Budapest

- Donaus drottning

Budapest kallas för ”Donaus Drottning”. Staden delas av floden Donau i Buda och Pest. På Budas höjder ligger den gamla staden med hus från 1600- och 1700-talet.
Detta är den äldsta delen av staden där de smala medeltidsgatorna ringlar sig fram i den kuperade terrängen. Pest är den nyare delen av staden med byggnader i
neoklassisk arkitektur, breda boulevarder och många restauranger och caféer. Vår reseledare Dénes som är uppvuxen i Ungern visar oss sitt hemland på ett kunnigt och omtyckt sätt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare
 • Flyg Arlanda-Budapest t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 3 luncher (L)
 • 1 middag (M)
 • Utfärd Szentendre
 • Besök på Pusztan med hästuppvisning
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2750kr
Kryssning på Donau med middag
Anmälan och kontant betalning på plats: SEK 650 eller HUF 20 000 kr
Minimum 15 personer. Vid 15-25 personer reser vi med spårvagn. Vid fler än 25 personer egen buss.

Höjdpunkter

 • Passa på att besöka Szechenyi badet för ett trevligt termalbad
 • Ett besök till Pusztan där vi ser en makalös hästuppvisning på herrgården Gerébi

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BUDAPEST

Flyg till Budapest med ankomst vid lunch. Vår lokalguide Dénes möter oss på flygplatsen. Vi börjar med lunch på lokal restaurang. Nu får vi se Budas höjder. Här ligger den gamla staden med hus från 1600- och 1700-talet och smala medeltidsgator som ringlar sig fram i den kuperade terrängen. Vi njuter av den vackra utsikten från Gellert höjden. Incheckning på vårt centralt belägna hotell. (L)

 

Frivillig utfärd – Kryssning på Donau
Följ med och få se stadens ljus under en båtfärd på Donau med buffémiddag inkl sekt, vin/ öl, kaffe, vatten samt dragspelsmusiker. Transfer hotell – hamn t/r.

Dag 2
PEST & SZENTENDRE

På förmiddagen får vi tillsammans med Dénes se mer av Pest, den nyare delen av staden med byggnader i neoklassisk arkitektur, breda boulevarder och många restauranger och caféer. Vi ser Hjältarnas torg, Synagogan & Operan. Vi tar även en tur till den pittoreska konstnärsbyn Szentendre, en barockstad från 1700-talet. Det har alltid varit ett mycket omtyckt utflyktsmål och är känt för sina många konstnärsgallerier och utställningar. Vi äter lunch tillsammans innan vi återvänder till Budapest under eftermiddagen. (F, L)

Dag 3
PUSZTAN

Idag gör vi en typiskt ungersk utflykt – ett besök till Pusztan där vi ser en makalös hästuppvisning på herrgården Tanyacsárda. Vi låter oss fascineras av de ungerska csikós (hästskötare) skicklighet, att hantera sina hästar och förundras över vad häst och ryttare kan prestera. En uppvisning man sent glömmer. Det finns även möjlighet att själv prova att sitta på hästen och testa den långa piskan. Som avlutning åker vi en kort tur med häst och vagn i omgivningen. Nu väntar en speciell lunch på bondgården Öreg Tanya. Gården är en gastronomisk upplevelse för både öga och mage, där man känner sig som hemma hos någon. Ägaren Attila lagar traktens rätter tilllagade av lokala råvaror och därtill serveras lokala viner och snaps från granngården. Vi ser även en folklore dansuppvisning med folkmusik. Åter Budapest efter en oförglömlig dag. Middag på egen hand. (F, L)

Dag 4
EGEN DAG/TERMALBAD

En egen dag i Budapest, passa på att besöka Szechenyi badet för ett trevligt termalbad, här finns många pooler med olika temperatur både inom- och utomhus. Andra trevliga besök är saluhallen för shopping och lunch, Margarethaön eller bara strosa och njut av stadens atmosfär. Vi äter en god avslutningsmiddag på lokal restaurang. (F, M)

Dag 5
BUDAPEST – STOCKHOLM

Transfer till flygplatsen för hemresa. Direktflyg tillbaka till Stockholm Arlanda. (F)

Reseledare

Dénes Szász

Ungern

Dénes är född i Ungern men har under perioder bott i Sverige och talar flytande svenska. Bor nu i hemlandet och verksam inom turism sedan 1987. Lägger stor vikt på personligt service och att hitta smultronställen vid sidan om turistvägarna.

Hotell

Mercure Hotel Korona Budapest

Klicka här för att veta mer om hotellet

Några av våra resor