Loka Brunn Hotell & Spa

Under många hundra år har människor vallfärdat till Loka Brunn för att mötas, dricka brunn, njuta och koppla av. Loka Brunn var sedan länge en känd hälsokälla, men den organiserade kurortsverksamheten startade år 1720. Under 1700- och 1800-talet utvecklades Loka Brunn till ett eget litet samhälle. Här fanns bland annat kyrka, lasarett och häkte. Det var även Gustav III som anlade köksträdgården, där kockarna skördar örter än idag.

På Loka Brunn finns 54 byggnader, de flesta med flera hundra år på nacken. Faluröda timmerstugor och pampiga jugendvillor skapar en liten by, med den pittoreska kyrkan bevarad i mitten. Alla hus är unika, varsamt renoverade och bär på en historia värd att uppleva.

Loka Brunn har en fantastisk arkitektur med hus från 1700-talet fram till sekelskiftet 1900. Rummen är ofta tidstypiskt inredda efter husets uppförandeepok. Rummen har dusch/wc/tv och telefon och nästan samtliga rum har även trådlöst internet kostnadsfritt. En härliga frukostbuffé serveras i Stora Societetshuset.

Faciliteter: 11 pooler (6 inomhus och 5 utomhus), 3 bastur, Relaxrum, Bar, Restaurang, Gym, 24 konferenslokaler och totalt 54 byggnader på området.

Loka Brunn Hotell & Spa AB
712 94 Grythyttan

Besök hotellets hemsida »

Resfakta

I priset ingår

  • Operakunniga reseledare: två bussar med reseledarna Rita Saxmark & Teddy Lundberg
  • Bussresa 2 dagar
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • Operabiljett till Bellinis Norma
  • 2 luncher dag 1 och 2 (L)
  • Trerättersmiddag dag 1 (M)
  • Ölprovning dag 2 (Ö)
  • Besök på Herrgården i Grythyttan: ”Grythytte Qwarn”
  • Övriga besök enligt program

Så här bokar du

Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. Vid bokning inom 40 dagar gäller betaldatum enligt fakturan. Se betaldatum på din faktura.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbeställningsskydd som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Som resenär hos ReseSkaparna ansvarar du även för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller ditt bankkort om du betalar med kort.  

Pass och visum

För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal

Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan.

Klimatkompensation

Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

GDPR

Om din resa är i samarbete med tex en tidning eller förening, förmedlar vi dina personuppgifter till dem i enlighet med vår integritets- och personuppgiftspolicy. Läs mer om vår integritetspolicy »