Bodensjön & Mainau

Bodensjön och Mainau med tågresa ombord den kända Bernina Expressen

Följ med på en händelserik resa genom tre centraleuropeiska länder. Tillsammans med vår reseledare Jöran Nielsen reser vi runt den vackra Bodensjön. Vi upplever den prunkande blomsterparken Mainau, gör en båttur på Bodensjön, besöker den gamla staden Lindau, Zeppelinmuséet i Friedrichshafen och tar en tur upp i bergen runt Bregenz. Vi lär oss om traktens historia och provar vin och ost m.m. Ombord kända Bernina Expressen får vi njuta av det omgivande landskapets fantastiska vyer.

Bodensjön & Mainau är en unikt resa upplagd av Jöran Nielsen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare Jöran Nielsen
 • Flyg Arlanda-Zürich t/r
 • Bussresor 6 dagar enligt program
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 4 middagar, varav 1 enklare hos vinproducent (M)
 • 1 ostprovning
 • 1 vinprovning
 • Båttur på Bodensjön
 • Entré till Blomsterpark & Zeppelinmuseum
 • Tågresa Bernina Expressen
 • Österikisk kväll med underhållning
 • Besök Bregenz, Lindau & Fredrichhafen
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

TILLÄGG
Enkelrum: 1 400 kr

Höjdpunkter

 • Båttur på Bodensjön
 • Tågresa Bernina Expressen
 • Österikisk kväll med underhållning
 • Besök Bregenz, Lindau & Fredrichhafen

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
SVERIGE-FELDKIRCH

Ankomst till Zürich där vi möts av vår reseledare Jöran. Vi åker längs vackra Zürichsee och Walensee till Feldkirch. Längs vägen stannar vi för lunch och toalettbesök. Vidare till Feldkirch i Österrike där vi ska bo 5 nätter. Gemensam middag på hotellet. (M)

Dag 2
BODENSJÖN

Inklämd mellan tre länder ligger den vackra Bodensjön och Bregenz är beläget vid Bodensjöns österrikiska ände. Här stiger vi ombord på en båt som ska ta oss till pittoreska Lindau på den tyska sidan. Vi fortsätter till Friedrichshafen där vi besöker Zeppelinmuséet. Det blir tid att äta lunch (Jöran erbjuder att följa med på lunch – anmälan och betalning till honom). Dagens utflykt avrundas med ett besök hos en vinproducent där vi under sakkunnig ledning provar flera av deras viner tillsammans med ” “Winzerplatte”, en plocktallrik typisk för trakten. (F, P)

 

Dag 3
BODENSJÖN & MAINAU

Vi kör längs den schweiziska, södra sidan och via Konstanz kommer vi till Mainau där vi får njuta av blomsterprakten. Från bussparkeringen promenerar vi över till ön. De som önskar kan gå med Jöran genom parken upp till restaurangerna, slottet och slottskyrkan och på det sättet orientera sig. Har man lite besvär att gå rekommenderar vi att ta ö-bussen till slottet. Egen tid för att gå runt i parken. Lunch på egen hand. På eftermiddagen lämnar vi Mainau och åker färja från Konstanz till Meersburg där vi gör kortare kaffepaus. Från färjan kan man njuta av panoramat över sjön och alperna. Via den tyska norra sidan återvänder vi sedan till hotellet. Middag och österrikisk underhållning på hotellet. (F, M)

Dag 4
BERNINAPASSET & TIRANO

Idag blir det tidig frukost för att i tid komma till järnvägsstationen i Chur för att åka med den kända Bernina Expressen. Tåget går upp över Berninapasset 2.253 meter över havet. Genom panoramafönstren ser vi ut över de underbara naturscenerierna. Bergspass, vilda vattenfall, vidsträckta glaciärer och många små söta byar passerar vårt tågfönster. Vid lunchtid är tåget framme i Tirano i Italien. Här erbjuder Jöran att följa med på en italiensk restaurang för att äta lunch (förbokas hos Jöran), innan vi stiger ombord på vår buss för att ta oss tillbaka till Österrike och vårt hotell. Det blir sen middag denna kväll. (F,M)

Dag 5
OST & BERG

Vi åker via Großwalsertal and Faschina to Schoppernau för ett besök hos en ostproducent med provsmakning. Vidare till ett destilleri där man framställer konjak,
snaps och likörer där vi får en guidad rundtur följd av provsmakning. Vi tar oss vidare upp genom bergen och åker kabinbana upp till en bergstopp 1.630 m.ö.h. Runtom oss har vi en enastående panoramautsikt över bergskedjor, dalgångar och ängar. Avslutningsmiddag på en trevlig restaurang. (F, M)

Dag 6
FELDKIRCH – ZÜRICH - SVERIGE

Vi lämnar hotellet och kör till Zürich där vi får en stadsrundtur samt lite tid att äta
lunch på egen hand och se lite av staden. Gamla stan är mysig med charmiga kullerstensgator och trevliga kaféer. Buss till flygplatsen för återresan till Stockholm. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Best Western Plus Central Hotel Leonhard

Läge: I den gamla stadsdelen i Feldkirch. Shoppingcenter runt hörnet. Några hundra
meter från borgen Schattenburg.
Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon.
Faciliteter: Restaurang, bar, bastu, pool, terrass, hiss, WiFi m.m.
Adress: Leonhardspl. 2, 6800 Feldkirch, Austria (Österrike)

 

Klicka här för att veta mer om hotellet 

Bra att veta

För att få ut så mycket som möjligt av denna resa krävs att man kan promenera ett par
kilometer på egen hand, framförallt på Mainau. Gruppresa med 25-30 resenärer.