Bridgeresa till Albanien

Storslagen natur, en fördold historia och underbar mat

Nu har du chansen att få uppleva Albanien som nyligen öppnat upp för besökare och möta stolta och vänliga Albaner som längtar efter att få visa upp sitt land och berätta sin historia. Josif vår värd, som växt upp under kommuniståren, visar oss delar av hans nya Albanien. Det albanska köket överraskar och alla våra fördomar kommer på skam. De albanska krögarna är utbildade i italiensk och grekisk matkultur, vilka de briljerar i och gjort till sina egna. Både naturen och historien får oss att häpna. Vi får uppleva de majestätiska berg och det vackra havet. Josif berättar om sin familj och landets historia, som de flesta varit totalt ovetande om och vi alla berörs starkt av. Det är lätt att hålla med om både trendorakel och Josif om att det är nu man ska besöka Albanien när det gamla orörda ännu finns kvar och landet håller på att bygga upp en turistnäring som ger oss den komfort vi är vana vid. Snart kanske även Albanien förlorar en del av sin särart och rättar in sig i ledet av europeisk musik, mat och mode.

DURRES - ALBANIENS STÖRSTA HAMNSTAD
Durres är Albaniens största hamnstad och ligger i den mellersta delen av landet. Söder om Durres ligger rivieran som är Albaniens längsta strand. Längs denna riviera ligger det flera hotell med högst några meters avstånd till havet. Strandpromenaderna bjuder in till flanerande bland solmogen färsk frukt och albanska souvenirer.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda - Tirana via Warzsawa
 • Bridgeledare Kalle Persson
 • Guide Josif Papristo under utfärder
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 3 luncher inkl vin & vatten (L)
 • 7 buffémiddagar på hotellet (M)
 • Guidad rundtur av Durrës
 • Utfärd Berat
 • Utfärd Tirana med visning Bunkart2
 • Besök på vingård med vinprovning
 • Bridgespel inkl. kaffepauser
TILLVAL:

Enkelrum: 1 800 kr
Bordsavgift på € 5/speldag, penningpriser. Betalas på plats till er bridgeledare.

Höjdpunkter

 • Hotellets läge invid havet
 • Utfärder med Josif som visar sitt Albanien
 • Bridgespel med omtyckta Kalle Persson

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-11-02
Resa: Bridgeresa till Albanien
Dagar: 8
Pris: 16450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag UTFÄRD
STADSRUNDTUR DURRËS

Den första akitviteten utöver bridgespelet är en guidad rundtur i hamnstaden Durrës, Albaniens näst största stad, där vi äter lunch. Josif tar oss med på en promenad i staden och vi ser Balkanområdets största romerska amfiteater och det venetianska tornet.

Dag UTFÄRD
TIRANA - STADEN OCH HISTORIEN

Utfärd till Tirana, där vi under en intressant guidad promenad får uppleva stadens fantasifulla arkitektur, vackra parker och gemytliga kaféer. På Skenderbegtorget stod för inte alltför länge sen diktatorn Enver Hoxha staty. Bunkart2 är ett museum inrymt i en väldig bunkeranläggning, ursprungligen byggdes den 1972-1978. På eftermiddagen besöker vi Kvarteret, Blloku. I det fattiga, bergiga landet var Kvarteret ett mytiskt begrepp. Det var Makten, palatset och storebrors kontrollrum. Det var den förbjudna staden i det stängda landet, de kvarter där de albanska ledarna och eliten hade levt skyddade av soldater. Gemensam lunch i Tirana.

Dag UTFÄRD
BERAT & VINGÅRD

En av landets stora sevärdheter är staden Berat som är med på UNESCO:s världsarvslista. På 1200-talet byggdes den befästa staden högst upp på en kulle med kontroll över floden Osums dalgång. Under en rundtur besöker vi Berats urtida moskéer, kyrkor, slottet och över 300 år gamla bebodda hus. Det är en unik upplevelse som ger en glimt av hur livet var när Ottomanska riket härskade över Albanien. Vi avslutar uppe på borgen, varifrån man har en vacker utsikt över bergen, med en god lunch. På eftermiddagen väntar en vinprovning på en vingård på den albanska landsbygden där Josifs vän, Levant, odlar och gör vin på inhemska druvor som Debina och Serina.

Reseledare

Josif Paparisto

Albanien, Makedonien

Josif har skräddarsytt resan till Albanien för ReseSkaparna, med målet att verkligen få visa sitt land i alla aspekter och att få smaka på landets kultur, mat, musik och historia.

Kalle Persson

Bridgeresor

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor.

Hotell

HOTELL – KLAJDI RESORT & SPA ****+

På Klajdi Resort bor du bekvämt vid en privat strand på Durres Riviera, ca en kvart från centrala Golem. Hotellet har en stor utomhuspool samt en uppvärmd inomhuspool. På stranden kan du koppla av i solstol. Här bor du i stora och modernt inredda rum. I närheten av hotellet hittar du restauranger och butiker. Bufférestaurang och bar Måltiderna serveras i bufférestaurangen. Efter en lång dag med bad och sol kan du svalka dig med något från baren som ligger ute på en plattform i havet.
Läs mer om hotellet här: www.klajdiresort.al

 

Bra att veta

Svenska medborgare kan resa till Albanien med svenskt pass eller nationellt id-kort utfärdat av Polismyndigheten. Passet och det nationella id-kortet måste vara giltiga i minst 3 månader vid inresa i Albanien. Svenskt provisoriskt pass är även det godkänt för inresa i landet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev