Reseledare

Våra reseledare skapar en unik resa med sina kunskaper och talanger!

Vår filosofi är att resan ska vara en upplevelse som stannar kvar länge i sinnet. Minnena skapas genom möten med olika människor och kulturer. Våra reseledare, guider och inspiratörer har alla en djup kunskap om resmålet men många har även andra talanger inom musik, sång och teater som de bjuder på under resans gång. Genom samarbete med lokala personligheter förmedlar vi annorlunda upplevelser som dramatiserade turer samt resor med sång och musik.

Niklas Lindblad

Musik- & kulturresor

Niklas Lindblad är välkänd radio- och Tv-man sedan 1973 som arbetar inom områdena klassisk musik, opera, balett och vin. Utöver kultur har han stort intresse för resor, matlagning, vinframställning och odling i eget växthus.

Angelica Eriksson

Spanien, Valencia

Angelica Eriksson har bott i Spanien i 17 år och är auktoriserad guide, litteraturvetare och lärare i design. Välkomna till Valencia!

Johan Molander

Johan har en gedigen bakgrund inom teater och musik, han har arbetat på Kungliga Operan som biträdande regissör samt varit reseciceron på många opera- och teaterresor. Han är oerhört kunnig och med Johan som ciceron har man aldrig tråkigt. Han kan återge mängder av roliga anekdoter om kulturpersonligheter, född i en känd teatersläkt som han är.

Ingmar Skoog

Ingmar Skoog, överläkare, professor, forskare Ingmar är överläkare och professor i psykiatri vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet. Han är även föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa, AgeCap, ett tvärvetenskapligt forskningscentrum som arbetar med att öka människors möjlighet till ett gott åldrande. Ingmar har specialiserat sig på befolkningsstudier och demenssjukdomarnas utbredning och är en av världens främsta forskare inom sitt område. Han var även sommarpratare 2021, med som expert i TV4:s 4-åringar på äldreboende och programledare i det nya soffprogrammet Studio 65. Han kommer under sina föreläsningar ge oss en djupare kunskap samt ge oss råd hur man får ett bra åldrande.

Peter Grönvall

Peter Grönvall, låtskrivare, musiker och musikproducent Peter var den drivande kraften i banden Peter’s Pop Squad (som bildades 1989 och som bara gav ut två singlar), Sound of Music och One More Time. Han har har medverkat i Melodifestivalen som artist och/eller kompositör för ett flertal bidrag. Han är gift med Nanne och tillsammans kommer de underhålla oss 2 kvällar med härlig musik.

Tina Svensson

Tina är Smart Seniors ”spindel i nätet” med marknadsföring som sin spetskompetens och med fokus på medlemmarna. På sin fritid trivs hon bäst i stallet med hästarna och att busa med nya familjemedlemmen Ellie. Tina bjuder på quiz och utmaningar med Mathias.

Mia Högfeldt

Mia Högfeldt är en av Sveriges mest kända och etablerade makeup-artister med sin devis: ”Sminka fram, inte över!” Får Mia personer att känna sig vackra i sitt eget, unika jag. MIA HÖGFELDTS devis är att sminka fram, inte över. Hellre less is more än tvärtom! Mia har varit makeupartist i 25 år och sminkat många av våra svenska artister, programledare och skådespelare inför modereportage, teveprogram och galor, bland andra Camilla Läckberg, Linda Lindorff, Maria Bonnevie och Debbie Harry i Blondie, men även Brolle, Darin och amerikanske skådespelaren Val Kilmer. Mia har också medverkat i teveprogrammet "She's got the look" och under flera år skrivit om skönhet för olika tidningar. Mia uppdaterar dig om dagens hudvård och lär dig hitta ditt eget uttryck. Mia bjuder in till en presentation där hon ger tips och råd, samt att alla som vill får en personlig konsultation med Mia.

Ulrika Palmcrantz

Ulrika Palmcrantz Journalist Ulrika är journalist och Seniorens redaktionssekreterare. Ulrika är resans värdinna och kommer ta hand om oss samt utmana oss med en rolig quiz samt ta med oss på sköna promenader i Runös naturreservat.

Pambos Louca

Cypern

Pambos Louca är lokal auktoriserade guide och har verkligen en genuin kunskap om sin ö Cypern.

Anna Rudh

Italien, Sicilien, Ischia

Anna är vår härliga reseledare i Italien. Med kunskap och stort engagemang visar hon oss både sin egen ö Ischia och Sicilien.

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide.

Erik Sunnerstam

Sverige, Norge, Malta, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands med stor bravur.

Linda Lange

Italien

Linda är en erfaren guide och reseledare, hon är delvis uppvuxen i Ligurien. Linda har italiensk mor och talar italienska. Hon kommer visa er sin region på ett kunnigt och omtyckt sätt.

Ulla Ignatiou

Cypern

Ulla, är auktoriserad lokalguide och har bott på Cypern i över 30 år. Hon kan verkligen sitt Cypern och berättar med stor kunskap och inlevelse om Cypern idag, dess historia och om hur det är att leva på Cypern.

Mattias Stedt

Tanzania

Safariguide och fotograf med passion för Afrika. Mattias har gedigen fälterfarenhet av Afrika sedan barnsben. Han är delvis uppvuxen i Arusha i norra Tanzania med den afrikanska naturen och kulturen utanför dörren.

Monica Johansson

Italien, Sardinien

Monica började arbeta som ciceron i Italien på 90-talet, och ser fram emot att visa ReseSkaparnas gäster några av sina sardiska smultronställen.

Bodil Jacobsson

Italien, Toscana, Florens, Siena

Bodil är auktoriserad guide för både Siena och Florens. Hon har bott i regionen i över 30 år, och hon kan verkligen sitt Toscana.

Ingegerd Pudas

Kiruna

Ingegerd är född och uppvuxen i Kiruna och tycker om att vistas ute i naturen. Sedan 2017 har hon arbetat som guide i området. Hon har även jobbat som gruvguide och det är bra att förstå varför det blir som det blir i Kiruna pga. gruvnäringen.

Maina Wigforss

Cypern

Vår värd Maina har bott 20 år i Pafos och tar hand om alla önskemål under vistelsen. Det finns möjlighet till boule, bridge, golf, vandringar, besök till vingårdar och gemensamma middagar.

Hans Eguinoa

Spanien

Hans är uppväxt i Sollentuna med spansk pappa och svensk mamma och rör sig, som en resenär sade, ”som en kameleont mellan bägge kulturerna”. Med Hans får ni uppleva Spanien ur en annan vinkel, med ett annat perspektiv, och komma spanjorerna in på livet!

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Irene Sangemark

Wales, Irland, Sverige

Vår egna revyartist! Irene Sangemark är van och erfaren utlandsguide, med värme och glädje visar hon de platser som ligger henne varmast om hjärtat.

Ali Mostafa

Jordanien, Tanzania, Egypten

Ali är vår man i Jordanien, Tanzania och Egypten. Han är utbildad egyptolog med ursprung i just Egypten. Med sitt lugna sätt förmedlar mellanösterns kultur på ett uppskattat sätt.

Anneli Wiklund

Slovakien, Sverige, Vandringsresor

Anneli är vår alltid lika glada vandringsledare. Med lång erfarenhet av reselederi och vandring gör hon resan till ett härligt minne.

Josif Paparisto

Albanien, Makedonien

Josif har skräddarsytt resan till Albanien för ReseSkaparna, med målet att verkligen få visa sitt land i alla aspekter och att få smaka på landets kultur, mat, musik och historia.

Johan Berg

Italien, Terracina, Sicilien, Korsika, Sardinien & Bergslagen

Johan Berg har bott i Italien i 17 år och kan sitt "andra" land väldigt väl. Han berättar om både historia och människor på ett underhållande sätt.

Einar Szpiro

Polen, Norge, Danmark, Sverige

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor.

Kicki Wallblom

ReseSkaparnas grundare & reseledare, Yoga- & vattengymnastikinstruktör

Kicki är grundare för ReseSkaparna och hon älskar att vara ute på resande fot. Hon har stor erfarenhet som reseledare och kommer ta väl hand om er under våra resor.

Fredric Cederlund

Mallorca

Fredric är vår man på Mallorca. Sedan länge bosatt på ön kan han den som sin egen ficka. Fredric är en mycket uppskattad guide.

Katarina Åström

ReseSkaparnas grundare & reseledare i Sverige

Katarina Åström från Reseskaparna ser till att ni alla får den där riktigt ”goa” känslan.

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Zlatko Papac

Balkan

Zlatko är vår man i Balkan som efter flera år i Sverige flyttade tillbaka till Bosnien för att jobba med turismen.

Christina Falkengård

Sverige

Christina Falkengård är journalist och författare till bland annat resehandboken om Inlandsbanan. Hon tar oss med på en mycket speciell resa längs inlandsbanan.

Rita Saxmark

Sverige, Musikresor

Rita har länge varit knuten till ReseSkaparna som reseledare och artist. Med varma och härliga sätt är hon en mycket uppskattad reseledare.

Dénes Szász

Ungern

Dénes är född i Ungern men har under perioder bott i Sverige och talar flytande svenska. Bor nu i hemlandet och verksam inom turism sedan 1987. Lägger stor vikt på personligt service och att hitta smultronställen vid sidan om turistvägarna.

Mikael Ineman

Busschaufför, Sverige

Micke är vår eminente chaufför. Han driver bussbolaget Viatour och hjälper oss med våra bussresor. En riktig fixare som älskar att se resenärer trivas.

Kikki Fjelde

Sverige, Norge

Kikki, vår äkta värmlandska levandegör flera värmländska personligheter med humor, värme och djup kunskap.

Catharina Falkengård

Uzbekistan, Ukraina, Norge, Sverige

Catharina har gedigen kunskap och stor erfarenhet av världens alla hörn. Hon har alltid en historia att berätta.

Olle & Irene Sangemark

Wales, Irland, Sverige

Våra egna revyartister! Irene och Olle Sangemark är vana och erfarna utlandsguider, med en särskild förkärlek för de Brittiska öarna och då i synnerhet Wales och Irland. Med värme och glädje visar de de platser som ligger dem varmast om hjärtat.

Helena Papadopoulou

Grekland

Helena Papadopoulou är halvgrekiska, född och uppvuxen i Stockholm men nu boende i Katerini där hon driver familjens boutiquehotell tillsammans med sina två barn.

Fredrik Hammenborn

Malta

Fredrik är en av våra allra mest uppskattade reseledare. Med stor kunskap och glädje visar han sitt Malta.

Christel Jansson

Blomsterfonden

Christel från Blomsterfonden är med som stödperson på resan.

Kalle Persson

Bridgeresor

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor.

Isabel Höckert

Portugal

Isabel är vår varma reseledare som brinner för sin destination och som alltid bjuder på det lilla extra.

Vanja Devčić

Kroatien

Vanja är vår man i Zagreb, han visar sin stad och Kroatien med stor entusiasm och mycket bra svenska.

Deja Bytautiene

Litauen, Vilnius

Deja är vår reseledare och guide i Vilnius. Hon är en mycket uppskattad och kunnig guide.

Urszula Kowalczyk

Krakow, Polen

Vår reseledare, Urszula Kowalczyk, är mycket erfaren och har stor kunskap om Polen.

Karin Almström

Inspiratör

Karin är hemmafixaren som bygger och renoverar det hon behöver. När du inte ser henne som programledare för Lotto/Keno i TV4 arbetar hon på Slottsträdgården Ulriksdal, trädgårdsprofilen Bosse Rappnes handelsträdgård.

Jan Luthman

Sverige, Gotland

Jan är vår egna gotlänning som med underbar dialekt och stor kunskap visar oss sin härliga ö.

Charlotte Wallenholm

Skåne, Blomsterfonden

Charlotte är vår Skånekunniga reseledare på Blomsterfondens jubileumsresa.

Stephanie Johannesson

Spanien, Kuba, Indien, Argentina, Jordanien

Stephanie är vår proffsiga reseledare i Barcelona. Hennes detaljerad kunskap räcker även till långresor som Sydamerika, Kuba och Indien.

Marko Arsenijevic

Belgrad

Marko är född och uppvuxen i Belgrad. Han pratar flytande svenska och har studerat Skandinavisk kultur, litteratur och språk.

Annika Bless

Tyskland

Annika är vår guide i Berlin som med stor glädje och kunskap visar oss sin hemstad.

Jelena Stankovic

Serbien

Jelena är vår guide i Belgrad. Med kunskap och värme förmedlar hon den serbiska kulturen på ett strålande sätt.

Henrik Helin

Indonesien

Henrik Helin har besökt många av Indonesiens öar och har stor erfarenhet av landet. Henrik talar Indonesiska och visar Indonesiens kultur på ett uppskattat sätt.

Helena Slezakova

Tjeckien, Prag

Helena är vår reseledare och guide i Prag. Hon är en mycket uppskattad och kunnig guide.

Anneli Blomberg

Yogainstruktör

Anneli är utbildad i både ashtanga vinyasa yoga och vinyasa flow vid Inbalance Yoga Teacher training (200h) men leder även lugnare former av yoga med anpassningar utifrån var och ens förutsättningar.

Anita & Per Söder

Indien, Yogainstruktörer

Yogainstruktörer som gör yoga till ett praktiskt redskap i vardagen. Per & Anita föreläser om det ayurvediska hälsosystemet, om andning och sömn samt yogisk hälsa.

Per Söder

Indien, Yogainstruktör

Yogainstruktör och inspiratör som gör yoga till ett praktiskt redskap i vardagen.

Christer Odlander

Pianist

Christer Odlander är en mycket mångsidig pianist som varit verksam både som kyrkomusiker och haft egen dragspelstrio.

Anita Davén Söder

Indien, Yogainstruktör

Yogainstruktör och inspiratör som gör yoga till ett praktiskt redskap i vardagen.

Monika Lilja

Sverige

Monika har varit med ReseSkaparna länge. Hon gör resor med tema på personligheter så som Taube och Cornelis.

Jan Johansen

Artist

Vår folkkäre artist Jan Johansen, känd för sin starka röst, inledde sin karriär i coverbandet Off Duty.

Jan Vejstad

Tennistränare

Jan erbjuder "prova på tennis” till de som vill. Jan har spelat tennis under många år och har utbildning som ungdomstränare samt deltagit på ett flertal tennistävlingar.

Ann Wilson

Dansare

Ann är känd dansjuryprofil och dansare. Redan som 15-åring blev hon Svensk Juniormästare och är utbildad inom ballroom och latinamerikansk dans. Ann bjuder in oss till roliga danspass fyllda av glädje, energi och skratt. Dansskola, prova på rumba, chacha och samba/salsa samt latinfitness och en inspirerande föreläsning med goda tips & råd. ”Dansen har alltid varit den röda tråden i mitt liv och kommer alltid att vara.”

Ulrike Verdinau-Floderer

Wien

Ulrike är auktoriserad lokalguide och har bott i Wien i nästan 30 år. Hon älskar sin stad och visar den på ett personligt sätt och har mängder att berätta om staden och folket.

Hans Lindqvist

Inspiratör & underhållare

Musiker och löpcoach. Hasse är en äkta allt-i allo från den ”gamla” skolan. Den perfekt värden och en toppenbra guide i naturen runt Ekstakusten. Blossom och Hasse har levt och jobbat ihop både inom showbiz och träning i snart 3 decennier.

Eva Sundqvist Olmos

Yogainstruktör

Din personliga värd och ägare av South End of the Lake center i Norrtälje. Eva är certifierad Yogalärare från Yoga alliance och har en bakgrund inom journalistik och film. Eva tar oss med på Yoga- och andningsäventyr.

Ingrid Persson Skog

Skåne

Ingrid är guide med Båstad och Bjäre som specialområden. Sedan tio år tillbaka guidar Ingrid både till fots, till sjöss, i buss och på cykel. Hon berättar gärna om denna lättälskade trakt för sina gäster.

Mai-Lis Hellenius

"Livsstilsprofessor"/Professor i allmänmedicin, Gymnastikledare

Mai-Lis är läkare och sedan år 2006 professor i allmänmedicin, med inriktning mot just hjärtkärlprevention.

Bodil Jönsson

Inspiratör, författare, filosof, fysiker

Bodil är inspiratör, författare, filosof och fysiker och kommer att följa med på hälsoresan tillsammans med tidningen SENIOREN.

Kristina Adolfsson

Seniorens chefredaktör, Resans värd

Kristina har ett stort intresse för hälsa, yoga och träning som hon har tagit med sig till de olika tidningar hon varit chefredaktör för och omvandlat till praktiska och peppande artiklar.

Miguel Quintana

Gran Canaria, PhD inom psykologi

Miguel är född på Gran Canaria och välkomnar er till sin hemstad. Han har en PhD inom psykologi med inriktning på mindfulness samt forskare på Karolinksa institutet.

Magnus Fridh

Författaren, yoga- och mindfulnesslärare

Magnus Fridh har utövat yoga och meditation i 35 år. Han undervisar i yoga, mindfulness och meditation och har genom akademiska studier i indologi med inriktning på tibetansk kultur och språk fördjupat sig inom ämnet. Magnus är författare till boken "Viloläge (mindfulness och meditation i vardagen" (Natur o Kultur) samt "Att vara stilla när allt skyndar" (Bonnier Fakta). Magnus är även yoagexpert på wellness.se där han regelbundet delar tips inom yoga och hälsa.

Jill Taube

Psykiatriker, föreläsare, författare, dansinstruktör och terapeut

Jill Taube är psykiatriker, dansinstruktör, författare och en eldsjäl som vurmar för att lyfta fram det friska även hos den som drabbats av sjukdom. Med dansen som redskap ökar Jill och hennes verksamhet DansSteget välbefinnande hos deltagarna!

Jan Stenholm

Thailand

Jan har bott i Hua Hin i 12 år med sin familj och kan sina kvarter väl, han är vår värd under er vistelse i Thailand. Han visar med stor entusiasm och stor kunskap sin region i Thailand.

Madelein Månsson

DJ, fitnessinstruktör och föreläsare

Våga nytt efter 60, det är Madeleins budskap. Hon vill ingjuta mod och styrka i alla seniorer och är själv bästa exemplet. Vid 60 tog livet tog en ny vändning. Nu håller hon populära gympapass, driver den stora succén discoklubben GLORIAS för 50+, där hon själv är DJ Gloria, discjockey, och håller i föreläsningar och kryssningar.

Jessica Ahl

Hälsopedagog och sångerska

Jessica är hälsopedagogen som också är sångerska. För Jessica är det ingen skillnad på aktivitet. Sång, musik, träning och dans – allt är friskvård. Jessica har erfarenhet av att leda gruppträning, sjunga och dansa på äldreboenden, i yogastudios, på gym, i dansband, i revyer, folklustspel, i krogshower, på båtar och hotell i Sverige och utomlands. På resan kommer Jessica att hålla i flera dansinspirerande gympapass, Yoga samt kvällsaktiviteter fyllda med sång och musik. ”Jag är en person som verkligen har en passion för friskvård i alla former. Min styrka är att jag har en mycket positiv grundinställning, vilket brukar smitta av sig i mitt yrkesutövande. Min ambition är att inspirera till att våga prova på något nytt, men framför allt ATT HA KUL!"

Monica Grahn

Danslärare

Monica är Friskis-ledare sedan 2004 och för 10 år sedan började hon dansa salsa, bachata, west coast swing och andra danser. Under pandemin startade hon upp en salsa grupp för seniorer som dansade ute i alla väder. Monica vill förmedla rörelseglädjen i dansen genom värme, entusiasm och härlig musik.

Birgita Klepke

Stand-up komiker och föreläsare

Komikern Birgita Klepke har sedan debuten 2015 uppträtt på drygt 60 scener från Umeå i norr till Malmö i söder. Ofta är hon dubbelt – ibland tredubbelt – så gammal som sina kollegor. Till sin förvåning upptäckte hon att det var en fördel eftersom hon erbjuder publiken något ovanligt: En äldre kvinna med pondus. Hennes humorföreställning/föreläsning – Hur svårt kan det va? – handlar om att göra det oväntade och om att hitta sin röst i vimlet av fördomar. Birgita bjuder på stand-up samt sin omtyckta föreläsning.

Nanne Grönvall

Sångerska, skådespelerska, låtskrivare

En av våra mest folkkära och allsidiga artister. Nanne har varit medlem i musikgrupperna Sound of Music och One More Time. Hon har deltagit tretton gånger i Melodifestivalen, som artist och/eller låtskrivare. 1996 vann hon med låten ”Den vilda” som slutade 3:a i Eurovision. Nanne bjuder på sin härliga energi och vi får även uppleva hennes många omtyckta sånger samt lära känna henne under en intervju.

Anita Österlind

Inspiratör

Våga färg! Kläd- och färgvalsinspiratör.

Malena Ivarsson

Socionom, sexolog och författare

Malena är relations- och sexexpert, och hon talar om hur vi tar vara på våra relationer, både med oss själva och med varandra. Hon kommer belysa såväl kroppsliga frustrationer som torra slemhinnor och sviktande potens till dejtande och både slocknad och nyväckt sexlust.

Tina J Kidman

Yoga- och gympaisntruktör

Tina är yoga och gympaisntruktör med stor erfarenhet. Hon har lett klasser sedan mitten av 80-talet och instruerat yoga snart i 20 år samt Les Mills bodybalance i 15 år. Tina har ett stort musikintresse som speglar sig i hennes klasser! Musiken är drivkraften som får oss att orka lite till. Vi får höra allt från rock/pop till ”flummiga” toner! Hon peppar sina deltagare till att orka lite till men att vara lyhörd och lyssna på sin kropp. Med Tina får vi prova Seniormove (gympa), Yogaflow (mer fysisk), Yogaslow (lugnare yoga) samt avslappning/ meditation.

Mona Drar

Retreat ledare, psykolog, författare och föreläsare

Mona är retreat ledare, psykolog (2003), författare och föreläsare. Mona utgår från ett holistiskt förhållningssätt i sitt liv och arbete. Hon arbetar med naturbaserad terapi, självmedkänsla och mindfulness. I många år har hon väglett högpresterande individer och grupper till ökad balans och medvetenhet. ”Jag ser mig själv som både lärare och elev. Jag brinner för att guida andra på deras vandring mot ökad medvetenhet och självkärlek.”

Kerstin Brismar

Professor, forskare & författare

Kerstin Brismar är välrenommerad författare och professor vid Karolinska Institutet och har inriktat sin forskargärning på våra stora livsstilssjukdomar, som övervikt och diabetes. Kerstin ger dig en gedigen bakgrund till varför små ändringar kan göra stor skillnad för din hälsa. Hon har nyligen kommit med två böcker: Koll på diabetes typ 2 och Lev länge och väl.

Ann-Louise Hansson & Bruno Glenmark

Artister

En av våra mest folk kära och allsidiga artister. Ann-Louise är en komisk talang med massor av bus och klockren röst. Hon har spelat in över 600 melodier på skiva och är den artist som haft flest låtar på Svensktoppen. Hon har deltagit i Melodifestivalen 14 gånger, senast 2019. Hon är också en skicklig imitatör och har spelat revy. Tillsammans med sin make Bruno Glenmark kommer hon bjuda på en show med imitationer, visor och lite lustigheter samt en allsångsafton och vi får möta Ann-Louise under en intervjukväll.

Charlotte Erlanson-Albertsson

Professor

Charlotte är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet sedan år 2000. Hon forskar kring aptitreglering och energibalans. Hon har skrivit ett stort antal vetenskapliga artiklar, men även läroböcker i cellbiologi och populärvetenskapliga böcker om sambandet mellan kost och hälsa. Charlotte Erlanson-Albertsson är en mycket uppskattad föreläsare, inga pekpinnar, utan mer fakta som ger tankar. Hon har framträtt i TV4 ett par gånger i programmet efter 10.00 med Malou von Siwers. Charlotte kommer ge oss intressanta föreläsningar om kost och hälsa.

Katarina Steding-Ehrenborg

Lektor i hälsovetenskap & docent

Katarina är är legitimerad sjukgymnast och docent i experimentell Klinisk Fysiologi vid medicinska fakulteten i Lund samt hjärtforskare på dagen och författare av populärvetenskapliga böcker på natten. Hennes första bok Hjärtsmart kom ut 2019, och 2022 kom boken Bättre med åren där hon med vetenskapliga belägg visar att åldrandet är inte så illa som man kan tro – i alla fall inte om man ser positivt på tillvaron. Katarina kommer hålla tre föreläsningar om hur vi ska ta hand om vårt hjärta, hjärna och själ för att orka mer och leva längre samt mer om om kroppens åldrande, muskler och balans.

Mia Högfeldt

Make-up artist och föreläsare

Mia Högfeldt är en av Sveriges mest kända och etablerade makeup-artister med sin devis: ”Sminka fram, inte över!” Får Mia personer att känna sig vackra i sitt eget, unika jag. Mia uppdaterar dig om dagens hudvård och lär dig hitta ditt eget uttryck. Mia bjuder in till en presentation där hon ger tips och råd, samt att alla som vill får en personlig konsultation på ca 10 min med Mia.

Babben Larsson

Inspiratör, artist & underhållare

Babben är en av våra mest folkkära artister och underhållare. Hon kombinerar utan problem att uppträda som ståuppkomiker, jazz-sångerska, programledare och föreläsare. Med ReseSkaparna kommer hon att visa prov både på sin humor, sitt allvar och sin musikalitet. Det vill ni inte missa!

Mikael Sandström

"Soldoktorn", Läkare & TV profil

Mikael är narkos- och akutläkare. Han är vidare expert i Nyhetsmorgon i TV4 varje tisdag och driver ”Läkarpodden”. Känd för sin varma personlighet och humor. Han bjuder in till Dr Mikael Live, ”Vill du veta mer om Minnet Lycka eller Kärlekens Kemi? Vi går igenom en kort resa genom livets tre stora hörnpelare och jag ska med glädje vara din ciceron”.

Ingemar Skoog

Inspiratör, hälsa & kultur

Forskare i åldrande. Ingmar Skoog har forskat om åldrandet i fyra decennier och leder Centrum för Åldrande och Hälsa, AgeCap, vid Göteborgs universitet. Ingmar är professor i psykiatri och överläkare och upplyser outtröttligt och tankeväckande om äldres både fysiska och psykiska hälsa. Du kommer att känna dig stärkt, gladare och klokare efter Ingmars föreläsningar.

Camilla Nilsson

Höga Kusten

"Mitt namn är Camilla Nilsson. Jag är idag en stolt Höga Kusten guide. Så ofta jag bara får möjlighet tar jag chansen att guida i vårt fantastiska landskap, med höga berg och djupa dalar. Vår storslagna natur med havet och älvarna runt oss. Möjligheten att få visa och uppleva naturen och besöksmålen med en grupp nyfikna resenärer, det gör min dag till en underbar dag!"

Lotta Engberg

Inspiratör, sångerska & programledare

En av Sveriges mest älskvärda och meriterade sångerskor och programledare. För att nämna ett litet urval har Lotta varit programledare för Melodifestivalen, Kär och galen och Bingolotto. Och visst kan man säga att sommaren mer eller mindre blir invigd när Lotta på Liseberg gör entré? Ingen sommar utan Lotta. När det gäller Melodifestivalen är hon mer än meriterad: 1987 vann Lotta Engberg med låten ”Fyra Bugg & en Coca Cola” och har deltagit flertalet gånger med stor framgång efter det. Under 2019 och våren 2021 kan du se Lotta i musikalen Grease. På vår resa kommer hon underhålla med sång och allsång en kväll och tillsammans med Mikael ”Soldoktorn” i en talkshow. Vi får även lära oss mer om Lotta när Seniorens chefredaktör intervjuar Lotta en kväll.

Cecilia Nisbet Nilsson

Inspiratör, författare & kostrådgivare

Kokboksförfattare och kostrådgivare lär dig äta och laga läkande och god mat. Hälsa och näring i välsmakande kombination.

Alexandra Zazzi

Inspiratör, stjärnkock och Tv-profil

Alexandra Zazzi är kock, matskribent, författare, föreläsare och programledare. Hon blev känd för att ha vunnit dokusåpan Robinson, men har i dag hunnit skriva kokböcker, driva restauranger och vara programledare för tv- och radioprogram. Alexandra är född i Stockholm men uppvuxen i Ligurien. På resan kommer Alexandra introducera oss till den italienska matlagningen hon minns från uppväxten med fokus på Liguriens goda råvaror.

Markiz Tainton

Inspiratör, matkreatör

Markiz är matkreatör i TV4 Nyhetsmorgon och har varit med i Sveriges mästerkock. Markiz är matinspiratören som älskar livet och bjuder på mat, livsstil och familjeinspiration i vardagen. Markiz är en smaksättare och hon lagar underbar mat. Markiz ger oss mattips och vi lagar mat tillsammans.

Blossom Tainton-Lindqvist

Inspiratör, PT, yogainstruktör, föreläsare & underhållare

Blossom är en av våra mest omtyckta hälsoprofiler och artist. En personlig tränare, yogainstruktör och inspirerande föreläsare. Blossom håller i yoga och roliga danspass, inspirerande föreläsningar och bjuder på soft unplugged underhållning med sin man Hans Lindqvist.

Micke & Micke

Musik, dans & sång

Micke & Micke underhåller med musik, dans & sång. De bjuder in till en danskväll med bugg, disco och schlager - vi dansar loss tillsammans.

Mathias Lang

Grundare, VD och reseansvarig på Smart Senior

"Jag är en av grundarna och VD på Smart Senior, där jag även är med och ordnar trevliga resor och aktiviteter för våra medlemmar. Somrarna tillbringar jag ca 8 mil norr om La Manga, i en mindre spansk kuststad som heter Santa Pola. Så jag känner mig som hemma i Spanien och det bästa som kommer från Spanien är Siestan!"

Johan Danielsson

Försäljningschef Vi i Villa

Johan är ansvarig för Vi i Villas samtliga kommersiella aktiviteter där läsarresor är en viktig och spännande del. Johan gillar att träna på gym och har nyligen blivit pappa till en liten kille som heter Philip. Johan tar gärna med er på en morgonpromenad och kommer på denna resa tillsammans med Helena även att hålla i programmet som helhet.

Helena La Corte

VD på Vi i Villa

Helena är VD och ansvarig utgivare på Vi i Villa. Hon har arbetat med Vi i Villa sedan år 2004. Helena tycker om allt som har med boende och hus att göra samt att resa - helst till varma platser. Hon tar gärna med er på en morgonpromenad och kommer på denna resa tillsammans med Johan även att hålla i programmet som helhet.

Johan Holmsäter

Inspiratör

Hälsofilosof, entreprenör och grundare av Friskis & Svettis.

Titti & Lisa

Sångerskor och underhållare

Titti Björkegren, sång och Lisa Bengter, piano/sång. Båda dessa musiker har bred erfarenhet från scen och musik i olika former. Med Titti Björkegren och Lisa Bengter både tränar vi upp rösten med roliga sångövningar och njuter av deras underhållning och musik.

Barbro Hultman

Inspiratör

Journalist, författare och fd redaktör vid hovet

Anders Hanser

Fotograf

Anders Hanser är mest känd som ”Abba-fotografen” efter åren då han fotade de fyra stjärnorna i privata sammanhang när de var som allra störst. Mindre kända är hans prisade och musiksatta bildspel om kultur och världsarv. Anders har gjort 15 filmer och bildspel om Dalarna och dess konstnärer, genom dom får vi ett speciellt och nära möte med Dalakonstnärerna.

Dermot Clemenger

Inspiratör, Danslärare

Vi känner Dermot Clemenger som en av domarna i Let’s Dance på TV4. Dermot kommer erbjuda härliga danspass där du får prova på många olika dansstilar och lära dig enkel danskoreografi. Dermot kommer också värma upp oss inför discot. Med sin värme och humör tillför Dermot en härlig energi på resan.

Sofia Åhman

Inspiratör, Träningsexpert på TV

Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia och medverkan i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Karin Bajlo

Yogainstruktör

Karin bjuder på mjuka och dynamiska pass av I am yoga, som härstammar från Kundaliniyogan. Alla övningar utförs lugnt och inkännande. Karin har yogat i över 15 år och har utbildat sig till instruktör i I am-projektet hos Göran Boll, som grundade Medi Yogan. Karin arbetar till vardags som kommunikatör på SPF Seniorernas förbundskansli.