Långtidssemester på Teneriffa nord & syd

Teneriffa ön med ett skönt subtropiskt klimat

Teneriffa, den största av Kanarieöarna, bjuder på ett spektakulärt och omväxlande landskap i subtropiskt klimat runt den imponerande gamla Vulkanen Teide. Bara fem och en halv timmes resa från Arlanda. Vi bor 16 dagar nära stranden i kustorten Puerto de la Cruz, mitt i den natursköna,
grönskande Orotavadalen. Teddy Lundberg, vår värd, tar oss med på dagsutflykter i buss till Teide, La Laguna, Santa Cruz och La Orotava samt besök till en vinproducent. Efter härliga dagar på Puerto de la Cruz reser vi till södra Teneriffa, Los Cristianos där vi ska bo resten av vistelsen. För att ni skall få prova på traditionell lokal mat, har vi valt att erbjuda 12 middagar på hotellet som tillägg, utöver det kommer vår reseledare Teddy att erbjuda flera gemensamma middagar på lokala restauranger för er som önskar njuta av ett mera varierat utbud av måltider, som omväxling till hotell matsalen bl.a. med besök ”hemma hos” någon vinproducent. Unikt för Teneriffa är de lokala vingårdar/Bodegor som serverar rustika måltider i lantlig miljö. En upplevelse där vi får stifta bekantskap med det lokala kökets hemlagade läckerheter. Lokala middagar kan beställs direkt hos Teddy på plats.

Resan 5/11 arrangeras i samarbete med SPF Stockholms distriktet.
Ange bokningskod: SPFSTOCKHOLM och få 500 kr rabatt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Teddy Lundberg
 • Flyg Arlanda- Teneriffa t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • Rundtur Puerto de la Cruz
 • Utfärd Teide & La Laguna
 • Utfärd vingård, vinprovning & Orotava
 • Utfärd Garachico, Los Gigantes med lunch
 • Välkomst & avslutningsmiddag med dryck
TILLVAL:

Dubbelrum för eget bruk: 4 300 kr
12 middagar på hotellet inkl dryck (1/4 vin och 1/2 vatten): 1650 kr
Ovan tillval bet och bokas i förväg.

Höjdpunkter

 • Ett härligt klimat och vacker natur
 • Trevliga rundturer med kunnig guide
 • Värd på plats under hela vistelsen

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-11-05
Resa: Långtidssemester på Teneriffa nord & syd
Dagar: 22
Pris: 19950 kr
Platser: 5+
Avresedatum: 2021-01-12
Resa: Långtidssemester på Teneriffa nord & syd
Dagar: 22
Pris: 19950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TENERIFFA

Vi anländer sent till södra Teneriffa. En bussfärd på cirka 1,5 timme tar oss till Puerto de la Cruz på norra sidan av ön, i den prunkande Orotavadalen, där vi skall bo.

Dag 2
PUERTO DE LA CRUZ

Vår reseledare Teddy Lundberg visar oss sitt Puerto de la Cruz. Vi promenerar genom staden och får veta mer om dess historia och lär oss att hitta i de kvarter som skall bli vårt hem i 16 dagar. Puerto är en charmig, typiskt kanarisk småstad. Välkomstmiddag på hotellet.

Dag 3-16
NORDVÄSTRA TENERIFFA

Härliga dagar för upptäcktsfärder och avkoppling. På ön finns golfbanor för den hågade och gott om trevliga vandringsleder av skiftande svårighetsgrad. På denna del av ön har vi nära till alla historiska gamla städer och charmiga småbyar. Här bodde såväl det jordbrukande folket som öns rika och mäktiga familjer. Här ligger fortfarande de största och mest betydelsefulla odlingsområdena. Här stretade bönder och fiskare med att bärga jordens och havets rikedomar. I resan ingår tre utfärder med buss, stadsrundtur samt promenader till fots eller med lokalbuss. Utöver det kommer Teddy erbjuda frivilliga turer och aktiviteter.

 

Dag 16
NORDVÄSTRA TENERIFFA - LOS CRISTIANOS

Idag lämnar vi Puerto de La Cruz och reser längst nordvästra Teneriffa till södra Teneriffa och Los Cristianos. En dag full med mäktiga naturupplevelser. Vi besöker den gamla hamnstaden Garachico som begravdes i lava vid Teides senaste stora utbrott år 1706. Vägen till den undangömda Mascadalen är ett äventyr, slingriga vägar, mäktiga berg och djupa dalar. En lantlig lunch serveras under dagen. Vi passerar de branta klipporna vid Los Gigantes och besöker den charmiga staden Icod de los Vinos med det tusenåriga Drakblodsträdet. Vi kommer till Los Cristianos, där vi skall bo på Hotel Reverdon, nära stranden.

 

Dag 17-21
SYD TENERIFFA - LOS CRISTIANOS

Tid för egna aktiviteter, Teddy kommer till hotellet dagligen. Avslutningsmiddag på lokal restaurang.

 

Dag UTFÄRD
TEIDE & LA LAGUNA MED OROTOVADALEN

Utfärd som ingår:

TEIDE & LA LAGUNA MED OROTOVADALEN
Denna dagsutflykt tar oss på slingrande vägar upp genom Orotavadalens bananplantager, genom skogslandskap med pinjer och ljung. Vi färdas genom 6 klimatzoner tills vi passerat trädgränsen och når det magiska månlandskapet på 2000 meters höjd, som numera är nationalpark. Ta en kaffe eller förfriskning innan färden går ner mot La Laguna, som var Teneriffas första huvudstad, numera Biskopssäte. La Laguna har en helt unik, enhetlig, sammanhållen och mycket välbevarad arkitektur med många gamla privatpalats från 15-1600 talet. En av UNESCO:s världsarvsstäder. Vi besöker den spännande saluhallen och promenerar genom de äldre delarna av centrum. Tillfälle till lunch. Åter på hotellet sen eftermiddag.

Dag UTFÄRD
LA OROTOVA OCH VINGÅRD

Utfärd som ingår:

LA OROTOVA OCH VINGÅRD

Vår buss tar oss till den gamla handelsstaden La Orotava, som är centrum i odlingsregionen och huvudort på norra Teneriffa. Här bodde de rika och förnäma familjerna därav alla vackra kyrkor och ståtliga palats. Orotava är också centrum för konsthantverk. Vi besöker Casa de los Balcones från tidigt 1600-tal med museum och butik. Lite egen tid att njuta av en kaffe eller förfriskning på något mysigt café. Vi avslutar dagen med en vinprovning på Bodegas Alvaro i den lilla staden Tacoronte. Här provsmakar vi på cava, typiskt rött, vitt och rosévin. Druvorna odlas på de soldränkta vulkaniska sluttningarna, det ger vinet dess särpräglade smak. Här har man gjort kvalitetsvin i flera hundra år. Vi får även smaka på typiska tilltugg till vinet. Åter på hotellet sen eftermiddag.

Dag UTFÄRD
SANTA CRUZ MARKNAD OCH SHOPPING

Frivillig utfärd (Tillval):

SANTA CRUZ MARKNAD OCH SHOPPING

Santa Cruz, öns huvudstad, en mycket spansk, liten men pulserande storstad. Sedan 1720-talet är Santa Cruz Teneriffas huvudstad och säte för handel, administration och provinsregeringen.

Staden har öns viktigaste djuphamn för handelssjöfart och passagerartrafik. Hit kommer alla stora kryssningsfartyg. I de centrala delarna av stan kan vi njuta av en fin välbevarad 1800-talsarkitektur i kolonialstil, öns bästa shopping, fina gågator och vackra parker. Här finns ingen charterturism vilket bidrar till den genuina atmosfären. Den gamla marknaden, Mercado Municipal, får bli vår utgångspunkt för några timmars egna strövtåg för shopping, barbesök, en kaffe eller mera kultur på de många muséerna och konstgallerierna. Här promenerar man, bussen kan inte köra in i centrum, vi rekommenderar bekväma skor. Åter på hotellet i Puerto under sen eftermiddag.

 

Dag UTFÄRD
GUIMAR & CANDELARIA – ursprungshistoria

Frivillig utfärd (Tillval):

GUIMAR & CANDELARIA – ursprungshistoria

Dagsutflykt med besök på Tor Heyerdahls etnografiska park ”Pyramiderna i Guimar” Vetenskapen tvistar om huruvida pyramiderna är en gammal kultplats från Guanchernas, den forna urbefolkningens tid, före spanjorerna eller enbart terrasseringar av betydligt senare datum. Ingen går dock oberörd härifrån. Vi fortsätter till Den svarta Madonnan i Candelaria, den viktigaste vallfartsorten i ögruppen Kanarieöarna. Hit vallfärdar tusentals pilgrimer varje år för att tillbe den svarta Madonnan Jungfrun av Candelaria, Kanarieöarnas eget skyddshelgon. Sedan urminnes tider härskade Guancherna och deras kungar Menceyerna på Kanarieöarna. Ett gåtfull urfolk med sin egen religion och kultur, som vi fortfarande vet ganska lite om. Det var Guancherna som hittade den svarta Madonnan flytande i havet, långt före spanjorernas tid. Några fiskare plockade upp henne ur havet. Sedan dess tillber man Madonnan som en helig figur med helande krafter. Spanjorerna byggde kyrkor till hennes ära redan på 1500-talet. Numera finner man ett storslaget torg med den ståtliga basilikan som sedan 1950-talet är hem för den svarta Jungfrun av Candelaria. Runt torget finns också statyer av de mest berömda Menceyerna, Guanchernas kungar. En fascinerande liten fiskestad vid havet med ett storslaget torg och pampiga katedraler.

 

Dag 22
HEMRESA

Egen förmiddag och transfer till flygplatsen för hemresan.

 

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Hotell

Puerto de la Cruz: Hotel Marquesa***

Hotellet är centralt beläget i Puerto de la Cruz, i ett lugnt område men nära till stadens mysiga kvarter med restauranger och strandpromenaden. Hotellet är en historisk byggnad med utsikt över omgivande stad och Vulkanen Teide. Det erbjuder moderna faciliteter som ett litet gym och en liten pool på solterrasen, ett café, en bar och en populär à la carte la carte restaurang.
Rumstyp: Dubbelrum, nyligen renoverade. Alla rum har balkong, TV, telefon, säkerhetsbox, kylskåp, badrum med bad/dusch och hårtork.

Se mer information om hotellet

Los Cristianos: Hotel Reveron Plaza****

Hotellet ligger i den södra delen av Teneriffa i Los Cristianos, och är ett av de första hotellen i detta fantastiska semesterområde. Fastigheten har en fantastisk takpool med fantastisk utsikt över hamnen och ligger samtidigt inom gångavstånd från stranden. Eftersom mat är en viktig del av de flesta semestrar erbjuder hotellet en smakrik frukostrestaurang på plats med internationell och lokal mat samt en snackbar och barhall. För aktiva och sportentusiastiska gäster erbjuder LABRANDA Reveron Plaza ett gym.

Rumstyp: De har balkong och är utrustade med attraktiva, omsorgsfullt utformade lövmöbler.

Se mer information om hotellet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev