Krakow med Julmarknad

Polens vackraste stad

Krakow, med flera sevärdheter på UNESCOs Världsarvslista, är av många betraktad som Polens vackraste stad. Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok med sitt livliga torg, spiralformiga gotiska torn, slott och legender om drakar. Under resan, som bjuder på flera stadsrundturer, besöker vi även Schindlers Factory Museum där vi får lära oss om Polen under andra världskriget samt äter polska och judiska specialiteter under middagarna som ingår. Det erbjuds även en frivillig utfärd till Wieliczka där vi besöker saltgruvan som, även den, är med på Unescos världsarvslista och julmarknaden på Europas största torg är en upplevelse i sig. Med oss på resan har vi en svensktalande reseledare och guide.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare och guide
 • Transfer Arlanda t/r
 • Flyg Arlanda - Krakow t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 1 lunch
 • Judisk afton trerättersmiddag och underhållning (M)
 • Rundtur till fots i Krakow inkl. entréer enligt program
 • Utfärd till Schindlers museum inkl. entré
 • Guidad rundtur i judiska kvarteren
TILLVAL:

Enkelrum: 750 kr
Utfärd Saltgruvorna: 500 kr

Höjdpunkter

 • Julmarknaden på Europas största torg
 • Rundtur till fots i Krakow
 • Stadsdelen Kazimierz
 • Polsk afton med folkmusik

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
KRAKOW

Direktflyg från Arlanda. Vi möts av vår reseledare som tar oss till vårt hotell där vi checkar in och äter lunch. Nu ska vi få uppleva Gamla Stan, en verklig sevärdhet i sig. Till fots tar vi oss från den välkända Grodzkagatan till hjärtat av Gamla Stan. Vi besöker det magnifika slottet, varifrån polska kungar regerade och katedralen på Wawelkullen. Rundturen avslutas sedan på det stora torget där vi besöker julmarknaden och butikerna runt torget. Därefter äter vi välkomstmiddag i form av en polsk afton där vi får prova traditionella polska maträtter och lyssna till folkmusik. (F, M)

Dag 2
SCHINDLERS FABRIKSMUSEUM

Bussen hämtar oss för en resa tillbaka i tiden till Polen under andra världskriget genom ett besök till Oskar Schindlers gamla emaljfabrik. Den tyska entreprenören som är känd för att ha räddat ca 1200 judar undan nazisternas arbetsläger genom att erbjuda arbete i sina fabriker. Under en guidad visning får vi uppleva allt från smala flyktvägar, hur ett typiskt hem i ghettot såg ut till förhörsrum och delar ur filmen Shindler’s list. Filmen speglar år 1939 med den tyskinitierade omlokaliseringen av polska judar från omgivande områden till Krakows getto strax efter början av andra världskriget. Gemensam lunch och sedan har vi resten av dagen fri för att smälta dagens intryck eller besöka julmarknader eller andra museum. (F, L)

Dag 3
KAZIMIERZ & JUDISK AFTON

På morgonen skall vi få uppleva stadsdelen Kazimierz, där stadens judiska befolkning har bott i över 500 år. Området som var med i ett antal scener i filmen Schindlers list. På eftermiddagen erbjuds en frivillig utfärd till Wieliczka saltgruva, ett av de första tolv världsarven på UNESCOs Världsarvslista, belägen ca 15 km söder om Krakow. Denna världsattraktion har funnits i över 700 år. Polska gruvarbetare har byggt en underjordisk värld med fantastiska skulpturer, saltsjöar, ett gruvmuseum och en underjordisk kyrka. Promenaden i gruvan är ca 2,5 km lång men vi åker hiss ner och upp. På kvällen återvänder vi till de judiska kvarteren för en judisk afton med mat och underhållning. (F, M)

Dag 4
HEMRESA

Frukost och utcheckning. Fri tid i stan till att bussen till flygplatsen för hemresa. Åter Sverige sen kväll/natt. (F)

Hotell

Hotel Wyspianski ***

Läs mer om hotellet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev