Bridge på Balkan

- vacker natur, båtutflykter och bridgespel i den södra delen av Bosnien & Hercegovina

I Hercegovina, den södra delen av Bosnien & Hercegovina, finns något för alla. Oavsett om man vill vila och koppla av, utforska gastronomin eller djupdyka i historiska händelser. Njut av vacker natur med mycket grönska och blågrönt vatten som bjuder in till båtutflykter. Vi kombinerar dessa möjligheter med bridgespel på vårt hotell som ligger mitt i Hercegovina. Med oss på resan från Sverige finns bridgeledare Kalle Persson och på plats vår guide Zlatko Papac, född och uppvuxen i Hercegovina, men som bott i Sverige under nittiotalet och talar svenska.

Medlemmarna i Svenska Bridgeförbundet erhåller 500 kr rabatt på denna resa, skriv in koden BRIDGE vid bokningstillfället.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flygresa Arlanda – Sarajevo t/r
 • Bridge/reseledare Kalle Persson
 • Svensktalande lokalguide Zlatko
 • Del i dubbelrum 8 nätter med frukost (F)
 • 4 luncher (L)
 • 8 middagar inkl. vin & vatten (M)
 • 6 utfärder enligt program varav två utflykter med båt
 • 1 vinprovning
TILLVAL:

Bridgeavgift 5€ pp per speldag (betalas på plats till er bridgeledare)
Enkelrum 2200 kr
Flyg från Köpenhamn 1500 kr
Flyg från Göteborg 2 000 kr

(Medlemmarna i Svenska Bridgeförbundet erhåller 500 kr rabatt på resan)

Höjdpunkter

 • Bridgespel mer vår erfarna bridgeledare Kalle
 • Vår lokalguide Zlatkos kunskap om sitt hemland
 • Båtutflykterna med vacker natur och blågrönt vatten
 • Intressant arkitektur och historia

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
SVERIGE – CAPLJINA

Bridgeledaren Kalle åker från Arlanda flygplats och tar oss sedan via Frankfurt till Sarajevo. Vid ankomst väntar Zlatko och bussen. Vi åker först in till Sarajevo där vi äter lunch och får en guidad rundtur. Zlatko berättar för oss om kriget och vi får på nära håll se hur Sarajevo har utvecklats sedan krigets slut 1996. Vår resa fortsätter till Capljina och vårt hotell där vi kommer att bo och spela bridge kommande dagar. Välkomstdrink och middag väntar på oss vid ankomsten. (L, M)

Dag 2
FLODTUR, POCITELJ & BRIDGE 1

Efter frukost åker vi till floden i närheten av hotellet. Vi åker med en liten båt upp genom floden Krupa till Naturparken och sedan nedströms till stora Neretva-floden. Vi kliver av båten och fortsätter med buss till Pocitelj där vi vandrar genom medeltida gränder och fästningar. Efter fika i Pocitelj spelar vi bridge på hotellet. Gemensam middag på hotellet. (F, M, Bridge 1 ca 15:00 – 18:30)

Dag 3
MATLAGNING & BRIDGE 2

I en närliggande by hittar vi Alden som under många år bott i Italien där han hade sin egen restaurang. Alden har nu flyttat hem och köpt en liten gård där han odlar frukt och grönt. Han älskar nya trender i köket och blandar italienska recept med sina egenproducerade varor. Vi pratar om frukt och grönt som han odlar och lagar vår egen lunch tillsammans med honom. Till lunchen serveras även hans egenproducerade vin. Eftermiddagsbridge på hotellet och följt med en lätt middag. (F, L, M, Bridge 2 ca 15:00 – 18:30)

Dag 4
MOSTAR & BRIDGE 3

Idag tar vi oss till Mostar för en rundtur. Staden grundades under tidigt 1400-tal men är idag mest känd för den gamla bron, Stari Most, som byggdes under det Osmanska styret i landet. Mostar bjuder på olika arkitektur i olika delar av staden och Zlatko visar oss gamla staden och sedan har vi fri tid för lunch på någon av de många restauranger som finns här. Sedan tillbaka till hotellet för bridge och gemensam middag. (F, M, Bridge 3 ca 15:00 – 18:30)

Dag 5
BÅTUTFLYKT & BRIDGE 4

Dagen bjuder på en utflykt till Neumbukten där vi åker ut till en flotte och äter en trevlig lunch mitt i bukten. Neum är en populär turistort och landets enda kuststad som ligger vid den 24 km långa kuststräckan, med Kroatien på bägge sidor. Eftermiddagsbridge och en lätt middag på hotellet. (F, L, M, Bridge 4 ca 15:30 – 19:00)

Dag 6
MOUSSERANDE VIN & BRIDGE 5

På förmiddagen åker vi på utflykt där vi besöker två olika museum, ett arkeologiskt museum beläget i ett gammalt franciskanerkloster och ett som rör landets tobaksera. På eftermiddagen spelar vi bridge som vanligt. När vi spelat klart för dagen åker vi till vingården, Domano, där vi får prova på deras mousserande vin samt några andra viner de producerar. Vi äter middag på vingården. (F, M, Bridge 5 ca 15:00 – 18:30)

Dag 7
STOLAC & BRIDGE 6

Idag ska vi besöka Zlatkos hemstad, Stolac. Vi börjar med Nekropolis och tar sedan en promenad i staden för att runda av med lunch invid vattenfallet i staden. Vi spelar bridge på hotellet på eftermiddagen och äter middag. (F, L, M, Bridge 6 ca 15:00 – 18:30)

Dag 8
FRI TID & BRIDGE 7

Under förmiddagen har vi fri tid för att koppla av vid poolen eller promenera i området. På eftermiddagen spelar vi vårt sista parti bridge för resan. Under kvällen blir det prisutdelning och kockens middag med folkdansuppvisning på hotellet. (F, M, Bridge 7 ca 15.00 – 18.30)

Dag 9
HEMRESA

Tid för frukost och utcheckning från hotellet. Vi möts utanför hotellet för transfer till flygplatsen i Sarajevo där vi tar farväl av Zlatko. Flyg hem via Frankfurt även på hemresan. (F)

Reseledare

Zlatko Papac

Balkan

Zlatko är vår man i Balkan som efter flera år i Sverige flyttade tillbaka till Bosnien för att jobba med turismen.

Kalle Persson

Bridgeresor

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor.

Hotell

Hotel Storia, Capljina***

Hotel Storia ligger i staden Čapljina. Detta 3-stjärniga hotell har en restaurang och bar samt uteservering. All rum är luftkonditionerade med gratis Wi-Fi, eget badrum, TV och minibar. Hotellet har tvättmöjlighet och erbjuder tvättservice. Varje morgon serveras en kontinental frukost.

Läs mer om hotellet här>>

Bra att veta

Om våra bridgeresor
• Bridge spelas så mycket som möjligt i samklang med andra aktiviteter.
• Ange medlemsnummer vid bokning.
• En bordsavgift om € 5 (euro)/speldag, penningpriser. Betalas på plats till bridgeledaren.
• Alla tävlingsresultat rapporteras till förbundet.

Detta är en gruppresa med cirka 25 – 35 resenärer.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>

Några av våra resor