Guidade mindfulnessövningar och yogapass

Följ med författaren, yoga- och mindfulnessläraren Magnus Fridh på en härlig yoga- och meditationsresa till vackra Italien. Att resa med tåg till Italien kan vara meditativt och själva förflyttningen är i ovanligt hög grad en del av reseupplevelsen.

Under tiden som du reser, har du tid att samtala med dina medresenärer. Du kan sträcka på dig, läsa en god bok eller bara luta dig tillbaka och njuta av landskapet som passerar. Varje dag kommer att innehålla andningsövningar, mindfulness och yoga med fokus att komma bort från vardagens stress och hitta en inre rofylldhet. Magnus Fridh håller i yoga och meditation vid tre tillfällen varje dag med fokus att få sträcka ut sin kropp, hitta lugnet i sitt andetag och uppleva en inre välgörande stillhet. På den här resan krävs inga förkunskaper för att delta. Stegvis kommer Magnus att lära oss övningar som är lätta att applicera i vardagen.

Reseledare

Magnus Fridh

Magnus Fridh har utövat yoga och meditation i 35 år. Han undervisar i yoga, mindfulness och meditation och har genom akademiska studier i indologi med inriktning på tibetansk kultur och språk fördjupat sig inom ämnet. Magnus är författare till boken "Viloläge (mindfulness och meditation i vardagen" (Natur o Kultur) samt "Att vara stilla när allt skyndar" (Bonnier Fakta). Magnus är även yoagexpert på wellness.se där han regelbundet delar tips inom yoga och hälsa.
Läs mer

Program

Visa alla dagar
DAG 1 Tåg till Hamburg

Resan avgår från Stockholm C men det går även bra att kliva på vid flertalet stationer i Svealand och i Köpenhamn. Vår färdledare följer med under hela resan från Stockholm och tillbaka. Magnus kommer vidare att guida såväl andnings- och meditationsövningar på själva tågresan både på dit och hemvägen. Dessutom får alla deltagare ett ex av Magnus bok ”Att vara stilla när allt skyndar” att läsa på tågresan alternativt att lyssna till som ljudbok. Med den följer ett par givande läsuppgifter att reflektera över, som vi samtalar vidare runt när vi anländer i Italien.” I Hamburg, dit vi kommer under kvällen, övernattar vi på hotell nära stationen.

DAG 2 Hamburg - Verona - Caprino Veronese

Tidig frukost på hotellet i Hamburg. Vi påbörjar vår tågresa genom Tyskland. Den fortsatta färden till Italien går den klassiska järnvägsrut­ten via München till Verona och är en hänförande del av resan. Tågresan från Hamburg till Verona tar 14 timmar inklusive uppehåll. I München gör vi ett längre uppehåll för lunch på egen hand, samt för inköp av vatten och något att äta innan vi påbörjar den avslutande sträckan till Italien. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po, som vi följer ända till Verona. Efter ankomst till Verona väntar vår transferbuss som tar oss, restid ca 60 minuter, till vårt hotell i Caprino Veronese, omgivet av vingårdar och olivlundar i Gardas kuperade inland. Lätt kvällsmåltid väntar vid ankomst till hotellet. (F, M)

DAG 3 ”Att anlända till nuet”

08.00-09.15 Morgonyoga och breathwork – Vi tränar oss på att andas på ett nytt sätt för att till fullo få ta del av andetagets kraft.
11.30-12.15 ”Movement flow” – En klass med fokus att sätta samman rörelse och andning till ett.
17.30-18.45 Yinyoga och meditation – Vi avslutar första dagen med en lugn klass för att komma till ro inför natten. Frukost, lunch och middag serveras på hotellet. (F, L, M)

DAG 4 ”Medveten närvaro från ögonblick till ögonblick”

08.00-09.15 Morgonyoga och breathwork – Vi tränar oss på att röra oss på ett mjukt och närvarande sätt till andetagets rytm.
11.30-12.15 Mindfulness – En klass med fokus på att förstå konceptet mindfulness.
17.30-18.45 Yinyoga och meditation – Vi avslutar dagen med några mjuka och långsamma rörelser samt en rogivande meditation. Frukost, lunch och middag serveras på hotellet. (F, L, M)

DAG 5 Från ”görande” till ”varande”

08.00-09.15 Morgonyoga och breathwork – Vi utforskar vad vi lärt oss de senaste dagarna och hur vi kan ta med det hem till vår vardag.
11.30-12.15 Inre medkänsla – En meditation som fokuserar på inre trygghet.
17.30-18.45 Yoga Nidra – Vi avslutar dagen med en lång avslappnande yoganidra
Frukost, lunch och middag serveras på hotellet. (F, L, M)

DAG 6 Verona - Hamburg

Efter en tidig frukost beger vi oss med buss till Verona Porta Nuova varifrån tåget till München avgår vid niotiden. Tågbyte och fortsatt resa mot Hamburg dit vi ankommer på kvällen. Övernattning på hotell beläget nära stationen.

DAG 7 Hamburg - Sverige

Frukost på hotellet i Hamburg, varefter vi påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige.

Höjdpunkter

  • Magnus Fridhs guidade andnings- och mindfulnessövningar och yogapass
  • Alla deltagare ett ex av Magnus bok ”Att vara stilla när allt skyndar” att läsa på tågresan alternativt att lyssna till som ljudbok
  • Vackra omvigningar

HAMBURG: Novum Hotel Graf Moltke

Novum Hotel Graf Moltke Hamburg ligger 100 meter från Hamburgs centralstation och 5 minuters promenad från Mönckeberger Strasse. Alla rum på det historiska Novum Hotel Graf Moltke Hamburg har en platt-TV med kabelkanaler, värdeskåp och ett eget badrum. En generös frukostbuffé serveras varje morgon i det rymliga frukostrummet. I närheten finns även ett flertal kaféer och restauranger.

besök hotellets hemsida »

VERONA: Villa Cariola ****

Hotel Villa Cariola ligger i en 1400-talsvilla, mindre än 3 km från Caprino Veronese. Här erbjuds en exklusiv restaurang, en gratis sommarpool och eleganta rum som vetter mot hotellets stora trädgård. Rummen har klassisk inredning, parkettgolv, eget badrum och luftkonditionering. Alla rum har en platt-tv med satellitkanaler. WiFi är gratis i hela Villa Cariola.

Restaurangen serverar specialiteter från Veneto, glutenfria och vegetariska alternativ. Frukosten består av en generös frukostbuffé med kakor, kallskuret och ägg. Drycker och snacks säljs i baren. Guidade vandringsturer till berget Baldo i de italienska Alperna kan ordnas på begäran. Här bor du 35 km från Verona. Peschiera del Garda ligger vid Gardasjöns södra strand, 30 minuters bilresa bort.

besök hotellets hemsida »

Resfakta

I priset ingår

  • Guidade andnings- och mindfulnessövningar och yogapass med Magnus Fridh
  • Färdledare från ReseSkaparna
  • Tågresa Stockholm-Hamburg-Verona t/r
  • Transfer Verona-hotellet t/r
  • Del i dubbelrum i Hamburg 2 nätter & i Italien 4 nätter
  • 6 frukost (F)
  • 1 lätt kvällsmåltid vid ankomst till Italien
  • 3 tvårättersluncher (L)
  • 3 trerättersmiddagar på hotellet (M)

Så här bokar du

Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. Vid bokning inom 40 dagar gäller betaldatum enligt fakturan. Se betaldatum på din faktura.

Anslutningsort

Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar att du i samband med din bokning tecknar ett avbeställningsskydd som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Som resenär hos ReseSkaparna ansvarar du även för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Kontrollera vad som ingår i din hemförsäkring eller ditt bankkort om du betalar med kort.  

Pass och visum

För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal

Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan.

Klimatkompensation

Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

GDPR

Om din resa är i samarbete med tex en tidning eller förening, förmedlar vi dina personuppgifter till dem i enlighet med vår integritets- och personuppgiftspolicy. Läs mer om vår integritetspolicy »