Norra Wales

- ett alldeles eget land i Storbritannien

Norra Wales är en vacker annorlunda del av Storbritannien mellan havet och de mäktiga bergen i Snowdonia. Vi bor i den viktorianska kuststaden Llandudno, som erbjuder en lång välbesökt strandpromenad med en magnifik pir. Härliga dagar med intressanta utflykter väntar. Irene och Olle Sangemark tar er med till sina smultronställen i Wales. De har en särskild förkärlek för Wales sedan deras första besök dit på 90-talet. Deras varma personligheter ger resan en extra trevlig känsla.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svenska reseledare Irene & Olle
 • Flyg Arlanda-Manchester t/r
 • Transfer Manchester-Llandudno t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 3 luncher (L)
 • 6 middagar (M)
 • Bergbana till Great Orme
 • Besök i koppargruva & skiffergruva
 • Konsert med manskör
 • Kanaltur Telford Aqueduct
 • Tåg till toppen av Mount Snowden
 • Besök Bodnant Garden
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrumstillägg: 2500 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
LLANDUDNO

Direktflyg till Manchester där vår buss väntar för att ta oss till Llandudno i Wales. Vid ankomst till vår hotell, incheckning och gemensam middag. (M)

 

Dag 2
LLANDUDNO

Hela dagen bekantar vi oss med Llandudno. Vi promenerar till bergbanan för färd upp till toppen av Great Orme. Halvvägs upp stannar vi och besöker den gamla koppargruvan från bronsåldern. Väl uppe på toppen njuter vi av den vidsträckta utsikten och här finns restaurang med möjlighet
att äta lunch. Resten av dagen egen tid att blanda sig med folklivet längs den långa, livliga strandpromenaden och den vackra piren. Middag på hotellet och därefter går vi på konsert med en lokal manskör. Det är inte för inte som Wales kallas för ”the land of song”. (F, M)

Dag 3
LLANGOLLEN

Färden går över höga berg och djupa dalar till den lilla staden Llangollen. Här väntar en kanaltur som slutar på mäktiga Telford Aqueduct, 45 meter över marken. Efter den spännande kanalturen äter vi en god lunch på värdshuset Bridge End. Tillbaka i Llandudno äter vi middag tillsammans
på lokal restaurang. (F, L, M)

Dag 4
CAERNARFON & PORTMERION

Idag besöker vi den mäktiga borgen Caernarfon Castle från 1200-talet och gör ett besök i osannolika Portmerion Village. Byn liknar inte något annat i hela världen och är ett måste när man är i Wales. Här ges också möjlighet att äta lunch. Gemensam middag på hotellet. (F, M)

Dag 5
MOUNT SNOWDEN

I staden Llanberis tar vi tåget upp till toppen av Mount Snowden (1085 m). Tågturen är en fantastisk naturupplevelse, som kulminerar i den vidunderliga utsikten från toppen. Ytterligare en naturupplevelse väntar vid vattenfallet Swallow Falls. Här serveras lunch på det lokala värdshuset.
Middag på lokal restaurang. (F, L, M)

Dag 6
LLECHWEDD & BODNANT

Wales viktigaste näring under många år var kol- och skiffergruvorna. Dagen börjar med ett besök i skiffergruvan Llechwedd Slate Cavern och den viktorianska gruvbyn med skifferverkstad, pub, shop m m. I shopen kan du köpa skifferarbeten, allt från glasunderlägg till hela tak. Gruvbesöket
står i stor kontrast till dagens andra anhalt Bodnant Garden, en av Storbritanniens mest berömda trädgårdar. Vi äter lunch tillsammans under dagen och kvällen har ni på egen hand i Llandudno. (F, L)

Dag 7
ANGLESY, CONWY

Vi åker västerut till staden Beaumaris. Där besöker vi domstolen från 1614 och fängelsemuséet från 1829. Nästa stopp blir Llanfair PG, mer berömd som ”Orten med världens längsta namn”. Sist, men inte minst, den mysiga lilla staden Conwy där vi besöker det magnifika Conwy Castle från 1200-talet, samt Plas Mawr, ett borgarhus från 1500-talet med tidstypisk inredning. Här har vi också möjlighet att titta in i Storbritanniens minsta hus. Avslutningsmiddag på hotellet. (F, M)

Dag 8
CHESTER, HEMRESA

Fri tid på förmiddagen för att ta farväl av Llandudno. På vägen stannar vi i Chester, Storbritanniens äldsta stad och får tid för egen lunch och att strosa runt och titta på staden med sin ståtliga katedral, korsvirkeshus, amfiteater och romerska lämningar. Sen eftermiddag åker vi till flygplatsen i Manchester. (F)

 

Reseledare

Olle & Irene Sangemark

Wales, Irland, Sverige

Våra egna revyartister! Med värme och glädje visar de de platser som ligger dem varmast om hjärtat.

Hotell

Grand Hotel Llandudno

Grand Hotel Llandudno

är en magnifik viktoriansk byggnad och en framträdande del av den underbart bevarade och berömda Llandudno strandpromenad. Hotellet är inbäddat vid foten av Great Orme, och erbjuder en fantastisk utsikt över den spektakulära bukten och havet.

Hotellet har en charmig vacker inredning. Dess entré utstrålar storhet och låter gästerna ta ett steg tillbaka i tiden. A la Carte restaurangen har en spektakulär utsikt, med utsikt över Llandudnos bukt. Huvudrestaurangen ligger intill och erbjuder en mer informell middagsatmosfär. Det finns också en blandning av barer att välja mellan – The Connaught Bar är en livlig bar med karaoke, och Grand Ballroom och Langtry’s erbjuder för kvällsunderhållning, som äger rum varje kväll och sträcker sig från bingo till kabaré.

Rummen är fullt utrustade rum med bekväma sängar, förfriskningsbrickor och privata badrum.

 

Klicka här för att veta mer om hotellet

Resekommentarer

Wales

I was part of the SPF group that travelled to Wales on 19th May. I want to let you know that I enjoyed the trip very much. It was well organised and the itinerary was interesting and varied.

Kevin Nilon

Visa kommentaren

Wales

Veckan i Wales kommer jag sent att glömma. Den var bara sååååå härlig. Tack för allt ni gjorde för oss under Walesresan. Vi kände oss verkligen väl omhändertagna från början till slut.

Anna-Brita Pricken Lundahl

Visa kommentaren

Wales

Under en vecka med ett rikligt, varierande program var Irene och Olle hela tiden strålande som värdpar. Pålästa ,kunniga ,humoristiska och entiuasmerande – gav de oss allt vi kunde önska.

Karin Felländer, Sundsvall

Visa kommentaren

Bra att veta

Resan lämpar sig inte för den som är rullstolsburen.

Inga direkt svåra strapatser, men man bör klara en promenad, som kan vara kuperad, på minst 1000 m meter i normal promenadtakt.

Gruvbesöken är inte lämpliga för rullatorer. Ett av gruvbesöken innehåller  en promenad nedför en trappa med 60 trappsteg. Trappor förekommer också i de slott och hus som vi besöker.

All guidning sker på svenska, med undantag för gruvbesök med förinspelad guidning på engelska. Allt kommer dock att sammanfattas på svenska.

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev