Hamburg

”Porten till världen” med Linnéa Sallay

Tysklands näst största stad räknas till en av Europas vackraste städer. Hamburg kallas porten till världen och med sin över 1200 år gamla historia ruvar staden på en hel värld av historiska sevärdheter. Här kan du även besöka mängder av teatrar, museer och gallerier. En stad för kulturintresserade helt enkelt. Vi besöker tillsammans med vår reseledare, Linnéa Sallay, Tysklands rikaste stad med allt vad den har att erbjuda i form av rundturer, kryssning och opera på stadsoperan.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare Linnéa Sallay
 • Flyg Arlanda-Hamburg t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 3 nätter (F)
 • 3 Middagar (M)
 • Stadsrundtur dag 3
 • Kryssning i hamnen dag 2
 • Visning av nya konserthuset dag 4
 • Balettbiljett Hamburgs stadsopera
TILLVAL:

Enkelrum: 1 800 kr
Entré Miniatur Wunderland: 150 kr
Entré Hamburger Kunsthalle: 180 kr

Höjdpunkter

 • Baletten Brahms/Balanchine.
 • Kryssning
 • Visning av nya konserthuset Elbphilharmonie

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - HAMBURG

Direktflyg från Arlanda till Hamburg. Vid ankomst blir vi hämtade med buss för en rundtur som avslutas vid vårt centalt belägna hotell där vi checkar in. Fri tid för lätt lunch. Vi äter en tidig middag för att sedan bege oss till Hamburgerische Staatsoper. Ikväll får vi uppleva baletten Brahms/Balanchine där även några av operans egna sångare medverkar. (M)

Dag 2
TILLVAL MINIATUR WUNDERLAND & KRYSSNING

Denna dag har ni möjlighet att följa med Linnéa till Miniatur Wunderland. Här i Hamburgs Speicherstadt finns världens största modelllandskap med 930 tåg, 14 450 järnvägsvagnar, 228 000 träd, 215 000 figurer, 8 850 bilar, 13 000 meter spår, 3 660 byggnader och broar. Var femtonde minut skiftas landskapen mellan dag och natt och det finns även ett Elbphilharmonie i miniatyr! Till kvällen möts vi och äter gemensam middag på restaurang för att sedan uppleva en spännande kryssning i hamnen där vi njuter av atmosfären och stadens belysta siluett. (F, M)

Dag 3
STADSRUNDTUR

Stadsrundturen startar från hotellet och tar oss med till Hamburgs viktigaste sevärdheter. Hamnen sätter sin prägel på staden, Tyskland är ett land med liten kuststräcka vilket gjort Hamburg till landets fönster mot världen. Här har fartyg lagt till i alla tider och sjömän och handelsmän från fjärran länder klivit i land. År 2015 angjorde nästan 9000 fartyg hamnen. Njut av en fantastisk utsikt över hamnen, de imponerande husen i yttre Alster, de historiska hamnmagasinen och Hamburgs unika landmärke S:t Mikaelskyrkan. Fri tid för lunch och egna aktiviteter eller besök Hamburger Kunsthalle med Linnéa. Till kvällen ses vi för en gemensam avskedsmiddag. (F, M)

Dag 4
ELBPHILHARMONIE & HEMRESA

Under förmiddagen checkar vi ut från hotellet och lämnar väskorna på hotellet. Vi promenerar med guide till Hamburgs nya konserthus, Elbphilharmonie, som kommit att bli stadens nya landmärke. Här får vi en intressant visning av de publika utrymmena, då vi får veta mer om detta spännande bygge, som tog 10 år att bygga klart. Konserthuset ritades av den schweiziska arkitektfirman Herzog & de Meuron och byggdes på det tidigare hamnmagasinet Kaispeicher A i stadsdelen Hafencity. Byggnationen påbörjades i april 2007 och färdigställdes efter flera års förseningar i början av 2017. Elbphilharmonie är 26 våningar högt, varav de understa åtta finns i Kaispeicher, den ursprungliga tegeldelen. Mellan basbyggnaden och det ovanliggande huset med glasfasad, på 37 meters höjd, finns utsiktsplattformen Plaza. Kanske vågar vi oss upp hit för att titta på utsikten?
Fri tid för lunch. Under eftermiddagen hämtar bussen oss på hotellet för avfärd till flygplatsen. Direktflyg till Stockholm och transfer hem till Sigtuna. (F)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide.

Hotell

Premier Inn Hamburg City

Hotellet är centralt beläget nära pittoreska Altstadt

Klicka här för information om hotellet