Montenegro

- ett outforskat land invid Adriatiska havet

Låt oss och våra vänner i Montenegro guida er genom Montenegros historia, kultur och natur. Upplev de vidunderliga gröna bergen som stiger bakom den vackra kusten och njut av det turkosa glittrande vattnet i Adriatiska havet. Vi bor bekvämt på femstjärnigt hotell i Budva och tillsammans med Zlatko Papac ser vi det bästa som landet har att erbjuda. Resan är unikt framtagen för SVD Accent, med fokus på att verkligen få uppleva den lokala kulturen.
Vi bor bekvämt på femstjärnigt hotell i Budva och tillsammans med Zlatko Papac ser vi det bästa som landet har att erbjuda. Resan är unikt framtagen för SVD Accent, med fokus på att verkligen få uppleva den lokala kulturen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare
 • Flyg Arlanda - Podgorica via Belgrad t/r
 • Del i dubbelrum med frukost på 5***** hotell (F)
 • 2 luncher
 • 4 middagar
 • 1 vinprovning
 • Stadsrundtur Budva
 • Båtutfärd till Kotorbukten
 • Utfärd till vingård
 • Utfärd till Cetinje
 • Utfärd till Herceg Novi
TILLVAL:

Enkelrum: 1450 kr

Höjdpunkter

 • Kotor
 • Vinprovning på Europas största vingård
 • Boende på 5-stjärnigt hotell

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - BUDVA

Flyg till Podgorica via Belgrad med ankomst på eftermiddagen där vi möter vår reseledare, Zlatko. Resan fortsätter mot Budva där vi kommer att bo under vår tid i Montenegro. Gemensam middag på hotellet. (M)

Dag 2
BUDVA

Eftersom vi ska bo här är det på sin plats att vi lär känna staden. Budva är egentligen en av de äldsta städerna vid Adriatiska havets kust men har inte lyckats behålla stadskärnan på samma sätt som Kotor. Ändå lockas många turister hit. Vi lyssnar till spännande berättelser om Budvas historia och utveckling. Resten av dagen är fri för att koppla av på stranden framför hotellet eller på hotellets spa. Lunch i egen regi. Gemensam middag på hotellet. (F, M)

Dag 3
BÅTUTFÄRD

Kombinerad utfärd med buss och båt i Kotorbukten med storslagna vyer över branta berg och stilla vatten. Vi besöker Perast, den lilla ön Gospa och Škrpjela där vi pratar om legenden som gjorde att människor byggde ön och kyrkan. Efter en härlig lunch i den lilla byn Perast på fastlandet åker vi in till Kotor för en guidad rundtur. Kotors gamla stad är med på UNESCO: s världsarvslista och en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa. Efter guidningen hittar vi en trevlig uteservering i någon av Gamla stans gränder där vi bjuds på eftermiddagsfika. Middag på egen hand i Budva. (F, L)

Dag 4
MONTENEGRO - VINLANDET

Utflykt genom det vackra landskapet mot Vinproducenten ”13 jul Plantaze” (13 juli) beläget i Montenegros huvudstad Podgorica, nära Skadarsjön på 500 meters höjd. för ett besök i deras fantastiska vinkällare. Företaget som startades 1963 och är idag Montenegros största vinproducent, men även en av de största vinproducenterna i hela världen. Numera täcker vingården 2200 hektar och produktionen är 20 miljoner kilo druvor och över 18 miljoner flaskor om året. Vi avslutar besöket med en trevlig vinprovning av gårdens viner med bl. annat Procorde Vranac som även säljs på Systembolaget i Sverige. Fri tid i huvudstaden Podgorica för lunch. Gemensam middag på en restaurang invid havet. (F, M)

Dag 5
CETINJE

Idag går färden till Montenegros inland. En gång ett av de få fria territorium under Osmanska tiderna på Balkan. Resan går till Cetinje, huvudstaden i det en gång i tiden kungliga Montenegro. Innan vi når Cetinje stannar vi i byn Njeguši där vi provar den montenegrinska prosciutton följd av en rustik lunch. Under eftermiddagen gör vi en rundtur i Cetinje med besök till Konung Nikola Petrović residens. Staden anses vara vaggan för montenegrinsk kultur. Efter lite fri tid i Cetinje åker vi tillbaka till vårt hotell. Middag på egen hand. (F, L)

Dag 6
BUDVA & HERCEG NOVI

Fri förmiddag i Budva. På eftermiddagen åker vi till Herceg Novi där vi har en lättsam guidning i staden med mycket varierad och turbulent historia. Vi får höra om tiderna då staden styrdes av bosniska kungar, Hercegovinas hertigar, det Ottomanska imperiet, Frankrike, Venedig, Ryssland, Spanien, Österrike-Ungern och Italien. Efter fri tid i gamla stan promenerar vi till en restaurang invid havet för gemensam avslutningsmiddag. (F, M)

Dag 7
HEMRESA

Fri tid fram till att det är dags att fara mot flygplatsen där vi tar farväl av vår reseledare och reser hemåt via Belgrad. (F)

Reseledare

Zlatko Papac

Balkan

Zlatko är vår man i Balkan som efter flera år i Sverige flyttade tillbaka till Bosnien för att jobba med turismen.

Hotell

Några av våra resor