Reseledare

Våra reseledare och guider skapar en unik resa med sina kunskaper och talanger.

Vår filosofi är att resan ska vara en upplevelse som stannar kvar länge i sinnet. Minnena skapas genom möten med olika människor och kulturer. Våra reseledare har alla en djup kunskap om resmålet men många har även andra talanger inom musik, sång och teater som de bjuder på under resans gång. Genom samarbete med lokala personligheter förmedlar vi annorlunda upplevelser som dramatiserade turer samt resor med sång och musik. På våra musikresor är reseledarna musikkunniga och bjuder ofta på sång.
Vi kommer här presentera våra reseledare med bild och lite mer bakgrundsinformation om varje reseledare, inom kort.

Roger Wallén

Operaciceronen

Roger har ett gediget förflutet inom opera och resande. Han har lett kurser om opera sedan 1999 och har varit värd för en rad operaresor till Europas operahus. Rogers operaintresse har tagit honom till omkring 100 av världens operahus och ett genomsnittligt år ser han mellan 50-80 föreställningar.

Anders Hanser

Fotograf

Anders Hanser är mest känd som ”Abba-fotografen” efter åren då han kunde fota de fyra stjärnorna i privata sammanhang när de var som allra störst. Mindre kända är hans prisade och musiksatta bildspel om kultur och världsarv. Fascineras av bilder från när och fjärran när våra föredragshållare visar sina egna fotografier och berättar om årets bästa resor.

Richard Holmgren

Arkeolog

År 2001 debuterade arkeologen Richard Holmgren som sommarvärd i Sveriges Radio samt andra presentationer i Vetenskapsradion Historia och SVT. Richard berättar om sin spännande tid vid Konungarnas dal vid sidan om upptäcktsresor i Kina, Amazonas och sökandet efter Columbus skepp i Västindien.

Johan Danielsson

Försäljningschef Vi i Villa

Johan är ansvarig för Vi i Villas samtliga kommersiella aktiviteter där läsarresor är en viktig och spännande del. Johan gillar att träna på gym och har nyligen blivit pappa till en liten kille som heter Philip. Johan tar gärna med er på en morgonpromenad och kommer på denna resa tillsammans med Helena även att hålla i programmet som helhet.

Helena La Corte

VD på Vi i Villa

Helena är VD och ansvarig utgivare på Vi i Villa. Hon har arbetat med Vi i Villa sedan år 2004. Helena tycker om allt som har med boende och hus att göra samt att resa - helst till varma platser. Hon tar gärna med er på en morgonpromenad och kommer på denna resa tillsammans med Johan även att hålla i programmet som helhet.

Babben Larsson

Babben är en av våra mest folkkära artister och underhållare. Hon kombinerar utan problem att uppträda som ståuppkomiker, jazz-sångerska, programledare och föreläsare. Den här veckan kommer hon att visa prov både på sin humor, sitt allvar och sin musikalitet. Det vill ni inte missa!

Markiz Tainton

Matkreatör

Markiz är matkreatör i TV4 Nyhetsmorgon och har varit med i Sveriges mästerkock. Markiz är matinspiratören som älskar livet och bjuder på mat, livsstil och familjeinspiration i vardagen. Markiz är en smaksättare och hon lagar underbar mat. Markiz ger oss mattips och vi lagar mat tillsammans.

Cecilia Nisbet Nilsson

Författare & Kostrådgivare

Kokboksförfattare och kostrådgivare lär dig äta och laga läkande och god mat. Hälsa och näring i välsmakande kombination.

Jill Taube

Psykiatriker & Danslärare

Danslärare och psykiatriker som leder oss i rolig dans till härliga låtar du känner igen och ger tips & kunskap om den livsviktiga goda sömnen samt introduktion om träningsfysiologi. Upplev den underbara glädjen i dans.

Ali Mostafa

Jordanien

Ali är vår man i Jordanien. Ali är utbildad egyptolog med ursprung i just Egypten. Med sitt lugna sätt förmedlar mellanösterns kultur på ett uppskattat sätt.

Katarina Åström

Sverige

Katarina Åström från Reseskaparna följer med på resan och ser till att ni alla får den där riktigt ”goa” julkänslan.

Johan Zälle

Toscana

Johan är sommelier och vinmakare på Högberga Vinfabrik på Lidingö. Han tar er med till sitt Toscana och ger er en äkta inblick i vinets resa från druva till flaska.

Blossom Tainton-Lindqvist

PT, Yogainstruktör, föreläsare, underhållare

Blossom är en av våra mest omtyckta hälsoprofiler och artist. En personlig tränare, yogainstruktör och inspirerande föreläsare. Blossom håller i yoga och roliga danspass, inspirerande föreläsningar och bjuder på soft unplugged underhållning med sin man Hans Lindqvist.

Marko Arsenijevic

Belgrad

Marko är född och uppvuxen i Belgrad. Han pratar flytande svenska och har studerat Skandinavisk kultur, litteratur och språk.

Josif Paparisto

Albanien

Josif har skräddarsytt resan till Albanien för ReseSkaparna, med målet att verkligen få visa sitt land i alla aspekter och att få smaka på landets kultur, mat, musik och historia.

Kicki Wallblom

Kicki är ReseSkaparnas VD som älskar att vara ute på resande fot. Hon har stor erfarenhet som reseledare och kommer ta väl hand om er under resan. Hon har en bakgrund som friidrottare och tränare och tar er gärna med på morgonpromenader.

Kristina Adolfsson

Seniorens chefredaktör - Resans värd

Kristina har ett stort intresse för hälsa, yoga och träning som hon har tagit med sig till de olika tidningar hon varit chefredaktör för och omvandlat till praktiska och peppande artiklar. Hon tar hand om alla våra resenärer på plats.

Rita Saxmark

Sverige

Rita har länge varit knuten till ReseSkaparna som reseledare och artist. Med varma och härliga sätt är hon en mycket uppskattad reseledare.

Henrik Helin

Indonesien

Henrik Helin har besökt många av Indonesiens öar och har stor erfarenhet av landet. Henrik talar Indonesiska och visar Indonesiens kultur på ett uppskattat sätt.

Ulrike Verdinau-Floderer

Ulrike är auktoriserad lokalguide och har bott i Wien i nästan 30 år. Hon älskar sin stad och visar den på ett personligt sätt och har mängder att berätta om staden och folket.

Sofia Åhman

Träningsexpert på SVT:s Go´kväll

Sofia är träningsexpert i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Johan Berg

Italien, Terracina & Sicilien

Johan Berg har bott i Italien i 17 år och kan sitt "andra" land väldigt väl. Han berättar om både historia och människor på ett underhållande sätt.

Vanja Devčić

Kroatien

Vanja är vår man i Zagreb, han visar sin stad och Kroatien med stor entusiasm och mycket bra svenska.

Deja Bytautiene

Litauen, Vilnius

Deja är vår reseledare och guide i Vilnius. Hon är en mycket uppskattad och kunnig guide.

Fredric Cederlund

Mallorca

Fredric är vår man på Mallorca. Sedan länge bosatt på Mallorca kan han ön som sin egen ficka. Fredric är en mycket uppskattad guide.

Monika Lilja

Sverige

Monika har varit med ReseSkaparna länge. Hon gör resor med tema på personligeter så som Taube och Cornelis.

Helena Slezakova

Tjeckien, Prag

Helena är vår reseledare och guide i Prag. Hon är en mycket uppskattad och kunnig guide.

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Anita & Per Söder

Indien

Yogainstruktörer som gör yoga till ett praktiskt redskap i vardagen. För ett enkelt välmående. Prova på Mediyoga, Kundaliniyoga och stolsyoga. Per & Anita föreläser om det ayurvediska hälsosystemet, om andning och sömn samt yogisk hälsa.

Kalle Persson

Bridgeresor

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor.

Erik Sunnerstam

Sverige, Malta, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands, vilket han gjort med stor bravur.

Anneli Wiklund

Slovakien, Sverige, Vandringsresor

Anneli är vår alltid lika glada vandringsledare. Med lång erfarenhet av reselederi och vandring gör hon resan till ett härligt minne.

Jan Luthman

Sverige, Gotland

Jan är vår egna gotlänning som med underbar dialekt och stor kunskap visar oss sin härliga ö.

Annika Bless

Tyskland

Annika är vår guide i Berlin som med stor glädje och kunskap visar oss sin hemstad.

Einar Szpiro

Polen, Norge

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor bland annat till Krakow.

Catharina Falkengård

Uzbekistan, Ukraina, Norge, Sverige

Catharina har gedigen kunskap och stor erfarenhet av världens alla hörn. Hon har alltid en historia att berätta.

Stephanie Johannesson

Spanien, Kuba, Indien, Argentina

Stephanie är vår reseledare i Barcelona. Proffsig som få gör hon också långresor som Kuba och Indien.

Anna Rudh

Italien, Siclien, Ischia

Anna är vår härliga reseledare i Italien. Med kunskap och stort engagemang visar hon oss både sin egen ö och Sicilien.

Isabel Höckert

Portugal

Isabel är vår varma reseledare som brinner för sin destination och som alltid bjuder på det lilla extra.

Jelena Stankovic

Serbien

Jelena är vår guide i Belgrad. Med kunskap och värme förmedlar hon den serbiska kulturen på ett strålande sätt.

Hans Eguinoa

Spanien

Hans är vår kunniga vandringsledare och vinkännare. Med honom får vi uppleva Det Gröna Spanien.

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Olle & Irene Sangemark

Wales, Irland, Sverige

Våra egna revyartister! Med värme och glädje visar de de platser som ligger dem varmast om hjärtat.

Dénes Szász

Ungern

Dénes är vår man i Budapest. Med stor kunskap och humor visar han oss sitt hemland.

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Zlatko Papac

Balkan

Zlatko är vår man i Balkan som efter flera år i Sverige flyttade tillbaka till Bosnien för att jobba med turismen.

Fredrik Hammenborn

Malta

Fredrik är en av våra allra mest uppskattade reseledare. Med stor kunskap och glädje visar han sitt Malta.

Ghitta Olovsdotter

Italien, Toscana

Ghitta är vår äkta Toscanakännare. Med henne får ni uppleva det riktiga och lite mer okända Toscana.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev