Höstlov i Helsingfors

- med musikalen Matilda

Nu har du möjlighet att resa i bästa sällskap – tillsammans med din familj. En generationsresa som bjuder på oförglömliga semesterminnen för både barn och vuxna. Kvalitetstid tillsammans! ReseSkaparna tar er över Östersjön till Helsingfors. Den finska huvudstaden har massor av aktiviteter att erbjuda som glädjer besökare i alla åldersgrupper. Resans höjdpunkt blir musikalen Matilda, en fantastisk upplevelse och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda. Musikalen har flera viktiga budskap; den hyllar språket, läsande och kraften att stå upp för det man tror på. Hälften av skådespelarna är barn som är redo att ge sitt allt i de krävande rollerna. Denna prisbelönta musikal har vunnit 100 internationella priser varav 24 är för bästa musikal.

* Barn upp till 15år får 1500 kr rabatt från grundpriset.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare från ReseSkaparna
 • Båtresa Stockholm-Helsingfors t/r
 • Del i insideshytt 2 nätter
 • Del i dubbelrum 1 natt
 • 3 frukost (F)
 • 1 lunch (L)
 • 3 middagar (M)
 • Guidad busstur i Helsingfors
 • Entré till Högholmens djurpark
 • Biljett till musikalen Matilda
 • Entré till Naturhistoriska museet
TILLVAL:

* Barn upp till 15år får 1500 kr rabatt från grundpriset 9450kr.

Utsides dubbelhytt 250 kr per person
Enkelrum + insides enkelhytt 1800 kr

Erbjudande

500 kr

Helgerbjudande: 500 kr rabatt per person. Boka senast under måndagen 20 maj och ange kod HELG vid bokningstillfälle.

Gäller till och med 2024-05-21

Höjdpunkter

 • En resa som glädjer besökare i alla åldersgrupper
 • Den hyllade musikalen Matilda
 • En generationsresa som bjuder på oförglömliga semesterminnen
 • Intressanta besök till Högholmens djurpark & Naturhistoriska museet

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2024-10-25
Resa: Höstlov i Helsingfors
Dagar: 4
Pris: 9450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BÅTRESA

På eftermiddagen samlas vi i Värta-hamnen för att kliva ombord på Silja Symphony. Vid avgången checkar vi in i våra hytter och därefter samlas vi för att avnjuta en gemensam middagsbuffé ombord med ett brett urval av läckra rätter för både små och stora. Efter middagen finns det flera olika aktiviteter att delta i på båten. Vår reseledare kommer att meddela en tid då alla samlas och ge en introduktion till de kommande dagarna. Det är ett utmärkt tillfälle att lära känna de andra resenärerna – kanske hittar både barn och vuxna nya vänner. (M)

Dag 2
MATILDA PÅ SVENSKA TEATERN

Frukostbuffé serveras ombord innan vi anländer till Helsingfors vid 10:30. Buss och en lokalguide hämtar oss för en tur i Helsingfors. Efter turen äter vi en lätt lunch innan vi besöker Högholmens djurgård – ”djurens ö” i Helsingfors. Högholmens djurgård presenterar na-turens mångfald genom att vara ett hem till 150 djurarter. Högholmen är en av de få djurparker som ligger på en ö. Naturen, djuren och öns historia gör den till ett perfekt utfärdsmål. Högholmens djurpark grundades år 1889 och är därmed en av de äldsta djurparkerna i hela världen. Högholmen deltar i beskyddet av viktiga habitat i djurens egna livsmiljöer och uppdraget är att hjälpa bevara naturens mångfald. På eftermiddagen lämnar bussen oss vid vårt hotell Marski By Scandic, nära Helsingfors centralstation, Marknads-torget och shoppingområdet Espla-naden. Efter incheckning och lite tid för avkoppling är det dags för kvällens höjdpunkt. Vi äter middag på hotellet innan musikalen Matilda börjar på Svenska Teatern. Matilda är en av världens mest älskade familjemusikaler och en del av Svenska Teaterns satsning för barn och unga. Föreställningen är full av energiska dansnummer och medryckande musik som tilltalar alla. Efter några timmars föreställning är vi fyllda av glädje, musik, humor, värme och fantasi. Dags att smälta alla intryck och njuta av resten av kvällen på egen hand. (F, L, M)

Dag 3
HELSINGFORS & HEMRESA

Sovmorgon, frukost och egen tid hela förmiddagen. Missa inte shoppingområdet Esplanaden eller kanske vill ni utforska marknaden på Salutorget. I Helsingfors centrum finns också många sevärdheter och museer att upptäcka. För den som önskar kan en avkopplande stund i hotellets relaxavdelning med bastu eller en promenad i den vackra Esplanadsparken. Vid utcheckning samlas vi på hotellet för en promenad mot Naturhistoriska museet. Där får vi chansen att stanna upp vid foten av en dinosaurie eller lyssna till nattens ljud under den afrikanska stjärnhimlen. Museets fem permanenta utställningar inkluderar Finlands natur, Världens natur, Livets historia, Benen berättar och Förändring i luften. Utställningen Giraffer i gymnasiet, som skildrar byggnadens färggranna historia, gömmer sig bland de övriga fem. Museet har årligen rankats bland landets tre populäraste museer i antal besökare. Efter några timmars egen tid är det dags att promenera till hamnen. Klockan 17:00 avgår båten och vi avslutar dagen med en gemensam middag i en à la carte-restaurang där vi kan dela med oss av alla våra upplevelser. (F, M)

Dag 4
STOCKHOLM

Vi äter frukost innan ankomsten till Stockholm. Dags att säga hejdå till våra medresenärer och vår reseledare. (F)

Reseledare

Thomas Mélen

Thomas är en driftig egenföretagare med flera års erfarenhet av reseledning. För honom är det av största vikt att förmedla glädjen och inspirationen till andra för att uppmuntra dem att utforska och uppleva nya äventyr.

Hotell

Marski by Scandic****

Ett pulserande, prisbelönt stadshotell med en urban känsla och finsk touch i hjärtat av Helsingfors. En spännande interiör och en mysig restaurang och bar som garanterar en fantastisk vistelse. Stadens hela serviceutbud och sevärdheter finns inom nära räckhåll. Alla rummen har en unik, vacker och tidlös inredning, madrasser i dubbel tjocklek, ett urval av kuddar och Marskis egna högkvalitativa badrumsprodukter.

Läs mer om hotellet här>>

Om resmålet

Den prisbelönta musikalen Matilda, baserad på Roald Dahls barnbok, är ett fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. Matilda the Musical handlar om en begåvad flicka som gör uppror mot vuxenvärlden med hjälp av sin fantasi och sina magiska krafter. Matilda växer upp i en kärlekslös hemmamiljö vilket gör att hon flyr in i böckernas magiska värld. Genom biblioteket och skolan träffar hon den kärleksfulla Fröken Honey som upptäcker Matildas unika begåvning. Men på skolan finns även den elaka rektorn Trunchbull som styr skolan med järnhand. Matilda får nog av orättvisorna och använder sin kraft till att starta en revolution på skolan.

Svenska Teatern i Helsingfors: Svenska Teatern har en lång och anrik historia. 1866 invigdes det nuvarande teaterhuset. 150-årsjubileum firades under hösten 2016. Huset har genomgått många dramatiska skeden och stora förändringar. De ursprungliga ritningarna gjordes av den svenska ingenjören Georg Theodor Chiewitz. Den första teaterns historia blev kort. I den brand som utbröt 8 maj 1863 förstördes byggnaden totalt. Redan i oktober 1866 stod ett nybyggt teaterhus färdigt, nu i en något smäckrare utformning och med den ryske arkitekten Nikolaj Benois’ vackra salong i guld och rött som byggnadens hjärta. Salongen har klarat sig relativt oförändrad genom alla de ombyggnadsskeden som teatern genomgått sedan dess.

Bra att veta

Barn upp till 15år får 1500 kr rabatt från ord. pris 9450kr. Detta är en gruppresa för ca 20-25 personer. Under resan promenerar vi en del i stan.

Läs gärna Inför avresan med Reseskaparna>>