Mallorca – en återupptäckt favoritö

Njut av Medelhavets bästa

En resa i behagligt tempo där du får upptäcka lite mer av det okända Mallorca. De långa inbjudande sandstränderna, den goda maten och den storslagna naturen gör ön till ett riktigt favoritresmål med många återvändare varje år. Vi bor i strandorten Can Pastilla, nära huvudstaden Palma med sin gamla stad och stora utbud av kultur och shopping. Vår lokala reseledare Fredric Cederlund kan verkligen sin ö och han ser fram emot att få visa och dela sina smultronställen med er. Han kan sitt Mallorca i detalj och har stor kunskap om den mallorkinska kulturen, dess invånare och traditioner.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Mallorca t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (i sep ingår poolutsikt)
 • 5 luncher inkl vin & vatten
 • 7 middagar inkl vin & vatten
 • Utfärd Palma med stadsrundtur
 • Utfärd marknad & vinprovning
 • Utfärd Valldemossa, Chopin Minikonsert
 • Utfärd Soller & Fornalutx
 • Utfärd kloster & finca
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

- Enkelrum mot poolen: 3250 kr
Drakgrottorna med tapaslunch: € 65
Extra utfärder bokas och betalas direkt med reseledare på Mallorca dag 1. Min 25 pers

Höjdpunkter

 • Fredrics kunskap om Mallorca och hans omtyckta sätt att guida
 • Paellan i Fornalutx, Fredrics hemby
 • Middag på kloster
 • Sightseeing i Palma med tapaslunch

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
MALLORCA

Vid ankomsten möts vi av Fredric på flygplatsen. En kort transfer tar oss till Helios hotell i Can Pastilla, en ort ca 15 min från Palma med en underbar strand och strandpromenad på 7 km. Hotellet är beläget nära stranden med trevlig trädgård och pool. Efter informationsmöte, gemensam välkomstmiddag. (M)

Dag 2
MARKNADSDAG & VINKÄLLARE

Halvdagstur till Sineu. Det är onsdag och marknad i staden, som under medeltiden var öns viktigaste handels och marknadsplats. På marknaden finns allt från hantverk, skor, djur till mat och blommor. Hos vinproducenten Macia Batle i Santa María del Camí, får vi en rundtur i bodegan av den vinkunnige Fredric Cederlund. Under en smakfylld vinprovning med lite tilltugg får vi sedan lära känna några av gårdens viner. Vi avslutar med en lättare tapaslunch i Can Pastilla. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 3
PALMA

Vår buss tar oss till vackra mysiga Palma för en guidad stadsrundtur till fots i Palmas äldre delar. Vi börjar i de ”arabiska” kvarteren La Lonja för att sedan i sakta mak ta oss till den gotiska Katedralen La Seu, en imponerande byggnad med en rik historia och rötter i det sena 1200 talet. Vår stadspromenad går via smala vackra gränder och mysiga torg vilket ger oss en liten inblick i det mallorkinska vardagslivet. Vi avslutar med en god tapaslunch på den helt igenom mallorkinska krogen Celler sa Premsa. Vill du stanna kvar i Palma en stund för egen tid och shopping kan du själv ta lokalbussen tillbaka till hotellet lite senare. Middag på hotellet. (F,L,M)

Dag 4
UTFÄRD VALLDEMOSSA & SIERRA DE TRAMUNTANA

Idag skall vi upptäcka det okända Mallorca. Vi åker igenom den vackra bergskedjan Sierra de Tramuntana med dess små pittoreska byar till den omtalade mallorkinska byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin. Vi besöker klostret Cartuja där Chopin bodde under en kall och regnig vinter. Dagen börjar med en pianokonsert i miniformat, varefter ni får en guidad tur genom klostret. Efter lite egen tid i Valldemossa far vi vidare till dem gamla gården Can Costa vilken är dagens lunchsställe. Efter lunch vidare längs den norra kusten och vi stannar till vid en magnifik utkiksplats vid Ärkehertigen Luis Salvador av Habsburg’s favoritgård, Son Marroig där det vid fint väder finns möjlighet till en kopp kaffe. Färden går vidare genom den pittoreska konstnärsbyn Deia och något senare Sollerdalen även kallad ”apelsindalen” innan vi sätter kurs tillbaka mot hotellet. (F,L,M)

