Opera på Skäret med Rita

- musikresa med boende på Loka Brunn

En exklusiv resa med boende på anrika Loka brunn, middag och opera. Färden går mot Bergslagen och vid sjön Ljusnaren, någon kilometer utanför Kopparberg, ligger platsen för vår operaupplevelse. Efter två inställda säsonger sätter Opera på Skäret upp Verdis praktverk Maskeradbalen. Det säregna operahuset i naturskön miljö är en del av upplevelsen. Den unika akustiken i detta virkesmagasin är svår att överträffa. Vi får även möta Kristina Henricsson som välkomnar oss till sin familjs herrgård i Grythyttan. På vår resa följer Rita Saxmark med som operakunniga reseledare och genom hennes specialkunskaper får vi en alldeles speciell upplevelse.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Reseledare Rita Saxmark
  • Bussresa 2 dagar
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 2 luncher (L)
  • Trerättersmiddag (M)
  • Operabiljett
  • Visning av Grythyttans herrgård
TILLVAL:

Enkelrum: 150 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
OPERA PÅ SKÄRET

Vi välkomnas ombord på vår buss som avgår från Cityterminalen i Stockholm mot Bergslagen. Vi gör ett frivilligt fikastopp i Västerås. Framme i Kopparberg och Sågverket på Skäret börjar vi med en god lunch. Innan det är dags för resans höjdpunkt har vi chans att förbereda oss på föreställningen och besöka områdets mysiga butiker. Operan börjar kl. 15.00 och varar i tre timmar med en längre paus mellan akterna. Uppfyllda av Verdis vackra musik och den sammetsmjuka augustikvällen åker vi mot Loka Brunn för att avnjuta en sen, trerättersmiddag i de vackra salongerna. Än idag odlas kryddor i örtagården som kung Gustav III anlade här på 1700-talet. Köket är inspirerat av den omgivande naturen och serverar klassiska svenska smaker i modern tappning, med fokus på lokalproducerade råvaror och vilt. (L, M)

Dag 2
GRYTHYTTAN & HERRGÅRDEN

Lite sovmorgon innan vi gör oss redo för dagen. Kanske väntar någon överaskning längs vägen. Vi besöker pittoreska Grythyttan, lite egen tid att strosa omkring innan vi får vi träffa Kristina Henricsson vars familj har bott på Grythyttans herrgård i fem generationer. Vi får en personlig och unik inblick i hennes hem och släktens historia över en Bergmanstallrik med lokalt producerade godsaker, kaffe & kaka. Vi får även en visning av stenkvarnen Grythytte Qwarn där vi kan köpa med oss nymalet mjöl, lokal konst och lokalt mathantverk. Efter två dagar fyllda med musik, mat, umgänge och avkoppling räknar vi med att vara åter i Stockholm ca. 19:00. (F, L)

Reseledare

Rita Saxmark

Sverige

Rita har länge varit knuten till ReseSkaparna som reseledare och artist. Med varma och härliga sätt är hon en mycket uppskattad reseledare.

Hotell

Loka Brunn

Under många hundra år har människor vallfärdat till Loka Brunn för att mötas, dricka brunn, njuta och koppla av. Loka Brunn var sedan länge en känd hälsokälla, men den organiserade kurortsverksamheten startade år 1720. Under 1700- och 1800-talet utvecklades Loka Brunn till ett eget litet samhälle. Här fanns bland annat kyrka, lasarett och häkte. Det var även Gustav III som anlade köksträdgården, där kockarna skördar örter än idag. Faluröda timmerstugor och pampiga jugendvillor skapar en liten by, med den pittoreska kyrkan bevarad i mitten. Alla hus är unika, varsamt renoverade och bär på en historia värd att uppleva.

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev