Toscana vinresa med Wine Affair

- Wine Affairs resa till Cecchi i Toscana tillsammans med Toscanakännaren Bodil Jacobsson

Kom bort från höstmörkret under Wine Affairs andra vinresa. Denna gång får vi uppleva Toscanas vackra landskap med böljande kullar, historia och speciellt utvalda kulinariska upplevelser. Vi kommer att bo i vackra Siena, en stad från medeltiden bland annat känd för den årliga hästkapplöpningen Palio. Under resan provar vi viner på två av vinproducenten Cecchis vingårdar . Spännande möten väntar när vi smakar pecorinoost i Panzano och gör en riktig olivoljeprovsmakning hos prisbelönta Pruneti. Reseledare är Bodil Jacobsson, autoriserad lokalguide, som guidar oss i både Siena och Florens. Välkommen med på en resa där varje smakbit är en upplevelse och varje droppe är en fest!

Resan görs i samarbete med Wine Affair – som medlem i deras vinklubb får du 500 kr i rabatt per person. Ange koden WINE vid bokningstillfället för att ta del av erbjudandet.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Reseledare & lokalguide Bodil
  • Flyg Arlanda - Florens t/t
  • Bussresor enligt program 4 dagar
  • Del i standardrum med frukost 3 nätter
  • 2 luncher inkl. dryck (L)
  • 2 middagar inkl. dryck (M)
  • Besök och vinprovning hos Val delle Rose
  • Besök och vinprovning hos Cecchi
  • Pecorinoavsmakning i Panzano
  • Olivoljeprovning i Greve in Chianti
  • Stadsrundtur med guidning och entré till katedralen i Siena
  • Stadsrundtur med guidning i Florens
TILLVAL:

Enkelrum 1 800 kr

Höjdpunkter

  • Unik resa i samarbete med Wine Affair
  • Vår guide Bodil och hennes kunskaper om området
  • Visning och vinprovning hos Valle delle rose i Maremma
  • Visning, vinprovning och lunch hos Cecchi

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2024-10-20
Resa: Toscana vinresa med Wine Affair
Dagar: 4
Pris: 17450 kr
Platser: 3

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - SIENA

Vi flyger direkt till Florens, dit vi anländer på kvällen. Bodil möter oss på flygplatsen och vi tar oss direkt till Siena. Välkomstmiddag på restaurang och incheckning på det centralt belägna hotellet i Siena. (M)

Dag 2
SIENA & VAL DELLE ROSE

Dagen börjar dagen med stadsrundtur i Siena, en mysig, gotisk och elegant stad som är känd för sitt vackra torg. En stad med en rik och spännande historia. Bodil kan verkligen sitt Siena. Hon berättar om staden på ett entusiastiskt sätt och vi får veta alla detaljer kring stadens mycket välkända hästkapplöpningar. Vi ser katedralen, ett storslaget mästerverk i romansk och gotisk stil. Lite fri tid för lunch innan vi åker söderut mot Grosseto. Allt började år 1893, när Luigi Cecchi blev en professionell vinprovare och förstod potentialen i italienskt vinmakeri. Cecchi började en resa som ledde till det som nu kan definieras som en perfekt blandning av innovation och tradition. En slags gåva som överförts i generationer. 1996 köpte Cecchi vingården Val delle Rose i den lilla staden Poggio la Mozza i området Maremma. Här är det druvan Sangiovese som är stjärnsorten. Efter en introduktion till området och gårdens historia ger vi oss in i vinets fascinerande värld där vi ser allt från vinframställning, lagring och avslutar med en provning av tre av gårdens viner. Till middag äter vi fisk på Ghigos restaurang på vägen tillbaka till Siena. (F, V, M)

Dag 3
VIN, OST & OLIVOLJA

Dagens utflykt går till Cecchis vingård, där allt började, i hjärtat av Toscana. Vid Här får besökare inte bara smaka på utsökta viner, utan också uppleva en resa genom historien. Vi hör den enastående berättelsen om familjen som tar oss på en resa genom tiden, kittlar våra sinnen och ger oss oförglömliga minnen. Vi äter lunch på vingården innan vi stiger på bussen och reser vidare genom det vackra landskapet till Panzano där man tillverkar Pecorino-ost. Vi får höra om hantverket och naturligtvis smaka på den färdiga produkten. Vi fortsätter sedan resan i matens tecken till Greve in Chianti. Hos Frantoio Pruneti, som tillverkar prisbelönt toskansk olivolja väntar en spännande olivoljeprovning. Bodil säger: ”Personligen är jag mycket mån att sprida kunskap om olivolja, då jag håller på att utbildar mig till olivoljekännare, ett spännande och outforskat område”. Egen tid under kvällen för middag på egen hand om vi orkar efter dagens alla smakprover. (F, V, L)

Dag 4
FLORENS & HEMRESA

Frukost och utcheckning innan vi lastar värskorna på bussen för att bege oss till Florens för en intressant stadsvandring med Bodil, som är auktoriserad lokalguide även här. Vi besöker bland annat en matmarknad och får lära oss om stadens historia och kultur. Florens är renässansen vagga och i stor utsträckning var det familjen Medici som möjliggjorde den italienska renässansen och det europeiska banksystemet. Arkitekten Brunelleschi och vetenskapsmannen Galileo Galilei har båda varit verksamma i Florens. Gemensam sen lunch och sedan fri tid för eventuell shopping eller museibesök innan vi beger oss till flygplatsen. (F, L)

Reseledare

Bodil Jacobsson

Italien, Toscana, Florens, Siena

Bodil är auktoriserad guide för både Siena och Florens. Hon har bott i regionen i över 30 år, och hon kan verkligen sitt Toscana.

Hotell

Hotel Athena Siena ****

Hotel Athena ligger innanför Sienas historiska stadsmur. Detta hotell har en elegant, italiensk restaurang samt en möblerad terrass med utsikt över staden och den omgivande dalen. Internet är gratis och rum med luftkonditionering har elegant inredning med varma färger och klinkergolv. Varje morgon serveras en varierad frukostbuffé och på kvällen kan du njuta av internationella favoriter, toskanska rätter och utmärkta viner. Hotel Athena ligger knappt 10 minuters promenad från Sienas katedral och det stora torget Piazza del Campo.

Läs mer om hotellet här>>

Bra att veta

Resan gör i samarbete med Wine Affair. Detta är en gruppresa med cirka 15-20 resenärer.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>

Några av våra resor