Irland

Nyss hemkommen från Irland känner jag mig manad att lämna några kommentarer även om samtliga är positiva! Hade vissa farhågor inför resan, tyckte det lät jobbigt att byta hotell varje kväll. Redan andra dagen kom jag dock fram till att hotellbytena var riktigt spännande och inte speciellt ansträngande. Mycket fick vi se och uppleva och det skiftande irländska landskapet är fantastiskt.
Samtliga hotell var av god standard – även enkelrummen. Maten var genomgående riktigt god. Middagarna bestod alltid av tre rätter och som valbar huvudrätt ingick alltid fisk, så även på luncherna - mycket populärt. Även på de två showerna med irländsk musik/dans var maten mycket god (ej så vanligt på sådana tillställningar med så många människor). Showerna var trevliga och proffsiga.
När det gäller vår reseledare Jöran har jag endast superlativer att komma med. Han bogserade vår stora grupp (36 personer i ålder 65++ till 92) genom alla öden och äventyr utan en endaste incident, allt fungerade friktionsfritt.
Han gav intressant information om Irlands historia, kultur och natur samt aktuella händelser i tiden. Detta varvades med roliga historier/kommentarer, något som uppskattades häftigt. Han hade sinne för när det behövdes pauser och valde bra rastställen, något som är viktigt men ofta kan vara bristfälligt på rundresor.
Vidare hade han en s k ”social kompetens” utöver det vanliga, han kunde ”ta folk” och ständigt hålla hela församlingen på gott humör.

Gerda Thune
Alla resekommentarer