Opera på Skäret 2023 med Rita Saxmark

- musik, operakunnig reseledare & boende på Loka Brunn

En exklusiv resa med boende på sjönära Loka brunn, middag och opera. Färden går mot Bergslagen och vid sjön Ljusnaren, någon kilometer utanför Kopparberg, ligger platsen för vår operaupplevelse. 2023 firar Opera på Skäret 20 år med Verdis drama Rigoletto. Det säregna operahuset i naturskön miljö är en del av upplevelsen. Den unika akustiken i detta virkesmagasin är svår att överträffa. På vår resa följer operakunniga reseledare med specialkunskaper som ger oss en alldeles speciell upplevelse.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Musikkunnig reseledare Rita Saxmark
  • Bussresa 2 dagar
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 2 luncher (L)
  • Trerättersmiddag (M)
  • Operabiljett: operahusets 20-årsjubileum med Rigoletto
  • Visning av Herrgården i Grythyttan
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 300 kr

Höjdpunkter

  • Opera på Skäret firar 20-årsjubileum med Rigoletto
  • Musikkunnig reseledare Rita Saxmark

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
OPERA PÅ SKÄRET

Vi välkomnas ombord på vår buss som avgår ca 8:30 från Cityterminalen i Stockholm mot Bergslagen. Vi gör ett frivilligt fikastopp på vägen.  Framme i Kopparberg och Sågverket på Skäret börjar vi med en god lunch. Innan det dags för resans höjdpunkt har vi chans att förbereda oss på föreställningen och besöka områdets mysiga butiker. Operan börjar kl. 15.00 och varar i tre timmar med en längre paus mellan akterna. Uppfyllda av Verdis vackra musik och den sammetsmjuka augustikvällen åker vi mot Loka Brunn för att avnjuta en sen trerättersmiddag. Än idag odlas kryddor i örtagården som kung Gustav III anlade här på 1700-talet. Köket är inspirerat av den omgivande naturen och serverar klassiska svenska smaker i modern tappning, med fokus på lokalproducerade råvaror och vilt. (L, M)

Dag 2
GRYTHYTTAN & HERRGÅRDEN

Lite sovmorgon innan vi gör oss redo för dagen. Vi besöker pittoreska Grythyttan och har lite egen tid att strosa omkring innan vi får vi träffa Kristina Henricsson vars familj har bott på Grythyttans Herrgård i fem generationer. Vi får en personlig och unik inblick i hennes hem och släktens historia över en lunch som avslutas med kaffe & kaka. Vi får även en visning av stenkvarnen Grythytte Qwarn där vi kan köpa med oss nymalet mjöl, lokal konst och lokalt mathantverk. Efter lunchen och visningen påbörjar vi vår hemresa. Kanske väntar någon överraskning längs vägen… Efter två dagar fyllda med musik, mat, umgänge och avkoppling räknar vi med att vara åter i Stockholm ca. 19:00. (F, L)

Reseledare

Rita Saxmark

Sverige, Musikresor

Rita har länge varit knuten till ReseSkaparna som reseledare och artist. Med varma och härliga sätt är hon en mycket uppskattad reseledare.

Hotell

Loka Brunn

Under många hundra år har människor vallfärdat till Loka Brunn för att mötas, dricka brunn, njuta och koppla av. Loka Brunn var sedan länge en känd hälsokälla, men den organiserade kurortsverksamheten startade år 1720. Under 1700- och 1800-talet utvecklades Loka Brunn till ett eget litet samhälle. Här fanns bland annat kyrka, lasarett och häkte. Det var även Gustav III som anlade köksträdgården, där kockarna skördar örter än idag. Faluröda timmerstugor och pampiga jugendvillor skapar en liten by, med den pittoreska kyrkan bevarad i mitten. Alla hus är unika, varsamt renoverade och bär på en historia värd att uppleva.

Läs mer om hotellet här>>

Resekommentarer

Tack för Opera på Skäret 2023

Hjärtligt tack för en mycket givande resa!

Ett särskilt tack för att ni var så flexibla att ni gjorde ett stopp i Västerås för vår skull så vi slapp åka till Stockholm fram och tillbaka.
Vi uppskattade vår guide och entertainer, Rita, mycket. Proffsigt och avspänt!

Sagt om reseledaren Rita Saxmark

Visa kommentaren

Bra att veta

Sommaren 2023 fyller Opera på Skäret 20 år. Det firar vi med Verdis allra mest dramatiska verk. Handlingen är rik på svarta ingredienser: svartsjuka, hämnd, hedersmord och korruption. Musiken bjuder på en rad odödliga arior: La donna é mobile. Caro nome. Cortigiano, vil razza dannata. TIPS! Även om föreställningen spelas inomhus i sågverket kan det bli kallt även på sommaren. Det finns filtar att låna, men ta gärna med en extra tröja. Läs mer om Opera på Skäret här>>

Detta är en gruppresa med cirka 30 – 40 resenärer.

Några av våra resor