Norra Wales

- ett alldeles eget land i Storbritannien

Norra Wales är en vacker annorlunda del av Storbritannien mellan havet och de mäktiga bergen i Snowdonia. Vi bor i den viktorianska kuststaden Llandudno, som erbjuder en lång välbesökt strandpromenad. Härliga dagar med intressanta utflykter väntar när våra reseledare Irene och Olle Sangemark tar er med till sina smultronställen i Wales. De har en särskild kärlek för Wales sedan deras första besök dit på 90-talet.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svenska reseledare Irene & Olle
 • Flyg Arlanda-Manchester t/r
 • Bussresor enligt program
 • 7 nätter del i dubbelrum inkl. frukost (F)
 • 3 luncher (L)
 • 6 middagar (M)
 • Konsert med manskör
 • Utflykter till Great Orme med besök i koppargruva, Llangollen med kanaltur, Caernafron & Portmerion, Mount Snowdon med tågtur upp på berget, Bodnant Garden, Anglesy och Conwy
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrumstillägg 2000 kr

Höjdpunkter

 • Våra reseledares kunskap om Wales
 • Unika och spännande besök
 • Fantastiska natur och omgivning

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2024-05-20
Resa: Norra Wales
Dagar: 8
Pris: 20450 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
CHESTER & LLANDUDNO

Direktflyg till Manchester där vår buss väntar för att ta oss till Llandudno i Wales. På vägen stannar vi i Chester, Storbritanniens äldsta stad och får tid för egen lunch och att strosa runt och titta på staden med sin ståtliga katedral, korsvirkeshus, amfiteater och romerska lämningar. Vid ankomst till Llandudno, incheckning och gemensam middag. (M)

 

Dag 2
LLANDUDNO & GREAT ORME

Promenad till bergbanan för färd upp till toppen av Great Orme. Halvvägs upp stannar vi och besöker en koppargruva från bronsåldern. På toppen njuter vi av utsikten och här finns restaurang med möjlighet att äta lunch. Resten av dagen egen tid att blanda sig med folklivet längs den långa, livliga strandpromenaden och den vackra piren. På kvällen äter vi middag på och går sedan på konsert med en lokal mans-kör. Det är inte för inte som Wales kallas för ”The land of song”. (F, M)

Dag 3
LLANGOLLEN

Färden går över berg och djupa dalar till den lilla staden Llangollen. Här väntar en hästdragen kanaltur och vi besöker också den mäktiga Telford Aqueduct, 45 meter över marken. Efter kanalturen äter vi en god lunch på värdshuset. Middag på egen hand i Llandudno. (F, L)

Dag 4
CAERNARFON & PORTMERION

Idag besöker vi den mäktiga borgen Caernarfon Castle från 1200-talet och gör ett besök i osannolika Portmerion Village. Byn som inte liknar något annat i hela världen och ett måste när man är i Wales. Gemensam middag. (F, M)

Dag 5
MOUNT SNOWDON & SWALLOW FALLS

Buss till staden Llanberis där vi tar tåget upp på berget Mount Snowdon (1085 m). Tågturen är en fantastisk naturupplevelse, som kulminerar i den vidunderliga utsikten. Ytterligare en naturupplevelse väntar vid vattenfallet Swallow Falls. Här serveras lunch på det lokala värdshuset. Gemensam middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 6
BODNANT GARDEN

Vi börjar dagen med ett besök i en av Storbritanniens vackraste trädgårdar, Bodnant Garden. Vi utforskar den 65 tunnland stora trädgården som skapats av fem generationer i samma familj med vackra Snowdonia som bakgrund. Trädgården som rymmer 50 000 olika växtarter är uppdelad i olika delar. Exempel på dessa är Vinterträdgården, skogslandskapet och Rosenträdgården. Vi äter lunch och sedan återvänder vi till Llandudno, där vi har eftermiddagen och kvällen fri. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 7
ANGLESY, CONWY

Vi åker västerut till staden Beaumaris. Där besöker vi domstolen från 1614 och fängelsemuséet från 1829. Nästa stopp blir Llanfair PG, mer berömd som ”Orten med världens längsta namn”. Sist, men inte minst, den mysiga lilla staden Conwy där vi besöker det magnifika Conwy Castle från 1200-talet, samt Plas Mawr, ett borgarhus från 1500-talet med tidstypisk inredning. Här har vi också möjlighet att titta in i Storbritanniens minsta hus. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 8
LLANDUDNO & HEMRESA

Sovmorgon och utcheckning. Vi har fri tid till att ta farväl av Llandudno och Wales innan vi i god tid åker mot flygplatsen i Manchester för direktflyg till Arlanda under kvällen. (F)

 

Reseledare

Olle & Irene Sangemark

Wales, Irland, Sverige

Våra egna revyartister! Irene och Olle Sangemark är vana och erfarna utlandsguider, med en särskild förkärlek för de Brittiska öarna och då i synnerhet Wales och Irland. Med värme och glädje visar de de platser som ligger dem varmast om hjärtat.

Hotell

Somerset Hotel*** (5 nätter)

Somerset Hotel ligger i Llandudno, bara några steg från Llandudno North Shore Beach. Här erbjuds olika faciliteter, såsom en bar, en gemensam lounge och en terrass. Här bor du cirka 700 meter från Llandudno Pier och 400 meter från Leisure Parks. Wi-Fi är gratis. Boendet erbjuder kvällsunderhållning och en 24-timmarsreception. Rummen har en garderob. Alla rum på Somerset Hotel har skrivbord, TV och eget badrum.

Klicka här för att veta mer om hotellet>>

The Merrion Hotel *** (2 nätter)

Merrion Hotel är perfekt beläget vid strandpromenaden i Llandudno; denna klassiska viktorianska badort har underbara stränder och massor av sevärdheter. Hotellet har varit ägt och drivits av familjen Bream i tre generationer. Restaurangen erbjuder utmärkt mat med så många lokala råvaror som möjligt. Hotellet har nyrenoverade rum med eget badrum och TV, samt en gratis Wifi i alla utrymmen.

Klicka här för att veta mer om hotellet>>

Om resmålet

Wales – eller Cymru som man säger på kymriska – är ett alldeles eget land i Storbritannien. Mycket av Wales landskap är bergigt, särskilt i de norra och centrala delarna. Norra Wales är en vacker del av Storbritannien mellan havet och de mäktiga bergen i Snowdonia. Från legendariska slott och fascinerande akvedukter till överväldigande vandringar och pittoreska fyrar: i norra Wales finns det något för alla sorters resenärer.

Möt den viktorianska kuststaden Llandudno som erbjuder en lång välbesökt strandpromenad och upplev härliga dagar med intressanta utflykter runt Wales när våra reseledare Irene och Olle Sangemark tar er med till sina smultronställen. De har en särskild förkärlek för Wales sedan deras första besök dit på 90-talet.

Resekommentarer

Wales

I was part of the SPF group that travelled to Wales on 19th May. I want to let you know that I enjoyed the trip very much. It was well organised and the itinerary was interesting and varied.

Kevin Nilon

Visa kommentaren

Wales

Veckan i Wales kommer jag sent att glömma. Den var bara sååååå härlig. Tack för allt ni gjorde för oss under Walesresan. Vi kände oss verkligen väl omhändertagna från början till slut.

Anna-Brita Pricken Lundahl

Visa kommentaren

Wales

Under en vecka med ett rikligt, varierande program var Irene och Olle hela tiden strålande som värdpar. Pålästa ,kunniga ,humoristiska och entiuasmerande – gav de oss allt vi kunde önska.

Karin Felländer, Sundsvall

Visa kommentaren

Bra att veta

På denna resa gör vi inga längre promenader, men man bör kunna gå minst 500m i normal promenadtakt och som på alla våra resor bära sin egen väska. Ett gruvbesök (som är frivilligt) innebär en promenad på ca 800 m i gruvan och nedför en trappa med 60 trappsteg. Ned-och uppfärd i gruvan sker med gruvtåg. Rollator går bra att ha med sig. Detta är en gruppresa med cirka 25 – 30 resenärer.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>

Några av våra resor