Konstresa till Köpenhamn

- tågresa med besök till Glyptoteket & Lousiana

En upplevelserik kulturresa till ”dejliga” Köpenhamn med god mat, konst och kultur. Vår reseledare Einar är väl bekant med Köpenhamn och ledsagar oss genom stadens kulturliv, in i världen av konst på Glyptoteket och Louisiana. En kväll kan vi välja till operaföreställningen La Traviata som visas på Det Kongelige Teater.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • En erfaren reseledare Einar Szpiro
 • Tåg Stockholm-Köpenhamn t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 luncher, varav en på tåget (L)
 • 2 middagar, varav en lätt på tåget (M)
 • Entré till Glyptotek
 • Entré & visning av Louisiana
 • Bussresa i Köpenhamn enl. program
TILLVAL:

Enkelrum +900 kr
Operabiljett La Traviata B-klass +1200 kr

Höjdpunkter

 • Kunnig reseledare
 • Glyptotek och Louisiana
 • Möjlighet att lägga till operaföreställningen La Traviata

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - KÖPENHAMN

Under morgonen kliver vi på tåget i Stockholm som tar oss till Köpenhamn. Ombord äter vi en lättare lunch. Väl framme tar vi oss till vårt hotell som är centralt beläget med gångavstånd till Rådhusplatsen och Tivoli. Efter incheckning promenerar vi med Einar till konstmuseet Ny Carlsberg Glyptotek, grundat av bryggaren Carl Jacobsen. På Glyptoteket finns över 10 000 verk och är särskilt berömt för att rymma norra Europas största samling antik konst, samt en av världens främsta samlingar av fransk impressionism. Vi äter en gemensam middag på hotellet. (L, M)

Dag 2
LOUISIANA & MÖJLIGHET TILL OPERAN LA TRAVIATA

Efter en god frukost gör vi en utflykt med buss tillLouisiana Museum of Modern Art. Louisiana är ett av Nordens ledande museum för modern konst. I muséets permanenta samlingar finns över 3 000 verk, en blandning av samtidskonst och moderna klassiker. Väl framme får vi en intressant visning och sedan lite tid att flanera runt och se all sköns fantastisk konst. Vi beger oss vidare till Gamle Humlebæk Kro, där vi äter Danmarks nationalrätt, Smørrebrød till lunch. Åter till Köpenhamn. Bussen stannar vid Kongens Nytorv. Här har Det Kongelige Teater, dansk nationalscen för opera, teater och balett, legat sedan 1748. Nu kan de som vill boka till operaföreställningen La Traviata kl. 15.00. Efter operan är det fri tid. De som vill kan promenera med Einar tillbaka till hotellet, ca 2 km. De som inte ska på opera blir avsläppta vid hotellet. Fri tid för middag denna kväll. (F, L)

Dag 3
KÖPENHAMN & HEMRESA

Frukost och utcheckning, därefter fri tid för exempelvis shopping eller museibesök
innan det är dags att hämta upp bagaget och promenera till stationen för tågresan hem till Stockholm. Vi äter en lättare middag på tåget. (F, M)

Reseledare

Einar Szpiro

Polen, Norge, Danmark, Sverige

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor.

Hotell

Comfort Hotel® Vesterbro

Bo i hjärtat av Köpenhamn! Detta hotell ligger i den trendiga stadsdelen Vesterbro, cirka 5 minuters promenad från Köpenhamns centralstation och Tivoli. Hotellet erbjuder gratis WiFi och en varierad frukostbuffé. Luftkonditionering, kabel-TV och trägolv finns i alla rum på Comfort Hotel Vesterbro. I badrummen finns hårtork och badprodukter. Hotellet har ett centralt läge nära kultur, shopping och nöjen. Många barer och restauranger hittar du inom gångavstånd.

Läs mer om hotellet>>

Om resmålet

Giuseppe Verdis opera La Traviata – ”Den vilseförda” på svenska
Tiden för Violetta Valéry är utmätt. Tuberkulosen sprider sig som en löpeld i hennes kropp. Hon lever i nuet och berusar sig nätterna igenom i en utsvävande tillvaro. Mötet med Alfredo väcker hennes förhoppning om ett annat slags liv. Men dubbelmoral och trångsynthet utgör hinder för kärleken. Snart står Violetta maktlös inför sitt öde. Läs mer om operan: La traviata | DET KGL. TEATER (kglteater.dk)

Louisiana Museum of Modern Art är ett konstmuseum för modern konst i Humlebæk, Fredensborgs kommun norr om Köpenhamn. Louisiana grundades av Knud W. Jensen, som köpte villan Louisiana i syfte att bygga upp ett museum för modern konst. Han var museets direktör till sin död 2000. Museet skapades efter Knud W. Jensens vision, i vilket ingick en stark koppling mellan konstföremålen och trädgårdens natur. Museet invigdes i augusti 1958 och har därefter byggts ut flera gånger. Museet ligger i en stor park vid stranden av Öresund och eftersträvar ett samspel mellan bildkonst, byggnadsarkitektur och landskapsarkitektur som blev internationellt stilbildande för moderna museer. Villan uppfördes av hovjägmästare Alexander Brun 1855. Brun var gift med tre kvinnor som alla hette Louise och han döpte villan efter en av dem. Villan finns fortfarande kvar och tjänar också som ingång till museet. Museets flyglar har vuxit ut med utgångspunkt från denna. (Källa: Wikipedia)

 

Bra att veta

På denna resa promenerar vi ca 500 m från centralstationen i Köpenhamn till hotellet t/r. Till Glyptoteket är det ca 1,2 km promenad enkel väg. De som inte kan promenera dessa sträckor kan dela en taxi till självkostnadspris. Visningar på muséerna sker till fots.

Några av våra resor