Julmarknadsresa till Köpenhamn

Köpenhamn med julmarknad på Tivoli tillsammans med Jöran Nielsen

Köpenhamn med omnejd har allt - från exotisk basar i fristaden Christiania till romantisk jul i Nyhavn. Resan inleds med en avkopplande tågresa direkt till Köpenhamn. Väl framme får vi uppleva ett Köpenhamn i julskrud, strosa på Ströget, få rundturer för att lära känna stan, shoppa och inte minst - äta gott. Vi bor ”mitt i smeten” bekvämt på centralt beläget hotell. Vår reseledare och guide Jöran Nielsen, med rötterna i Danmark, har stor kunskap om Köpenhamn och Danmark, han kommer ge oss sitt Köpenhamn, ”Kongens By” som den kallas. Vi får ny vetskap samt tips om vad man ska se och göra i staden.
Tivoli välkomnar oss med sin traditionella julmarknad, vackra ljusspel, julbodar och musik. En innehållsrik tredagarsresa till vackra Köpenhamn inför julen

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Jöran Nielsen
 • Tågresa Stockholm C - Köpenhamn t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 måltider ombord på tågen
 • 1 lunch i Köpenhamn (L)
 • 2 middagar, varav en julefrokost (M)
 • Stadsrundturer i Köpenhamn
 • Entré till Tivoli
TILLVAL:

Enkelrum: 900 kr

Höjdpunkter

 • Rundtur i Köpenhamn
 • Julmarknad & Shopping
 • Tivoli

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TÅGRESA & KÖPENHAMN

Vi åker från Stockholm på morgonen och anländer Köpenhamn på eftermiddagen. Lunch på tåget. Väl framme i Danmarks huvudstad möter Jöran oss på stationen. Vi åker på en rundtur med buss där Jöran berättar om staden innan vi checkar in och gör oss hemmastadda på hotellet. På hotellet kan vi hinna koppla av innan vi äter en gemensam
traditionell trerätters dansk middag på lokal ”hygge”- restaurang. (L, M)

 

Dag 2
STADSRUNDTURER & JULMARKNAD

Efter en god frukost, väntar Köpenhamn med sitt utbud av sevärdheter och shopping.
De som vill kan följa med Jöran på stadspromenad där han guidar och visar oss och lite av det som finns på gatorna vid sidan av de typiska ”turiststråken”.  Små kul butiker, antikhandlare, værtshus, Domkyrkan, Rundetårn, de gamle universitetskvarteren och affärsgatorna. Vid Højbro Plads sitter stadens grundare Biskop Absalon på sin häst och även här finns en trevlig julmarknad. Vi gör en liten paus för kaffe innan vi fortsätter till Kongens Nytorv där vi ser den fantastiska jul-illuminén på Hotel D´Anglettere som upptar hela fasaden och äter en liten lunch på ett av Jörans favoritställen i stan. Promenaden avslutas vid Nyhavns julmarknad. Längs den gamla kanalen är det fullt av bodar med danska julspecialiteter, dekorationer, gåvor, ljus och andra konst- och hantverksföremål som speciellt skapats för julen. Var och en får sin biljett till Tivoli och kan när som helst besöka denna underbara nöjespark och uppleva årets julmarknad. Tivoli vackert upplyst och klätt i julskrud, med julbodar, musik och julstämning. Här ska du givetvis njuta av en dansk julspecialitet – æbleskiver som intas med danska varianten på glögg. Vi samlas vid 18-tiden vid ingången till Restaurant Grøften där vi äter en dejlig Danskt Julefrokost (Julmat). Grøften är en av Tivolis äldsta och mest traditionsrika restauranger med en historia som går helt tillbaka till 1874. Till maten tar vi väl oss en Dansk ”Bajer” og naturligtvis ”En lille en”. Efter maten har vi Tivoli och Köpenhamn framför våra fötter att avnjuta – ”Å vilken kväll –vilken underbar kväll som vi kallar…” (F, L, M)

 

Dag 3
FRI TID & HEMRESA

Sovmorgon! Vi har hela förmiddagen på egen hand för shopping, besök av sevärdheter
med mera. Jöran följer oss till Hovedbanegården där vi säger adjö och tar tåget till Stockholm. På tåget kan vi smälta alla dessa upplevelser vi fått under så kort tid.
En måltid serveras på tåget hem. (F, L)

 

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

COMFORT HOTEL VERTERBRO

Comfort Hotel Vesterbro ligger på Vesterbrogade i Köpenhamns trendigaste stadsdel, Vesterbro. Här bor du både nära centralstationen och Tivoli och har stans bästa shopping, klubbar och restauranger precis runt hörnet.

Läs mer

Bra att veta

Denna resa inkluderar många promenader. De som inte kan promenera dessa sträckor kan dela en taxi till självkostnadspris. Vi har buss under dag 1 men visningar på resterande stadsrundturer sker till fots. Vi går även mellan tågstationen och hotellet.

Några av våra resor