Gdańsk Julmarknad

- Årets julmarknadsresa med utfärd till Malbork

Gdańsk som grundades på 900-talet lockar besökare med sin rika historia, vackra arkitektur och charmiga gamla stadsdel. Staden har bevarat många historiska byggnader och monument. Staden är känd för sina julmarknader som sprider glädje och julstämning till besökare med gator fyllda med juldekorationer, ljus och doften av varma kryddor. Här kan du njuta av en mängd olika traditionella polska julrätter och sötsaker, handgjorda hantverk och vackra juldekorationer. Här finns också underhållning i form av musikaliska framträdanden och traditionella danser vilka vi får uppleva tillsammans under en polsk afton. Med oss på resan har vi svensktalande Einar Szpiro som har gjort många, många resor med oss till Polen genom åren.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Einar Szpiro
 • Flyg Arlanda - Gdańsk t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost, 3 nätter
 • Välkomstmiddag dag 1 (M)
 • Lunch dag 2 (L)
 • Polsk afton med trerättersmiddag, drycker och underhållning (M)
 • Stadsrundtur med lokalguide dag 1
 • Utfärd till Malbork inkl. buss, svensktalande lokalguide och entré till slottet
TILLVAL:

Enkelrum 1 100 kr

Höjdpunkter

 • Gdańsk Julmarknad, staden som är känd för sina julmarknader
 • Utfärd till Ordensborgen Malbork
 • Polsk afton med trerättersmiddag, drycker och underhållning med musik och dans
 • Vår svensktalande Einar Szpiro

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag DAG 1
STOCKHOLM - GDANSK

Direktflyg från Arlanda. Vi åker in till stan och vårt hotell för incheckning och fri tid för lunch. Därefter går vi på guidad stadsrundtur tillsammans med svensktalande lokalguide. Vi ser Gamla Stan med sina pittoreska gator och den imponerande St. Mariakyrkan. Dlugi Targ (långa torget) i centrala Gdańsk, är ett av Europas vackraste. Torget är omgivet av rikt utsmyckade renässanshus med Neptunusfontänen i centrum. Här får vi tid till att besöka den populära julmarknaden innan det är dags för välkomstmiddag. (M)

Dag DAG 2
UTFÄRD TILL MALBORK

Idag väntar en utfärd med lokalguide till Ordensborgen Malbork (på tyska Marienburg). Både slottet och staden (Marienburg) namngavs efter skyddshelgonet, jungfru Maria. Fästningen som består av tre slott med försvarsanläggningar grundades år 1274 av den tyska orden och tog 230 år att bygga. Under andra världskriget förstördes Malbork till en stor del och ännu mer av en brand 1959. Därefter har det rekonstruerats och sägs idag vara fyra gånger större än Windsor slott i England. Vi äter gemensam lunch under dagen och kvällen är sedan fri för shopping och middag på egen hand. (F, L)

Dag DAG 3
JULMARKNAD & POLSK AFTON

Idag har vi mer tid till att strosa runt bland julmarknader eller besöka sevärdheter i stan. T ex. ett besök till Gdansk historiska museum för att höra mer om stadens fascinerande historia. På kvällen väntar en avslutningsmiddag i form av polsk afton med trerättersmiddag, drycker och underhållning med musik och dans. (F, M)

Dag DAG 4
GDANSK & HEMRESA

Sovmorgon, frukost och fri tid fram till utcheckning. Vi lastar sedan väskorna på bussen och åker mot flygplatsen för direktflyg tillbaka till Stockholm Arlanda. (F)

Reseledare

Einar Szpiro

Polen, Norge, Danmark, Sverige

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor.

Hotell

Hotel Wolne Miasto***

Det 3-stjärniga Hotel Wolne Miasto – Old Town Gdańsk ligger i stadens historiska stadskärna, bara 600 meter från järnvägsstationen Gdansk Główny. Här erbjuds bekväma rum med gratis WiFi. De rymliga och elegant inredda rummen har ett fullt utrustat badrum i marmor, en platt-tv och eget värdeskåp. Hotellets restaurang specialiserar sig på traditionella polska rätter.

Läs mer om hotellet här>>

Om resmålet

Julmarknad i Gdansk – Julmarknader har funnits i Europa i århundraden och har fortfarande en viktig roll i många städer. I Gdansk hålls en julmarknad varje år. Denna marknad äger rum mellan teatern och bärnstensmuseet på Targ Weglowytorget. Marknaden är mysig och full av vackra hantverk. Till marknaden åker mängder med människor för att köpa de handgjorda sakerna. Trädens snöklädda grenar, utomhusbelysningen och alla glada människor, skapar tillsammans en alldeles speciell julkänsla.

Bra att veta

På resan förekommer stadsrundturer till fots samt trappor och kullerstensgator. Men bör därför kunna promenera ca 2 km i lugnt tempo för att få ut det mesta av denna resa.
Detta är en gruppresa med cirka 20-25 resenärer.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>