Må-bra med mat & vandring i Kastilien

- Strövtåg i Kastilien med mat-och vinupplevelser

Vår reseledare Hans Eguinoa, svensk vandringsledare och vinkännare, är bosatt i norra Spanien. Han tar oss med på uppfriskande lättare vandringar i lagom tempo i Kastiliens vackra natur. Vi besöker Hans smultronställen där hans vänner bjuder oss på unika mat- och vinupplevelser. Vi ser staden Salamanca, ett levande renässansmuseum, beundrar romarnas akvedukt i Segovia, besöker vackra spanska byar och huvudstaden Madrid.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare och vandringsguide
 • Flyg Arlanda-Madrid t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 7 nätter
 • 5 luncher
 • 4 middagar (1 lättare vinprovningsmiddag)
 • Tapas i Salamanca
 • 2 vinprovningar (besök 3 bodegor)
 • 4 lätttare vandringar med guide (6 - 8 km med höjdskillnad på 150 m)
 • Guidade rundturer i byar och städer
 • Saluhallsbesök i Salamanca
 • Museum Zorninspirerade Sorolla
 • Vandringsbeskrivningar & kartor
TILLVAL:

Enkelrumstillägg 3 250 kr

VI REKOMMENDERAR:
Du behöver ha normal kondition. Vandra gärna lite (i uppförsbackar) före resan. Med bra kondition blir det roligare att vandra. Se till att du har bra vandringsskor/kängor, med bra sula och som helst når upp över vristerna.

Höjdpunkter

 • Kastiliens natur
 • Hans, vår vandringsguide
 • Salamanca & Segovia
 • De små byarna med sin egen historia
 • De lokala matproducenterna

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ARLANDA - MADRID

Vi flyger till Madrid, Hans välkomnar oss på flygplatsen för vidare transfer till Salamanca 2 timmar. Lättare middag serveras på hotellet. (M)

Dag 2
SALAMANCA

Under en guidad promenad i Salamanca besöker vi stadens saluhall och två katedraler utifrån, Universitetsfasaden samt den 2000-åriga romerska bron. Till lunch avnjuter vi en modern avsmakningsmeny med vinprovning och har sedan egen tid på eftermiddagen.Till kvällen tar Hans med de som önskar på ett par tapas i parken bredvid hotellet och rekommenderar vidare tapasrunda kring Plaza Mayor för den som vill. (Valfri, betalas på plats) (F, L)

Dag 3
ARRIBES

Dagens utflykt går till Arribes de Duero, en nationalpark i gränsområdet kring Duero-floden. Arribes är en naturlig gräns mot Portugal. Vi besöker en vinbodega och ett ysteri, båda ägda av samma sanna entreprenörer. Vi vandrar 6 km längs vackra Dueroleden och njuter av flodens kanjon. I Fornillos bjuds vi på en lantlig lunch. Mätta och belåtna tar vi oss vidare till ytterligare ett bodegabesök hos en modig inflyttad engelska. Utflykten avslutas med en promenad upp till den vackra borgen i byn. Transfer tillbaka till hotellet och middag på egen hand. (F, L)

Dag 4
SIERRA DE FRANCIA

I dag gör vi besök i ett par av Spaniens vackraste byar. Vandring i ekskog ca 8 km (eller längre valfritt). Vi smakar specialiteter hos en lokal producent som gör lufttorkad skinka av svarta ibéricogrisar. Detta avnjuts med viner från lokala bodegor. Åter för middag nära hotellet i Salamanca. (F, L, M)

Dag 5
SEGOVIA

Utcheckning från hotellet och vi reser vidare till Segovia. Här får vi en vacker vy av staden och en kort guidad tur. Vi njuter av vyer av Akvedukten, stadens katedral och el Alcázar, den gamla borgen, som fått stå som inspiration till Disneys sagoslott. Vidare till byn Pedraza för ett intressant besök och cirka 3 km vandring med kaffestopp i denna medeltida by. Dagen avslutas i Sepúlveda med middag. (F, L, M)

Dag 6
DURATÓN

Morgonvandring efter frukost där vi tillsammans med vår guide upplever erosionskanjonen kring floden Duratón. Turen ackompanjeras av vacker fågelsång då området har ett rikt fågelliv med gåsgamen som stjärna. Vandringen är 6 km (eller längre valfritt) med lätt stigning på tillbakavägen (ca 50 m). Efter traditionell dilammslunch o siesta tar vi oss 30min med buss till vindistriktet Valtiendas. Här bjuds vi fantastiska viner och lite lättare tapasmiddag. (F,L,M)

Dag 7
MADRID

Idag tar vi oss efter utcheckning, med buss till Madrid där gör en kort panoramatur med buss och fortsätter till Sorollamuséet– Spaniens förnämsta impressionistkonstnärer. Vi släpper väskorna vid hotellet och sedan har ni egen tid för att göra upptäcktsfärder och aktiviteter i den spanska huvudstaden. Till kvällen möts vi upp för gemensam avskedsmiddag (F, M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen. (F)

Reseledare

Hans Eguinoa

Spanien

Hans är uppväxt i Sollentuna med spansk pappa och svensk mamma och rör sig, som en resenär sade, ”som en kameleont mellan bägge kulturerna”. Med Hans får ni uppleva Spanien ur en annan vinkel, med ett annat perspektiv, och komma spanjorerna in på livet!

Hotell

I Salamanca: Hotel EXE Salamanca ****

Läge: Hotellet ligger bara några minuters promenadavstånd från Salamancas stora torg.
Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, wifi
Faciliteter: Hiss, café, massage
Adress: C/Álava, 8-14, 37001 Salamanca – Spain

Läs mer om hotellet här

I Sepulveda: Hotel Vado del Duration ****

Läge: Hotellet ligger i Sepulveda mitt emellan Madrid och Burgos.
Rummen: WC, dusch/bad, TV, värdeskåp, wifi
Faciliteter: Hiss, restaurang, bar, wifi
Adress: San Justo y Pastor, 10, 40300 Sepúlveda
Läs mer om hotellet här

I Madrid: Hotel Occidental Castellana Norte ****

Occidental Castellana Norte ligger ca  8 minuter promenad till Virgen del Cortijo station.

Rummen: WC, minibar, luftkonditionering, dusch/bad, wifi

Faciliteter: Lobby lounge, restaurang Neptuno, snackbar/deli och en terrass. Hiss.

Läs mer om hotellet

Några av våra resor