Konstresa till Oslo med buss

- upplev Rackstad, Nasjonalmuseet, Operahuset & Lars Lerins konsthall

Följ med på en konstresa till vårt vackra grannland Norge och Europas snabbast växande huvudstad Oslo. Vi besöker Vigelandsparken som är den största skulpturparken i världen, får en visning på världens mest moderna operahus samt guidas igenom Norges nya Nationalmuseum för konst, arkitektur och design. Under resdagarna blir det konst för hela slanten när vi besöker även Rackstadmuseet och Lars Lerins konsthall Sandgrund. Med oss på resan har vi vår musikkunniga reseledare Erik Sunnerstam.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Bussresa 4 dagar
 • Musikkunnig reseledare Erik Sunnerstam
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 3 luncher inkl. måltidsdryck (L)
 • 2 tvårättersmiddag (M)
 • Stadsrundtur med lokalguide
 • Besök på Vigelandsparken
 • Visning av Oslo operahus
 • Entré och audioguide Nasjonalmuseet
 • Entré och visning Rackstadmuseet
 • Entré och visning av Lars Lerins konsthall
TILLVAL:

Enkelrum 1200 kr

Operabiljett till Rossini’s opera La Cenerentola 825 kr

Höjdpunkter

 • Vår Oslo expert Erik Sunnerstam
 • Bussresa med flera intressanta besök
 • Konstupplevelser på Vigelandsparken, Nasjonalmuseet, Rackstadmuseet och Lars Lerins konsthall Sandgrund
 • Världens mest moderna operahus Oslo Operahus
 • Möjlighet till en operaföreställning: Rossini’s La Cenerentola

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM, RACKSTAD & OSLO

Bussen startar tidigt (ca 08:00) från Stockholm Cityterminalen mot Oslo. På vägen stannar vi för bensträck och möjlighet till fika. Framme i Rackstad Konstmuseum börjar vi med sopplunch och får sedan en intressant visning där vi får veta mer om den s.k Rackstadgruppen, en värmländsk konstnärsgrupp och dess centralgestalt Gustaf Fjæstad. Vid ankomsten till Oslo checkar vi in på vårt hotell. Vi äter gemensam middag på en restaurang intill hotellet. (L, M)

Dag 2
STADSRUNDTUR, BYGDÖ & NASJONALMUSEET

Efter frukost gör vi en stadsrundtur med buss och lokalguide där vi besöker centrala Oslo och Vigelandsparken. Det är inte bara världens största skulpturpark, det är också en av Norges största turistattraktioner. Vigelandsparken, döpt efter skulptören Gustav Vigeland (född i Oslo 1869), är öppen för besökare året runt och har mer än 200 skulpturer i brons, granit och smidesjärn. Vi avlutar rundturen på den vackra halvön Bygdøy där vi äter en gemensam lunch. Efter lunchen har man egen tid att t.ex. besöka de populära museerna som finns på halvön, några exempel är Vikingaskeppsmuseet, Kon-Tiki Museet, HL Senteret, Sjöfartsmuseet och Norska Folkmuseet. På eftermiddagen tar vi tillsammans färjan från Bygdøy till andra sidan Akers Brygge där den nya Nasjonalmuseet väntar på oss. Vi får en intressant visning och egen tid på Nordens största museum. Här har man samlats den konst som tidigare visats på Nationalgalleriet, Museet för nutidskonst och Museum of Decorative Arts and Design under samma tak. Huvudet fullt med konst tar vi en ledig kväll för egna aktiviteter och tid att utforska stan. (F, L)

Dag 3
VISNING OPERAHUSET & OPERA

Sovmorgon och fri tid för exempelvis shopping på förmiddagen. Efter lunchtid möts vi vid hotellet och promenerar ca 800 meter till världens mest moderna operahus där en visning väntar. Med sina 38 500 m² är byggnaden fördelad på över 1000 (!) rum och kostade 3,9 miljarder norska kronor att bygga. Efter visningen äter vi en gemesam middag i operans brasserie. De som vill kan lägga till en operaföreställning mot en biljettkostnad då Rossini’s opera La Cenerentola visas denna kväll. (F, M)

Dag 4
LARS LERINS SANDGRUND & HEMRESA

Utcheckning efter frukost och dags för en hemresa. Vi stannar i Karlstad och äter först en lunch. Efter lunchen tar vi oss till Sandgrund, Lars Lerins permanenta konsthall belägen i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan du se Lars Lerins utställning året om, och även besöka gästutställningsrummet där de har utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former. Lars Lerin räknas som en av Nordens främsta akvarellister idag. Efter besöket fortsätter vi hemåt med bussen med ankomst till Stockholm ca 20:00. (F, L)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Norge, Malta, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands med stor bravur.

Hotell

First Hotel Millennium

First Hotel Millennium ligger nära Karl Johan i centrala Oslo, precis intill stadens alla sevärdheter, landmärken och kollektivtrafik. Hotellet ligger mellan Oslos centralstation och Aker Brygge, med Karl Johan och Stortinget runt hörnet. First Hotel Millennium erbjuder stora, bekväma rum i skandinavisk stil. Totalt 114 rum i olika kategorier. Alla rum är utrustade med badkar, TV och gratis WiFi. På tredje och sjätte våningen finns strykrum för våra gäster. Frukost ingår alltid när du bor hos oss på First Hotel Millennium. I receptionen finns en lobbybar som serverar enkla smårätter och drycker samt ett litet utbud av godis och snacks.

Läs mer om hotellet här>>

Om resmålet

Tillval Opera: Rossini’s La Cenerentola
En annorlunda Askungen – I Rossinis opera finns varken glasskon, pumpavagnen eller den goda fen. I denna version av Askungen dyker kompositören Gioachino Rossini själv upp på scenen och visar oss hur den egentliga magin finns i musiken. I centrum står fortfarande den skurande Askungen. Hon beordras av sina två onda styvsystrar och sin styvfar Don Magnifico. I jakten på kärleken är det ändå Askungen som segrar: Med hjälp av Rossinis förvandlande musik reser hon från askan till elden.

Språk: italienska / Textning: norska och engelska
Tid: 3h 15 min / 1 paus
Läs mer om operan här>>

Bra att veta

Detta är en gruppresa på ca 25-35 resenärer. På denna resa promenerar vi en del i stan och alla guidade rundturer och visningar sker till fots, ibland utan möjlighet att vila sittandes. Kontakta oss om du har funderingar kring detta.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>

Några av våra resor