Oupptäckta Valencia

- Där tvåtusenårig historia och futuristisk arkitektur möts

Spaniens tredje största stad lockar med ett milt medelhavsklimat, breda stränder, kilometerlånga parker och ett vibrerande storstadsliv. Det är staden med ljuset, arkitekturen och grönskan och här blandas över 2000 årig historia med nutid och framtid. Valencia är födelseort för risrätten paella, konstnären Sorolla och arkitekten Santiago Calatrava och har, av tidningen Forbes, rankats nummer ett vad gäller livskvalitet år 2022. Med vår svensktalande reseledare och guide, Angelica Eriksson, kommer du att få upptäcka denna till för många fortfarande oupptäckta stad.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda-Alicante t/r
 • Svensktalande reseledare och auktoriserad lokalguide Angelica
 • Bussresor enligt program
 • Del i dubbelrum med frukost 4 nätter
 • 2 luncher inkl. dryck
 • 3 middagar inkl. dryck
 • Besök till Xativa dag 1
 • Guidad stadsrundtur till fots dag 2
 • Utfärd till naturparken Albufera dag 3
 • Båttur dag 3
 • Staden för konst och vetenskap dag 3
 • Guidad stadsrundtur till fots dag 4
 • Stadsrundtur i Alicante dag 5
TILLVAL:

Enkelrum 4000 kr

Höjdpunkter

 • Vår svensktalande reseledare och guide Angelica Eriksson
 • Spaniens tredje största stad lockar med ett milt medelhavsklimat, breda stränder, kilometerlånga parker och ett vibrerande storstadsliv
 • Den pittoreska lilla medeltidsstaden Xativa
 • Att lära känna både historiska och moderna Valencia

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STHLM - XATIVA - VALENCIA

Direktflyg till Alicante. Vid ankomsten väntar vår svensktalande reseledare och guide, Angelica, på flygplatsen. Med buss åker vi sedan till den pittoreska lilla medeltidsstaden Xativa som ligger mitt emellan Alicante och Valencia. Staden har en rik historia och är känd för sin medeltida arkitektur och charmiga gator. En av de mest imponerande sevärdheterna i Xàtiva är slottet som ligger högt upp på en kulle och erbjuder fantastisk utsikt över staden och omgivningarna. Vi gör en kort promenad genom stadskärnan och tar oss sedan upp till slottet där vi äter en välkomstlunch med fin utsikt. Vidare till Valencia för incheckning på vårt centralt belägna fyrstjärniga hotell, Catalonia Excelsior, innan gemensam middag väntar. (L, M)

Dag 2
HISTORISKA VALENCIA

Vi upptäcker den fantastiskt charmiga och hippa stadsdelen El Carmen till fots, där modern gatukonst smälter in i vacker kontrast med gotisk arkitektur. Vi besöker sevärdheter som den världsarvsförklarade sidenbörsen ”La Lonja” från 1400-talet, den underbara modernistiska saluhallen ”El Mercado Central”, vackra torget La Plaza de la Virgen, Torres de Serrano och mycket mer. På eftermiddagen upptäcker vi gamla stan då vi till middag äter oss igenom det vi tidigare besökt under en tapastur. (F, M)

Dag 3
ALBUFERA, BÅTTUR & PAELLA

Dagens utflykt går till naturparken Albufera, drygt tio kilometer från Valencia. Här föddes paellan och här odlas riset till denna, som idag ses som Spaniens nationalrätt. Albufera upptar mer än 21 000 hektar och bland dem finns den största sjön i Spanien. Parken som är en kustnära våtmark är ett paradis för fågelskådning eftersom det är ett transitområde för många arter av flyttfåglar. Vi åker på en båttur och lär oss allt om hur man lagar äkta valencisk paella innan vi självklart äter paella till lunch. På vägen tillbaka från Albufera besöker vi Calatravas Staden för Konst och Vetenskap (Ciudad de las Artes y Ciencias) där vi kan förundras över dessa imponerande arkitektoniska byggnader. Här blir vi också bjudna på den söta tigernötsmjölken Horchata med det tillhörande bakverket Farton. Fri tid för middag på egen hand i Valencia under kvällen. (F, L)

Dag 4
STREETART VALENCIA

Valencia är känd för sin gatukonst och vi upptäcker tillsammans flera av de mer berömda konstverken och lär känna dess utövare. För den som vill kan vi sedan gå till Valencias konstmuseum Museo de Bellas Artes och se på den berömda valenciasonen Sorrollas målningar. På kvällen möts vi för avskedsmiddag på en av Valencias fantastiska restauranger. (F, M)

Dag 5
ALICANTE & HEMRESA

Sovmorgon och fri tid fram till utcheckning. Vi går på transferbussen och stannar till i Alicante stad. Vi besöker de pittoreska och vackra gatorna i gamla stan, alla med sin speciella charm. Vi går på den berömda La Explanada de España (Spanska esplanaden), ser medelhavet och njuter av gator fulla av historia och liv innan vi åker vidare med bussen mot flygplatsen där vi tar farväl av Angelica och flyger hem till Stockholm Arlanda.. (F)

Reseledare

Angelica Eriksson

Spanien, Valencia

Angelica Eriksson har bott i Spanien i 17 år och är auktoriserad guide, litteraturvetare och lärare i design. Välkomna till Valencia!

Hotell

Catalonia Excelsior Hotel Valencia

Det eleganta Catalonia Excelsior Hotel Valencia ligger i distriktet Ciutat Vella, bara 250 meter från Plaza Ayuntamiento. Ciutat de les Arts i les Ciències ligger mindre än 2,6 km bort. Detta hotell är populärt för sitt utmärkta läge bredvid La Lonja de la Seda. Boendet ligger intill den stora Saluhallen.

En frukostbuffé serveras från 7:00 till 10:00. Det finns också en lounge bar som erbjuder uppfriskande drycker. Rummen erbjuder: Tv, luftkonditionering, minibar, privat badrum med badkar eller dusch, miljövänliga toalettartiklar, hårtork, skrivbord, gratis Wi-Fi, telefon, värdeskåp.

Läs mer om hotellet här>> 

Bra att veta

Detta är en gruppresa med ca 25 deltagare.
Stadsrundturer sker till fots och för att delta i hela programmet bör man kunna promenera ca 2 km i lugn takt.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>