Andalusien i juletid

Spaniens soligaste landskap lockar med små mysiga bergsbyar och trevliga orter längs havet. Vi bor bekvämt i Fuengirola, en av de trevliga semesterorterna längs med Solkusten och gör utfärder till den mysiga byn Mijas Pueblo där vi provar vin och Malaga där vi besöker Picassomuseet och får uppleva en av de största händelserna på året, Ljusshowen kring huvudgatan Calle Larios. Med oss på resan har vi vår omtyckta reseledare Monica Mozo.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Svensk reseledare Monica Mozo
  • Flygresa Stockholm – Malaga t/r
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 4 middagar
  • Utfärd till Malaga med Picassomuseet
  • Utfärd till Mijas Pueblo med vinprovning
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: + 900 kr
Havsutsikt: + 600 kr per rum

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM – FUENGIROLA

Direktflyg till Malaga där vi möts av vår reseledare Monica som tar oss med buss till Fuengirola där vi checkar in på vårt hotell som ligger centralt beläget invid hamnen. Vi får lite tid till att vila och möts sedan i receptionen för en orienteringstur i området kring hamnen och upp till centrala Fuengirola med buss- och tågstationen som avslutas med välkomstmiddag på restaurang. (F)

 

Dag 2
MALAGA

Utflykt till Malaga på eftermiddagen, staden känd som Costa del Sols huvudstad. Vi besöker Picassomuseet med guidad visning via audioguide. En av årets absolut största händelser i Malaga står nu för dörren. Nämligen stadens jul- och ljusshow som under bara några få år satt staden på kartan genom besökares vallfärdande till attraktionen men ocks  för utmärkelsen som årets soliga julstad. Ljusshowen och ljusdekorationerna har blivit utsedd att vara en av de absolut vackraste julutsmyckningarna som finns att hitta i Europa. Gemensam middag i Malaga. Åter Fuengirola sen kväll. (F, M)

 

Dag 3
LEDIG DAG

Sovmorgon och fri dag för shopping eller promenader längs med den ca 5 km långa strandpromenaden. Monica kommer till hotellet för att ge tips på aktiviteter. (F, M)

 

Dag 4
MIJAS PUEBLO

Halvdagsutflykt till den vackra bergsbyn, Mijas Pueblo. En promenad genom de smala gatorna återspeglar livet i gamla dagar. Byn ligger på en stenig platå med utsikt över Fuengirola och havet. Vinprovning med tilltugg på mysiga Museo de Vino väntar. Åter till Fuengirola där vi hoppas på att få besöka svenska skolan och underhållas av barnens årliga luciatåg. Avslutningsmiddag på restaurang. (F+vinprovning med tilltugg, M)

 

Dag 5
HEMRESA

Frukost, utcheckning och fri tid innan Monica kommer och hämtar oss för transfer till Malaga flygplats. Vi tar farväl av Monica och flyger direkt till Stockholm. (F)

 

Reseledare

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Hotell

Hotel el Puerto ***

Läge: Ett modernt hotell som ligger precis invid hamnen centralt i Fuengirola.
Rummen:  Ganska små rum med eget badrum, dusch/bad, hårfön samt TV, telefon, luftkonditionering samt värdeskåp (som hyrs mot en kostnad).
Faciliteter: Hiss, bar, restaurang, WiFi, utomhuspool.
Adress: Paseo Marítimo Rey de España, 32, 29640 Fuengirola.

Läs mer om hotellet

Några av våra resor