Nyår med opera i Oslo

- operetten "Orfeus i Underjorden" och Det nye Nasjonalmuseet

Fira in det nya året med musik, god mat, gemenskap och kultur med en resa till vårt vackra grannland. Oslo är den snabbast växande huvudstaden i Europa. Här får vi en guidad rundtur med vår lokalguide Kristine, när hon tar oss med till Vigelandsparken som är den största skulpturparken i världen. Resans höjdpunkt är operettföreställningen Orfeus i Underjorden på nyårsafton. Efteråt äter vi en festlig nyårsmiddag tillsammans och skålar vid tolvslaget. Vi bor på lyxiga Clarion Hotel The Hub. Vår musikkunnig reseledare Erik bjuder på en musikstund på nyårsdagen och vi bjuder in till en underhållande och stämningsfull nyårsresa.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Musikkunnig reseledare Erik Sunnerstam
 • Tågresa Stockholm - Oslo t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 2 nätter
 • Trerättersmiddag dag 1
 • Fyrarätters Nyårsmiddag & 1 glas mousserande
 • Stadsrundtur med buss & lokalguide
 • Operabiljett, övreparkett rad 1-3
 • Visning Oslo operahus
 • Entré och visning Nasjonalmuseet
 • Musikupplevelse med Erik
TILLVAL:

Enkelrum 2450 kr

Höjdpunkter

 • Operetten Orfeus i Underjorden
 • Den musikkunnige reseledaren Erik
 • Nasjonalmuseet, stadsrundturen och Oslo Operahuset

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
OSLO & DET NYA NASJONALMUSEET

Vi tar tåget från Stockholms central. Vid ankomsten till Oslo promenerar vi ca 5 min till vårt centralt belägna hotell Clarion Hotel The Hub. Vi tar spårvagnen eller går ca 1,7 km till Det nye Nasjonalmuseet där man får uppleva gammal och modern konst, samtidskonst, arkitektur och design under samma i Nordens största konstmuseum. Vi får en intressant visning och har lite egen tid att uppleva konstens skönhet. Till kvällen äter vi en god trerättersmiddag på hotellets restaurang våning 2. Kvällen har vi sedan fri till att exempelvis njuta av atmosfären på Karl Johan. (M)

Dag 2
OPERETT, OPERAHUSET & NYÅRSFIRANDE

På morgonen samlas vi på hotellet. Erik bjuder på en introduktion till kvällens föreställning Orfeus i Underjorden och dess kompositör Jacques Offenbach. Vi får även en del historik om operetten som konstform. Med Eriks kunskaper kommer vi uppleva föreställningen och musiken på ett djupare sätt. Lite egen tid att äta lunch och kanske besöka hotellets relax med pool och bastu. Vid 13.30 tiden samlas vi för en promenad till operahuset, ca 800 m. Här väntar en spännande visning av världens mest moderna operahus. Med sina 38 500 m² är byggnaden fördelad på över 1000 (!) rum och kostade 3,9 miljarder norska kronor att bygga. Vi ser operetten som börjar kl. 16:00. Operetten framförs på norska och pågår i ca 3 timmar inklusive paus. Uppmuntrade av härlig musik väntar nu vår 4-rätters nyårsmiddag. Vid nyår skålar vi det nya året med ett glas mousserande vin. (F, M)

Dag 3
STADSRUNDTUR & MUSIK

Nu möter vår lokalguide Kristine oss efter frukost för en en stadsrundtur med buss, där vi besöker centrala Oslo och Vigelandsparken. Det är inte bara världens största skulpturpark, det är också en av Norges största turistattraktioner. Vigelandsparken, döpt efter skulptören Gustav Vigeland (född i Oslo 1869), är öppen för besökare året runt och har mer än 200 skulpturer i brons, granit och smidesjärn. Vår rundtur slutar vid Svenska kyrkan – Margaretakyrkan, invigd 1925 av Nathan Söderblom. Här bjuder Erik på en stämningsfull musikstund. Efter den vackra musiken tar vi bussen till tågstationen och påbörjar vår hemresa med tåg till Stockholm. (F)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Norge, Malta, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla. Numer tar han även med grupper utomlands med stor bravur.

Hotell

Clarion Hotel® The Hub

Clarion Hotel The Hub har Oslos bästa läge och är granne med både Oslo S och Jernbanetorget. Hotellet är ett spektakulärt hotell som ger dig spännande matupplevelser med lokal förankring. Njut av utsikten från restaurang Norda på 13:e våningen eller känn den urbana stämningen på Hub Bar på våning 1. Hotellet har även ”GrowHub” – dvs 200 kvadratmeter stor åker på taket samt bibliotek, pool, gym och relaxavdelning. På Clarion Hotel The Hub finns hela 810 moderna rum med innovativa lösningar för teknik och det senaste inom high-tech. Flera rum har en fantastisk panoramautsikt över Oslo.

Läs mer om hotellet här>>

Om resmålet

Orfeus i Underjorden – en ny omtolkning av den klassiska myten
Äntligen är det dags för Vidar Magnussens version av Orfeus i Underjorden igen! Det här är vad du behöver nu: En galen gudarvärld där det finns en evig fest och utsökt can-can! Det är i alla fall vad Evrydike vill. Hon är trött på den tråkiga Orfeus som hon har jagat så länge. Nu är det dags att säga nej, dags att skratta, dags för en operett! I Orfeus i underjorden skämtar vi på norska, i en ny omtolkning av den klassiska myten. Mytiskt god sång. Det finns många operor om Orfeus – mannen som förlorar sin flickvän, men sjunger så bra att han får komma in i underjorden och hämta henne. Men tänk om Orfeus verkligen är glad över att släppa Evrydike? Och tänk om hon egentligen inte vill bli räddad? Offenbachs operett är en sådan alternativ version. Den leker med myten, med överklassens smak och makthungriga myndigheter. Skådespelaren, komikern, manusförfattaren och regissören Vidar Magnussen är känd från tv-serier som Magnus, Snowfall och Side by Side. Han har vunnit Hedda-priset för ”bästa manliga skådespelare” Magnussen har även regisserat flera framgångsrika produktioner.

Läs mer om operan här>>

Bra att veta

Detta är en gruppresa med cirka 25 – 35 resenärer. På denna resa promenerar vi en del i stan, från tågstationen till hotellet samt till och från de olika platserna vi besöker. De som inte kan promenera dessa sträckor kan dela en taxi eller åka kommunalt till självkostnadspris. Alla visningar på museerna sker till fots.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>

Några av våra resor