Bridgeresa till Albanien

Storslagen natur, en fördold historia och underbar mat

Nu har du chansen att få uppleva Albanien som nyligen öppnat upp för besökare och möta stolta och vänliga Albaner som längtar efter att få visa upp sitt land och berätta sin historia. Josif vår värd, som växt upp under kommuniståren, visar oss delar av hans nya Albanien. Det albanska köket överraskar och alla våra fördomar kommer på skam. De albanska krögarna är utbildade i italiensk och grekisk matkultur, vilka de briljerar i och gjort till sina egna. Både naturen och historien får oss att häpna. Vi får uppleva de majestätiska berg och det vackra havet. Josif berättar om sin familj och landets historia, som de flesta varit totalt ovetande om och vi alla berörs starkt av. Det är lätt att hålla med om både trendorakel och Josif om att det är nu man ska besöka Albanien när det gamla orörda ännu finns kvar och landet håller på att bygga upp en turistnäring som ger oss den komfort vi är vana vid. Snart kanske även Albanien förlorar en del av sin särart och rättar in sig i ledet av europeisk musik, mat och mode.

DURRES - ALBANIENS STÖRSTA HAMNSTAD
Durres är Albaniens största hamnstad och ligger i den mellersta delen av landet. Söder om Durres ligger rivieran som är Albaniens längsta strand. Längs denna riviera ligger det flera hotell med högst några meters avstånd till havet. Utmed delar av stranden löper strandpromenader där det ibland säljs solmogen färsk frukt och albanska souvenirer.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Guide Josif Papristo under utfärder
 • Bridgeledare Kalle Persson
 • Flyg Arlanda/Kastrup - Tiranat/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 2 luncher inkl vin & vatten
 • 7 middagar inkl vin & vatten
 • Guidad rundtur av Durres
 • Utfärd Berat
 • Utfärd Tirana med visning Bunkart2
 • Besök på vingård med vinprovning
 • Bridgespel och seminarium
TILLVAL:

Enkelrum: 2 500 kr
Bordsavgift på € 5/speldag, penningpriser.
Betalas på plats till er bridgeledare.

Höjdpunkter

 • Hotellets läge invid havet
 • Utfärder med Josif som visar sitt Albanien
 • Bridgespelmed omtyckta Kalle Persson

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag UTFÄRD
TIRANA – STADEN OCH HISTORIEN

Utfärd till Tirana, där vi under en intressant guidad promenad får uppleva stadens fantasieggande arkitektur, vackra parker och gemytliga kaféer. På Skenderbegtorget stod för inte alltför länge sen diktatorn Enver Hoxha staty. Bunkart2 är ett museum inrymt i en väldig bunkeranläggning, ursprungligen byggdes den 1972-1978. Det är en symbol för den hänsynslösa regimen, som ger oss ytterligare en insikt i landets grymma historia. På eftermiddagen besöker vi Kvarteret, Blloku. I det fattiga, bergiga landet var Kvarteret ett mytiskt begrepp. Det var Makten. Palatset. Storebrors kontrollrum. Det var den förbjudna staden i det stängda landet, de kvarter där de albanska ledarna och eliten hade levt skyddade av soldater. Gemensam lunch i Tirana

Dag UTFÄRD
BERAT & VINGÅRD

Berat är med påUNESCO:s världsarvslista och är en av Albaniens stora sevärdheter. På1200-talet byggdes den befästa staden högst upp påen kulle med kontroll över floden Osums dalgång. Under en rundtur besöker vi Berats urtida moskéer och kyrkor, slottet och över 300 år gamla bebodda hus. Det är en unik upplevelse som ger en glimt av hur livet var när Ottomanska riket, Turkiet, härskade över Albanien. Vi avslutar uppe påborgen, varifrån man har en vacker utsikt över bergen, med en god lunch. Påeftermiddagen väntar en vinprovning på en vingård på den albanska landsbygden där Josifs vän, Levant, odlar och gör vin på inhemska druvor som Debina och Serina.

Dag UTFÄRD
STADSRUNDTUR DURRES

På ankomstdagen börjar vi med en guidad rundtur i hamnstaden Durrës, Albaniens näst största stad. Josif tar oss med på en promenad i staden och vi ser Balkans största romerska amfiteater och det venetianska tornet.

Reseledare

Josif Paparisto

Albanien, Makedonien

Josif har skräddarsytt resan till Albanien för ReseSkaparna, med målet att verkligen få visa sitt land i alla aspekter och att få smaka på landets kultur, mat, musik och historia.

Kalle Persson

Bridgeresor

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor.

Hotell

HOTELL – PREMIUM BEACH ****+

Premium Beach har ett perfekt läge direkt på den fina, breda sandstranden på Durres Riviera. Här finns bland annat en italiensk à la carte-restaurang och flera trevliga barer. Kom ner i varv på hotellets spa som erbjuder sköna behandlingar. Hotellet har en egen strand och ett poolområde med två pooler. Gratis solstolar på såväl poolområdet som på stranden. Gratis pool-/strandhanddukar. Poolbar. På hotellet finns trevliga restaurang Trokadero som serverar Medelhavsmat, samt en bufférestaurang. Flera barer. Det finns gym samt spa med bastu, ångbastu, jacuzzi och en grund inomhuspool (uppvärmd till 29 grader, ej för simning). Hamam, massage och spabehandlingar mot avgift. Det är ca 10 km från hotellet till Durres stad.

Mer information om Premium Beach Hotel

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev