Mallorca – en återupptäckt favoritö

Njut av Medelhavets bästa

Upplev Mallorca med Fredric. En resa i behagligt tempo där du får upptäcka lite mer av det okända Mallorca. De långa inbjudande sandstränderna, den goda maten och den storslagna naturen gör ön till ett riktigt favoritresmål med många återvändare varje år. Vi bor i strandorten Can Pastilla, nära huvudstaden Palma med sin gamla stad och stora utbud av kultur och shopping.
Vår lokala reseledare Fredric Cederlund kan verkligen sin ö och han ser fram emot att få visa och dela sina smultronställen med er. Han kan sitt Mallorca i detalj och har stor kunskap om den mallorkinska kulturen, dess invånare och traditioner.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Mallorca t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 4 luncher inkl vin & vatten
 • 7 middagar
 • Utfärd Palma med stadsrundtur
 • Utfärd marknad & vinprovning
 • Utfärd Soller, Valldemossa, oliver
 • Utfärd kloster & finca
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

- Dubbelrum mot poolen: 500 kr
- Enkelrum: 2 600 kr
- Enkerum mot poolen: 3 100 kr

Drakgrottorna med tapaslunch: € 65
Kaktusgård & Alcudia: € 55
Extra utfärder bokas och betalas direkt med reseledare på Mallorca dag 1.

Höjdpunkter

 • Fredrics kunskap om Mallorca och hans omtyckta sätt att guida
 • Paellan i Fornalutx, Fredrics hemby
 • Middag på kloster
 • Sightseeing i Palma med tapaslunch

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
MALLORCA

Vid ankomsten möts vi av Fredric på flygplatsen. En kort transfer tar oss till Helios hotell i Can Pastilla, en ort ca 15 min från Palma med en underbar strand och promenad på 7 km. Fredric tar med de som vill på en kortare promenad. Hotellet är beläget nära stranden med trevlig trädgård och pool. Gemensam välkomstmiddag. (M)

Dag 2
MARKNADSDAG & VINKÄLLARE

Halvdagstur till Sineu. Det är onsdag och marknad i staden, som under medeltiden var öns viktigaste handels och marknadsplats. På marknaden finns allt från hantverk, skor, djur till mat och blommor. Hos vinproducenten Macia Batle i Santa María del Camí, får vi en rundtur och lär känna några av vinerna under en vinprovning. Vi avslutar med en tapaslunch i Can Pastilla. Middag. (F, L, M)

Dag 3
PALMA

Vår buss tar oss till vackra mysiga Palma för en guidad stadsrundtur till fots i Palmas äldre delar. Vi börjar i de ”arabiska” kvarteren La Lonja för att sedan i sakta mak ta oss till den gotiska Katedralen La Seu, en imponerande byggnad med en rik historia och rötter i det sena 1200 talet. Vår stadspromenad går via smala vackra gränder och mysiga torg vilket ger oss en liten inblick i det mallorkinska vardagslivet. Vi avslutar med en god tapaslunch på den helt igenom mallorkinska krogen Celler sa Premsa. Stanna kvar i Palma för egen tid att se staden eller ta lokalbussen tillbaka med Fredric. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 4
UTFÄRD VALLDEMOSSA, SOLLER & OLIVER

Idag skall vi upptäcka det okända Mallorca. Vi åker igenom den vackra bergskedjan Sierra de Tramuntana med dess små pittoreska byar till den omtalade mallorkinska byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin. Vi besöker klostret Cartuja där Chopin bodde under en kall och regnig vinter. Efter en stillsam guidad promenad längs de kullerstensbelagda gatorna, får vi en stund på egen hand. Vi far vidare längs den norra kusten och stannar till vid en magnifik utkiksplats vid Ärkehertigen Luis Salvador av Habsburg’s favoritgård, Son Marroig. Vidare genom byn Deia till Fredrics hemby, den medeltida byn Fornalutx som för några år sedan fick pris som Spaniens vackraste by. Vi sätter oss till bords och avnjuter en traditionell mallorkinsk paellalunch. Fredric visar sedan sin by för oss. På hemvägen besöker vi den franskinspirerade byn Sóller vilken ligger vackert belägen, omgiven av citrus och olivodlingar. Vi promenerar längs staden gator och mysiga kvarter och besöker olivproducenten Can Det, där vi får lära oss lite om hur man producerar olivolja. Åter till hotellet efter en heldag i bergen. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 5
EGEN DAG / KAKTUSGÅRD BESÖK & ALCUDIA

En egen dag eller följ med på en frivillig utfärd. Middag på hotellet. (F M)

Kaktusgård & Alcudia (tillval)

Idag skall vi göra en djupdykning på tre olika teman. För de som är roade av en lite udda trädgårdsupplevelse, en över 2000-årig historisk och arketektonisk tillbakablick samt ett avslutningsvis lättsamt föredrag om Medelhavsländernas och Mallorca viktigaste och mest välkända kryddor, då är den här dagen som gjord för er. Dagen börjar med en bussresa till den gamla staden Ses Salinas. Där besöker vi en mycket speciell trädgårdsanläggning med kaktus- och kaktusliknande växter. Ett gigantiskt område där man försökt efterlikna olika växtplatser från hela världen där kaktusen trivs. En vacker konstgjord sjö – störst på Mallorca, ett ökenlandskap, olika trädgårdsrum med buskar, träd och blommande växter ger. För de som så önskar äter vi lunch i Alcudia. Vi beräknas vara tillbaka på hotellet ca. kl. 17.00 varefter vi samlas igen klockan 18.00 i hotellets ”samlingslokal”, varefter Fredric kommer att hålla en dryg timmes föreläsning om Medelhavsländernas och Mallorcas viktigaste inhemska kryddor baserat på traditioner, folklore, dess självklara plats i husapoteket och i matlagningen. Lunch i Alcudia betalas på plats.

 

Dag 6
EGEN DAG /UTFÄRD SYDÖSTRA ÖN

En egen dag eller följ med på en frivillig utfärd. Middag på hotellet. (F, M)

Drakgröttor (tillval)
Fredric tar oss med till sydöstra Mallorca där vi besöker de berömda Drakgrottorna, fyra gigantiska underjordiska grottor vars tak, väggar och golv är täckta med underliga stenformationer. Här finns Europas största underjordiska sjö, Martel, på vilken små båtar sakta glider fram med musiker vilka spelar klassisk musik. På 25 meters djup vandrar vi genom de häpnadsväckande grottorna. Efter besöket i underjorden äter vi en god tapaslunch nere i hamnen i den lilla byn Porto Cristo varefter vi återvänder till hotellet.

Dag 7
FINCA OCH AVSLUTNINGSMÅLTID PÅ KLOSTER

Vi avslutar med en trevlig tur och en god avslutningsmåltid på kloster. Vi besöker godset Els Calderes med anor från 1200-talet. Vid besöket får vi en känsla av hur Mallorcas aristokrata liv kunde vara under 1700- och 1800-talet, en doft av Downton Abbey. Vi fortsätter längs vindlande bergsvägar upp till klostret i Randa varifrån vi har en hissnande utsikt. Efter en kort rundvandring på klostret väntar en traditionell avslutningsmåltid med dryck. Vi återvänder sen eftermiddag så ni hinner packa. Gemensam middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Fredric Cederlund

Mallorca

Fredric är vår man på Mallorca. Sedan länge bosatt på Mallorca kan han ön som sin egen ficka. Fredric är en mycket uppskattad guide.

Hotell

Hotel Helios

Läge: Hotel Helios ligger i orten Can Pastilla utanför Palma. Hotellet ligger på strandpromenaden med närhet till Palma Aquarium.

Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp(mot kostnad), luftkonditionering, kylskåp.

Faciliteter: Hiss, bar, restaurang, pooler, en stor trädgård och spa.

Pooler: Hotellet har en utomhuspool och en uppvärmd inomhuspool som är öppen november till april.

Läs mer

Om resmålet

Huvudstad: Madrid
Officiella språk: Spanska
Statsskick: Konstitutionell monarki
Folkmängd: ca 47 miljoner
Valuta: Euro
Yta-km²: 504 782 km2
Nationaldag: 12 oktober

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev