Italienska Blomsterrivieran för Blomsterfonden

- med vykortsvackra regionerna i Italien

Ligurien är en av de mest vykortsvackra regionerna i Italien. Längs den smala liguriska kustremsan vimlar det av spännande städer och pittoreska byar. Under denna resa, till ett sensommarskönt Italien, bor vi i ett trivsamt litet hotell i den pittoreska medeltida staden Noli och gör utflykter till kuststäderna San Remo och Albenga. Vi hinner även med ett kort besök i den franska staden Menton. Men framför allt äter vi goda måltider och har det trevligt tillsammans. Med på resan har vi vår reseledare, Michaela Jolin, samt en stödperson från Blomsterfonden.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Stödperson från Blomsterfonden
 • Flyg Arlanda-Nice t/r
 • Transfer Nice - Noli t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F) 5 nätter
 • 1 lunch (L)
 • 5 middagar på hotellet (M)
 • Stadspromenad Noli med lokalguide
 • Utfärd till San Remo med lokalguide
 • Utfärd till Albenga med lokalguide
 • Besök i Menton
TILLVAL:

Enkelrum 1 000 kr
Dubbelrum för eget bruk 2 750 kr

Höjdpunkter

 • Ligurien, en av de mest vykortsvackra regionerna i Italien
 • Historian i staden Noli
 • Besök på en trädgårdsodling i staden Abenga

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2024-10-05
Resa: Italienska Blomsterrivieran för Blomsterfonden
Dagar: 6
Pris: 11950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM – NICE - NOLI

Blomsterfondens stödperson möter upp på Arlanda i god tid innan avresa med direktflyg till Nice på den franska rivieran. Här möter buss som tar oss till Noli på den italienska Blomsterrivieran. Restid cirka 2 timmar. Vi installerar oss på vårt hotell, äter lunch och går därefter en kort promenad för att orientera oss i byn. Lite tid för vila innan vi gemensamt äter middag på hotellet. (L, M)

Dag 2
STADSPROMENAD I NOLI

Vi går en promenad med lokalguide i Noli, som har en lång och intressant historia. En gång i tiden hade Noli 73 torn (ett fler än San Gimignano i Toscana) men idag finns bara ett fåtal kvar, däribland klocktornet från 1200-talet. Stadens katedral är i barockstil och den fantastiska romanska kyrkan San Paragorio, strax utanför den historiska stadskärnan, är stadens främsta monument. Med anor från 1000-talet är det en av de äldsta och bäst bevarade kyrkorna i Ligurien. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 3
NOLI

Vi har en ledig dag att utforska Noli. Utforska det välbevarade slottet från 1200-talet som dominerar stadssiluetten och njut av en promenad i gamla stan, med sina kullerstensgator och medeltida torg, spendera dagen på stranden eller sitt på en uteservering och titta på Nolis vardagsliv. Matälskare kan unna sig lokala delikatesser på stadens restauranger och trattorior, där färsk fisk och skaldjur, pasta och pesto står på menyn. Glöm inte att prova den lokala specialiteten, Nolis berömda ”torta di noci” (valnötskaka). Middag på hotellet. (F, M)

Dag 4
SAN REMO & MARKNAD

San Remo besöktes under 1800-talet av framför allt engelsk överklass, vilket avspeglar sig i stadens många La Belle Epoque villor. Här bosatte sig Alfred Nobel på ålderns höst, här mötte Evert Taube den glade bagaren och njöt av utsikten från Colla Bellas höjd. Vi besöker denna charmiga, något bedagade stad, som har bevarat en hel del av sin forna glans. Eftersom det är tisdag, är det marknad i San Remo och här finns allt från mat till kläder, väskor och skor. Åter till Noli och middag på hotellet under kvällen. (F, M)

Dag 5
TRÄGÅRDSODLING

Ligurien är berömt för sina många blomster- och trädgårdsodlingar. Vad passar väl då bättre än att besöka en trädgårdsodling i staden Abenga, granne med den berömda turistorten Alassion. Restid med buss ca 40 minuter. Under en halvdagstur för vi bekanta oss med de aromatiska örterna från Albenga, vilka efterfrågas i hela Europa för deras höga kvalitet och intensiva arom, uppskattad för både kulinariska och dekorativa användningsområden. Åter till Noli under eftermiddagen. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 6
MENTON & HEMRESA

Vi lämnar den vackra Blomsterrivieran och beger oss tillbaka till Frankrike för hemresan. Eftersom vårt flyg avgår först på eftermiddagen, hinner vi med ett kort besök i pastellfärgade staden Menton på vägen. Staden är belägen på Franska Rivieran, nära gränsen till Italien och öster om Monaco. Legenden säger att citronträdet först slog rot i Menton, och regionen är den främsta i Europa när det gäller citronodling. Menton är i dag en del av Frankrike, men staden har under en kort period, under 40talet, även tillhört Italien. Vi fortsätter från Menton till Nice flygplats för hemresa och vi återkommer till Arlanda på kvällen. (F)

Reseledare

Michaela Jolin

Italien, Frankrike, Stockholm

Michaela Jolin har en Fil.Kand. i konstvetenskap och romanska språk, och har under många år arbetat som reseledare, främst i Italien och Frankrike. Hennes passion för dessa länder gör henne till en uppskattad och kunnig guide. Michaela är också auktoriserad Stockholmsguide, vilket innebär att hon kan erbjuda insiktsfulla och engagerande turer i Sveriges huvudstad. Utöver sitt arbete som reseledare har Michaela en karriär inom media, där hon bland annat har arbetat med reklamröstning och dubbning av barnfilmer. Hennes varma och igenkännbara röst har gjort henne populär inom denna bransch. Många känner igen henne från SVT, där hon länge arbetat som hallåa och presenterat program för tittarna. Hennes breda erfarenhet och mångsidiga bakgrund gör Michaela till en mångfacetterad och dynamisk person, som alltid strävar efter att ge det bästa till sina resenärer och publik.

Hotell

Hotel Albergo Madri Pie ***

Centralt beläget enklare trestjärnigt hotell, cirka 400 meter från stadskärnan och bara 70 meter från stranden. Rummen på Madri Pie Hotel är utrustade med TV, säkerhetsbox och eget badrum. Gratis WIFI finns tillgängligt på hotellet. I restaurangen kan man njuta av smaker från det traditionella liguriska köket. Den närhet till stranden och den underbara trädgården runt hotellet erbjuder avkoppling och möjligheter till njutbara stunder.

Läs mer om hotellet här>>

Bra att veta

Detta är en gruppresa för ca 20-25 personer. Resan är framtagen till Blomstenfondens medlemmar, läs mer om Blomsterfonden här>>

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>

Några av våra resor