Hälsohelg i vackra Roslagen med Blomsterfonden

- Må bra vid havet på en egen halvö i Södra Roslagens skärgård

Vi välkomnar alla medlemmar på Blomsterfonden till en prova på hälsohelg! En resa för dig som vill träna och röra på dig efter din egen förmåga, bo och promenera i en vacker miljö vid havet, få tips om din vardagsträning samt äta gott och koppla av.

Följ med oss till Roslagen och det naturnära hotellet Runö Möten & Events. Här bor vi vackert på en egen halvö med fantastiska grönområden och ett eget naturreservat. En plats för inspiration, avkoppling och nya kunskaper. Här får du koppla av, njuta av omgivningarna och den vackra utsikten. Vårt hotell innehar över 700 svenska konstverk, vilket gör samlingen till en av Sveriges största privata konstsamlingar. Hotellet har en inomhuspool för uppvärmda bad eller så kan du kliva rakt ner i skärgårdens vatten från någon av klipporna på halvön. Rummen är nyrenoverade och hotellet erbjuder många bekväma enkelrum.

Under hälsohelgen kommer våra träningsinstruktörer att introducera er till en lekfull och varierad utomhusträning. På köpet får man alltid en energigivande natur och en positiv gemenskap! Träningsinspiratör Anna Adelman är grundare till träningskonceptet CrossNature och har utbildning inom hälsa, kost, träning och idrottspsykologi. Fysioterapeuten Anders Laurell jobbar på Bromma Sport och Rehab och är van att jobba med träning på alla nivåer från elit till motionär. De båda delar med sig av kloka och praktiska livsstilsråd, tips om vardagsträningen och vikten av rörlighets- och balansträning. Under hela resan har vi med oss även en stödperson från Blomsterfonden som finns där för att ge hjälp, stöd och besvara era frågor när det behövs. På kvällarna mår vi alla bra med gemenskap, mingel, middag och aktiviteter.

Lär dig mer om dig själv, hur du blir modigare i din träning, hur du kan ta hand om dig själv och träna för att må som bäst. Må bra med att bada, koppla av, äta och dricka gott. Den här resan är framtagen för dig som vill få inspiration och göra nya bekantskaper. Anslut med egen bil direkt till hotellet eller anslut på vår busstransfer från Cityterminalen i Stockholm.

Välkomna till Hälsohelgen i Roslagen!
Resan är framtagen i samarbete med Blomsterfonden.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Busstransfer mellan Cityterminalen Stockholm - Runö Möten & Events t/r
 • Logi i enkelrum 2 nätter inkl. frukost
 • 3 luncher inkl. måltidsdryck & kaffe
 • 2 middagar inkl. måltidsdryck & kaffe
 • 2 mingel med mousserande vin
 • Fri tillgång till poolhus, bastu & gym
 • Träning & aktiviteter
 • Föreläsningar & workshops
 • Promenad i naturreservat
 • Konstvisning på hotellet
 • Kvällsunderhållning enligt program
 • Reseledare från ReseSkaparna
 • Två träningsinstruktörer: Anna Adelman & Anders Laurell
 • Stödperson från Blomsterfonden
TILLVAL:

Hotellet har mest nyrenoverade Enkelrum (ej enkelrumstillägg). Finns 8st Superior Dubbelrum med samma pris.

TIPS TILLVAL PÅ PLATS! Vill du boka en egen behandling, massage eller rådgivning hos sjukgymnasten Anders Laurell så finns också ett antal tider att boka under helgen till ett reducerat pris. Bokas och betalas på plats.

Höjdpunkter

 • Våra erfarna och energigivande träningsinstruktörer Anna & Anders
 • Tips och råd av Fysioterapeuten Anders Laurell
 • De roliga träningspassen i naturen med Anna Adelman
 • Hotellets vackra omgivningar
 • Möjlighet att koppla av på hotellets pool och bastu
 • Trevliga middagar, kvällsaktiviteter och gemenskap

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag
PRELIMINÄRT PROGRAM

DAG 1: LÖRDAG 8 JUNI
Avresa med buss från Cityterminalen (ca kl. 10:00)
Välkomstmöte & lunch
Välkomstpass utomhus
Workshop
Mingel
Gemensam middag
Quiz

DAG 2: SÖNDAG 9 JUNI
Morgonpromenad alt. morgonjogg
Frukost
Utomhuspass / utomhus mobilitet
Lunch
Aktivitet
Mingel
Gemensam middag
Disco med dans

DAG 3: MÅNDAG 10 JUNI
Vakna upp-rörlighet
Frukost
Sista träningspass
Lunch
Konstvisning på hotellet
Avslutning
Hemresa med buss till Cityterminalen (ca kl. 15:30)

Dag
LÄR KÄNNA INSPIRATÖREN OCH INSTRUKTÖREN ANNA ADELMAN

Anna Adelman | Grundare av konceptet CrossNature, träningsinstruktör, egen företagare & kursledare

Anna använder naturen, träningen och skratten för att ta fram ditt sanna jag, den du är när du mår som bäst. Anna har bakgrund från flera olika idrotter och är utbildad inom hälsa, kost, träning och idrottspsykologi. Anna är en pedagogisk inspiratör med sin lustdrivna och lekfulla personlighet, kreativitet och lyhördhet.

CrossNature-träningen, som hon är grundare till, är en funktionell träning med styrka, kondition, rörlighet och mindfulness i ett. Det är mer än bara träning. Anna visar hur naturen ger dig en hållbar träning, både fysiskt och själsligt samt hur den för människor samman och får oss att känna tillhörighet och tacksamhet. Anna tycker om dynamiken i grupper med blandade träningserfarenheter, det ger ofta mer fokus på glädje än prestation. Varje individ anpassar övningarna efter sin dagsform. Vill du ta en paus, kan du lägga dig i mossan och titta på trädkronorna eller filosofera en stund på en stubbe. Träning ska drivas av din lust, hur ska den annars bli en del av ditt liv?

Anna har licensierat och utbildat över 500 instruktörer i CrossNature-konceptet och driver utomhusträningsföretaget Stark Ute i Stockholm sedan 2010.

”Under denna helg, kommer jag leda pass där du har möjlighet att få upp både puls och utmana dina muskler, men också pass för mer närvaro, inre kraft och lugn. Jag vill att du ska gå hem och känna dig omfamnad av både skog, gemenskap och dig själv.”

”När Kajsa började träna med oss på Stark Ute var hon 63 år och hade knappt tränat tidigare. Redan efter en vecka med oss, sa hon att hon längtade till varje pass. I somras fyllde Kajsa 70 år och vi friande henne med hennes favoritövning – stjärnhopp. Att få människor att hitta glädjen i träningen är den bästa belöningen med mitt jobb.”

Dag
LÄR KÄNNA FYSIOTERAPEUTEN ANDERS LAURELL

Anders Laurell | Legitimerad fysioterapeut & kursledare

Träning och rörelse på alla nivåer har varit en stor del av Anders liv. Under uppväxten handlade det oftast om bandy och fotboll, men det blev även en hel del löprundor och till slut innebandy där det blev ett par år på hög nivå. Rehabiliteringen av sin egen axelskada gjorde att Anders fick upp intresset för och utbildade sig till Sjukgymnast.

Han har arbetat som sjukgymnast sedan 1998,  drivit eget Fysioterapi i 13 år och jobbar idag på Brommas Sport och Rehab. Oavsett diagnos, ålder eller aktivitetsnivå vill Anders alltid hitta de små förändringarna som kan leda till stora förbättringar på sikt. Han har även examen i Ortopedisk Manuell Terapi och vidareutbildning i akupunktur, idrottsmedicin, massage.

Anders har alltid använt träning som en ventil i vardagen för att må bra, slappna av och ha kul. Träningen gör han helst utomhus och sedan han började träna ute har han också märkt en markant skillnad i sjukfrånvaro. Anders är en glad och enkel person att ha att gör med som alltid har nära till skratt.

Under helgen kommer Anders att lägga extra fokus på rörlighet och mobilitet samt erbjuda en allmän frågestund. PASSA PÅ! Vill du boka en egen behandling, massage eller rådgivning hos Anders så finns också ett antal tider att boka under helgen till ett reducerat pris. Bokas och betalas på plats!

Hotell

RUNÖ MÖTEN & EVENTS

OM HOTELLET: Runö Möten & Events anläggning finner du på en egen halvö, omgiven av vatten i Roslagen. Här finns en av Sveriges största privata konstsamlingar med mer än 700 svenska konstverk. Hotellet har fantastiska gröna omgivningar, egen brygga och ett 40 hektar stort naturreservat i närheten. Restaurang med vacker utsikt och ett eget café med dansgolv och piano. En hotellby där varje hus har sin eget sällskapsrum, vilket ger en mysig och harmonisk miljö med bykänsla. Terrängen runt hotellet är något kuperad.

RUMMEN: Hotellrummen har en smakfull och färgkoordinerad inredning och oavsett vilket rum du bor i kan du räkna med utsikt över fin natur och/eller skärgården. Samtliga rum har helkaklade badrum med dusch, TV, WiFi och en liten arbetsplats. Runös tegelbyggnader vittnar om femtiotalets omsorgsfulla, idag klassiska arkitektur. Ett välbevarat yttre kompletteras med invändigt nyrenoverade rum i modernt 50-tal med ljusa och lugna färger. Totalt finns det 220 rum med 196 enkelrum och 24 dubbelrum. Hotellrummen är fördelade i olika byggnader, och vissa av dem saknar hiss.

POOL, BASTU & GYM: Fri tillgång till hotellets pool, bastu och gym. I poolen simmar du några korta längder, slappnar av under konstverket i bubbelsektionen, eller så utmanar du vår jetstream och kör ett träningspass motströms. Givetvis finns tillgång till bastu, nyrenoverade omklädningsrum och behöver du några extra hudvårdsprodukter så finns det att köpa i receptionen. I Poolhuset finns även ett 100 kvm stort gym med utsikt över inloppet till Åkersberga. Här finns utrustning av bra kvalité med bland annat motionscykel, löpband och crosstrainer, hantlar, Kettlebells, pilatesbollar, yogamattor och mycket mer.

Aktiviteter inomhus: Utmana dina medresenärer i dart, shuffleboard eller biljard.
Aktiviteter utomhus: Hela udden är full av natursköna platser för inspirerande pauser. Många av stigarna är anpassade för alla, så även den med ostadiga ben kan uppleva naturreservatet. En av de lättaste promenadstigarna är tre kilometer lång från huvudbyggnaden och tillbaka, låna gärna med dig ett par stavar på promenaden. På hotellområdet finns möjlighet för skratt och skoj med flera olika spel, så som kubb, boule eller frisbeegolf.

Runö Möten & Events, Näsvägen 100, 184 44 Åkersberga
Hotellets hemsida>>

Om resmålet

Historia på Runö Möten & Events: På 40-talet såg man att det behövdes mer kunskap i landet. LO såg som sitt uppdrag att bilda befolkningen och startade en skola här på vår gröna kulle. Skogsbacken som med sitt läge mellan äng och hav, fått så många att växa. Skolan skulle berika både kropp och själ och arkitektur, kultur och konst var centralt i allt. Skolan stod klar 1952 och sedan dess har verksamheten utvecklats och följt med i tiden. Det som idag är hotell- och konferensanläggningen byggdes under tio år efter devisen att endast det bästa är gott nog. Arkitekten för hela bygget, A Grape, och inredningsarkitekten, den kände Carl-Axel Acking, fick båda tydliga instruktioner om att arkitekturen, tillsammans med konst och kultur skulle genomsyra allt på Runö. Det fantastiska arvet bär Runö med sig än idag. Konst, kultur, möten, mat och bildning berikar fortfarande alla som kommer till halvön.

Näsuddens naturreservat med historiska objekt såsom vikingalämningar och ett gravröse från järnåldern. Naturreservatet instiftades 2009 och består av två delar, Kristenholmen i norr och Gästholmen i söder. Ursprungligen var det två separata öar, men idag kan man nå Gästholmen via ett låglänt parti med strandäng. Halvön är kuperad och omväxlande med en mängd olika naturtyper och småmiljöer. Naturen består av strandängar, hällmarkstallskog, lundartad blandlövskog och öppnare partier från tidigare åker- och slåtterbruk. Urgamla ekar, martallar, stup, raviner, hasselbuketter, vårblommor och sång av näktergal bjuds den som kommer hit. Stora delar av reservatet är klassat som nyckelbiotop av Skogsstyrelsen. Området är drygt 20 hektar stort och betas tidvis av får, deras lamm och kor av rasen Highland cattle.

Bra att veta

Detta är en gruppresa för ca 40-70 personer. Hotellrummen är fördelade i olika byggnader, och vissa av dem saknar hiss. Terrängen runt hotellet är något kuperad. För att kunna dra full nytta av denna resa rekommenderar vi att deltagarna kan promenera i lugn takt på egen hand. Träningen kommer att anpassas för olika nivåer, men det är fördelaktigt om deltagarna har en viss grundläggande rörelsevana. Vi tar med oss yogamattor till alla resenärer.

Busstransfer: Vi erbjuder transferbuss från och till Cityterminalen i Stockholm. Avresa från Cityterminalen ca 10:00 och hemresa från Runö till Cityterminalen ca 15:30. Slutliga tider & platser meddelas i avresemeddelandet ca 2 veckor före avresa.

Anslut med egen bil: Hotellet ligger precis innan centrala Åkersberga med havet på två sidor och naturreservatet på den tredje. Här finns en stor avgiftsfri parkering, inklusive laddplatser för de som kommer med elbil. Mer info här>>

Resan är framtagen till Blomstenfondens medlemmar, läs mer om Blomsterfonden här>>

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>