Edinburgh med Royal Military Tattoo

- staden som röstats fram som Storbritanniens vackraste stad

Följ med till Edinburgh med Skottlands- och whiskyexperten Jöran Nielsen. Stadens placering nära havet, de grönskande omgivningarna, de vackra parkerna och den fantastiska arkitekturen har gjort att staden röstats fram som Storbritanniens vackraste stad. Edinburgh är en riktig festivalstad med en rad olika evenemang och festivaler under hela året, men det är under augusti som festivalsäsongen når sin absoluta höjdpunkt med flera stora festivaler. De mest kända festivalerna i staden är Edinburgh Military Tattoo där militärorkestrar visar upp sig samt världens största konstfestival, Edinburgh Fringe, som pågår samtidigt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Jöran Nielsen
 • Flyg Arlanda - Edinburgh t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 3 nätter (F)
 • 2 middagar (M)
 • Stadsrundtur med buss
 • Biljett till Military Tattoo
 • Whiskydestilleri och provsmakning
TILLVAL:

Enkelrum 5500 kr
Skotsk afton inkl. middag, dryck & underhållning 1000 kr/person

Erbjudande

500 kr

Helgerbjudande: 500 kr rabatt per person. Boka senast under måndagen den 17 juni och ange kod HELG vid bokningstillfälle.

Gäller till och med 2024-06-18

Höjdpunkter

 • Skottlands- och whiskyexperten Jöran Nielsen
 • Edinburgh Military Tattoo
 • Skotsk afton: En minnesvärd kväll med fyrarätters middag, dryck och medryckande föreställning med kända skotska sånger, danser och kiltar

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2024-08-18
Resa: Edinburgh med Royal Military Tattoo
Dagar: 4
Pris: 16450 kr
Platser: 3

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - EDINBURGH

Direktflyg till Edinburgh där vi möter Jöran. Edinburgh har varit Skottlands huvudstad sedan 1437 och är med sina 490 000 invånare är staden ungefär lika stor som Göteborg och placerar sig som nummer två på listan över Skottlands största städer. Edinburgh var tack vare sitt utmärkta universitet en av upplysningstidens främsta städer. Fortfarande kallas den av somliga för Nordens Aten. Old Town- och New Towndistrikten är av UNESCO klassade som ett världsarv tack vare de mer än 4 500 bevarade historiska byggnaderna. Incheckning på vårt centrala hotell för en stunds vila innan vi ger oss ut på en promenad för att lära känna området. Gemensam middag under kvällen. (M)

Dag 2
STADSRUNDTUR & SKOTSK AFTON

Vi inleder dagen med en stadsrundtur där vi ser den medeltida ”Old Town” och 1800-talets georgianska ”New Town” samt Leith där det blir tillfälle till shopping och lunch. I den gamla delen ser vi The Royal Mile som är en central punkt i Edinburgh. Gatan som löper genom Old Town, går mellan residenspalatset Palace of Holyroodhouse och Edinburgh Castle och är en engelsk mile lång. Gatan kantas av mysiga caféer, stimmiga pubar, intressanta museer och affärer. Längs med gatan finns mängder med små avstickare i form av vindlande gränder och överallt omges man av mäktiga gotiska hus. Fri tid på eftermiddagen att fortsätta upptäcka staden och kanske hinna med lite shopping. På kvällen kan de som önskar följa med Jöran på en skotsk afton. En minnesvärd kväll med fyrarätters middag, dryck och medryckande föreställning med kända skotska sånger, danser och kiltar. (F)

Dag 3
WHISKY & MILITARY TATTOO

Efter lite sovmorgon ger vi oss ut i staden för att besöka något av whiskydestillerierna i området. När vi fått följa processen från korn till lagring får vi också smaka på den slutliga produkten. Gemensam middag innan vi samlas för att promenera upp till slottet för att se Vaktparadernas Vaktparad, Military Tattoo. Edinburgh Military Tattoo är en årlig serie militäruppvisningar på esplanaden vid Edinburgh Castle där Storbritanniens försvarsmakt, Brittiska Samväldet och internationella militärorkestrar och uppvisningsgrupper deltar. Militärorkestrar uppträder med säckpipor och trummor i en rad spektakulära musikstycken som blandas med akrobatik och olika soloframträdanden. (F, M)

Dag 4
EDINBURGH & HEMRESA

Sovmorgon, frukost och utcheckning. Vi lämnar bagaget på hotellet för fri tid under dagen. Kanske såg vi något under stadsrundturen som vi vill titta närmare, ett besök på något museum eller lockar butikerna för lite söndagsshopping på Princes Street? Transfer till flygplatsen där vi tar farväl av Jöran och tar kvällsflyget hem till Stockholm. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Motel One Royal ***

Motel One Edinburgh-Royal ligger i centrala Edinburgh, 5 minuters promenad från tågstationen. Slottet ligger bara 800 meter bort. Rummen har eget badrum med dusch, TV samt eleganta och moderna möbler. Här kan du varva ned med en drink i en bar/lounge, och dessutom serveras kontinental frukost dagligen.

Läs mer om hotellet här>>

Om resmålet

Edinburgh Military Tattoo är en uppvisning av militärorkestrar utanför Edinburgh Castle. Den hölls första gången år 1950 och är en årlig serie militäruppvisningar på esplanaden vid Edinburgh Castle där Storbritanniens försvarsmakt, Brittiska Samväldet och internationella militärorkestrar och uppvisningsgrupper deltar. Uppvisningarna är ett måste när du besöker Edinburgh och verkligen ett minne för livet. Klä dig varmt eftersom sittplatserna på esplanaden är utan tak.

Bra att veta

Detta är en gruppresa med cirka 25 – 30 resenärer.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>

Några av våra resor