Andalusiens skatter

- med Malaga, Ronda, Granada, Cordoba, Sevilla & den ökända Sierra de Aracena

Följ med på en unik resa till södra Spanien med en oslagbar kombination av stad, landsbygd och hav. Vi får uppleva Malaga, Ronda, Sevilla, Cordoba och den okända region Sierra de Aracena i Picos de Aroche i Huelva med kunniga lokalguider och vår egen Monica Mozo som bor i Andalusien. Vi får lära oss mer om Andalusiens historia och det muslimska arvet i Spanien. Monica tar er till vingårdar, restauranger och ett besök på en fabrik där vi lär oss om produktionen av den mest berömda iberiska skinkan i Spanien. Ni möter Sara som är auktoriserad lokalguide i Sevilla som känner sitt land väl och har handplockat endast det bästa åt oss.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda-Malaga-Sevilla-Arlanda
 • Svensk reseledare Monica Mozo
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 luncher med vin
 • 4 middagar med vin
 • Stadsrundtur i Malaga med besök Picassomuseet
 • Utfärd till Alhambra i Granada
 • Besök till Granadas Katedral och kapellet med lokalguide
 • Utfärd till Ronda med besök till vin gård och vinprovning
 • Utfärd i Sevilla med besök till Katedra len och Reales Alcazares med lokalguide
 • Utfärd till Naturreservat Sierra de Aracena med besök till Jabugo Pata Negra skinkan fabrik. Smarkprov.
 • Besök till Las Maravillas Grottor
 • Utfärd till Cordoba med besök till Mezquita & olivoljeproducent
 • Buss till alla utfärder
TILLVAL:

Enkelrum: 1 000 kr

Höjdpunkter

 • Malaga - Picassomuseet
 • Granada - Alhambra
 • Sevilla - katedral, Alcazares och Plaza de Espana
 • Sierra de Aracena

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
MALAGA

Vid ankomst möts vi av Monica på flygplatsen. En kort transfer tar oss till vårt hotell i Cala del Moral, en ort ca 15 min från Malaga med en underbar strand och promenad. Efter incheckning gemensam välkomstmiddag på hotellet (M)

 

Dag 2
MALAGA - PICASSOMUSEET

Vi startar dagen med en härlig frukost för att sen titta på Malaga. Idag ska vi göra en guidad stadsrundtur till fots i Malaga. Vi börjar med en promenad på den berömda calle Larios (shoppinggatan) och når till slut katedralen och den romerska teatern. Vår stadspromenad ger oss en liten inblick i det andalusiska vardagslivet. Efter lunch på egen hand besöker vi Picassomuseet som erbjuder en unik samling av tavlor, litografier och keramik från hela hans karriär. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 3
UTFÄRD GRANADA

Utfärd till Granada som under 1200-talet var det muslimska högsätet i Spanien. Än idag är staden hemvist för Europas största muslimska befolkning. Vi besöker den vackra trädgården Generalife, de moriska härskarnas forna sommarpalats, med sina strama cypressalléer, välskötta blomstersängar och springbrunnar. Vi tar oss god tid för rundvandring i Alhambra. Lunch på egen hand i stan. På eftermiddag besöker vi Granadas katedral, kungliga kapellet och Alcaicería. Åter till Malaga. Middag på hotellet. Förbered väskorna, imorgon åker vi till Sevilla och byter hotell. (F, M)

Dag 4
RONDA

Idag skall vi få uppleva Ronda som är en av de äldsta och vackraste städerna i Spanien. Belägen på 780 m höjd och dramatiskt delad av en 100 m djup klyfta får besökaren en unik och fascinerande utsikt. I Ronda går livet sin gilla gång och man lever här på traditionellt andalusiskt sätt. Största sevärdheten är stenbron från 1700-talet som löper genom centrum. En annan sevärdhet är tjurfäktningsarenan, Spaniens äldsta. Ronda sägs vara födelseplatsen för tjurfäktning då reglerna som upprättades här på 1700-talet fortfarande följs. Vi har lite egen tid att upptäcka staden och äta lunch innan vi besöker en familjeägd vingård, Descalzos Viejos. Vingården var från början ett kloster och bevarat på väggarna finns fresker från förr. Besöket inkluderar en guidad tur där vi får se vingården, promenera genom trädgårdarna, besöka vinkällaren inne i klostret, och se framställandet av viner. Vi får också provsmaka tre viner tillsammans med tilltugg. Efter besöket åker vi till vårt sista stopp för dagen, Sevilla. Egen middag. (F)

Dag 5
SEVILLA

Idag ska vi upptäckta huvudstaden i Andalusien. Vi börjar dagen med en guidad stadsrundtur till fots i Sevilla. Vi besöker den gamla arabiska fästningen Alcazar med sin fina trädgård och den mäktiga katedralen. Byggnaden innehåller enorma skatter som hämtades i kolonierna i Amerika. Vi intar en god lunch och smakar på andalusisk gastronomi. På eftermiddagen fortsätter vår tur till fots längs med floden och tittar på bland annat Torre del Oro. Turen avslutas på Plaza de Espana, en skapelse från världsutställningen som arrangerades i Sevilla 1929 under den nationalistiske diktatorn Primo de Riveras regim. Egen middag och tillbaka till hotellet. (F, L)

Dag 6
UTFÄRD TILL NATURPARKEN SIERRA DE ARACENA & PICOS DE AROCHE

Efter frukost åker vi bussen till Sierra de Huelva. Första stopp i den lilla byn, Corteconcepcion där vi besöker en familj som har ett eget slakteri och producerar den mest berömda Jabugo Pata Negra skinkan i Spanien. Självklart får vi provsmaka denna specialitet. Vi fortsätter till Aracena en stad som ligger mitt i ett naturreservat med fantastiskt landskap. Lunch hos en familjeägd restaurang där vi får smaka typiska rätter från området, så som skinka, svamp, ost och vin. Efter lunch promenerar vi på gatorna i Aracena och besöker Las Maravillas grottor. Här ser vi vackra droppstensformationer i en av första grottorna som man fick tillträde till. Vi tar bussen till vår tredje stopp, den sagolika byn Peña de Alájar en historisk och konstnärlig plats i hjärtat av naturparken Sierra de Aracena, mellan ek- och kastanjeklädda bergen. Åter med buss till Sevilla. Egen middag i Sevilla. (F, L)

 

Dag 7
UTFARD TILL CÓRDOBA & BESÖK TILL OLIVOLJEPRODUCENT

Idag åker vi med bussen mot Córdoba. På vägen besöker vi Hacienda Basilippo (El Viso del Alcor), denna vackra gård på landsbygden för att lära oss om produktion av och smaka på olivolja som är typisk för Andalusien. Vi fortsätter till Cordoba där vi äter lunch i det judiska kvarteret. Vi fortsätter att utforska staden genom en guidad rundtur och besök i Moskén, synagogan, souk, typiska gårdar, romerska bron och Calahorra Tower. Åter till Sevilla. Gemensam avslutningsmiddag på kvällen. (F, M)

 

Dag 8
HEMRESA

Egen förmiddag. Kanske lite tid för shopping eller fortsätta att utforska Sevilla. Transfer till flygplatsen för hemresan (F)

Reseledare

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Hotell

Cala del Moral - Malaga: Hotel Moon Dreams Calabahia****

Läge: Hotellet ligger i orten Cala del Moral utanför Malaga. Hotellet ligger på strandpromenaden.

Rummen: WC, badrum, hårfön, TV, telefon, värdeskåp(mot kostnad), minibar, luftkonditionering, kylskåp.

Faciliteter: Hiss, bar, restaurang, pool.

Klicka här för att veta mer om hotellet

Sevilla: Hotel Casas de la Judería****

Läge: Hotellet ligger centralt beläget i Sevilla.

Rummen: WC, bad/dush, balkong, hårfön, TV, telefon, värdeskåp(mot kostnad), minibar, luftkonditionering, kylskåp.

Faciliteter: Hiss, Bar, fin innegård, pool.

Klicka här för att veta mer om hotellet

Några av våra resor