Påskresa till Skåne

- med konst, vingård, skånskt gästgiveri och ön Ven

Välkommen att fira påsk i Skåne med vår omtyckte Skånepåg Jöran Nielsen som satt ihop ett program med härliga dagar där vi får uppleva hans Skåne. Vi njuter av Skånskt gemyt, god mat, provar vin samt besöker ön Ven, mitt i Öresund. Skåne har en intressant historia med stora byggnadsverk, från både danska och svenska byggherrar. Välkomna att möta våren i Skåne!

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare och ciceron Jöran Nielsen
 • Bussresa 4 dgr
 • Logi enl. specifikation
 • 4 luncher varav 1 skånskt påskbord (L)
 • 2 middagar (M)
 • Heldagsutfärd med färja till ön Ven
 • Entré och besök på Snälleröds destilleri
 • Entré och besök på Arilds Vingård med vinprovning
 • Besök på Skånska Konstrundans samlingsutställning
TILLVAL:

Enkelrum 1000 kr

Höjdpunkter

 • Jörans kunskap om Skåne
 • Ön Ven
 • Skånska Påskbord
 • Besök på Snälleröds destilleri & vinprovning på Arilds Vingård

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
SKÄRTORSDAG: STOCKHOLM - LANDSKRONA

Resan går från Stockholm genom ett (förhoppningsvis) vårligt landskap till det gemytliga Skåne. Vi stannar för bensträck och lunch på Vandalorum i Värnamo. Vår reseledare Jöran Nielsen möter oss i Hässleholm och på vägen till Landskrona berättar Jöran om Skåne och om ”landets krone” . Vi ser även det idylliska fiskeläget Borstahusen. Väl framme i Öresund checkar vi in på vårt mycket centralt belägna hotell och avnjuter senare en gemensam middag på hotellet. (L, M)

Dag 2
LÅNGFREDAG: VEN

Idag ska vi upptäcka Ven. En kort promenad till morgonfärjan och efter trettio minuter angör vi Bäckvikens hamn. Jöran och en lokalguide visar oss runt på denna före detta danska ö i Öresund och berättar om Ven, dess historia och livet på ön för de 360 fastboende. Genom att besöka de minnen som finns av Tycho Brahe på Ven, kommer vi närmare astronomen, astrologen och multivetenskapsmannen som levde på ön på 1500-talet. Vi åker runt på ön och ser bland annat St. Ibbs medeltida kyrka och Vens backafall. Det blir även en lunch på ön. När vi lämnar Ven får vi lite fri tid under eftermiddagen, besök gärna vackra Sofia Albertina kyrka mitt emot hotellet och/eller gå med Jöran på en promenad i koloniområdet. I centrum finner man stadens 1800-tals rådhus och flera butiker. Middag på egen hand, Jöran tipsar gärna om restauranger. (F, L)

Dag 3
PÅSKAFTON: DESTILLERI, GÄSTGIVERI & VINPROVNING

Vi börjar dagen i vackra Skäralid nära Ljungbyhed där vi besöker Snälleröds destilleri, som har anor från 1700-talet. De har idag återupplivat traditionen och hantverket att tillverka snaps och akvavit på traditionellt sätt med svenska smaker. Färden går vidare till trevliga Röstånga Gästgiveri, där vi njuter av deras goda Skånska Påskbord. Mätta och belåtna beger vi oss till vackra Kullaberg för vinprovning på Arilds Vingård. Vi får höra mer om hur vinframställningen går till under en visning samt provsmaka gårdens egna viner. Den omgivande naturen är magisk och vi följer kustlinjen söderut mot Höganäs där vi kan besöka en keramik outlet. På kvällen möts vi igen för en gemensam middag på restaurang. (F, L, V, M)

Dag 4
PÅSKDAGEN: KONSTUTSTÄLLNING, CITADELLET & HEMRESA

De som önskar kan besöka Skånska Konstrundans samlingsutställning i den vackra konsthallen. Jöran tar oss med på en promenad där han visar sin stad, en verklig pärla vid Öresund med den välbevarade medeltidsborgen vid Citadellet och det vackra koloniområdet med sina fina trädgårdar. Gemensam lunch innan vi reser hemåt med stopp för fika längs vägen. Åter Stockholm sen kväll. (F, L)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Hotel Öresund ***

I Landskronas absoluta hjärta, i direkt kontakt med vattnet erbjuder vi möjlighet till arbete, nöje och rekreation. Genom vår unika placering binder vi samman staden och havet. Hotel Öresund Conference & Spa har 124 rum, varav 37 med balkong mot vattnet. 5 enkelrum och 119 dubbelrum. I anslutning till vår Front Desk finns en lounge med bar för trivsamma möten. Matsalen har plats för upp till 250 gäster samt en á la carte restaurang med stor uteservering mot vattnet. På entréplan finner ni vårt gym Seaside Gym by Reebok där vi erbjuder ett 650kvm stort gym med de senaste maskinerna och redskapen för att ta din träning till nästa nivå. Som kronan på verket finner ni vårt Rooftop Spa med utomhuspooler, jacuzzi, bastu, behandlingsrum och en bar! Vi hälsar er varmt välkomna till en unik upplevelse i Landskrona.

Läs mer om hotellet här>>

Om resmålet

Upplev ön Ven! Mitt ute i det blåa Öresund reser sig ön brant ur havet och bildar en grönskande platå med en vidunderlig utsikt mot de skånska och danska kusterna. En ö som är enkel att uppleva och lika enkel att förälska sig i. Läs mer om historian & historier om ön>>

Några av våra resor