Dag 5
OLIVER & PAELLA

Idag skall vi prova olivolja, njuta av ett glas cava, ta en kort promenad i en av Spaniens vackraste byar för att sedan avnjuta en klassisk mallorkinsk paella på bykogen. Vi far först till den franskinspirerade byn Sóller, vilken ligger vackert belägen, omgiven av citrus och olivodlingar, där vi efter en kortare promenad längs stadens gator torg och besöker olivproducenten Can Det. Där får vi lära oss lite om hur man producerar olivolja på gammalt vis. Vi bjuds på en klassisk Pa amb Oli och ett glas av husets egen färskpressade apelsinjuice. Vi far vidare till Fredrics hemby, den medeltida byn Fornalutx som för några år sedan fick pris som Spaniens vackraste by. Efter en kortare rundtur i byn, några berättelser av Fredric och ett glas cava, sätter vi oss till bords och avnjuter en traditionell mallorkinsk paellalunch på bykrogen. Åter till hotellet efter en härlig dag i bergen. Middag på hotellet. (F,L,M)

 

Dag 6
EGEN DAG /UTFÄRD SYDÖSTRA ÖN

En egen dag eller följ med på en frivillig utfärd. Middag på hotellet. (F, M)

Drakgrottor (TILLVAL)

Fredric tar oss med till sydöstra Mallorca där vi besöker de berömda Drakgrottorna, fyra gigantiska underjordiska grottor vars tak, väggar och golv är täckta med underliga stenformationer. Här finns Europas största underjordiska sjö, Martel, på vilken små båtar sakta glider fram med musiker vilka spelar klassisk musik. På 25 meters djup vandrar vi genom de häpnadsväckande grottorna. Efter besöket i underjorden äter vi en god tapaslunch nere i hamnen i den lilla byn Porto Cristo varefter vi återvänder till hotellet.

 

Dag 7
FINCA & AVSLUTNING PÅ KLOSTER

Vi avslutar veckan med att först besöka fincan Els Calderes vilken har anor från 1200-talet. Vid besöket får vi en känsla av hur Mallorcas aristokrata liv kunde te sig under 1700- och 1800-talet, en doft av Downton Abbey. Vi fortsätter vidare längs vindlande bergsvägar upp till klostret i Randa varifrån vi får en hissnande utsikt utöver det mallorkinska landskapet. Efter en kort rundvandring på klostret väntar en traditionell mallorkinsk måltid med dryck. Gemensam middag på hotellet. (F,L,M)

Dag 8
HEMRESA

Egen dag, transfer på eftermiddagen till flygplatsen. (F)

Reseledare

Fredric Cederlund

Mallorca

Fredric är vår man på Mallorca. Sedan länge bosatt på ön kan han den som sin egen ficka. Fredric är en mycket uppskattad guide.

Hotell

Hotel Helios***

Läge: Hotel Helios ligger i orten Can Pastilla utanför Palma. Hotellet ligger på strandpromenaden med närhet till Palma Aquarium.

Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp(mot kostnad), luftkonditionering, kylskåp.

Faciliteter: Hiss, bar, restaurang, pooler, en stor trädgård och spa.

Pooler: Hotellet har en utomhuspool och en uppvärmd inomhuspool som är öppen november till april.

Läs mer

Om resmålet

Huvudstad: Madrid
Officiella språk: Spanska
Statsskick: Konstitutionell monarki
Folkmängd: ca 47 miljoner
Valuta: Euro
Yta-km²: 504 782 km2
Nationaldag: 12 oktober

Några av våra resor