Montenegro

- ett outforskat land invid Adriatiska havet

Låt oss och våra vänner från Montenegro guida er genom Montenegros historia, kultur och natur. Upplev de vidunderliga gröna bergen som stiger bakom den vackra kusten och njut av det turkosa glittrande vattnet i Adriatiska havet. Under våra dagar i Montenegro får vi uppleva både havet och det vackra inland med Cetinje, en gång huvudstad i det kungliga Montenegro. Kotorbukten är den mest dramatiska delen av Montenegros spektakulära kust. Här går havet in genom en slingrande dalgång som ser ut som en norsk fjord. Palmerna och de ortodoxa kapellen längs bergsidorna är den största skillnaden. Vi upplever bukten under en härlig båtfärd där vi även besöker Perast, den lilla ön Gospa och Škrpjela. Landets vinland skall vi besöka och huvudstaden Podgorica med anor från romartiden.
Vi bor bekvämt på femstjärnigt hotell i Budva och tillsammans med Zlatko Papac ser vi det bästa som landet har att erbjuda. Resan är unikt framtagen för SVD Accent, med fokus på att verkligen få uppleva den lokala kulturen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare
 • Flyg Arlanda-Tivat t/r
 • Del i dubbelrum med frukost på 5***** hotell (F)
 • 4 luncher
 • 4 middagar
 • 1 vinprovning
 • Stadsrundtur Budva
 • Båtutfärd till Kotorbukten
 • Utfärd till Cetinje
 • Utfärd till vingård
TILLVAL:

Enkelrum: 1450 kr

Höjdpunkter

 • Kotor
 • Vinprovning på Europas största vingård
 • Boende på 5-stjärnigt hotell

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - BUDVA

Direktflyg till Tivat med ankomst på förmiddagen där vi möter vår reseledare. Vi börjar med en trevlig välkomstdrink och lunch i Herceg Novi. En lättsam guidning i Herceg Novi, staden med mycket varierad och turbulent historia. Resan fortsätter mot Budva dar vi kommer att spendera resten av veckan i Montenegro. Gemensam middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 2
BUDVA

Eftersom vi ska bo i Budva är det på sin plats att vi lär känna staden. Budva är egentligen en av de äldsta städerna vid Adriatiska havets kust men har inte lyckats behålla stadskärnan på samma sätt som andra städer. Ändå lockas många turister hit. Vi lyssnar till spännande berättelser om Budvas historia och utveckling. Resten av dagen är fri för att koppla av på
stranden framför hotellet eller på hotellets spa. Lunch i egen regi. Gemensam middag på hotellet. (F, M)

Dag 3
BÅTUTFÄRD

Kombinerad utfärd med buss och båt i Kotorbukten med storslagna vyer över branta berg och stilla vatten. Vi besöker Perast, den lilla ön Gospa o Škrpjela där vi pratar om legenden som gjorde att människor byggde ön och kyrkan. Efter en härlig lunch i den lilla byn Perast på fastlandet åker vi in till Kotor för en guidad rundtur. Kotors gamla stad är med på UNESCO: s världsarvslista och en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa. Efter guidningen hittar vi en trevlig uteservering i någon av Gamla stans gränder där vi bjuds på eftermiddagsfika. Middag på egen hand i Budva. (F, L)

Dag 4
BUDVA

Egen dag att koppla av på stranden framför hotellet eller på hotellets spa. Rakt utanför bukten ligger också ön Sveti Nikola, dit det går badbåtar från strandpromenaden. Lunch i egen regi. Gemensam middag på hotellet. (F, M)

Dag 5
CETINJE

Idag går färden till Montenegros inland. En gång ett av de få fria territorium under Osmanska tiderna på Balkan. Resan går till Cetinje, huvudstaden i det en gång i tiden kungliga Montenegro. Innan vi når Cetinje stannar vi i byn Njeguši där vi provar den berömda montenegrinska prosciutton följd av en riktigt rustik lunch. Under eftermiddagen gör vi en rundtur i Cetinje med besök till Konung Nikola Petrović residens. Staden anses vara vaggan för montenegrinska kultur. Efter lite fri tid i Cetinje åker vi tillbaka till vårt hotell. Middag på egen hand. (F, L)

Dag 6
MONTENEGRO - VINLANDET

Utflykt genom det vackra landskapet mot Vingården ”13 juli ” för ett besök i deras fantastiska vinkällare. Vi avslutar besöket med en trevlig vinprovning av gårdens viner med bl. annat Procorde Vranac som även säljs på Systembolaget i Sverige. Lunch i huvudstaden Podgorica och lite egen tid att utforska staden. Middag på egen hand. (F, L)

Dag 7
BUDVA

Efter ett par dagar med utfärder blir det skönt med en dag att koppla av på stranden framför hotellet eller på hotellets spa. Lunch i egen regi. Gemensam avslutningsmiddag på restaurang Porto i Budva. (F, M)

Dag 8
HEMRESA

Fri tid fram till att det är dags att fara mot flygplatsen där vi tar farväl av vår reseledare och reser direkt till Stockholm Arlanda. (F)

Reseledare

Zlatko Papac

Balkan

Zlatko är vår man i Balkan som efter flera år i Sverige flyttade tillbaka till Bosnien för att jobba med turismen.

Hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev