Kulturmetropolen Berlin

- staden som har något för alla smaker

Berlin är en av Europas mest kända och besökta metropoler tack vare sin kulturella och Berlin är en av Europas mest kända och besökta metropoler tack vare sin kulturella och historiska status. Staden har en rik historia och är känd inte minst för att ha varit delad under lång tid mellan öst- och västblocket. Numera ett populärt resmål eftersom det finns mycket att se och uppleva där. Förutom den händelserika och spännande historia staden har är det i dag en härlig storstad med skön puls och ett rikt kultur-, shopping- och nöjesliv som ligger i Europas framkant.

Willkommen in Berlin!

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Flyg Stockholm–Berlin t/r
  • Del i dubbelrum med frukost 3 nätter (F)
  • Svensktalande reseledare Annika Bless
  • 2 stadsrundturer med lokalguide
  • 1 lunch (L)
  • 2 middagar (M)
  • Utfärd till Slottsstaden Potsdam
  • Entré museiön och TV-tornet
  • Alla transporter på resmålet
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 750 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM- BERLIN

Flyg till Berlin från Arlanda. Vi hämtas med buss och åker till vårt centralt belägna hotell och checkar in.

Dag 2
MUREN & VÄSTRA BERLIN

Under förmiddagens rundtur får vi veta mycket om Berlinmuren, f.d. gränsövergången Checkpoint Charlie och hur livet var i en delad stad, varför muren byggdes
och varför den föll. Vi ser Berlins nya centrum med sina glaspalats och kontorshöghus vid Potsdamer Platz, som var Europas största byggarbetsplats i många år. Vi ser ambassaderna i Tiergarten, slottet Charlottenburg och färdas utmed shoppinggatan Kurfürstendamm med det världsberömda varuhuset KaDeWe. Resten av dagen fri för egna aktiviteter. På kvällen äter vi middag på lokal restaurang. (F, M)

Dag 3
MUSEIÖN & ÖSTRA BERLIN

Under en intressant stadsrundtur med buss och lokalguide får vi lära känna Berlins historiska centrum. Vi färdas utmed paradgatan Unter den Linden med sina praktfulla byggnader – stadsoperan, Humboldt universitetet och Domkyrkan. Vi ser naturligtvis världsberömda Brandenburger Tor, regeringskvarteren med Riksdagshuset och Berlins vackraste torg – Gendarmenmarkt. Turen avslutas med ett besök pá museiön – Museumsinsel, Tillsammans besöker vi ett av Berlins mest kända museum – Egyptiska museet – med sin unika samling och vi får beundra den 3 300 år gamla kalkstensbysten av drottningen Nefertiti. Ni har eftermiddagen ledig för shopping, innan det är dags för gemensam avskedsmiddag. Den intar vi högt uppe i TV-tornet vid Alexanderplatz. (F, M)

Dag 4
SLOTTSSTADEN POTS DAM

Vi har förmiddagen ledig att utforska Berlin på egen hand. Kanske vi såg något under rundturen som vi vill titta närmare på. Tidig eftermiddag hämtas vi med buss, bagage och guide för utflykten till staden Potsdam som ligger sydväst utanför Berlin i delstaten Brandenburg och som är berömd för sina slott och parker. Vi färdas över ”Glienicker Brücke”, bron som var känd för spionutbytet mellan öst och väst under kalla kriget. Vi promenerar genom slottsparken Sanssouci och besöker kung Fredrik den II.s grav, Preussens mest berömde kung, som levde i slottet mellan 1745 – 1786. Under rundturen får vi uppleva Potsdams historiska centrum med Nikolaikyrkan, holländska kvarteren, rysska kolonin Alexandrowka och mycket mer. Vi äter en sen lunch tillsammans i Potsdam. Turen avslutas direkt vid flygplatsen. Med oss i bagaget har vi många fina minnen av Berlin och Potsdam. (F, L)

Reseledare

Annika Bless

Tyskland

Annika är vår guide i Berlin som med stor glädje och kunskap visar oss sin hemstad.

Hotell

Park Inn Alexanderplatz

Klicka här för att veta mer hotellet

Några av våra resor