Dalhalla, Dala värdshus

En himmelsk konsert med boende på Dala Värdshus

Vi bjuder in till en upplevelsefull musik- och kulturresa. Dalhalla bjuder på en Himmelsk Musiklakonsert, med musiken från Så som i Himmelen och en kavalkad av de största musikalpärlorna från West End & Broadway. Vi möter Philip Jalmelid och musikalstjärnan Tuva B Larsen, världsstjärnan Malena Ernman och folkkära Björn Kjellman m fl. Vi bor på Dala Värdshus, Hantverksbyn i Rättvik som har en vacker utsikt över Siljan. Under resan besöker vi Vikmanshyttan med Nordens enda industriella stentryckeri och äter en god lunch på Garpenbergs slott. Vår reseledare Erik Sunnerstam levandegör traktens historia och underhåller med flöjtspel då han även är professionell musiker.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Musikkunnig reseledare
  • Bussresa 2 dgr
  • Del i dubbelrum med frukost
  • 2 luncher, lättare lunch dag 1
  • Middag före konserten
  • Kvällsfika dag 1 efter konserten
  • Konsertbiljett sektion C, rad 16-20
  • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum 250 kr

Höjdpunkter

  • Muikalupplevelse på Dalhalla

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
DALHALLA

På vägen upp till Dalarna stannar vi och äter gemenam lunch på Brukshotellet, beläget i en vacker historisk omgivning mitt i kulturleden Husbyringen. På DalaWärdshus hotell Hantverksbyn välkomnas vi och får våra rum. Hotellet är vackert beläget med utsikt över Siljan. Lite tid att koppla av innan vi äter en tidig middag. Mot kvällen beger vi oss till Dalhalla för resans höjdpunkt, konserten med musikalvärldens hyllade stjärna Philip Jalmelid och musikalstjärnan Tuva B Larsen, världsstjärnan Malena Ernman. Det gamla kalkbrottet, ursprungligen kallat Draggängarna, är idag en akustiskt utformad arena som kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien. Åter hotellet sen kväll för gemensam kvällsfika. (L, M, F)

Dag 2
VIKMANSHYTTAN & HEMRESA

En avkopplande morgon, kanske tid för en promenad eller njuta av frukosten. Vår reseledare guidar oss runt på vår väg till Vikmanshyttan där vi får en intressant guidad visning av Sveriges och Nordens enda industriella stentryckeri. Tryckeriet grundades 1945 av Rolf Jansson, legendarisk pionjär. Här ser vi en permanent utställning av originallitografier. Vidare till Garpenbergs slott där vi äter sen lunch. Innan vi når Stockholm gör vi ett frivilligt kaffestopp för bensträck. Åter Stockholm ca kl. 18.00. (F, L)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Norge, Malta, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands med stor bravur.

Hotell

Dala Värdshus***, Rättvik

Vi bor på Dala Värdshus i Rättvik

De har charmiga timmerstugor med grästak som rymmer 37 separata rum alla med egen ingång, dusch & toalett. Frukosten står framdukad varje dag från kl. 7.30-10.00. Det finns även tillgång till bastu och på begäran eldar vi upp vår badtunna.

 

Läs mer om hotellet här

Några av våra resor