Norges vackra fjordar

med Geiranger & Trollstigen

En drömresa för många är att få se Norges vackra fjordar. Vi skall få uppleva några av Norges mest kända naturupplevelser. Mäktiga Gudbrandsdalen med Lillehammer och den omtalade Trollstigen, med sin slingrande väg ner mot Åndalsnäs. Geiranger bjuder på fantastiska vyer av fjäll, fjordar, forsar och växtlighet. Höjdpunkten på resan är en båttur med Geiranger fjordservice från Geiranger till Ålesund, där vi färdas på Geirangerfjorden med sina kända forsar ”De sju systrarna” och ”Brudslöjan”. Vi bor i Lillehammer, en mysig stad vid vattnet, värd för OS 1994 och en natt i lilla Ålesund.
Vår reseledare Einar Szpiro har stor erfarenhet av resor i Norge och förmedlar kunskap om landet på ett personligt och medryckande sätt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk/svensktalande reseledare
 • Bussresa 4 dgr
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 1 lunch (L)
 • 2 middagar (M)
 • Geiranger fjordservice Geiranger-Ålesund
 • Färjekostnader & vägskatter
 • Rundtur Ålesund
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 100 kr

Höjdpunkter

 • Geiranger
 • Den vackra Gudbrandsdalen
 • Trollstigen

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
LILLEHAMMER

Tidig morgon möter Einar oss med bussen och vi börjar vår resa mot Norge. Vi reser via Arboga och stannar för lunch i Charlottenberg innan vi åker över gränsen till Norge. Incheckning på vårt centralt belägna hotell i Lillehammer och fri tid för middag.

 

Dag 2
GEIRANGER - ÅLESUND

Den vackra Gudbrandsdalen leder oss norrut och vi passerar flera kända orter. Vid Otta tar vi av västerut mot Lom och Grotli där vi ser typisk norsk gammal trähusbebyggelse. Snart är vi uppe på kalfjället, med dess speciella natur. Vi stannar för fotostopp längs vägen. Geiranger bjuder på fantastiska vyer av fjäll, fjordar, forsar och växtlighet. Nu väntar en tur med Geiranger fjordservice där vi färdas på Geirangerfjorden med sina kända forsar ”De sju systrarna”och ”Brudslöjan”. Väl framme i Ålesund tar vi in på vårt hotell. Ålesunds centrum ödelades i en stor brand 1904 och byggdes sedan upp efter dåtidens moderna stil – jugendstil. Detta får vi se mer av på vår rundtur. Gemensam middag på hotellet. (F, M)

 

Dag 3
TROLLSTIGEN - LILLEHAMMER

Innan vi lämnar Ålesund far vi upp till utsiktsplatsen Aksla, varifrån vi har en storslagen vy över skärgården och Sunnmörsalperna. Vi följer sedan Storfjordens strand till Valldal som är känt för sina goda jordgubbar. Uppe på toppen finns en servering för de som är hungriga. Efter lunch väntar Trollstigen, Norges kanske mest kända vägsträcka, med sin slingrande väg ner mot Åndalsnäs. Väl nere i dalen svänger vi österut och följer Romsdalen. Här kan vi förundras över den fantastiska Trollväggen. Vi bor vår sista natt utanför Lillehammer och äter gemensam middag på hotellet.  (F, M)

 

Dag 4
HEMFÄRD

Vi påbörjar vår resa från vårt vackra grannland på morgonen och åker mot Sverige. I Arvika stannar vi till på Gate Gästgiveri och äter avslutningslunch. Åter Stockholm sen kväll. (F, L)

Reseledare

Einar Szpiro

Polen, Norge, Sverige

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor bland annat till Krakow.

Hotell

Lillehammer - Scandic Hafjell*** (dag 1)

Läge: Hotellet ligger i Oppland fylke.
Rummen: Dusch/wc, tv/telefon
Faciliteter: Restaurang, bar, gym, bastu, WIFI
Adress: Hunderveien 12636 Øyer
Tel: +47 61 27 77 77

Läs mer

Ålesund - Quality Hotel Ålesund**** (dag 2 avgång 9 juni)

Läge: Hotellet liggercentralt i Ålesund
Rummen: Dusch/wc, tv/telefon, kassaskåp och minibar.
Faciliteter: Restaurang, bar, gym,  WIFI
Adress: Sorenskriver Bulls gate 7, 6002 Ålesund, Norge
Tel:  +47 70 16 00 00

Läs mer

 

Ålesund - Quality Hotel Waterfront**** (dag 2 avgång 25 augusti)

Läge: Hotellet liggercentralt i Ålesund
Rummen: Dusch/wc, tv/telefon, kassaskåp och minibar.
Faciliteter: Restaurang, bar, gym,  WIFI
Adress: Nedre Strandgate 25-27, 6004 Ålesund, Norge
Tel:  +47 70 11 19 00

Läs mer

Lillehammer - First hotell Breiseth*** (dag 3)

Läge: Centralt beläget i Lillehammer, nära Centralstationen.
Rummen: Dusch/wc, tv/telefon
Faciliteter: Restaurang, bar, gym, bastu, WIFI
Adress: Jernbanegata 1-5, 2609 Lillehammer
Tel: +47 61247777

Läs mer

 

Resekommentarer

Norge med Hurtigruten

En trevlig resa, mycket tack vare vår reseledare Einar, som gav oss många skämt och mycket kunskap om vårt grannland. Även en eloge till våra chaufförer.

Bengt Andersson, Täby

Visa kommentaren

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev