Krakow med Julmarknad

Polens vackraste stad

Krakow, med flera sevärdheter på UNESCOs Världsarvslista, är av många betraktad som Polens vackraste stad. Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok med sitt livliga torg, spiralformiga gotiska torn, slott och legender om drakar. Följ med till Polen inför julen, passa på att fynda julklappar. Julmarknaden på Europas största torg är en upplevelse i sig.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare
 • Flyg Arlanda-Krakow t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 3 nt
 • Lunch dag 1 (L)
 • Polsk afton med trerättersmiddag, och underhållning dag 3 (M)
 • Rundtur till fots i Krakow inkl. entréer enligt program
 • Guidad rundtur i judiska kvarteren
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

TILLÄGG
Enkelrum: 650 kr

TILLVAL
Utfärd Saltgruvorna: 590 kr

Höjdpunkter

 • Wawel slott
 • Polsk afton
 • Kazimierz

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-11-27
Resa: Krakow med Julmarknad
Dagar: 4
Pris: 6450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
KRAKOW

Direktflyg från Arlanda till Krakow mitt på dagen. Vid ankomst åker vi till vårt centralt belägna hotell och lämnar vårt bagage. Vi gör en rundtur till fots med vår reseledare till det gamla torget där vi äter lunch och besöker julmarknaden och butikerna runt torget. (L)

Dag 2
KRAKOW MED WAWEL

Vi möter vår svensktalande lokalguide och nu ska vi få uppleva Gamla Stan, en verklig sevärdhet i sig. Vår guide tar oss med på en guidad stadsrundtur till fots till den välkända Grodzkagatan och till hjärtat av Gamla Stan. Vi besöker det magnifika slottet varifrån polska kungar regerade och katedralen på Wawelkullen. Rundturen avslutas vid stora torget i Gamla Stan. (F)

Dag 3
KAZIMIERZ & JUDISK AFTON

På morgonen skall vi få uppleva stadsdelen Kazimierz, där stadens judiska befolkning har bott i över 500 år. Området var med i ett antal scener i filmen Schindlers List. Under en guidad rundtur får vi lära oss mer om stadens judiska historia. På eftermiddagen erbjuds en frivillig utfärd till Wieliczka saltgruva, ett av de första tolv världsarven på UNESCOs Världsarvslista, belägen ca 15 km söder om Krakow. Denna världsattraktion har funnits i över 700 år. Polska gruvarbetare har byggt en underjordisk värld med fantastiska skulpturer, saltsjöar, ett gruvmuseum och en underjordisk kyrka. Promenaden i gruvan är ca 2,5 km lång men vi åker hiss ner och upp. På kvällen träffas vi på restaurang i Gamla Stan för en polsk afton där vi får prova traditionella polska maträtter och lyssna till folkmusik. (F, M)

Dag 4
HEMRESA

Strax efter frukost avgår bussen till flygplatsen för hemresa. Åter Sverige på eftermiddagen. (F)

Reseledare

Urszula Kowalczyk

Krakow, Polen

Vår reseledare, Urszula Kowalczyk, är mycket erfaren och har stor kunskap om Polen. Urszula är från Polen och bor där men talar svenska och har guidat flera av våra grupper i Krakow.

Hotell

Hotel Wyspianski ***

Läs mer om hotellet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev