Dalslands kanal

- en av Sveriges vackraste vattenvägar

Dalsland har man kallat ett Sverige i miniatyr med dess skiftande landskap, skogar och sjörikedom. Ett landskap lite på sidan av allfartsvägen, men väl värt att uppleva. Huvudattraktionen blir en 4,5 timmes färd på Dalslands kanal med en härlig sjölunch.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Bussresa
  • Reseledare
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 2 luncher (L)
  • 1 middag (M)
  • Båttur på Dalslands kanal
  • Övriga besök enligt program

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
HALMENS HUS

Vår resa börjar tidigt och vi stannar först för förmiddagskaffe i trakterna av Arboga. Vi reser sedan vidare mot Kristinehamn där vi senare intar vår lunch. Väl framme i Bengtsfors besöker vi halmens hus. Här kan vi se hur halm använts i olika kulturer under lång tid och berättelsen om varför halmen har fått så stor betydelse just i Dalsland. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet. (L, M)

Dag 2
DALSLANDS KANAL

Efter frukost – resans höjdpunkt: turen på Dalslands kanal med M/S Storholmen. Vi färdas i sakta mak och hinner se och beundra naturen, gårdar och bruk längs med vägen. Det blir lunch ombord, alltmedan vi passerar 19 slussar. Akvedukten i Håverud är ett äventyr, att färdas med båt över järnvägs- och landsvägsbro! I Håverud har vi lite fri tid att utforska denna intressanta plats med bl.a. utställning och rökeri. Vi stannar på hemvägen för frivillig kvällsmat/fika och är åter i Stockholm ca 22.30. (F, L)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla.

Hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev