Bridgeresa Sardinien

Smaragdkusten, de sardiska bergen och vingård

Sardinien - ett eget land med stolta och vänliga sarder, vackra berg, gyllene kuster, ett smaragdgrönt hav samt god mat, dryck, spännande traditioner och en intressant historia. Tillsammans med vår lokala svenska guide Monica Johansson besöker vi Sardiska berg & byar, äter lunch med herdarna, provar det goda vermentino vinet och den lokala pecorino osten samt lär oss om stenålders Nurager.

Vi bor på Hotel Le Palme vid den omtalade smaragdkusten som fått sitt namn från det vackra grönskimrande havet. Hotellet har vackra trädgårdar, pool och en egen strand samt en trevlig restaurang. Vi gör ett besök i Porto Cuervo, miljonärernas favoritby, här finner man de största privatbåtarna i världen. Sardinien är en ö för dig som gillar det ljuva livet, här äter och dricker vi gudomligt. Vår erfarne bridgeledare Kalle Persson ordnar dagligen bridgespel samt utbildning.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Bridgeledare Kalle Persson
 • Svensktalande guide under utfärderna
 • Flyg Arlanda/Kastrup- Olbia t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med balkong & frukost
 • 1 lunch inkl vin & vatten
 • Lätt middag vid ankomst dag 1 med vin & vatten
 • 6 trerättersmiddagar med vin & vatten
 • Utfärd Vingård med vinprovning
 • Utfärd Sardiska berg & byar
 • Bridgespel och seminarium
TILLVAL:

Enkelrum: 3 450 kr
Bordsavgift på € 5/speldag, penningpriser.
Betalas på plats till er bridgeledare.

Höjdpunkter

 • Monicas kunskaper om Sardinien
 • Vårt hotell och dess faciliteter och trevliga strand
 • Utfärd till de sardiska bergen med lunch hos herdarna
 • Vingården Surrau och dess Vermentino vin

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
SARDINIEN

Flyg från Kastrup & Arlanda till München därefter gemensamt flyg till Olbia.  Transfer på cirka 1 timme till vårt hotel som ligger invid havet med en vacker trädgård. På vägen berättar Kalle lite om landet och området. Väl framme installerar vi oss i rummen och har lite tid att upptäcka hotellet, kanske ett dopp i havet. Middag och bridgespel. (M)

Dag 2
UTFÄRD VINGÅRD, NURAGER OCH PUERTO CUERVO

Idag skall vår lokala svenska guide Monica ta oss med på en trevlig utfärd längs Costa Smeralda, Smaragdkusten, miljardärernas lekstuga. Vi besöker Puerto Cuervo, här samlas jetset folket på sommaren med de största båtarna och de flesta välrenommerade klädesbutiker och smycken finns att besöka. På vingården Surrau, skall vi stifta bekantskap med ett av de bästa italienska vita vinerna Vermentino di Sardegna under en vinavsmakning med tilltugg. Denna fina vingård,  Vigne Surrau, ligger strax utanför den lilla staden Arzachena. Den har en väldigt vacker och spännande struktur, arkitekten är en kvinna från Verona och hon har lyckats bra  med  kombinationen att ha framställning av vin och kommersiella ytor  under samma tak. Bakom vingården, skymtar de vackra bergen och man kan se betande kor som ser ut att ha det bra. Helt enkelt en mysig och annorlunda miljö.

Vi reser tillbaka till tiden och lär oss om människorna som levde under stenåldern, när vi besöker Tomba dei Giganti (jättarnas grav) och nuragen Albuiccio, tornbyggnader från bronsåldern som blivit en symbol för ön. Silvia berättar om Sardinien och den sardiska kulturen under dagen.

Åter till vårt hotell för bridgespel och middag. (F, M och vinprovning med tilltugg)

Dag 3
BARBARERNAS RIKE, SARDINIENS INLAND

En annorlunda tur till öns fascinerande inland, till Sardernas berg och byar. Romarna, som vid flera tillfällen försökte ta kontrollen över de stolta sarderna och deras älskade ö, från 200 talet f Kr, hade särskilt svårt att komma överens med inlandets folk, som de kallade för ”barbarer”. Kanske just det faktum att dessa delar av Sardiniens inland varit särskilt otillgängligt från havet, inte bara skyddat från inkräktare, utan även bevarat de äldsta traditionerna. Ingenstans på ön finns så många lokala fester, danser och traditionella dräkter. Fårskötsel är en vanlig sysselsättning. Vi äter en god lunch med herdar, där ni bl a får pröva på öns stora stolthet, Pecorino, en ost framställd från fårmjölk samt andra speciliteter och lamm. Med sina 3-4 miljoner får, producerar de sardiska fåraherdarna cirka 50% av Italiens fårmjölk.

Vi besöker byn Orgosolo, känd för sina muraler, väggmålningar, de flesta är från 1970-talet, som berättar om byns historia och ger inblick i herdarnas vardag. Sardinien, framförallt Barbagia, är fyllt av traditioner, mystik och vidskeplighet. I byn Mamoiada klär männen ut sig till ”Mamuthones”– svarta masker och fårskinnsdräkt samt ett trettiotal koskällor på ryggen som för ett fasligt väsen. Maskerna har sin symbolik och sina berättelser och de finaste kan kosta flera tusen kronor, de tillverkas av vildpäron, fikon, ek, kastanj, körsbär och eneträ. Vi besöker “maskernas museum”, där vi får se olika masker samt en film som beskriver spännande och märkliga historier om maskerna och dess traditioner.

Åter till hotellet efter en heldagsutfärd för middag och bridgespel. (F,L,M)

Dag 4-7
BRIDGESPEL & AVKOPPLING

Vi säger adjö till Monica som bor i Alghero. Vi fortsätter vår vecka med bridgespel, avkoppling och god mat på hotellet. Hotellet har shuttle service till Puerto Cuervo. (F,M)

Dag 8
HEMRESA

Förmiddagen till att packa och kanske ta en simtur innan vi beger oss till flygplatsen. (F)

Reseledare

Kalle Persson

Bridgeresor

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor.

Hotell

HOTELL – Le palme ****+

Le Palme ligger mitt på Costa Smeralda i Liscia di Vaccabukten. Från hotellet har du utsikt över Cala Pitrizza; ett underbart inlopp med klart vatten och rosa granitstenar. Hotellet omges av grönska och charmiga kanaler och ligger bara några meter från stranden. Här erbjuds en avkopplande miljö men flera sällskapsutrymmen samt barer. En utomhuspool samt egen strand och i restaurangen serveras god italiensk mat. 3 km till Puerto Cuervo.

Rummen: Rymliga rum med luftkonditionering, wc med badkar & dusch, säkerhetsbox, hårfön, minibar, balkong.

Film om hotelle

Läs mer på hotellets hemsidan

Några av våra resor