Norra Wales

- ett alldeles eget land i Storbritannien

Norra Wales är en vacker annorlunda del av Storbritannien mellan havet och de mäktiga bergen i Snowdonia. Vi bor i den viktorianska kuststaden Llandudno, som erbjuder en lång välbesökt strandpromenad med en magnifik pir. Härliga dagar med intressanta utflykter runt Wales väntar. Irene och Olle Sangemark tar er med till sina smultronställen. De har en särskild förkärlek för Wales sedan deras första besök dit på 90-talet och deras varma personligheter ger resan en extra trevlig känsla.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svenska reseledare Irene & Olle
 • Flyg Arlanda-Manchester t/r
 • Transfer Manchester-Llandudno t/r
 • 7 nätter del i dubbelrum inkl. frukost (F)
 • 3 luncher (L)
 • 6 middagar (M)
 • Bergbana till Great Orme
 • Konsert med manskör
 • Kanaltur Telford Aqueduct
 • Tåg upp på berget Mount Snowdon
 • Besök Bodnant Garden
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrumstillägg 2500 kr

Erbjudande

500 kr

Just nu erbjuder vi 500 kr rabatt på denna resa. Välkomna att boka din resa mellan 31 mars - 3 april med erbjudandekod: SISTA

Gäller till och med 2023-04-04

Höjdpunkter

 • Våra reseledares kunskap om Wales
 • Unika och spännande besök
 • Fantastiska natur och omgivning

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2023-05-15
Resa: Norra Wales
Dagar: 8
Pris: 19450 kr
Platser: 2

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
CHESTER & LLANDUDNO

Direktflyg till Manchester där vår buss väntar för att ta oss till Llandudno i Wales. På vägen stannar vi i Chester, Storbritanniens äldsta stad och får tid för egen lunch och att strosa runt och titta på staden med sin ståtliga katedral, korsvirkeshus, amfiteater och romerska lämningar. Vid ankomst till vårt hotell checkar vi in och äter sen en gemensam middag. (M)

 

Dag 2
LLANDUDNO & GREAT ORME

Idag bekantar vi oss med Llandudno. Promenad till bergbanan för färd upp till toppen av Great Orme. Halvvägs upp stannar vi och besöker en koppargruva från bronsåldern. På toppen njuter vi av utsikten och här finns restaurang med möjlighet att äta lunch. Resten av dagen egen tid att blanda sig med folklivet längs den långa, livliga strandpromenaden och den vackra piren. På kvällen äter vi middag på hotellet och går sedan på konsert med en lokal manskör. Det är inte för inte som Wales kallas för ”The land of song”. (F, M)

Dag 3
LLANGOLLEN

Färden går över berg och djupa dalar till den lilla staden Llangollen. Här väntar en hästdragen kanaltur och vi besöker också den mäktiga Telford Aqueduct, 45 meter över marken. Efter kanalturen äter vi en god lunch på värdshuset Bridge End. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 4
CAERNARFON & PORTMERION

Idag besöker vi den mäktiga borgen Caernarfon Castle från 1200-talet och gör ett besök i osannolika Portmerion Village. Byn liknar inte något annat i hela världen och ett måste när man är i Wales. Gemensam middag på restaurang. (F, M)

Dag 5
MOUNT SNOWDON & SWALLOW FALLS

I staden Llanberis tar vi tåget upp till berget Mount Snowdon (1085 m). Tågturen är en fantastisk naturupplevelse, som kulminerar i den vidunderliga utsikten från toppen. Ytterligare en naturupplevelse väntar vid vattenfallet Swallow Falls. Här serveras lunch på det lokala värdshuset. Middag på en lokal restaurang. (F, L, M)

Dag 6
GRUVBY & BODNANT

Wales viktigaste näring under många år var kol- och skiffergruvorna. Dagen börjar med ett besök i en viktoriansk gruvby med skifferverkstad, pub, shop m m. I shopen kan du köpa skiffer arbeten, allt från glasunderlägg till hela tak. Dagens andra besök blir Bodnant Garden, en av Storbritanniens mest berömda trädgårdar. Vi äter lunch tillsammans under dagen och kvällen har ni på egen hand i Llandudno. (F, L)

Dag 7
ANGLESY, CONWY

Vi åker västerut till staden Beaumaris. Där besöker vi domstolen från 1614 och fängelsemuséet från 1829. Nästa stopp blir Llanfair PG, mer berömd som ”Orten med världens längsta namn”. Sist, men inte minst, den mysiga lilla staden Conwy där vi besöker det magnifika Conwy Castle från 1200-talet, samt Plas Mawr, ett borgarhus från 1500-talet med tidstypisk inredning. Här har vi också möjlighet att titta in i Storbritanniens minsta hus. Avslutningsmiddag på hotellet. (F, M)

Dag 8
LLANDUDNO & HEMRESA

Sovmorgon och fri tid på förmiddagen. Sen eftermiddag åker vi till flygplatsen. (F)

 

Reseledare

Olle & Irene Sangemark

Wales, Irland, Sverige

Våra egna revyartister! Irene och Olle Sangemark är vana och erfarna utlandsguider, med en särskild förkärlek för de Brittiska öarna och då i synnerhet Wales och Irland. Med värme och glädje visar de de platser som ligger dem varmast om hjärtat.

Hotell

Grand Hotel Llandudno

Grand Hotel Llandudno är en magnifik viktoriansk byggnad och en framträdande del av den underbart bevarade och berömda Llandudno strandpromenad. Hotellet är inbäddat vid foten av Great Orme, och erbjuder en fantastisk utsikt över den spektakulära bukten och havet.

Hotellet har en charmig vacker inredning. Dess entré utstrålar storhet och låter gästerna ta ett steg tillbaka i tiden. A la Carte restaurangen har en spektakulär utsikt, med utsikt över Llandudnos bukt. Huvudrestaurangen ligger intill och erbjuder en mer informell middagsatmosfär. Det finns också en blandning av barer att välja mellan – The Connaught Bar är en livlig bar med karaoke, och Grand Ballroom och Langtry’s erbjuder för kvällsunderhållning, som äger rum varje kväll och sträcker sig från bingo till kabaré. Rummen är fullt utrustade rum med bekväma sängar, förfriskningsbrickor och privata badrum.

Klicka här för att veta mer om hotellet>>

Om resmålet

Wales – eller Cymru som man säger på kymriska – är ett alldeles eget land i Storbritannien. Mycket av Wales landskap är bergigt, särskilt i de norra och centrala delarna. Norra Wales är en vacker del av Storbritannien mellan havet och de mäktiga bergen i Snowdonia. Från legendariska slott och fascinerande akvedukter till överväldigande vandringar och pittoreska fyrar: i norra Wales finns det något för alla sorters resenärer.

Möt den viktorianska kuststaden Llandudno som erbjuder en lång välbesökt strandpromenad och upplev härliga dagar med intressanta utflykter runt Wales när våra reseledare Irene och Olle Sangemark tar er med till sina smultronställen. De har en särskild förkärlek för Wales sedan deras första besök dit på 90-talet.

Resekommentarer

Wales

I was part of the SPF group that travelled to Wales on 19th May. I want to let you know that I enjoyed the trip very much. It was well organised and the itinerary was interesting and varied.

Kevin Nilon

Visa kommentaren

Wales

Veckan i Wales kommer jag sent att glömma. Den var bara sååååå härlig. Tack för allt ni gjorde för oss under Walesresan. Vi kände oss verkligen väl omhändertagna från början till slut.

Anna-Brita Pricken Lundahl

Visa kommentaren

Wales

Under en vecka med ett rikligt, varierande program var Irene och Olle hela tiden strålande som värdpar. Pålästa ,kunniga ,humoristiska och entiuasmerande – gav de oss allt vi kunde önska.

Karin Felländer, Sundsvall

Visa kommentaren

Bra att veta

På denna resa gör vi inga direkta strapatser, men man bör kunna gå minst 500m i normal promenadtakt. Resan går bra med rullator men fungerar dock inte med rullstol.

Några av våra resor