Konstresa till Köpenhamn

En upplevelserik kulturresa till ”dejliga” Köpenhamn med god mat, konst och kultur.

Vår reseledare Einar är väl bekant med Köpenhamn och ledsagar oss genom stadens kulturliv, in i världen av konst på Glyptoteket och Louisiana. En kväll kan vi välja till operaföreställningen La Traviata som visas på Det Kongelige Teater.

Reseledare

Einar Szpiro

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor. Einar har alltid fascinerats av historia och samhälle, tycker om att arbeta med människor och har en positiv natur. I sin yrkesroll anser han att kunskap och entusiasm är ledord. Einar har studerat vid Stockholms Universitet, bl. a. ekonomi, historia och pedagogik. Uppmuntrad av sin fru gick han en kurs anordnad av Svenska Reseledarförbundet 1996 och efter denna satsade han fullt ut på att arbeta som reseledare.
Läs mer

Program

Visa alla dagar
DAG 1 Stockholm - Köpenhamn

Under morgonen kliver vi på tåget i Stockholm som tar oss till Köpenhamn. Ombord äter vi en lättare lunch. Väl framme tar vi oss till vårt hotell som är centralt beläget med gångavstånd till Rådhusplatsen och Tivoli. Efter incheckning promenerar vi med Einar till konstmuseet Ny Carlsberg Glyptotek, grundat av bryggaren Carl Jacobsen. På Glyptoteket finns över 10 000 verk och är särskilt berömt för att rymma norra Europas största samling antik konst, samt en av världens främsta samlingar av fransk impressionism. Vi äter en gemensam middag på hotellet. (L, M)

DAG 2 Louisiana & möjlighet till operan La Traviata

Efter en god frukost gör vi en utflykt med buss till Louisiana Museum of Modern Art. Louisiana är ett av Nordens ledande museum för modern konst. I muséets permanenta samlingar finns över 3 000 verk, en blandning av samtidskonst och moderna klassiker. Väl framme får vi en intressant visning och sedan lite tid att flanera runt och se all sköns fantastisk konst. Vi beger oss vidare till Gamle Humlebæk Kro, där vi äter Danmarks nationalrätt, Smørrebrød till lunch. Åter till Köpenhamn. Bussen stannar vid Kongens Nytorv. Här har Det Kongelige Teater, dansk nationalscen för opera, teater och balett, legat sedan 1748. Nu kan de som vill boka till operaföreställningen La Traviata kl. 15.00. Efter operan är det fri tid. De som vill kan promenera med Einar tillbaka till hotellet, ca 2 km. De som inte ska på opera blir avsläppta vid hotellet. Fri tid för middag denna kväll. (F, L)

DAG 3 Köpenhamn & hemresa

Frukost och utcheckning, därefter fri tid för exempelvis shopping eller museibesök
innan det är dags att hämta upp bagaget och promenera till stationen för tågresan hem till Stockholm. Vi äter en lättare middag på tåget. (F, M)

Höjdpunkter

  • Kunnig reseledare
  • Glyptotek och Louisiana
  • Möjlighet att lägga till operaföreställningen La Traviata

Boende

Comfort Hotel® Vesterbro

Bo i hjärtat av Köpenhamn! Detta hotell ligger i den trendiga stadsdelen Vesterbro, cirka 5 minuters promenad från Köpenhamns centralstation och Tivoli. Hotellet erbjuder gratis WiFi och en varierad frukostbuffé. Luftkonditionering, kabel-TV och trägolv finns i alla rum på Comfort Hotel Vesterbro. I badrummen finns hårtork och badprodukter. Hotellet har ett centralt läge nära kultur, shopping och nöjen. Många barer och restauranger hittar du inom gångavstånd.

Besök hotellets hemsida »

Resfakta

I priset ingår

  • En erfaren reseledare Einar Szpiro
  • Tåg Stockholm-Köpenhamn t/r
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 2 luncher, varav en på tåget (L)
  • 2 middagar, varav en lätt på tåget (M)
  • Entré till Glyptotek
  • Entré & visning av Louisiana
  • Bussresa i Köpenhamn enl. program

Så här bokar du

Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. Vid bokning inom 40 dagar gäller betaldatum enligt fakturan. Se betaldatum på din faktura.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbeställningsskydd som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Som resenär hos ReseSkaparna ansvarar du även för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller ditt bankkort om du betalar med kort.  

Pass och visum

För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal

Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan.

Klimatkompensation

Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

GDPR

Om din resa är i samarbete med tex en tidning eller förening, förmedlar vi dina personuppgifter till dem i enlighet med vår integritets- och personuppgiftspolicy. Läs mer om vår integritetspolicy »