Norges vackra fjordar

- med Geiranger och Trollstigen

Bergsvägen Trollstigen, vid den UNESCO-skyddade Geirangerfjorden, är en av Norges mest dramatiska och välbesökta sevärdheter. Mäktiga Gudbrandsdalen, den omtalade Trollstigen och Geiranger vackert beläget längst in i fjorden, omgivet av nästan lodräta bergsväggar. Det är Norges natur när den är som mest dramatisk. Vi bor i mysiga Lillehammer och Ålesund. Vår reseledare Einar Szpiro har stor erfarenhet av att leda resor i Norge och förmedlar kunskap om landet på ett personligt sätt. En drömresa för många!

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Erfaren reseledare Einar Szpiro
 • Bussresa Stockholm-Lillehammer-Ålesund 4 dagar t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 1 lunch (L)
 • 2 middagar (M)
 • Båtresa Geiranger-Ålesund
 • Färjekostnader & vägskatter
 • Rundtur Ålesund
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum 2450kr

Höjdpunkter

 • Reseledare Einars erfarenhet om Norge
 • UNESCO-skyddade Geirangerfjorden
 • Den vackra Gudbrandsdalen
 • Den omtalade Trollstigen

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
LILLEHAMMER

Tidig morgon börjar vi vår resa mot Norge från Stockholm Cityterminalen. Vi färdas via Arboga och stannar för frivilligt lunchstopp i Charlottenberg innan vi åker över gränsen till Norge. Fri tid för middag efter att vi checkat in på vårt hotell i centrala Lillehammer.

 

Dag 2
GEIRANGER - ÅLESUND

Den vackra Gudbrandsdalen leder oss norrut och vi passerar flera kända orter. Vid Otta tar vi av västerut mot Lom och Grotli där vi ser typisk norsk gammal trähusbebyggelse. Snart är vi uppe på kalfjället, med dess speciella natur. Vi stannar för fotostopp längs vägen. Geiranger bjuder på fantastiska vyer av fjäll, fjordar, forsar och växtlighet. Nu väntar en tur med Geiranger fjordservice där vi färdas på Geirangerfjorden med sina kända forsar ”De sju systrarna” och ”Brudslöjan”. Väl framme i Ålesund tar vi in på vårt hotell. Ålesunds centrum ödelades i en stor brand 1904 och byggdes sedan upp efter dåtidens moderna stil – jugendstil. Detta får vi se mer av under vår rundtur. Gemensam middag på hotellet. (F, M)

 

Dag 3
TROLLSTIGEN - LILLEHAMMER

Innan vi lämnar Ålesund far vi upp till utsiktsplatsen Aksla, varifrån vi har en storslagen vy över skärgården och Sunnmörsalperna. Vi följer sedan Storfjordens strand till Valldal som är känt för sina goda jordgubbar. Uppe på toppen finns en servering för de som är hungriga. Efter lunch väntar Trollstigen, Norges kanske mest kända vägsträcka, med sin slingrande väg ner mot Åndalsnäs. Väl nere i dalen svänger vi österut och följer Romsdalen. Här kan vi förundras över den fantastiska Trollväggen. Vi övernattar en bit utanför Lillehammer där vi har tid för att vila oss en stund eller kanske ta ett dopp i utomhuspoolen, om vädret tillåter, innan vi äter en gemensam middag på hotellet. (F, M)

 

Dag 4
HEMFÄRD

Vi lämnar Lillehammer på morgonen och åker mot Sverige via Arvika, Karlstad och Örebro. I Arvika stannar vi till på Gate Gästgiveri och äter avslutningslunch samt har ytterligare ett stopp för bensträck längs med vägen. Åter Stockholm sen kväll. (F, L)

Reseledare

Einar Szpiro

Polen, Norge, Danmark, Sverige

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor.

Hotell

Lillehammer: First Hotel Breiseth (dag 1)

Klassiskt hotell i centrala Lillehammer. First Hotel Breiseth ligger centralt i Lillehammer, precis vid järnvägsstationen nära gågatan. Känn dig som hemma i ett av de 89 charmiga rum, njut den läckra frukostbuffén och utforska de många äventyren Lillehammar bjuder på. First Hotel Breiseth var i början av 1900-talet synonymt med Lillehammer-målarna. Många av konstnärerna betalade sina hotellvistelser med sina tavlor. Konstverken hänger på hotellet och kan än idag upplevas av gästerna.

Läs mer om hotellet här>>

Ålesund: Quality Hotel Waterfront**** (dag 2)

Quality Hotel Waterfront är ett modernt hotell vackert beläget vid fjäll och fjord i Ålesund. Hotellet erbjuder natursköna vyer över Aspevågen och berget Sula, och du kan njuta av gratis Wi-Fi och tillgång till ett gym. Quality Hotel Waterfront Ålesunds moderna rum är ljusa och färgglada. Alla rum erbjuder TV och minibar. Du kan beundra den vackra utsikten från hotellets restaurang, Aqua Restaurant and Bar. Välkommen för härliga upplevelser!

Läs mer om hotellet här>>

Lillehammer: Scandic Hafjell*** (dag 3)

Den perfekta mötesplatsen för nöjesresor, ca två timmar från Oslo. Scandic hotell i Hafjell erbjuder kostnadsfri tillgång till bastu och pool samt rum med gratis WiFi och garderob. Alla rum på Scandic Hafjell har tv och eget badrum. Vissa rum har utsikt över fjällen. Här finns även ett fitnesscenter.

Läs mer om hotellet här>>

 

Om resmålet

GEIRANGERFJORDEN, en pärla på UNESCOs världsarvslista. Den är 15 km lång och utgör en arm till Storfjorden. Fjorden är ett av Norges mest besökta turistmål. Längst in i fjorden ligger samhället Geiranger. Den 14 juli 2005 blev Geirangerfjorden tillsammans med Nærøyfjorden ett världsarv.

TROLLSTIGEN eller Trollvägen (norska: TrollstigvegenTrollstigen eller bara Stigen) är en vägsträcka på riksväg 63 i Rauma kommun i Romsdal i Møre og Romsdal fylke i Norge. Vägen öppnades av kung Håkon VII den 31 juli 1936, efter en byggtid på åtta år. Vägen omges av flera berg på över 1 000 meter. Längst upp på toppen av Trollstigen finns en stor parkering där man kan gå i cirka 10 minuter till utsiktsplatsen Trollstigsplatån. Där har man en majestätisk utsikt över vägen, dess kurvor samt vattenfallet Stigfossen. Trollstigen är en av Norges största turistattraktioner.

Resekommentarer

Norge med Hurtigruten

En trevlig resa, mycket tack vare vår reseledare Einar, som gav oss många skämt och mycket kunskap om vårt grannland. Även en eloge till våra chaufförer.

Bengt Andersson, Täby

Visa kommentaren

Bra att veta

På denna resa rekommenderar vi att man kan promenera ca 2 km i lugnt tempo för att få ut så mycket som möjligt av resan. Kontakta oss om du har funderingar kring detta. Detta är en gruppresa med ca 20 – 30 deltagare.

Några av våra resor