Konstresa till Oslo med tåg

- stadsrundturi, operahus, Munchmuseet & musikkunnige reseledare

Följ med på en konstresa till vårt vackra grannland. Oslo är den snabbast växande huvudstaden i Europa och vi får en möjlighet att uppleva stadens puls och kultur! Vi får en guidad rundtur i stan, besöker Vigelandsparken som är den största skulpturparken i världen, får en visning på världens mest moderna operahus och besöker även Munchmuseet där vi går en rundtur med audioguide. Med oss på resan har vi musikkunnige Erik Sunnerstam.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Tågresa Stockholm - Oslo t/r
 • Vår musikkunnig reseledare Erik Sunnerstam
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 2 frukost (F)
 • 1 lunch på tåget
 • 3 middagar (varav en lätt på tåget)
 • Stadsrundtur med lokalguide
 • Visning av Oslo operahus
 • Entré och audioguide Munchmuseet
 • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrumstillägg 1250 kr

Höjdpunkter

 • Musikkunnige reseledare Erik Sunnerstam
 • Visning av världens mest moderna operahus: Oslos Operahus
 • Entré och audioguide: Munchmuseet
 • Oslo & Vigelandsparken

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
UTRESA & MUNCHMUSEET

Vi möter vår reseledare Erik på Stockholms centralstation och åker med tåget till Oslo. Ombord äter vi en lättare lunch. Vid ankomsten promenerar vi till vårt hotell Karl Johan som ligger centralt beläget på den stora gatan. Vårt första besök blir till Munchmuseet där en guidad visning via audioguide väntar. Norska Edvard Munch var en av modernismens allra främsta konstnärer. Hans mest kända verk är Skriet, från 1893, vilket är ett av de mest ikoniska motiven i modern konst. På kväller äter vi en gemensam middag på en restaurang intill hotellet och resten av kvällen har man fri tid att njuta av till exempel atmosfären på vårt vackra Hotell Karl Johan. (L, M)

Dag 2
STADSRUNDTUR & OPERAHUSET

Efter frukost gör vi en stadsrundtur med buss och en lokalguide där vi besöker centrala Oslo och Vigelandsparken. Det är inte bara världens största skulpturpark, det är också (naturligtvis) en av Norges största turistattraktioner. Vigelandsparken, döpt efter skulptören Gustav Vigeland (född i Oslo 1869), är öppen för besökare året runt och har mer än 200
skulpturer i brons, granit och smidesjärn. Åter till hotellet och fri tid för lunch. På eftermiddagen promenerar vi ca 800 meter till världens mest moderna operahus där en visning väntar. Med sina 38 500 m² är byggnaden fördelad på över 1000 (!) rum och kostade 3,9 miljarder norska kronor att bygga. Efter visningen äter vi middag och promenerar sedan tillbaka till vårt hotell för fri tid i Oslo under kvällen. (F, M)

Dag 3
OSLO & HEMRESA

Sovmorgon och utcheckning. Vi lämnar bagaget på hotellet och har fri tid för att utforska Oslo på egen hand. Kanske lockar shopping på Karl Johan eller ett besök till något av stadens andra museum. På ca 2km gångavstånd från hotellet ligger Astrup Fearnley Museum av modern konst, ett privatägt museum med en betydande samling norsk och internationell samtidskonst. På Bygdøy finns bland annat norska sjöfartsmuseet, Frammuseet, Vikinga-skeppsmuseet och Kon-Tikimuseet m-fl. Båtar går över till Bygdøy en gång i timmen. Vi möts utanför hotellet i god tid innan återresa med tåget hem till Stockholm. En lätt måltid serveras på tåget. (F, M)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Norge, Malta, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands med stor bravur.

Hotell

Comfort Hotel® Karl Johan

Comfort Hotel Karl Johan öppnade i mars 2016, mitt i Oslo. Med restaurang, bar, snygga rum och en lobby med bra häng kan du se fram emot en ny stjärna på Oslos hotellhimmel. Hotellet ligger nära några av Oslos mest populära sevärdheter som Karl Johans gate (0,3 km) och Oslo’s Harbour Promenade (0,6 km). Gästrummen har bekvämligheter som plattskärms-tv, och gäster kan enkelt använda internet tack vare kostnadsfritt wifi som hotellet erbjuder. På hotellet finns även en träningsanläggning och en mysig frukost.

Läs mer om hotellet>>

Om resmålet

Fakta om världens mest moderna operahus: Oslo Operahus

Operan är ritad av arkitektkontoret Snøhetta som vann en arkitekttävling år 2000. Bygget stod färdigt vintern 2007–2008. Invigningen skedde 12 april 2008. Byggnaden är på 38 500 m² fördelat på ca 1 100 rum, varav två stora salar. Byggherre för operan var Statsbygg. Kostnadsramen var på 3,9 miljarder norska kronor. För driften svarar det statliga bolaget Den Norske Opera & Ballett. Operahuset är klätt med plattor av vit carraramarmor utvändigt och invändigt. Delar av den rena marmorn började redan sommaren och hösten 2007 att gulna, troligen på grund av kemikalier som användes för att sätta fast plattorna. Beslutet att bygga ett nytt operahus tog lång tid och var omstritt. I november 2012 blev byggnaden kulturskyddad av myndigheten Riksantikvaren.

Några av våra resor