Krakow med Julmarknad

- upplev Polens vackraste stad

Krakow, med flera sevärdheter på UNESCOs Världsarvslista, är av många betraktad som Polens vackraste stad. Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok med sitt livliga torg, spiralformiga gotiska torn, slott och legender om drakar. Under resan, som bjuder på flera stadsrundturer, besöker vi även Wieliczka saltgruva som, även den, är med på Unescos världsarvslista. Vi äter både polska och judiska specialiteter under middagarna som ingår och tittar på framträdanden under en polsk och en judisk afton. Det erbjuds även en frivillig utfärd till Auschwitz och julmarknaden på Europas största torg är en upplevelse i sig. Med oss på resan har vi Einar Szpiro, svensktalande reseledare och guide som har gjort många, många resor till Krakow.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Einar Szpiro
 • Flyg Arlanda - Krakow t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost, 4 nätter
 • Välkomstmiddag på hotellet (M)
 • Polsk afton med trerättersmiddag, och underhållning (M)
 • Judisk afton trerättersmiddag och underhållning (M)
 • Rundtur till fots i Krakow inkl. entréer enligt program
 • Guidad rundtur i judiska kvarteren
TILLVAL:

Enkelrum: 750 kr
Utfärd Auschwitz inkl. lunch: 700 kr

Höjdpunkter

 • Julmarknaden på Europas största torg
 • Rundtur till fots i Krakow
 • Stadsdelen Kazimierz
 • Polsk afton med folkmusik

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
KRAKOW

Direktflyg från Arlanda. Vi åker in till stan och vårt hotell för incheckning och fri tid för lunch. Därefter går vi på en promenad i området tillsammans med Einar som avslutas på det stora torget där vi besöker jul marknaden och butikerna runt torget. Därefter
äter vi middag på vårt hotell. (M)

Dag 2
STADSRUNDTUR & POLSK AFTON

Nu ska vi få uppleva Krakow tillsammans med svensktalande lokalguide. Gamla stan en verklig sevärdhet i sig. Till fots tar vi oss från den välkända Grodzkagatan till hjärtat av Gamla Stan. Vi besöker det magnifika slottet, varifrån polska kungar regerade och katedralen på Wawelkullen. Fri tid för lunch. På kvällen möts vi för gemensam middag i form av en polsk afton där vi får prova traditionella polska maträtter och lyssna till folkmusik. (F, M)

Dag 3
FRIVILLIG UTFÄRD AUSCHWITZ

Auschwitz var det största av Nazitysklands koncentrations- och förintelseläger. Lägret var verksamt från 1940 till januari 1945. Auschwitz är det tyska namnet på den polska staden Oświęcim, som ligger cirka 60 kilometer väster om Kraków. Vi erbjuder en frivillig utfärd hit inkl. bussresa t/r, svensktalande guide och lunch för de som vill passa på att besöka lägren när man befinner sig i närheten. Fri tid under kvällen och middag på egen hand. (F)

Dag 4
KAZI MIERZ & JUDISK AFTON

På morgonen skall vi få uppleva stadsdelen Kazimierz, där stadens judiska befolkning har bott i över 500 år, tillsammans med en svenktalande lokalguide. Området som var med i ett antal scener i filmen Schindlers list. Fri tid för shopping och lunch. På kvällen återvänder vi till de judiska kvarteren för en judisk afton med mat och underhållning. (F, M)

Dag 5
WIELICZKA & HEMRESA

Sovmorgon, frukost och utcheckning. Efter lunchtid lastar vi väskorna på bussen och åker mot Wieliczka saltgruva, ett av de första tolv världsarven på UNESCOs Världsarvslista, belägen ca 15 km söder om Krakow. Denna världsattraktion har funnits i över 700 år. Polska gruvarbetare har byggt en underjordisk värld med fantastiska skulpturer, saltsjöar, ett gruvmuseum och en underjordisk kyrka. Promenaden i gruvan är ca 2,5 km lång men vi åker hiss ner och upp. Sedan åker vi mot flygplatsen för direktflyg tillbaka till Stockholm Arlanda där vi är åter sen kväll/natt. (F)

Reseledare

Einar Szpiro

Polen, Norge, Danmark, Sverige

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor.

Hotell

Hotel Wyspianski ***

Läs mer om hotellet

Bra att veta

På vår resa till Krakow sker delar av rundturerna till fots, ibland utan möjlighet att vila sittandes. Det är en gammal stad med trappor och ojämna markförhållanden (som kullersten) och man bör kunna promenera ca 2 km i lugnt tempo för att få ut det mesta av denna resa.

Några av våra resor