Konstresa Köpenhamn

Tågresa resa med besök till Glyptoteket & Lousiana

En upplevelserik kulturresa till ”dejliga” Köpenhamn med god mat, konst och kultur. Vår reseledare är väl bekant med Köpenhamn och ledsagar oss genom stadens kulturliv, in i världen av konst på Glyptoteket och Louisiana. En kväll kan vi välja till operaföreställningen La Traviata som visas på Det Kongelige Teater.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Reseledare Einar Szpiro
  • Tåg Stockholm-Köpenhamn t/r
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 2 luncher (varav en på tåget) (L)
  • 2 middagar (varav en lätt på tåget)(M)
  • Entré till Ny Carlsberg Glyptotek
  • Entré & visning av Louisiana
  • Bussresa i Köpenhamn enl. program
TILLVAL:

Enkelrum: + 900 kr
Operabiljett La Traviata B-klass: 1200 kr

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2023-05-17
Resa: Konstresa Köpenhamn
Dagar: 3
Pris: 8450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - KÖPENHAMN

Under morgonen kliver vi på tåget i Stockholm som tar oss till Köpenhamn. Ombord äter vi en lättare lunch. Väl framme tar vi oss till vårt hotell som är centralt beläget med gångavstånd till Rådhusplatsen och Tivoli. Efter incheckning promenerar vi med Einar till konstmuseet Ny Carlsberg Glyptotek, grundat av bryggaren Carl Jacobsen. På Glyptoteket finns över 10 000 verk och är särskilt berömt för att rymma norra Europas största samling antik konst, samt en av världens främsta samlingar av fransk impressionism. Vi äter en gemensam middag på hotellet. (L, M)

Dag 2
LOUISIANA & MÖJLIGHET TILL OPERAN LA TRAVIATA

Efter en god frukost gör vi en utflykt med buss tillLouisiana Museum of Modern Art. Louisiana är ett av Nordens ledande museum för modern konst. I muséets permanenta samlingar finns över 3 000 verk, en blandning av samtidskonst och moderna klassiker. Väl framme får vi en intressant visning och sedan lite tid att flanera runt och se all sköns fantastisk konst. Vi beger oss vidare till Gamle Humlebæk Kro, där vi äter Danmarks nationalrätt, Smørrebrød till lunch. Åter till Köpenhamn. Bussen stannar vid Kongens Nytorv. Här har Det Kongelige Teater, dansk nationalscen för opera, teater och balett, legat sedan 1748. Nu kan de som vill boka till operaföreställningen La Traviata kl. 15.00. Se mer information om den nedan. Efter operan är det fri tid. De som vill kan promenera med Einar tillbaka till hotellet, ca 2 km. De som inte ska på opera blir avsläppta vid hotellet. Fri tid för middag denna kväll. (F, L)

Dag 3
KÖPENHAMN & HEMRESA

Frukost och utcheckning, därefter fri tid för exempelvis shopping eller museibesök
innan det är dags att hämta upp bagaget och promenera till stationen för tågresan hem till Stockholm. Vi äter en lättare middag på tåget. (F, M)

Reseledare

Einar Szpiro

Polen, Norge, Sverige

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor bland annat till Krakow.

Några av våra resor