Reseledare

Våra reseledare skapar en unik resa med sina kunskaper och talanger!

Vår filosofi är att resan ska vara en upplevelse som stannar kvar länge i sinnet. Minnena skapas genom möten med olika människor och kulturer. Våra reseledare, guider och inspiratörer har alla en djup kunskap om resmålet men många har även andra talanger inom musik, sång och teater som de bjuder på under resans gång. Genom samarbete med lokala personligheter förmedlar vi annorlunda upplevelser som dramatiserade turer samt resor med sång och musik.

Lena Larje

Träningsinstruktör, hälsocoach, kostrådgivare & föreläsare

Lena Larje är hälsocoach, licensierad kostrådgivare, klimakteriecoach och gruppträningsinstruktör inom många olika träningsformer bl.a. senior, gympa, spinning, aerobic och boxning. Lena erbjuder varierad träning som passar de allra flesta och som går att både förenkla och göra tuffare. Fokus ligger alltid på rörelseglädje! Lena vill inspirera till ett aktivt liv med en bra balans mellan träning, vila, god mat och allt annat som hör livet till för att må bra.

Gunnel Carlson

Trädgårdsresor

För många är trädgårdsprogram på tv synonymt med Gunnel Carlson. Genom omtyckta program som Gröna Rum, Go´kväll och Trädgårdskampen, samt en lång rad storsäljande böcker, har hon varit en inspiration för många. Själv trivs Gunnel bäst med fingrarna i jorden och hon delar gärna med sig av sin gröna passion för att få andra att utvecklas och se nya möjligheter i sina trädgårdar.

Michaela Jolin

Italien, Frankrike, Stockholm

Fil kand i konstvetenskap, italienska och franska. Arbetar som auktoriserad Stockholmsguide, reseledare, speaker, sufflör samt produktionsledare.

Thomas Mélen

Thomas är en driftig egenföretagare med flera års erfarenhet av reseledning. För honom är det av största vikt att förmedla glädjen och inspirationen till andra för att uppmuntra dem att utforska och uppleva nya äventyr.

Mikael Karlmark

Mikael arbetar sedan över 15 år tillbaka som professionell reseledare och guide. Mikael är ursprungligen filmfotograf utbildad i London men har även titlarna statsvetare och ekonom. Han reser mycket och bor ofta längre perioder i Rumänien där han har en del av verksamheten i ett av sina företag. Mikael har lett mängder av resor över hela Balkan och under en period varit skeppare i den grekiska övärlden.

Giovanni Masala

Italien, Sardinien

Giovanni, eller "Nanni" som han kallas, är en stolt sard som tycker mycket om att vistas i naturen. Han arbetar som agronom, och kan mycket om öns flora och fauna. Tillsammans med Monica har han rest en hel del i Europa, men också i Afrika och Sydamerika. Nu ser han fram emot att ta med er på äventyr på sin ö.

Anna Tergil (fd Adelman)

Träningsinstruktör, hälsoinspiratör & kursledare

Anna använder naturen, träningen och skratten för att ta fram ditt sanna jag, den du är när du mår som bäst. Hon har en bakgrund från flera olika idrotter och är utbildad inom hälsa, kost, träning och idrottspsykologi. Anna är en pedagogisk inspiratör med sin lustdrivna och lekfulla personlighet, kreativitet och lyhördhet.

Niklas Lindblad

Musik- & kulturresor

Niklas Lindblad är välkänd radio- och Tv-man sedan 1973 som arbetar inom områdena klassisk musik, opera, balett och vin. Utöver kultur har han stort intresse för resor, matlagning, vinframställning och odling i eget växthus.

Angelica Eriksson

Spanien, Valencia

Angelica Eriksson har bott i Spanien i 17 år och är auktoriserad guide, litteraturvetare och lärare i design. Välkomna till Valencia!

Anna Rudh

Italien, Sicilien, Ischia

Anna är vår härliga reseledare i Italien. Med kunskap och stort engagemang visar hon oss både sin egen ö Ischia och Sicilien.

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide.

Erik Sunnerstam

Sverige, Norge, Malta, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands med stor bravur.

Mattias Stedt

Tanzania

Safariguide och fotograf med passion för Afrika. Mattias har gedigen fälterfarenhet av Afrika sedan barnsben. Han är delvis uppvuxen i Arusha i norra Tanzania med den afrikanska naturen och kulturen utanför dörren.

Monica Johansson

Italien, Sardinien

Monica började arbeta som ciceron i Italien på 90-talet, och ser fram emot att visa ReseSkaparnas gäster några av sina sardiska smultronställen.

Bodil Jacobsson

Italien, Toscana, Florens, Siena

Bodil är auktoriserad guide för både Siena och Florens. Hon har bott i regionen i över 30 år, och hon kan verkligen sitt Toscana.

Hans Eguinoa

Spanien

Hans är uppväxt i Sollentuna med spansk pappa och svensk mamma och rör sig, som en resenär sade, ”som en kameleont mellan bägge kulturerna”. Med Hans får ni uppleva Spanien ur en annan vinkel, med ett annat perspektiv, och komma spanjorerna in på livet!

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Irene Sangemark

Wales, Irland, Sverige

Vår egna revyartist! Irene Sangemark är van och erfaren utlandsguide, med värme och glädje visar hon de platser som ligger henne varmast om hjärtat.

Anneli Wiklund

Slovakien, Sverige, Vandringsresor

Anneli är vår alltid lika glada vandringsledare. Med lång erfarenhet av reselederi och vandring gör hon resan till ett härligt minne.

Josif Paparisto

Albanien, Makedonien

Josif har skräddarsytt resan till Albanien för ReseSkaparna, med målet att verkligen få visa sitt land i alla aspekter och att få smaka på landets kultur, mat, musik och historia.

Johan Berg

Italien, Terracina, Sicilien, Korsika, Sardinien & Bergslagen

Johan Berg har bott i Italien i 17 år och kan sitt "andra" land väldigt väl. Han berättar om både historia och människor på ett underhållande sätt.

Einar Szpiro

Polen, Norge, Danmark, Sverige

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor.

Fredric Cederlund

Mallorca

Fredric är vår man på Mallorca. Sedan länge bosatt på ön kan han den som sin egen ficka. Fredric är en mycket uppskattad guide.

Katarina Åström

ReseSkaparnas grundare & reseledare i Sverige

Katarina Åström från Reseskaparna ser till att ni alla får den där riktigt ”goa” känslan.

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Zlatko Papac

Balkan

Zlatko är vår man i Balkan som efter flera år i Sverige flyttade tillbaka till Bosnien för att jobba med turismen.

Rita Saxmark

Sverige, Musikresor

Rita har länge varit knuten till ReseSkaparna som reseledare och artist. Med varma och härliga sätt är hon en mycket uppskattad reseledare.

Dénes Szász

Ungern

Dénes är född i Ungern men har under perioder bott i Sverige och talar flytande svenska. Bor nu i hemlandet och verksam inom turism sedan 1987. Lägger stor vikt på personligt service och att hitta smultronställen vid sidan om turistvägarna.

Mikael Ineman

Busschaufför, Sverige

Micke är vår eminente chaufför. Han driver bussbolaget Viatour och hjälper oss med våra bussresor. En riktig fixare som älskar att se resenärer trivas.

Catharina Falkengård

Uzbekistan, Ukraina, Norge, Sverige

Catharina har gedigen kunskap och stor erfarenhet av världens alla hörn. Hon har alltid en historia att berätta.

Olle & Irene Sangemark

Wales, Irland, Sverige

Våra egna revyartister! Irene och Olle Sangemark är vana och erfarna utlandsguider, med en särskild förkärlek för de Brittiska öarna och då i synnerhet Wales och Irland. Med värme och glädje visar de de platser som ligger dem varmast om hjärtat.

Helena Papadopoulou

Grekland

Helena Papadopoulou är halvgrekiska, född och uppvuxen i Stockholm men nu boende i Katerini där hon driver familjens boutiquehotell tillsammans med sina två barn.

Kalle Persson

Bridgeresor

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor.

Vanja Devčić

Kroatien

Vanja är vår man i Zagreb, han visar sin stad och Kroatien med stor entusiasm och mycket bra svenska.

Jan Luthman

Sverige, Gotland

Jan är vår egna gotlänning som med underbar dialekt och stor kunskap visar oss sin härliga ö.

Marko Arsenijevic

Belgrad

Marko är född och uppvuxen i Belgrad. Han pratar flytande svenska och har studerat Skandinavisk kultur, litteratur och språk.

Annika Bless

Tyskland

Annika är vår guide i Berlin som med stor glädje och kunskap visar oss sin hemstad.

Jelena Stankovic

Serbien

Jelena är vår guide i Belgrad. Med kunskap och värme förmedlar hon den serbiska kulturen på ett strålande sätt.

Helena Slezakova

Tjeckien, Prag

Helena är vår reseledare och guide i Prag. Hon är en mycket uppskattad och kunnig guide.

Anita & Per Söder

Indien, Yogalärare

Yogalärare som gör yoga till ett praktiskt redskap i vardagen. Per & Anita föreläser om det ayurvediska hälsosystemet, om andning och sömn samt yogisk hälsa. Prova på Mediyoga, Kundaliniyoga och Stolsyoga. Tillsammans äger de Yogamottagningen i Stockholm.

Per Söder

Indien, Yogainstruktör

Yogainstruktör och inspiratör som gör yoga till ett praktiskt redskap i vardagen.

Anita Davén Söder

Indien, Yogainstruktör

Yogainstruktör och inspiratör som gör yoga till ett praktiskt redskap i vardagen.

Ingrid Persson Skog

Skåne

Ingrid är guide med Båstad och Bjäre som specialområden. Sedan tio år tillbaka guidar Ingrid både till fots, till sjöss, i buss och på cykel. Hon berättar gärna om denna lättälskade trakt för sina gäster.

Camilla Nilsson

Höga Kusten

"Mitt namn är Camilla Nilsson. Jag är idag en stolt Höga Kusten guide. Så ofta jag bara får möjlighet tar jag chansen att guida i vårt fantastiska landskap, med höga berg och djupa dalar. Vår storslagna natur med havet och älvarna runt oss. Möjligheten att få visa och uppleva naturen och besöksmålen med en grupp nyfikna resenärer, det gör min dag till en underbar dag!"

Blossom Tainton-Lindqvist

Inspiratör, PT, yogainstruktör, föreläsare & underhållare

Blossom är en av våra mest omtyckta hälsoprofiler och artist. En personlig tränare, yogainstruktör och inspirerande föreläsare. Blossom håller i yoga och roliga danspass, inspirerande föreläsningar och bjuder på soft unplugged underhållning med sin man Hans Lindqvist.

Anders Hanser

Fotograf

Anders Hanser är mest känd som ”Abba-fotografen” efter åren då han fotade de fyra stjärnorna i privata sammanhang när de var som allra störst. Mindre kända är hans prisade och musiksatta bildspel om kultur och världsarv. Anders har gjort 15 filmer och bildspel om Dalarna och dess konstnärer, genom dom får vi ett speciellt och nära möte med Dalakonstnärerna.