Konstresa Oslo

Rackstad, Munch & Lerin

Följ med på en konstresa till vårt vackra grannland. Oslo är den snabbast växande huvudstaden i Europa och här får vi en guidad rundtur, besöker Vigelandsparken som är den största skulpturparken i världen, får en visning på världens mest moderna operahus och besöker även Munchmuseet där vi går en rundtur med audioguide. Under resdagarna blir det konst för hela slanten när vi ser Rackstadmuseet och blir guidade på Lars Lerins konsthall Sandgrund.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Buss enligt program
  • Del i dubbelrum med frukost 2 nätter
  • 2 luncher inkl måltidsdryck
  • 1 middag i Oslo
  • Stadsrundtur med lokalguide
  • Visning av Oslo operahus
  • Entré och audioguide Munchmuseet
  • Entré & visning Rackstadmuseet
  • Entré & visning av Lars Lerins konsthall
TILLVAL:

Enkelrum: 1600 kr
Biljett Tosca: 800 kr

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2023-05-03
Resa: Konstresa Oslo
Dagar: 3
Pris: 6950 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM, RACKSTAD, OSLO

På vägen stannar vi för frivilligt förmiddagsfika. Framme i Rackstad börjar vi med en sopplunch på Rackstad konstmuseum och får sedan en intressant visning där vi får veta mer om den s.k Rackstadgruppen, en värmländsk konstnärsgrupp och dess centralgestalt Gustaf Fjæstad. Vid ankomsten till Oslo checkar vi in på vårt hotell som ligger centralt beläget på den stora gatan, Karl Johan. Vi äter gemensam middag. Kvällen har ni sedan fri till att exempelvis njuta av atmosfären på Karl Johan. (L, M)

Dag 2
STADSRUNDTUR & MUNCH

Efter frukost gör vi en stadsrundtur med lokalguide där vi besöker centrala Oslo och Vigelandsparken. Det är inte bara världens största skulpturpark, det är också (naturligtvis) en av Norges största turistattraktioner. Vigelandsparken, döpt efter skulptören Gustav Vigeland (född i Oslo 1869), är öppen för besökare året runt och har mer än 200 skulpturer i brons, granit och smidesjärn. Fri tid för lunch. På eftermiddagen promenerar vi ca 800 meter till världens mest moderna operahus där en visning väntar. Med sina 38 500 m² är byggnaden fördelad på över 1000 (!) rum och kostade 3,9 miljarder norska kronor att bygga. Efter visningen går vi vidare (ca 400 meter) till Munchmuseet där en guidad visning via audioguide väntar. Norska Edvard Munch var en av modernismens allra främsta konstnärer. Hans mest kända verk är Skriet, från 1893, vilket är ett av de mest ikoniska motiven i modern konst. Fri tid för middag. De som vill kan lägga till en operaföreställning på operahuset då Puccinis Tosca visas denna
kväll. (F)

Dag 3
LARS LERINS SANDGRUND

Sovmorgon och fri tid till utcheckning. På hemvägen gör vi först ett lunchstopp och därefter ett besök i Karlstad. Sandgrund är Lars Lerins permanenta konsthall, belägen i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan du se Lars Lerins utställning året om, och även besöka gästutställningsrummet där de har utställningar av speciellt inbjudna konstnärer. Lars Lerin räknas som en av Nordens främsta akvarellister. Efter besöket fortsätter vi hemåt med ett kortare stopp för bensträck. (F, L)

Några av våra resor