Köpenhamn med julmarknad på Tivoli

Köpenhamn har allt - från exotisk basar i fristaden Christiania till romantisk jul i Nyhavn. Resan inleds med en avkopplande tågresa .Under denna resa får vi uppleva ett Köpenhamn i julskrud, strosa på ströget, shoppa och äta gott. Vi bor bekvämt på centralt belägna First Hotel Vesterbro. Vår reseledare och guide Jöran Nielsen har stor kunskap om Köpenhamn och Danmark. Tivoli välkomnar oss med sin traditionella julmarknad, vackra ljusspel, julbodar och musik. En upplevelserik tredagarsresa till vackra Köpenhamn inför julen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Jöran Nielsen
 • Tågresa Stockholm C - Köpenhamn t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • Middag dag 1 (M)
 • Julmiddag på restaurang Grøften (M)
 • Stadsrundtur med buss dag 1
 • Stadsrundtur till fots dag 2
 • Entré till Tivoli
TILLVAL:

Enkelrum: 1 550 kr

Höjdpunkter

 • Rundtur i Köpenhamn
 • Julmarknad & Shopping
 • Tivoli

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TÅGRESA & KÖPENHAMN

Vi reser med tåg från Stockholm med ankomst köpenhamn tidig eftermiddag. Väl framme i Danmarks huvudstad möts vi av Jöran på stationen med en buss, han tar oss med på en intressant rundtur i Köpenhamn, där vi får se det mesta och bästa av staden. Rundturen varar i tre timmar och avslutas vid vårt hotell – First Hotel Vesterbro, centralt beläget nära centralstationen och nära till Tivoli och Rådhusplatsen. Lite egen tid att koppla av innan vi äter en gemensam middag på hotellet. (M)

 

Dag 2
JULMARKNAD & SHOPPING

Efter en god frukost, väntar Köpenhamn med sitt utbud av sevärdheter och shopping. De som vill kan följa med Jöran på stadspromenad där han guidar och visar oss lite av det som finns på gatorna på sidan av de typiska ”turiststråken”. Små butiker, antikhandlare, værtshus, Domkyrkan, Rundetårn, de gamla universitetskvarteren och affärsgatorna. Vid Højbro Plads sitter stadens grundare Biskop Absalon på sin häst och även här finns en trevlig julmarknad. Vi gör en liten paus för kaffe innan vi fortsätter till Kongens Nytorv där vi ser den fantastiska jul-illuminén på Hotel D´Anglettere som upptar hela fasaden. Promenaden avslutas vid Nyhavns julmarknad. Längs den gamla kanalen är det fullt av bodar med danska julspecialiteter, dekorationer, gåvor, ljus och andra konst- och hantverksföremål som speciellt skapats för julen. Den som vill kan besöka Royal Copenhagen och se den årliga traditionen med vackert uppdukade bord. Eller titta in på Illums Bolighus. De som så önskar kan följa med Jöran till ett av de ”lille værtshus” som är hans favoritställen i staden. Sedan är det ”fritt fram” för egna upptåg. Var och en får sin biljett till Tivoli och kan själv välja när man vill besöka denna underbara nöjespark och uppleva årets julmarknad. Vid denna tid på året är Tivoli vackert upplyst och klätt i julskrud, med julbodar, musik och julstämning. Här ska du givetvis njuta av en dansk julspecialitet – æbleskiver som intas med danska varianten på glögg. Innan stängningsdags har man ett vackert ljud och ljusspel som inte bör missas. Vi återsamlas vid 18:30/19:00-tiden vid ingången till Restaurant Grøften där vi äter en dejlig Dansk ”Julefrokost” (Julbord), som är lite annorlunda än vårt. Grøften är en av Tivolis äldsta och mest traditionsrika restauranger med en historia som går helt tillbaka till 1874. Till maten tar vi väl oss en Dansk ”Bajer” og naturligtvis ”En lille en”. (F,M)

 

Dag 3
KÖPENHAMN & HEMRESA

Sovmorgon! Vi har hela förmiddagen på egen hand för shopping, besök av sevärdheter, muséer med mera. Efter lunch på egen hand följer Jöran oss till Hovedbanegården där vi säger adjö till Jöran och tar tåget till Stockholm. På tåget kan vi smälta alla dessa upplevelser vi fått under så kort tid. (F)

 

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

COMFORT HOTEL VERTERBRO

Comfort Hotel Vesterbro ligger på Vesterbrogade i Köpenhamns trendigaste stadsdel, Vesterbro. Här bor du både nära centralstationen och Tivoli och har stans bästa shopping, klubbar och restauranger precis runt hörnet.

Läs mer

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev