Bodensjön & Mainau

Bodensjön och Mainau med tågresa ombord den kända Bernina Expressen

Följ med på en resa genom tre centraleuropeiska länder. Tillsammans med vår reseledare Jöran Nielsen reser vi runt den vackra Bodensjön. Vi får uppleva den prunkande blomsterparken Mainau, vi gör en båttur på Bodensjön, besöker den gamla staden Lindau, besöker Zeppelinmuséet i Friedrichhafen och gör en tur upp i bergen runt Bregenz. Vi får lära oss mer om traktens historia och folk och provar vin och ost. Under en tur med den kända Bernina Expressen får vi njuta av det omgivande landskapets fantastiska vyer.

Bodensjön & Mainau är en unikt resa upplagd av Jöran Nielsen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare Jöran Nielsen
 • Arlandatransfer (från Sthlms län) t/r (vid minst 10 resenärer)
 • Flyg Arlanda-Zürich t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 5 middagar, varav 1 enklare hos vinproducent (M)
 • 1 ostprovning
 • 1 vinprovning
 • Båttur på Bodensjön
 • Entré till Blomsterpark & Zeppelinmuseum
 • Tågresa Bernina Expressen
 • Österikisk kväll med underhållning
 • Besök Bregenz, Lindau & Fredrichhafen
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

TILLÄGG
Enkelrum: 1 400 kr

Höjdpunkter

 • Båttur på Bodensjön
 • Tågresa Bernina Expressen
 • Österikisk kväll med underhållning
 • Besök Bregenz, Lindau & Fredrichhafen

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
SVERIGE-FELDKIRCH

Ankomst till Zürich där vi möts av vår reseledare Jöran. Vi åker längs vackra Zürichsee och Walensee till Feldkirch. Längs vägen stannar vi för lunch och toalettbesök. Vidare till Feldkirch i Österrike där vi ska bo 5 nätter. Gemensam middag på hotellet. (M)

Dag 2
BODENSJÖN

Bregenz är beläget vid Bodensjöns österrikiska ände. Här stiger vi ombord på en båt som ska ta oss till pittoreska Lindau på den tyska sidan. Vi fortsätter till Friedrichhafen där vi besöker Zeppelinmuséet. Det blir tid att äta lunch (Jöran erbjuder att följa med på lunch – anmälan och betalning till honom). Dagens utflykt avrundas med ett besök hos en  vinproducent där vi under sakkunnig ledning provar deras viner och äter en god vinodlarmåltid. Passa på att handla vin med hem. (F, M)

 

Dag 3
BODENSJÖN & MAINAU

Inklämd mellan tre länder ligger den vackra Bodensjön. Vi kör längs den Schweiziska, södra sidan och via Konstanz kommer vi till Mainau där vi får njuta av blomsterprakten. Från bussparkeringen promenerar vi över till ön. De som önskar kan gå med Jöran genom  parken upp till restaurangerna, slottet och slottskyrkan och på det sättet orientera sig. Har man lite besvär att gå rekommenderar vi att ta ö-bussen till slottet. Egen tid för att gå runt i parken. Lunch på egen hand. På eftermiddagen lämnar vi Mainau och åker färja från Konstanz till Meersburg där vi gör kortare kaffepaus. Från färjan kan man njuta av panoramat över sjön och alperna. Via den tyska norra sidan återvänder sedan till hotellet. Middag och Österrikisk underhållning på hotellet. (F, M)

Dag 4
BERNINAPASSET & TIRANO

Tidig frukost för att i tid komma till järnvägsstationen i Chur för att åka med den kända Bernina Expressen. Tåget går upp över Berninapasset 2.253 meter över havet. Genom panoramafönstren ser vi ut över de underbara naturscenerierna. Bergspass, vilda vattenfall, vidsträckta glaciärer och många små söta byar passerar vårt tågfönster. Vid lunchtid är tåget framme i Tirano i Italien. Här erbjuder Jöran att följa med på en italiensk restaurang för att äta lunch (förbokas hos Jöran), innan vi äntrar vår buss och ger oss iväg tillbaka till vårt hotell. Sen middag på hotellet. (F, M)

Dag 5
OST & BERG

Vi åker upp genom Bregenzerwald för ett besök hos en ostproducent med provsmakning. Vi tar oss vidare upp genom bergen till Brezau där vi åker kabinbanan upp på bergstoppen på 1.648 m och runtom oss har vi en enastående 360° panoramautsikt  över bergskedjor, dalgångar och ängar bort mot Bodensjön. Stopp för frivillig lunch på vägen. Avslutningsmiddag på en trevlig restaurang. (F, M)

Dag 6
FELDKIRCH – ZÜRICH - SVERIGE

Vi lämnar hotellet och kör till Zürich där vi får en stadsrundtur samt lite tid att äta lunch på egen hand och se lite av staden innan vi åker till flygplatsen för återresan till Stockholm. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Best Western Plus Central Hotel Leonhard

Läge: I den gamla stadsdelen i Feldkirch. Shoppingcenter runt hörnet. Några hundra
meter från borgen Schattenburg.
Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon.
Faciliteter: Restaurang, bar, bastu, pool, terrass, hiss, WiFi m.m.
Adress: Leonhardspl. 2, 6800 Feldkirch, Austria (Österrike)

 

Klicka här för att veta mer om hotellet 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev