Konstresa till Oslo med buss

- upplev Rackstad, Munch, Operahuset & Lerin

Följ med på en konstresa till vårt vackra grannland. Oslo är den snabbast växande huvudstaden i Europa och här får vi en guidad rundtur, besöker Vigelandsparken som är den största skulpturparken i världen, får en visning på världens mest moderna operahus och besöker även Munchmuseet där vi går en rundtur med audioguide. Under resdagarna blir det konst för hela slanten när vi ser Rackstadmuseet och blir guidade på Lars Lerins konsthall Sandgrund.
Med oss på resan har vi vår musikkunnig reseledare Erik.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Buss enligt program
 • Musikkunnig reseledare Erik Sunnerstam
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 3 luncher inkl. måltidsdryck (L)
 • 2 middagar (M)
 • Stadsrundtur med lokalguide
 • Visning av Oslo operahus
 • Entré och audioguide Munchmuseet
 • Entré & visning Rackstadmuseet
 • Entré & visning av Lars Lerins konsthall
TILLVAL:

Enkelrum: 1300 kr
Operabiljett Mozarts Cosi fan tutte: 800 kr

Höjdpunkter

 • Vår musikkunnig reseledare Erik
 • Bussresa med flera intressanta besök
 • Konst & besök på Vigelandsparken, Munchmuseet, Rackstadmuseet och Lars Lerins konsthall Sandgrund
 • Världens mest moderna operahus: Oslos Operahus
 • Möjlighet till tillval: Opera med Mozarts Cosi fan tutte

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2023-05-23
Resa: Konstresa till Oslo med buss
Dagar: 4
Pris: 9900 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM, RACKSTAD & OSLO

Vi reser tidigt på morgonen mot Olso (ca 07:00 från Cityterminalen Stockholm). På vägen stannar vi för bensträck och möjlighet att köpa förmiddagsfika. Framme i Rackstad börjar vi med en sopplunch på Rackstad konstmuseum och får sedan en intressant visning där vi får veta mer om den s.k Rackstadgruppen, en värmländsk konstnärsgrupp och dess centralgestalt Gustaf Fjæstad. Vid ankomsten till Oslo checkar vi in på vårt hotell som ligger centralt beläget på den stora gatan, Karl Johan. Vi äter gemensam middag på en restaurang intill hotellet. (L, M)

Dag 2
STADSRUNDTUR & MUNCH

Efter frukost gör vi en stadsrundtur med lokalguide där vi besöker centrala Oslo och Vigelandsparken. Det är inte bara världens största skulpturpark, det är också en av Norges största turistattraktioner. Vigelandsparken, döpt efter skulptören Gustav Vigeland (född i Oslo 1869), är öppen för besökare året runt och har mer än 200 skulpturer i brons, granit och smidesjärn. Gemensam lunch. På eftermiddagen promenerar vi till Munchmuseet där en guidad visning via audioguide väntar. Norska Edvard Munch var en av modernismens allra främsta konstnärer. Hans mest kända verk är Skriet, från 1893, vilket är ett av de mest ikoniska motiven i modern konst. Kvällen är fri. (F, L)

Dag 3
VISNING OPERAHUSET & OPERA

Sovmorgon och fri tid för exempelvis shopping på förmiddagen. Efter lunchtid möts vi vid hotellet och promenerar ca 800 meter till världens mest moderna operahus där en visning väntar. Med sina 38 500 m² är byggnaden fördelad på över 1000 (!) rum och kostade 3,9 miljarder norska kronor att bygga. Efter visningen äter vi middag i operans restaurang. De som vill kan lägga till en operaföreställning på operahuset då Mozarts Così fan tutte visas denna kväll (TILLVAL operabiljett kl. 19:00). (F, M)

Dag 4
LARS LERINS SANDGRUND

Sovmorgon och fri tid till utcheckning. På hemvägen gör vi först ett lunchstopp i Töcksfors och därefter ett besök i Karlstad. Sandgrund är Lars Lerins permanenta konsthall, belägen i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan du se Lars Lerins utställning året om, och även besöka gästutställningsrummet där de har utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former. Lars Lerin räknas som en av Nordens främsta akvarellister idag. Efter besöket fortsätter vi hemåt. (F, L)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Malta, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands med stor bravur.

Hotell

Comfort Hotel® Karl Johan

Comfort Hotel Karl Johan öppnade i mars 2016, mitt i Oslo. Med restaurang, bar, snygga rum och en lobby med bra häng kan du se fram emot en ny stjärna på Oslos hotellhimmel. Hotellet ligger nära några av Oslos mest populära sevärdheter som Karl Johans gate (0,3 km) och Oslo’s Harbour Promenade (0,6 km). Gästrummen har bekvämligheter som plattskärms-tv, och gäster kan enkelt använda internet tack vare kostnadsfritt wifi som hotellet erbjuder. På hotellet finns även en träningsanläggning och en mysig frukost.

Läs mer om hotellet>>

Om resmålet

Tillval Opera: Mozarts Cosi fan tutte
Così fan tutte anses vara Mozarts kanske mest briljanta opera musikaliskt. Två systrar låter sig förföras av den andres älskare – i förklädnad. Così fan tutte erbjuder en annan och mer cynisk blick på kärlek än vi normalt förknippar med opera. Det är ett kusligt relevant verk i en tid då romanser initieras – och bryts – med hjälp av orkestrationer och algoritmer på Tinder och Match.com.
Språk: italienska / Textning: norska och engelska